mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.06.2024 : 04:12:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 303012 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #675 : sreda, 02.07.2014 : 15:30:43 »

Skromna, umirjena, nežna, zadržana, prelepa …to je Malvasia. Po eni strani je tako željna človeške bližine in njegovega nežnega dotika, a žal se ji vidi, da ji človek v prejšnjem življenju ni prizanašal. Na cedilu so jo pustili tudi njeni pasji prijatelji v ogradi, kjer je kot nedominantna psička redno deležna tepeža in nikakor se tega ne zna ubraniti drugače kot, da beži pred njimi. Tako jo je zelo skupila in je trenutno na zdravljenju v zavetiščni bolnišnici. Do odhoda v čisto njen dom se bodo rane na telesu zacelile, njen posvojitelj pa bo moral delati na tem, da ji povrne zaupanje v ljudi in druge pse.



Malvasia si končno zasluži mirno, ljubeče in varno življenje. Razmere v zavetišču so za pse tako nizko na lestvici težke, zato si tudi za Malvasio želimo, da bi tako kot je že mnogo galgic pred njimi, prišla v varno zavetje svojih skrbnikov v Slovenijo.



Če se zanimate za posvojitev, nam pišite na info@hrtjisvet org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #676 : četrtek, 03.07.2014 : 11:24:57 »

Meloso, star približno 3 leta, je zelo lep drobcen galgo skladne postave in normalne višine za samčka. Je zelo prijazen, nežen, na trenutke razigran, a vsekakor povsem nevsiljiv in potrpežljiv. V ogradi lepo shaja s psi obeh spolov.



Žal pa ni zdrav in bi moral nujno iz zavetišča, kjer mu ustrezne diagnostike in zdravljenja žal ne morejo nuditi.
Zato zanj iščemo posvojitelje, ki bi bili pripravljeni mu nuditi vso veterinarsko oskrbo, ki jo potrebuje.



Za več informacij pišite na info@hrtjisvet.org, več njegovih fotografij pa je na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-meloso/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #677 : četrtek, 03.07.2014 : 13:36:58 »

Jana, v kolikor se ti zdi ta post zaradi reklamiranja neprimeren, potem ga prosim brez zadržkov zbriši.
Nam se je zdelo pomembno tole poudariti in napisati, saj se na tržišču pojavlja veliko posameznikov, ki sami šivajo ovratnice in celo oprsnice in jih ponujajo kot primerne tudi za hrtje posvojenčke, v resnici pa so bodisi slabe kvaltiete ali celo neprimerne za hrte in bi na tak način lahko celo ogrožale njihova življenja.

Tako smo se čutili dolžne odzvati na to pestro ponudbo neprimerne opreme za hrtje posvojenčke, saj ni v skladu z našimi priporočili za posvojitelje....


Društvo Hrtji svet je skupaj s podjetjem Loomp razvijalo oprsnico, ki je primerna in absolutno varna za hrte in jo priporočamo, da jo uporabljate na vaših posvojenčkih, v kolikor se odločate za nakup le-te:
https://www.facebook.com/hrtjisvet/photos_stream?tab=photos_albums#!/media/set/?set=a.481085018641220.1073741868.141593622590363&type=1

Izredno pomembno pri oprsnicah za hrte je namreč to, da ni na hrta pripeta samo pri vratu in čez njegova prsa . Takšne so namreč  običajne pasje oprsnice, ki jih je mogoče kupiti v trgovinah s pasjo opremo in pa tudi nekaj drugih, ki nam jih ponujajo preko interneta,  kot primerne za hrte! A želeli bi vas opozoriti, da so takšne oprsnice neprimerne za hrta, katerega obseg prsi je velik in ob paničnem potegu hrta nazaj in stegnjenimi tacami naprej, hrt zlahka skoči iz nje (nedavno nazaj je na tak način v Italiji pobegnila posvojena plašna galgica, ki so jo nato iskali mesec dni!). Hrtja oprsnica mora biti obvezno pripeta tudi na delu čez hrtji trebuh (in takšne so ravno Loomp oprsnice), saj le na tak način hrt iz oprsnice ne more skočiti in pobegniti!

Čeprav  slišimo tudi komentarje, da je taka oprsnica grda, žal moramo še enkrat poudariti, da nam kot odgovornim posvojiteljem ne sme biti estetika na prvem mestu, ampak izključno zagotavljanje varnosti hrta in s tem varovanje njegovega življenja! Kolikor nam je znano jo lahko tudi pri podjetju Loomp  naročite z različnimi motivi, tako da izbor je vsekakor pester in prilagojen vsakemu.

V kolikor vam ta oprsnica ni všeč, potem je bolje, da še naprej uporabljate polzatezne ovratnice, ki jih lahko naročite pri Galgini in prav tako zagotavlja  hrtu maksimalno varnost, ki jo priporoča in zagovarja društvo Hrtji svet. Naročite jih lahko tukaj: https://www.facebook.com/#!/galginacollars?fref=ts

Izbor hrtjih oprsnic in ovratnic je res na tržišču veliko, a vas še enkrat prosimo, da se kot odgovorni posvojitelj hrta odločite tako, da boste pri izboru ovratnice ali  oprsnice za vašega hrta izbrali izključno tisto, ki bo vašemu hrtu zagotavljala maksimalno varnost  in ne boste ogrožali njegovega življenja.. Pri izbiri pravilne oprsnice in ovratnice za vašega posvojenega hrta, vam lahko vedno pomagamo z nasveti, saj imamo na tem področju res ogromno "kilometrine".

Hvala, ker vam ni vseeno za vaše posvojene hrte in, ker ste odgovorni posvojitelji. Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #678 : petek, 04.07.2014 : 12:36:01 »

Helena je prav gotovo spet ena v sklopu galgic, pri katerih človek potrebuje pozorno in potrpežljivo opazovanje, ki pa pripelje do odkritja neverjetnega bisera! Kajti Heleno v zavetišču celo označujejo kot plašno, slike pa ji delajo veliko krivico, saj foto objektiv ni uspel ujeti pravega bistva. Resda je Helena v tem trenutku skrajno zanemarjena, saj je njena barva dlake preobčutljiva za prašno in umazano okolje. Psička je drugače bele barve, ima pa to skrajno prikupno pigmentacijo, namreč cel kožušček je posejan s svetlo rjavimi pegicami (dlaka je obarvana, ne koža!).



Mala pegatka je drugače dokaj nizke, a zelo močne konstitucije, ki bolj spominja na greyhounda. In pa milega, milega izraza, ki že sam po sebi nakazuje odličen karakter. Kajti Heleno lahko opišemo samo s pridevnkom – super! Povsem nevsiljiva, a tudi samo in povsem oboževalka človeka, prav nič drugega je ne premami. Je tako mirna, neproblematična, skrajno hvaležna za še tako mali drobec pozornosti in tako tako rada bi se crkljala oziroma spremljala človeka na vsakem koraku.

Toplo priporočamo, saj bo najnežnejši prijatelj v prav vsakem domu!

Več o njej pa na naši spletni strani:
http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-helena/

Za več informacij pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #679 : sobota, 05.07.2014 : 00:51:37 »

Zgodba o Pii se me je pa res močno dotaknila. Revica. Njej pa še posebej želim enega mehkosrčnega človeka in da jo bo razvajal kar se da. Upam da se ta pravi čimprej najde za galgico Pio. Kiss  objem
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #680 : sobota, 05.07.2014 : 21:48:21 »

Hrtom, še posebej črnim greyhoundom, fotografije iz zavetišča v večini primerov delajo krivico. Niso v najboljšem stanju (kako bi pa bili, glede na razmere, v katerih živijo) + še ne najbolj posrečena fotografija.. In ker vemo, da ljudje na žalost v večini primerov še vedno posvajamo z očmi, za take pse skoraj ni zanimanja.
Ampak, ko enkrat pridejo v nov dom, resnično zacvetijo. To vam lahko potrdijo čisto vsi posvojitelji.  Wink
Polly še vedno čaka na svojo priložnost. Je umirjena, nežna, včasih kar malce sramežljiva psička, ki človeku mirno sledi. Družba drugih psov je sploh ne moti, nasprotno - odgovarja ji, prav malce večji otroci.



Doma bo kot vsak greyhound večino časa prespala, na sprehodu pa uživala - tu in tam bo pa na kakšen ograjenem igrišču pokazala, kako hitra je lahko.

Išče dom - greyhoudica Polly

Več o njej na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhoundica-polly/, za vse informacije o postopku posvojitve pa nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #681 : ponedeljek, 07.07.2014 : 14:26:45 »

Sean je čudovit, postaven in visok greyhound. Njegov karakter je izredno prijazen in nežen, s svojim veselim in pozitivnim značajem zlahka spravi človeka v dobro voljo. Kot vsak hrt je namreč tudi Sean radoveden in vtakne svoj dolgi nosek povsod, kamor le lahko ... tudi v vaše življenje.



NA VOLJO ZA POSVOJITEV ... greyhound SEAN
Več o njem na:
http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-sean/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #682 : torek, 08.07.2014 : 19:21:43 »

Mr Love je še eden galgo ob katerem človek ostane skoraj brez besed in samo nemo gleda to hrtjo lepoto. Je visok, lep, eleganten, postaven in nedvse prijazen galgo, ki mu človek in življenje na sploh zelo veliko pomenita. Rad sledi človeku na vsakem koraku, enostavno mu sledi s pogledom in čaka, da bo deležen pozornosti. Ko dobi pozornost in mu človek nakaže “hop”, skoči in človeka kar objame s tacami. Potem pa seveda sledi cartljanje ob katerem neskočno uživa, stisne glavo v naročje in bi lahko bil tako ure in ure. Če mu človek pove, da je pa sedaj dovolj , se Mr Love odpravi stran in človeka le od daleč opazuje.



V ogradi se razume z vsemi psi, ne sili v konfliktne situacije.

Zagotovo si zasluži boljše življenje kot mu ga trenutno ponuja zavetiščno okolje. Kdo bi mu dal priložnost?

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #683 : sreda, 09.07.2014 : 07:27:21 »

Galgi Dante, Cerdeno in Mr. Love tako čakajo v zavetišču na informacije, kdaj bodo končno rezervirani. Jim lahko pri tem pomagate?



Če razmišljate o posvojitvi hrta, poglejte www.hrtjisvet.org in nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #684 : sreda, 09.07.2014 : 13:54:38 »

V soboto, 26. 7. 2014, se bo naše društvo udeležilo umetniškega sejma ARTish v Ljubljani. Tam smo bili že lani in naleteli na super odziv.
Na naši stojnici bomo ponudili poletne društvene kratke majčke ter ostale društvene izdelke, radi bi pa dodali še kakšno vaše umetniško delo, da bi zbrali čimveč denarja in tako še naprej uspešno pomagali hrtom.
Ker vemo, da je med vami mnogo takih, ki ustvarjate krasne stvari in jih nam pridno donirate že za licitacije, bi vas prosili, če nam lahko kakšno malenkost namenite tudi tokrat.

Prosimo, pišite nam na info@hrtjisvet.org, da se dogovorimo za prevzem.

Hvala v imenu hrtov!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #685 : četrtek, 10.07.2014 : 09:39:43 »

Galgo Scarface je visokorasel, močan in res prelep galgo s skladno hrtjo postavo. Bi se morda zaradi njegove lepe višje postave v njem pretakala tudi greyhoundovska kri? Morda … Na nosku ima brazgotino, predvidevamo, da zaradi nenehnega nošenja nagobčnika, ki mu ga je verjetno nadel prejšnji lastnik. Vsekakor pa Scarface kljub svoji višji postavi nosi v sebi mehko hrtje srce, je zelo nežen, prijazen in podredljiv, zato je v svoji ogradi večkrat tarča »klofut« drugih psov, ki ga po novem več ne spustijo iz hišice in ga vedno znova terorizirajo.

Bližina človeka mu res veliko pomeni, a ne sili vanj, vedno potrpežljivo počaka, da pride na vrsto. Scarface je en prekrasen hrtji bučon, ki samo še čaka na svojega človeka, na nekoga, ki ga bo končno imel brezpogojno rad in mu bo odstopil del svoje zofe.



Scarface je zagotovo en pravi hrtji zaklad, toliko lahko da, a tako malo zahteva zase - samo topel dotik človeške roke in ljubeč dom. Samo še priložnost potrebuje…

Več nejgovih fotografij je na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-scarface/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #686 : sobota, 12.07.2014 : 18:11:40 »

Za vse ljubitelje žametne črnine pa predstavljamo Tirsa! Prelep galgo samec, povsem črne barve, visok, vitke konstitucije, prelepo oblikovane trikotne glave, pa še fajn ime so mu nadeli!



Estetsko popoln, tudi še dokaj nedotaknjen, vsekakor pa bo potrebno nekaj poliranja, da ta črni biser spet zasije v vsej svoji lepoti. Karakterno je Tirso zelo nevsiljiv fant, raje se zadržuje v ozadju in zgolj spremlja dogajanje, tako da smo že mislili, da gre za plašnega oziroma zadržanega psa. A temu sploh ni tako, Tirso se preprosto ne želi riniti v kolobociji drugih teles, ko pa se je prva navdušenost umirila, smo ugotovili, da je pravzaprav zelo prijazen, lepo komunikativen do človeka in zelo željan pozornosti.

En kar idealen kompletek je tole, vkolikor seveda ne sobivate z mačkami, le-te pa Tirso nekako ne prišteva med prijateljice.

Zelo primeren pes za bolj umirjeno življenje oziroma za življenske stile, kjer pes ne more biti ves čas v centru pozornosti.


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #687 : nedelja, 13.07.2014 : 20:51:58 »

Danes predstavljamo galga Bogarta in greyhoundico Bobby.  Smiley


Bogart je galgo višje postave in lepe hrtje postave, s kožuščkom krem barve. Vsekakor bo v vsej svoji lepoti zasijal šele, ko bo deležen res poštene kopeli. Ima zelo lepe oči in neverjetno lep pogled, človeka naravnost prestreli čez srce, ko ga pogleda. V ogradi se je pokazal za povsem nevsiljivega in neproblematičnega. Pridno je počakal, da sem ga poklicala, umirjeno se je približal in se veselil pobožkov.



Človek mu zelo veliko pomeni in je za njegovo pozornost pripravljen potrpežljivo in umirjeno čakati ure in ure.

Krasen hrtji zaklad je tale Bogart in resnično bo v vaš dom prinesel spokojno milino.



Bobby je prijetna hrtja princeska – skladnega, prelepega videza in resnično prijetne, crkljive narave. Kljub svoji zrelosti je še vedno izredno dinamična in v vseh pogledih polna življenja. Z njo v družbi vam ne bo nikoli dolgčas. Samo z lenarjenjem in poležavanjem na kavču ta dama pač ne bo zadovoljna. Vseeno pa je izredno občutljiva in ljubeča ter neskončno obožuje družbo ljudi.



Svoje nadaljnje življenje bi rada preživljala z aktivno družino, s katero se bo potepala naokoli in tu pa tam kakšno »ušpičila«. Dama je namreč polna domislic, s katerimi bo polnila vašo zakladnico prijetnih skupnih dogodivščin. Če ji bodo pri igri družbo delali še nekoliko starejši otroci, bo veselja pri hiši več kot dovolj. Vedno in povsod bo za akcijo, če pa bo ta podkrepljena še z okusnimi priboljški in hrano, se bo punci smejalo samo od sebe.

Nekoliko izbirčna je tudi pri izbiri svojih pasjih prijateljev: po godu so ji samčki srednje ali večje velikosti, majhnih hiperaktivnih »nepridipravov« pa se raje izogiba. Tudi v družbi drugih samic jo bo sprva potrebno malo korigirati … Mačke ji pa res niso ljubem tako, da pride zanjo v poštev dom brez njih.


Za več informacij o posvojitvi nam pišite na info@hrtjisvet.org.

   
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #688 : ponedeljek, 14.07.2014 : 21:53:20 »

Nekaj posvojenih galgov, greyhoundov, lurcherjev in podencov, ki danes živijo srečna življenja v Sloveniji. Smiley

https://www.facebook.com/photo.php?v=673394362743617&fref=nf

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #689 : torek, 15.07.2014 : 17:57:03 »

Naslednjo soboto, 26. 7., bo Hrtji svet na umetniškem sejmu ARTish.
Dogajalo se bo 9h do 19h, na Gornjem trgu v centru Ljubljane. 

Prijazno vabljeni v našo družbo, kjer boste lahko tudi kupili naše društvene izdelke ter donirane umetniške izdelke.

Se vidimo? Wink



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org 
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines