mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 08:42:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300579 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #615 : ponedeljek, 14.04.2014 : 14:13:09 »

Na naši spletni strani je trenutno res precej greyhoundov, ki iščejo dom. Vsak po svoje poseben in prav vsak si zasluži nov dom.

Eden izmed njih je Jager. Izredno postaven, s svojimi 71cm višine pritegne mnogo pogledov. Kljub svoji velikosti pa je to en nežen, mil greyhound, ki ima zelo rad cartlanje in čas, preživet z ljudmi.





Rad hodi na sprehode, pri tem ne vleče povodca in pridno sledi svojemu človeku, rad se vozi z avtomobilom in potepa na izletih. Srečanja z drugim psom se vedno razveseli, ne glede na spol, z manjšimi psi nima izkušenj, zato je na začetku potrebna previdnost ob prvih stikih z njimi.

Na voljo za posvojitev!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #616 : sreda, 16.04.2014 : 20:45:38 »

Galgo Wayne je približno 4 leta star, vesel, aktiven in radovenen galgo. Ima zelo, zelo, zelo rad ljudi, ki jih malo bolje pozna. Od veselja skače, deli hrtje objemčke in je vedno tam okrog, da bi mu človek le naklonil nežne pobožke.





Na voljo za posvojitev!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #617 : četrtek, 17.04.2014 : 10:16:08 »

Gizmo in njegova začasna skrbnica sta po 4-mesečni pavzi znova obiskala pasjo šolo in bila s strani inštruktorice izdatno pohvaljena. Tako da sva bila izdatno pohvaljena s strani ga. Alenke.
Nuša pravi: ''Se pozna, da vsak dan obnoviva vaje za poslušnost in pozornost, kar se na dolgi rok lepo obrestuje. Gizmo je res priden pes, mestno življenje ga ne vrže iz tira, naučil se je ignorirat druge pse, zmotijo ga samo še zelo dominantni samci. Rekacija na njih je pač normalna, ker je Gizmo sam dominanten samec. Zagotovim lahko, da je klub svoji kilaži obvladljiv in da zares lepo uboga. ''



Res si želimo, da ta simpatično navihan hrtolin najde svojega posvojitelja.

Gizmo je že v Sloveniji in išče dom! Če se zanimate za posvojitev, nam pišite na info@hrtjisvet.org



Več o njem si lahko preberete tukaj - http://www.hrtjisvet.org/hs/gizmo-ex-tarzan/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #618 : ponedeljek, 21.04.2014 : 10:57:41 »

Promocijski sprehod Hrtjega sveta v Mariboru!



V soboto, 26.4. 2014 vas prijazno vabimo na društven sprehod, ki se bo zgodil v Mariboru. Dobimo se med 13.30 in 14.00 uro Trgu Rudolfa Majstra, pred 1. Gimnazijo. Smiley

Pot je popolnoma nezahtevna, nikjer nobenih pečin, klinov ali plezalnih vložkov. Wink Pohoda se lahko s tega aspekta udeleži kdorkoli, neglede na starost. Vreme bomo naročili lepo, upamo da bodo sprejeli naročilo. Smiley

Prijazno vabljeni vsi posvojitelji s hrtki,prav tako ste lepo vabljeni tudi člani društva, pa naši podporniki, simpatizerji  in seveda vsi tisti, ki se zanimate za posvojitev odlsuženih hrtkov. Tam nas boste lahko povprašali, če vas kaj zanima. Wink

Še načrt poti kjer se bomo gibali, da nas boste lažje našli:
http://goo.gl/maps/KShHG

V primeru dežja sprehod odpade in bo prestavljen na drug termin.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org


Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #619 : sreda, 23.04.2014 : 10:12:27 »

Dragi podporniki hrtkov,

kot že veste, smo v preteklosti že izvedli nekaj dobrodelnih dražb, namenjenih pomoči odsluženim hrtom, lurcherjem in podencom.

V mesecu maju želimo izvesti še vsespomladansko dražbo, katere izkupiček bo namenjen nakupu hrane za zavetišče Scooby Medina v Španiji, kjer vladajo res izredne razmere. Pred javno otvoritvijo dražbe pa se seveda najprej obračamo na vse vas s prošnjo po izdelkih/predmetih, ki bi jih na dražbi lahko ponudili. Znate ustvarjati, znate morda risati, oblikovati nakit oziroma druge zanimive predmete ali pa kaj dobrega speči? Lahko prostovoljno ponudite storitev, ki bi lahko bila zanimiva širši javnosti? Ste kupili kakšen predmet posebej za licitacije?

Vabimo vas, da nam pišete na el. naslov info@hrtjisvet.org, kjer vam bomo z veseljem posredovali nadaljnje informacije, kam predmet poslati oz. kako ga prevzeti in ostale napotke za izvedbo licitacije. Prosimo tudi, da na el. naslov pošljete fotografijo doniranega, ter krajši opis, prav tako pa prosimo, da nam predlagate izklicno ceno.

Predmete za spletno licitacijo za pomoč zavetišču Scooby Medina zbiramo do četrtka, 8. 5 .2014, po tem datumu bomo predmete uvrstili na našo FB stran, ter vam sporočili, do kdaj bo licitacija trajala.

V kolikor se odločite za pomoč zavetišču donirati denar, ki bo skupaj z izkupičkom licitacije nakazan direktno na račun Scooby Medina, pa vas prosimo, da donacijo nakažete direktno na TRR društva z naslednjimi podatki.

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija - Scooby Medina
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: PRCP

Iskrena hvala, ker nam stojite ob strani v naših prizadevanjih in hvala, ker vam ni vseeno za hrtke.  Kot smo že večkrat dokazali - skupaj zmoremo več!

Ena izmed mnogih ograd v Scoobyu, kjer psi čakajo na  posvojitelje.


Ekipa društva Hrtji svet Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #620 : četrtek, 24.04.2014 : 19:40:58 »

PRVI VSEHRTJI POHOD BREZ ŽICE



Dragi posvojitelji z vseh vetrov, podporniki in ljubitelji hrtov!

Društvo Hrtji svet Slovenije vas vabi na rekreativen, družaben in pomoči poln pohod okrog Ljubljane. Naša osnovna ideja sledi tradicionalni ljubljanski prireditvi »Pot ob žici«, s katero se Ljubljančani vsako leto poklonijo spominu na težko obdobje okupacije med drugo svetovno vojno in opravijo 35 km dolg pohod po trasi, kjer je nekoč okupator postavil bodečo žico in tako meščanom omejil svobodo gibanja. Letos se želimo pohoda udeležiti tudi z našimi posvojenimi hrti, tako počastiti tradicijo, hkrati pa opozoriti na drugačno problematiko tam daleč v Španiji, kjer žica še vedno je. Našim hrtom je že uspelo, a še vedno jih je v Španiji vsako leto na tisoče zaprtih, zaklenjenih v temačne prostore in obdanih z žico, ki lahko postane tudi orodje pri njihovi usmrtitvi. Četudi imajo srečo in pristanejo v zavetišču, so še vedno obdani z žico in močno omejeni v svobodi gibanja. Trpijo, čakajo, tako v neskončnost čakajo na svojo priložnost, še vedno...

Zato želimo naš pohod narediti res vseslovenski – upamo, da se na prijeten izlet do Ljubljane napotite tudi iz drugih krajev Slovenije. Želimo narediti vsehrtji dogodek – ni važen izvor vašega hrta, celo niti hrt ne rabi biti Wink Naj vas vaši štirinožni prijatelji pripeljejo na pošten sprehod. In potihem upamo, da pohod morda postane tradicionalen.

Kot vedno, bo tudi ta dogodek promocijski. Kar pomeni, da želimo predvsem s številčnostjo opozoriti na naše poslanstvo in na naše posvojenčke. Praktično nemogoče je spregledati množico pisanih in tako specifičnih pasjih pojav in s svojo prezenco želimo ljudi opomniti, da so hrti ne samo lepi, ampak tudi neskončno prijazni; da so hrti potrpežljivi in vzdržljivi; da smo organizacije za pomoč hrtom še kako žive in delujoče in dosegamo nekoč nepredstavljive rezultate (vse samo z vašo pomočjo!); predvsem pa, da hrti v tujini še vedno trpijo, da je problem še kako velik in da hrti potrebujejo pomoč!

In zato bo dogodek poln druženja, izmenjave izkušenj med posvojitelji, informiranja širše javnosti in potencialnih interesentov za posvojitev, hkrati pa bomo zbirali tudi sredstva, ki bodo namenjena poravnavanju stroškov transporta iz oddaljenih koncev Evrope do Slovenije. Da bi kar največ hrtov lahko pustilo žico za seboj, spet spoznalo svobodo in predvsem na novo tudi ljubezen in da bi vsakdanji sprehodi postali lepa izkušnja.

Dogodek bo potekal v soboto, 10.maja 2014, s pričetkom ob 7:30 uri na kontrolni točki KT1 (Agrotehnika Gruda Vič; v bližini veliko brezplačno parkirišče) In potem preko celotnega dneva, tako da se nam lahko pridružite kadarkoli in na lokaciji, ki vam najbolje ustreza. Trasa je podrobno obrazložena na sledeči povezavi: http://remote.timingljubljana.si/pohod/pics/TrasaPot_2014.jpg. Prav tako se ne pričakuje, da bomo opravili celoten pohod, torej vseh 35 km. Pomembno je druženje, pomembna je pojavnost, pomemben je dober namen. Na vsaki kontrolni točki bomo v našem potujočem šparovčku zbirali po 2 EUR prispevka za premagano pot (cca 5 km med dvema kontrolnima točkama), zato vse pohodnike vabimo, da znotraj svoje širše družine, prijateljev in znancev naberejo kar največ "sponzorjev", ki bodo nagradili njihovo pohodniško vztrajnost. Vsekakor bomo preko dneva poskušali ostati kar najbolj virtualni, na naši fb povezavi boste lahko tekom dneva spremljali napredovanje naših hrtjih pohodnikov in jih tako ujeli v pravem trenutku na pravem mestu.

Pridružite se nam! Da pozdravite stare in spoznate nove prijatelje. Da vaši hrtki porepkajo s sotrpini iz zavetišča ali kombija, ki jih je dneve dolgo vozil do svobode. Da pridobite več informacij in spoznate hrte. Pa četudi hrta še nimate, pridite vseeno – del poti boste gotovo lahko prehodili z vsaj enim na povodcu, za svojo dušo... Veselimo se razigranosti naših hrtov in ohranjamo v spominu vse tiste, ki še čakajo...

Sam pohod poteka po urejeni makadamski poti, najprijetnejši (čeprav hkrati najzahtevnejši) pa je del preko gozdnatega hribovitega dela Golovca. Razen tega vzpona je pot popolnoma ravninska in nezahtevna, vsekakor primerna tudi za pse (kar lahko potrdita tudi dva hrtja veterana, ki sta brez težav opravila z vsemi 35. kilometri!). Zaradi krožne trase kljub množičnosti prireditve ni večjih zastojev ali utesnjujočih množic. Zgolj preizkus lastne vztrajnosti, prijetno druženje enako mislečih hrtjih navdušencev (ali po domače »unih ta zmešanih, sam o psih govorijo«) in predvsem – pomoč, pomoč, pomoč.

Hrtji svet vabi na pohod za svobodo vseh hrtov tega sveta!

Ste že prirpavili pohodne čevlje? Garantirano – hrtki so že!


Še nekaj dobronamernih opozoril za udeležence:

- človeški pohodniki potrebujejo dobro uhojeno in trpežno obutev ter oblačila v stilu čebule (plast za plastjo zna odpadat preko dneva);

- voda za pse se da zagotoviti praktično povsod, saj se hodi v urbanem okolju ali pa je zraven naravna voda; tekočina za človeške pohodnike obvezna;

- večje razdalje je vedno potrebno planirati po pameti in v odvisnosti od dejanskega vremena, starosti in vzdržljivosti psa in pa dejanske trase; pohod je, kar se tega tiče, zelo fleksibilen, absolutno pa priporočamo vsem s starejšimi ali bolj občutljivimi psi, da se sprehoda udeležijo zgodaj zjutraj (naš štart bo kar kasno za take pohode, ampak vseeno so jutranje ure frišne) ali na odsekih, ki so pogozdeni ali vsaj na makadamu, ne na asfaltu;

- v vsakem primeru ne norimo in vztrajamo pri cilju 35 km za vsako ceno, tako da bodo sprotna prilagajanja;

- vabljeni tudi otroci na kakšni krajši razdalji;

- v povprečju se za razdaljo med dvema kontrolnima točkama potrebuje urica in pol (ker če bo skupina, nek tempo pač ne bo mogoč). 

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #621 : sobota, 26.04.2014 : 09:23:19 »

Današnji sprehod v Mariboru je zaradi slabega vremena in možnosti dežja odpovedan. Sprehod bomo izvedli v maju, datum vam bomo sporočili pravi čas. Hvala za razumevanje!

Ekipa društva Hrtji svet
Www.hrtjisvet.org
Info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #622 : sobota, 26.04.2014 : 18:25:24 »

Lurcher Nicholas je mladenič, nima niti še dveh let, pa je že pravi kavalir. Na sprehodih lepo hodi in pozdravlja, vse, ki jih sreča. Je zelo družaben, dobro se razume s psi vseh velikosti.



Seveda pa ni večjega užitka kot se v svojem domu namestiti na mehko blazino in uživati s svojim človekom.



Na voljo za posvojitev!
Več o njem si lahko preberete tukaj - http://www.hrtjisvet.org/hs/lurcher-nicholas/, vse informacije o posvojitvi pa dobite, če nam pišete na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #623 : torek, 29.04.2014 : 08:53:25 »

Casio, 4-letni galgo, je še eden izmed tistih po krivici spregledanih hrtov v zavetišču (tam je že več kot eno leto).



 Je tih in nevsiljiv, vendar se ljudi ne boji. Včasih se zgodi, da se v njegovi ogradi usedeš na tla, se posvečaš ostalim galgom in naenkrat opaziš, da stoji za tvojim hrbtom, te opazuje in potrpežljivo čaka na trenutek, da ga pričneš božati.
Do drugih psov ima pameten odnos, nikoli ne sili v konflikte.
Je res prijeten in nežen galgo, primeren tudi za začetnike.



Več o njem http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-casio/, če se zanimate za posvojitev, pa pišite na info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #624 : torek, 29.04.2014 : 09:35:33 »

RAZPRODAJA!!!

Še vedno je na voljo nekaj majčk HS iz kolekcije poletje 2013. Wink
Police bi si želeli pospraviti, da bomo lahko na njih naložili nove majčke Hrtji svet za letošnje poletje.

Zato smo se odločili znižati ceno majčk. Tako je lahko vaša v zameno za donacijo v znesku 8 eur (vključena poštnina za pošiljanje v Sloveniji).

Na voljo so še naslednje številke in količine:

Moške:
- vel. S - kraljevsko modra 1x
- vel. L - siva 1x


Otroške:
- vel. 7-8 let - zelena 2x
- vel. 9-11 let - zelena 2x
- vel. 12-14 let - zelena 2x
- vel. 12-14 let - kraljevsko modra 2x
- vel. 12-14 let - rdeča 1x
- vel. 12-14 let - rumena 2x



Ženske:
- vel. L - črna 1x
- vel. S - zelena 1x
- vel. L - zelena 3x
- vel. L - vijola 2x
- vel. L - fuksija 2x
- vel. S - azur 1x
- vel. L - oranžna 2x
- vel. S - oranžna 3x


V kolikor si želite ljubko hrtjo majčko, nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #625 : torek, 29.04.2014 : 10:23:25 »

»Ko naš posvojeni kuža postane pravi mali vražiček …«



5. del

Na koncu našega popotovanja po morebitnih hrtjih pomanjkljivostih omenimo še njihovo veliko »ljubezen« do mačk, zajcev, srn … O zunanjih premikajočih se dražljajih, ki naše pse spravljajo v ekstazo, vreščanje, skakanje, norenje in tresenje, pravzaprav ni potrebno izgubljati veliko besed. Hrtja strast do kosmatih, puhastih živalic je splošno znana. Povejmo predvsem to, da se moramo njihovi lastniki tudi na tem področju izkazati kot odgovorni in ne spravljati v nevarnost katerokoli divjo, potepuško ali sosedovo žival. Prav vse živali morajo tudi po posvojitvi hrta v naše bivalno okolje ostati žive in zdrave. Nedopustno je, da bi reševali pse, ker se nam tako zelo smilijo, a hkrati dopuščali, da katerokoli drugo živo bitje prikrajšamo za lepote življenja. To je tudi dodatni razlog, zakaj moramo imeti hrte vedno na povodcu …; v brezglavem norenju za mikavno vabo prvič, pozabijo na svojo varnost (o, koliko hrtjih zvezdic sveti na nebu tudi že v Sloveniji zaradi preproste želje, da bi svojemu lastniku končno v dar prinesli zajčka, srnjačka …), drugič pa, naši hrti ne razumejo, da se jim zdaj ni potrebno več neumorno pehati za plenom in da nas razveseljujejo že samo s tem, da so ob nas. Naj pa nam bo vsem povsem jasno, da tudi v primeru kakšne žalostne nesreče hrte ne smemo sprejemati kot grozne pasje zločince ali morilce. Vedno in povsod bodo namreč odreagirali tako, kot jim je v gene zapisala mati narava – so izrazito lovski psi, ki veščino lova uspešno dopolnjujejo s svojo nepremagljivo hitrostjo. Poleg tega so bili že v zgodnji mladosti načrtno trenirani, da drvijo za bežečo puhasto vabo. Vendar pa svojega plena ne želijo ubiti; greyhoundi bi si npr. ujeto žival kot nagrado odnesli na svojo blazino (tako kot so to počeli na Irskem in v Angliji po uspešnem treningu), jo malce pocenjali, pogrizli, parkrat sunili z nosom daj, teci že enkrat! in bili žalostni, zakaj ta vaba nepremično leži pred njimi. Zato pa moramo pred samim sprehodom racionalno razmišljati njihovi lastniki in jih ob tovrstnih skušnjavah umirjati in odpeljati naprej po začrtani poti. Ponovno, za pasja dejanja smo vedno odgovorni lastniki! Se pa najdejo seveda tudi hrtki, ki jih divje živali v gozdu sploh ne zanimajo … Oh, ko bi jaz imela take!
Povsem drugačna pesem je, ko si hrt svoj novi dom deli s še kakšnim drugim hišnim ljubljenčkom. Najpogosteje so to muce, ki se skupnemu življenju s prišlekom v začetku upirajo ravno toliko ali še bolj kot prišlek sam, zajčki, ki se nevarnosti dolgih hrtjih sekalcev sploh ne zavedajo, predvsem pa nimajo možnosti uspešne obrambe, in tu pa tam kakšne miške, podgane, hrčki ali različne ptice. Tu pa je naš vložek za prijetno in varno sobivanje vseh hišnih ljubljenčkov precej večji, kot na samih sprehodih, saj jih moramo počasi navajati drug na drugega, kar pa ponavadi ni mačji kašelj. Kar nekaj mesecev se je potrebno truditi, da naši živalski sostanovalci zaživijo v slogi in miru. Hrti se v tem obdobju sprostijo, navadijo na novo življenje, pa tudi na vonj svojega “rivala”, ki mu postaja vedno bolj domač …, dokler sobivanje ne postane samoumevno in se kuža zave, da so vsi stanovalci v hiši zanj nedotakljivi. Zadnjo besedo pa bo tako ali tako podala npr. muca, ki obliko odnosa pes/mačka dejansko vedno odreja. V preteklosti so greyhounde k teku na treningih spodbujali z živo vabo (!), zato je bilo kasneje posvojiteljem zelo težko vzpostaviti pristen odnos med hrtom in domačo kosmato živalco. Zadnja leta pa je izkoriščanje malih živali v tovrstne namene strogo prepovedano, zato so pozitivni rezultati skupnega prilagajanja hitreje in trdneje opazni. Tako danes le redki greyhoundi resnično ne zmorejo vzpostaviti pristnega odnosa z drugo domačo živaljo, medtem ko veliki večini po začetnih težavah prej ali slej uspe. Tako tudi v Sloveniji živi že lepo število hrtov, ki jih videvamo na fotografijah, kako skupaj s svojim (pre)debelim mačkonom dremajo na kavču. Sama sem sicer prepričana, da se s trdim delom in vztrajnostjo lahko pri vsakem hrtu doseže, da zaživi z muco ali zajčkom, samo odgovorno se moramo tega lotiti in ne vse skupaj vzeti prelahko. Naj vas ne zavedejo pohvale tistih, ki so bili navdušeni nad dejstvom, da njihov hrt mačke v prvih dneh sploh ni imel za mar, ali pa se je ubogi revež ob prvem stiku z zajčkom olajšal kar na sredi sobe od strahu. Upoštevati je namreč treba dejstvo, da se hrti razlikujejo med seboj, pri nekaterih je lovski nagon izrazitejši, medtem ko je pri drugih morda le minimalno izražen. Zato previdnost (predvsem na začetku) ni nikoli odveč. Tudi tolažba, da ste že celo življenje doma imeli hkrati več različnih živali in so se vse v zelo kratkem času navadile druga na drugo, ne zaleže dosti. Pri hrtih tekmovalcih in lovcih je doba prilagajanja vsekakor daljša, reakcija na puhasto stvarco pa precej burnejša kot pri drugih pasmah psov. In še namig, pravzaprav dva: – če hrt vašo muco, zajčka opazuje mirno, nepremično, nadvse skoncentrirano in ima pri tem morda celo malce povzdignjena ušesa ..., je to njegova najnevarnejša poza, ki vas zaradi navidezne mirnosti ne sme zavesti …; pod površjem namreč burno vre … – značilnost hrta je namreč, da se v plen požene iz popolne nepremičnosti in skoncentriranosti in takrat ga le stežka, res stežka zaustavimo; – in drugi namig: prosimo vas, preberite si napotke za sobivanje hrta z muco na našem forumu: http://www.hrtjisvet.org/hs/nasveti-posvojiteljem/ in se jih strogo držite. 

   Greyhound S. je bil izvrsten dirkalni hrt, zmagal je več kot polovico vseh tekem, na katerih je sodeloval. In ko je ta napeta »mišica« pripotovala v nov dom, je svojega lastnika vlekla po dolgem in počez čez vrt, ki je omamno dišal po mačkah. Za kakšnim vogalom je lahko celo kakšno opazil, kako prestrašeno opazuje novo dogajanje na vrtu: pasji velikan z na široko odprtim gobcem in jezikom skoraj do tal je vehementno obvladoval celotno situacijo. Vrt je bil povsem njegov, človeček za njim pa se je onemoglo spraševal: »Kaj za vraga je v opisu hrta pisalo, da lepo hodi na povodcu!« Čeprav se je S. zelo hitro navadil na prijetno skupno hojo ob lastnikovi nogi, pa so muce ostale več mesecev njegova glavna preokupacija. In tovrstnih skušnjav je bilo v hiši in okoli nje veliko. Doma so ga ob živce spravljale kar tri, za njimi je skočil na štedilnik, pralni stroj, nedotaknjen ni ostal niti klavir … in se končno navadil nanje. A šele takrat, ko je njegova telesna napetost popustila, telo postalo voljno in poslušno, predvsem pa ležerno. Tekmovanja so bila le še medel spomin iz preteklosti, poležavanje na kavču pa tudi slej ko prej naredi svoje … Lastnik pa vseeno ne bo pozabil dne, ko se je še neumorno trudil, da bi končno skupaj zaživeli živalsko pravljico: … maček je bil na visoki omari, S. ga je mirno opazoval pod njo in delal načrte, kako bi se »tega navihanega nepridiprava« končno dalo sklatiti z nje. Pa so lastnika poklicali delavci nujno na vrt …, skočil je ven samo za minuto: »Postorim to, jim razložim in pritečem nazaj!« A se je razlaga in debata raztegnila na dobrih dvajset minut. Vmes se je večkrat spomnil na svoja dva sovražnika v kuhinji, a se je potolažil, da je muc visoko na varnem. Ko pa je končno pritekel v kuhinjo, sta ga pri vratih družno – drug ob drugem – pričakala užaljeni S. in jezni kuštravi muc: » A si naju kar sama pustil, kaj?!« Prosimo vas, ne poskušajte tega sami doma …, kajti lastnik se je šokiran usedel na prag in parkrat globoko vdihnil …, muc pa jo je urno podurhal v drug prostor, saj se je greyhoundovo zanimanje za mačke kaj hitro čudežno ponovno prebudilo. Sedaj? Sedaj živijo skupno pravljico; S. povsem mirno deli svoje življenje z mucami, vendar pa vse pri njem nimajo enakega statusa; domače so prijateljice, sosedove – no, dobro, pa naj bodo!, če pa se kakšna meni nič, tebi nič pritepe v sosesko, pa naj le hitro zbeži, ker drugače kaj kmalu nastane »kažin« … In sta se zadnjič z lastnikom pod gozdom ustavila pri neki hiši, S. je tiho opazoval okolico in se potem povsem mirno zazrl za vrtni zidek. Izkazalo se je, da se za njim skriva drobcena muca. Seveda jo je nemudoma ucvrla pod bližnja vrata … Ljudje na take dogodke kmalu pozabimo – S. pa je naslednjega dne spet prav počasi, neslišno in nežno kot po jajcih pricapljal nad zidek (oh, kje so že tiste zmage na stadionih!) in pogledal, ali ni morda za njim spet tista drobna muca od prejšnjega dne … Pa ni bila. 

In tako smo končno prišli do konca našega »hudega« razglabljanja o težavah z našimi hrti. Našteli smo najopaznejše in najbolj pereče »težave«, s katerimi se lahko srečate bodoči posvojitelji. Morda se vam je naša predstavitev zdela pregroba, morda ste se zamislili: »A ti sploh želijo oddati še kakšnega hrta?!« Upam, da vas resnično nismo preveč prestrašili. Naj kljub vsemu napisanemu še enkrat poudarimo, da so hrti na splošno izredno neproblematični psi, z njimi lastniki ponavadi nimamo težav, saj se neslišno, povsem mirno potopijo v naše življenje. Prepričana sem, da se vas bo oglasilo ogromno lastnikov, ki boste zapisano povsem demantirali in predstavili svojo lepšo stran življenja z dolgonosim prijateljem. Povsem se strinjam z vami! Živeti s hrtom je skrajno lepo in neopisljivo srečno, zato nas je veliko, ki imamo na svojem kavču že več hrtov. Ne nazadnje se naša neskončna ljubezen do teh večno zaspanih, a hkrati izredno iskrivih in pronicljivih bitij izkazuje tudi pri pisanju tega sestavka, ko smo se pri društvu zavestno odločili, da o naših ljubljenčkih napišemo nekaj »grdih« stvari. Temu bi se lahko izognili in usodo mnogih prišlekov v Sloveniji prepustili zgolj navdušenim komentarjem o tem, da so hrti krasni, neproblematični, nežni, mirni … sopotniki v našem življenju. In če bi bil kakšen od novih posvojiteljev pač razočaran, ko bi naletel na še tako majhno prepreko za srečno sobivanje s hrtom, bi pač skomignili z rameni … ja, no, saj smo vsi to dali skozi, kajne … Vendar pa je moto našega društva, da mora biti prav vsak posvojitelj že pred samo posvojitvijo maksimalno pripravljen in seznanjen tudi z najslabšim scenarijem, saj je le tako rezultat razveseljiv za vse vpletene – novega lastnika, hrtka in za samo društvo. Posvojitev psa ali katerekoli druge živali je namreč skrajno odgovorno dejanje in ne samo trenutni romantični vzgib. Če pa se vam vseeno zdi, da je vse skupaj, kar smo vam predstavili, vseeno prehudo, vas vabimo, da si kot antipod na našem forumu (http://hrtjisvet.mojforum.si/) v temi Naši hrti, lurcherji in podenci ogledate srečne in vesele zgodbe z našimi ljubljenimi štirinožci. Vaš pogled se bo zmehčal, navdušenje obnovilo, le vaša zavest bo nekje v ozadju vedela, da mora biti vaša odločitev trdna in dokončna že pred samim prihodom novega družinskega člana. Obogatena bo s spoznanjem, da ni prav nobena težava nepremostljiva, in s prepričanjem, da se boste s svojim greyhoundom, galgom, podencem ali lurcherjem zmogli boriti do konca in še naprej v skladu s motivacijskim stavkom: »Če odneham, je to vedno prezgodaj!« Ena glavnih zadolžitev članov društva Hrtji svet Slovenije je tudi naše kontinuirano delo s posvojitelji, zato vedite, da vam bomo vedno na voljo za konkretno pomoč, nasvete in usmerjanje k strokovnjakom, ki specifike hrtov zelo dobro poznajo in svoje delo z lastniki prilagajajo vsakemu posameznemu psu in njegovemu problematičnemu vedenju. Dovolite nam, da na tem mestu navedemo vsaj dve pasji šoli, pri katerih so naši varovanci dosegali lepe uspehe pri premagovanju različnih težav in pri katerih boste s svojim hrtom zagotovo deležni odgovornega in izkušenega usmerjanja. Prva – CityDog – je v osrednji Sloveniji, natančneje v Ljubljani, z vodilno inštruktorico Alenko Spazzapan, kinologinjo in strokovnjakinjo za vedenje psov (http://www.citydog.si/), druga pa na Štajerskem – ŠKD Celeia (http://skd-celeia.si/) s prav tako priznanima inštruktorjema Marcelom Vodovnikom in Karmen Petrej.

In ko se v društvu takole od daleč ali pa včasih bolj od blizu, v pogovorih, na skupnih sprehodih in srečanjih spoznavamo z našimi posvojitelji in njihovimi »največjimi prijatelji«, ugotavljamo, da se prav vsi po svoje in po svojih najboljših močeh trudimo, da bi naši hrti lahko neobremenjeno in srečno živeli v Sloveniji. Daleč najbolje pa uspeva tistim (mednje pa zagotovo sodijo tudi začasne mame naših hrtov), ki so se že od prvega dne »sprijaznili« z dejstvom, da imajo najboljšega psa na svetu, da so morebitne težave na začetku sobivanja s hrtom ali tudi kasneje pač del njihovega vsakdanjega življenja; rešuje se jih mirno in preudarno, brez večjih pretresov, brez pritoževanj. Nikoli ne bom pozabila besed začasne mame, ko je zapisala, da je njen začasnik trenutno v fazi »krajšanja zaves«. Takole za mimogrede še malo humorja …, medtem ko bi kdo drug ob tem početju zagnal vik in krik. Pravijo, da velike ljubezni ni potrebno na glas in javno razglašati, saj se oplaja sama od sebe in ne potrebuje potrjevanja od zunaj. Prav na tak način – tiho, umirjeno in brez velikih besed – se razvija njihova ljubezen do preplašenega, vročekrvnega, svojeglavega, razposajenega ali ranljivega … pasjega prijatelja, ki ga že od prvega dne sprejemajo na povsem enostaven način – takega, kakšen je, saj mu je že narava namenila, da je čudovito, neponovljivo bitje. In zdi se, da njihovi hrti resnično veliko lažje in hitreje zadihajo ter zaživijo v novem tempu, sproščeni in veseli, začetne težave pa kar izzvenijo, se razblinijo same od sebe. Morda se mnogi najdete v teh besedah in se zavedate, da smo zaradi lepih zaves, čistega stanovanja, neokrnjene podobe stvari v hiši morda res bolj zadovoljni v življenju, vendar pa nam vse to ne prinaša sreče, ki bi nam zapolnila srce in duha. To smo iskali drugje in dejstvo je, da jo nekateri uvidijo že na samem začetku sobivanja s hrtom, drugi pa kar naprej nekaj drezamo in kompliciramo, da bi popravili tisto, kar je že od nekdaj popolno. Le spokojno jo moramo sprejeti, takšno kot je in zažarela bo v vsej svoji pravi hrtji lepoti.

Društvo Hrtji svet Slovenije
http://www.hrtjisvet.org/hs/

Avtorica prispevka se najlepše zahvaljuje vsem lastnikom hrtov, ki so opisano problematiko popestrili z zgodbami in prigodami svojih posvojenih ljubljenčkov, in vsem tistim, ki so z nasveti in mislimi ves čas bedeli nad ustvarjanjem tega prispevka. Prav posebna zahvala tako avtorice kot društva Hrtji svet Slovenije pa velja kinologinji Alenki Spazzapan, ki nas je in nas še vedno venomer »kroti« pri naših vse preveč laičnih in ljubiteljskih razlagah pasjega vedenja. Hvala za vsa njena mnenja, ki v prispevku jasno ali samo posredno zrcalijo njeno ogromno znanje.


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #626 : petek, 02.05.2014 : 19:40:31 »

Hrtji potep od Postojnske do Pivke in Črne jame

Res je že maj, a ker je vreme še aprilsko, se bomo tudi mi vedli aprilsko – kampanjsko, na horuk. Pravijo, da bo v nedeljo končno lepše vreme, zato vas 4. maja popoldne vabimo na hrtji potep iz Postojne čez drn in strn do bližnjih kraških jam. Ne bomo hodili po jamah, ampak nad jamami, čez gozd, nekaj tudi po asfaltu. Lepih poti je ogromno, a žal bomo primorani izbrati tisto, ki je v današnjih »požlednih« časih edina prehodna – vseeno pa lepa in prijetna.
Dobimo se v Postojni – na parkirišču pred PTC Primorka v središču mesta (glej navodila spodaj) ob 13h. Od tod bomo krenili po gozdni poti do Pivke jame, kjer bomo posedeli pred kampom, malce počvekali in kaj popili, potem pa krenili bodisi mimo Črne jame po krožni poti nazaj v Postojno, ali pa se vrnili po isti poti nazaj. V eno smer je približno uro in pol hoda. Prosimo za ustrezno, trpežno obutev in primerna nepremočljiva oblačila v primeru vremenske nezgode … Relacija je dosegljiva tudi po cesti, tako da nas lahko morebitno spremstvo v vozni obliki počaka tudi pred samo Pivko jamo.

Kraj: Postojna
Dan: nedelja, 4. maja 2014
Ura srečanja: ob 13h
Zbirno mesto: parkirišče pred PTC Primorka
Predviden čas hoje: v eno smer približno 1,5 ure
Postanek: restavracija pred kampom Pivka jama (odprta od 11h do 21h)
Kontaktna številka v primeru kakšne zagate: 040-225-754

Navodila:
1. parkirišče pred Primorko ni plačljivo;
2. dostop:
– z avtoceste zavijete proti Postojni, peljete mimo Petrol bencinske črpalke na desni strani do semaforja (oz. Hoferja), kjer zavijete desno proti mestu (ali po magistralni cesti proti Ljubljani);
– peljete mimo OMV bencinske črpalke in Spara na levi strani;
–   na mini krožišču greste naravnost naprej, mimo pokopališča na levi strani;
–   na velikem krožišču (pred seboj imate hotel KRAS na levi strani in PTC Primorko na desni) izstopite na drugem izhodu;
–   peljete mimo velikega parkirišča na levi strani do naslednjega krožišča, ki vas pripele na samo parkirišče (od avtoceste do parkirišča je približno 2 km).

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #627 : nedelja, 04.05.2014 : 12:05:12 »

Dunia je 4 leta stara galgina, srnje rjave barve, visoke postave. Takšna, ob kateri se ti ustavi oko in ko smo jo septembra spoznali v zavetišču (kjer je že od februarja 2013!), sem bila prepričana, da bo hitro šla v nov dom. Pa še vedno čaka...





Do ljudi je sprva malenkost zadržana, ne sili vate, vendar, ko spozna, da ji nič nočeš, se prepusti carklanju. Z drugimi psi se dobro razume, je pa navdušena nad mačkami (v lovskem smislu).
Verjamem, da za njo nekje raste kavč in roke, ki jo bodo razvajale tako kot si zasluži.
Za več fotografij http://www.hrtjisvet.org/hs/dunia/, za vse informacije pa info@hrtjisvet.org

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #628 : sreda, 07.05.2014 : 10:00:44 »

SE VIDIMO V SOBOTO?  Cheesy Grin Wink Smiley

PRVI VSEHRTJI POHOD BREZ ŽICE



Dragi posvojitelji z vseh vetrov, podporniki in ljubitelji hrtov!

Društvo Hrtji svet Slovenije vas vabi na rekreativen, družaben in pomoči poln pohod okrog Ljubljane. Naša osnovna ideja sledi tradicionalni ljubljanski prireditvi »Pot ob žici«, s katero se Ljubljančani vsako leto poklonijo spominu na težko obdobje okupacije med drugo svetovno vojno in opravijo 35 km dolg pohod po trasi, kjer je nekoč okupator postavil bodečo žico in tako meščanom omejil svobodo gibanja. Letos se želimo pohoda udeležiti tudi z našimi posvojenimi hrti, tako počastiti tradicijo, hkrati pa opozoriti na drugačno problematiko tam daleč v Španiji, kjer žica še vedno je. Našim hrtom je že uspelo, a še vedno jih je v Španiji vsako leto na tisoče zaprtih, zaklenjenih v temačne prostore in obdanih z žico, ki lahko postane tudi orodje pri njihovi usmrtitvi. Četudi imajo srečo in pristanejo v zavetišču, so še vedno obdani z žico in močno omejeni v svobodi gibanja. Trpijo, čakajo, tako v neskončnost čakajo na svojo priložnost, še vedno...

Zato želimo naš pohod narediti res vseslovenski – upamo, da se na prijeten izlet do Ljubljane napotite tudi iz drugih krajev Slovenije. Želimo narediti vsehrtji dogodek – ni važen izvor vašega hrta, celo niti hrt ne rabi biti Wink Naj vas vaši štirinožni prijatelji pripeljejo na pošten sprehod. In potihem upamo, da pohod morda postane tradicionalen.

Kot vedno, bo tudi ta dogodek promocijski. Kar pomeni, da želimo predvsem s številčnostjo opozoriti na naše poslanstvo in na naše posvojenčke. Praktično nemogoče je spregledati množico pisanih in tako specifičnih pasjih pojav in s svojo prezenco želimo ljudi opomniti, da so hrti ne samo lepi, ampak tudi neskončno prijazni; da so hrti potrpežljivi in vzdržljivi; da smo organizacije za pomoč hrtom še kako žive in delujoče in dosegamo nekoč nepredstavljive rezultate (vse samo z vašo pomočjo!); predvsem pa, da hrti v tujini še vedno trpijo, da je problem še kako velik in da hrti potrebujejo pomoč!

In zato bo dogodek poln druženja, izmenjave izkušenj med posvojitelji, informiranja širše javnosti in potencialnih interesentov za posvojitev, hkrati pa bomo zbirali tudi sredstva, ki bodo namenjena poravnavanju stroškov transporta iz oddaljenih koncev Evrope do Slovenije. Da bi kar največ hrtov lahko pustilo žico za seboj, spet spoznalo svobodo in predvsem na novo tudi ljubezen in da bi vsakdanji sprehodi postali lepa izkušnja.

Dogodek bo potekal v soboto, 10.maja 2014, s pričetkom ob 7:30 uri na kontrolni točki KT1 (Agrotehnika Gruda Vič; v bližini veliko brezplačno parkirišče) In potem preko celotnega dneva, tako da se nam lahko pridružite kadarkoli in na lokaciji, ki vam najbolje ustreza. Trasa je podrobno obrazložena na sledeči povezavi: http://remote.timingljubljana.si/pohod/pics/TrasaPot_2014.jpg. Prav tako se ne pričakuje, da bomo opravili celoten pohod, torej vseh 35 km. Pomembno je druženje, pomembna je pojavnost, pomemben je dober namen. Na vsaki kontrolni točki bomo v našem potujočem šparovčku zbirali po 2 EUR prispevka za premagano pot (cca 5 km med dvema kontrolnima točkama), zato vse pohodnike vabimo, da znotraj svoje širše družine, prijateljev in znancev naberejo kar največ "sponzorjev", ki bodo nagradili njihovo pohodniško vztrajnost. Vsekakor bomo preko dneva poskušali ostati kar najbolj virtualni, na naši fb povezavi boste lahko tekom dneva spremljali napredovanje naših hrtjih pohodnikov in jih tako ujeli v pravem trenutku na pravem mestu.

Pridružite se nam! Da pozdravite stare in spoznate nove prijatelje. Da vaši hrtki porepkajo s sotrpini iz zavetišča ali kombija, ki jih je dneve dolgo vozil do svobode. Da pridobite več informacij in spoznate hrte. Pa četudi hrta še nimate, pridite vseeno – del poti boste gotovo lahko prehodili z vsaj enim na povodcu, za svojo dušo... Veselimo se razigranosti naših hrtov in ohranjamo v spominu vse tiste, ki še čakajo...

Sam pohod poteka po urejeni makadamski poti, najprijetnejši (čeprav hkrati najzahtevnejši) pa je del preko gozdnatega hribovitega dela Golovca. Razen tega vzpona je pot popolnoma ravninska in nezahtevna, vsekakor primerna tudi za pse (kar lahko potrdita tudi dva hrtja veterana, ki sta brez težav opravila z vsemi 35. kilometri!). Zaradi krožne trase kljub množičnosti prireditve ni večjih zastojev ali utesnjujočih množic. Zgolj preizkus lastne vztrajnosti, prijetno druženje enako mislečih hrtjih navdušencev (ali po domače »unih ta zmešanih, sam o psih govorijo«) in predvsem – pomoč, pomoč, pomoč.

Hrtji svet vabi na pohod za svobodo vseh hrtov tega sveta!

Ste že prirpavili pohodne čevlje? Garantirano – hrtki so že!


Še nekaj dobronamernih opozoril za udeležence:

- človeški pohodniki potrebujejo dobro uhojeno in trpežno obutev ter oblačila v stilu čebule (plast za plastjo zna odpadat preko dneva);

- voda za pse se da zagotoviti praktično povsod, saj se hodi v urbanem okolju ali pa je zraven naravna voda; tekočina za človeške pohodnike obvezna;

- večje razdalje je vedno potrebno planirati po pameti in v odvisnosti od dejanskega vremena, starosti in vzdržljivosti psa in pa dejanske trase; pohod je, kar se tega tiče, zelo fleksibilen, absolutno pa priporočamo vsem s starejšimi ali bolj občutljivimi psi, da se sprehoda udeležijo zgodaj zjutraj (naš štart bo kar kasno za take pohode, ampak vseeno so jutranje ure frišne) ali na odsekih, ki so pogozdeni ali vsaj na makadamu, ne na asfaltu;

- v vsakem primeru ne norimo in vztrajamo pri cilju 35 km za vsako ceno, tako da bodo sprotna prilagajanja;

- vabljeni tudi otroci na kakšni krajši razdalji;

- v povprečju se za razdaljo med dvema kontrolnima točkama potrebuje urica in pol (ker če bo skupina, nek tempo pač ne bo mogoč). 

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #629 : petek, 09.05.2014 : 06:35:49 »

RAZPRODAJA!!!

Še vedno so na voljo tudi bele majčke s čudovitim hrtjim motivom.
So pa z dolgimi rokavi (ne isti model kot na fotografiji - tisk na majici je pa isti)!



Ženski model je lepo teliran, moške pa so raven kroj So iz prijetnega tanjšega bombaža, ki je zelo zračen in prijeten na koži.

Številke ženskih majčk so malo manjše. Na voljo so še:

Ženske: št. M 15x, št. S 6x;
Moške: št. L 2x


Majčko lahko dobite v zameno za donacijo našemu društvu in sicer znaša 10€ z vključenim stroškom pošiljanja.

V kolikor si želite tudi to majčko, nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines