mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 23:32:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 299774 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Luna95
rad pišem
****
Sporočil: 379


WWW
« Odgovor #120 : nedelja, 16.01.2011 : 22:00:04 »

Ušesa jim porežejo, da se ne vidi več totovirne št. po katerih bi lahko odkrili lastnika ubitega ali zapuščenega greyhounda.
Galgom in greyhoundom izrežejo tudi čip iz istega razloga, čeprav najpogosteje galgi v Španiji niso čipirani (so pa redke izjeme).
Torej razlog tega bolnega početja je, da lastniki zakrijejo za seboj sledi in nikoli torej ne odgovarjajo za svoja dejanja.
Bolano ja ... Cry

O đizs, sam to lahko rečem. Pes, ki jim je prinašal denar si ne zasluži niti toliko, da bi dostojno umrl Lips Sealed Cry
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #121 : nedelja, 16.01.2011 : 22:03:56 »

Točno tako ja ...zakrijejo sledi.

Sem pa vseeno vesela, da vsaj nekaterim najdemo dom tudi v Sloveniji.
Med drugim je v Slovenijo prišla tudi galgica Ultra (danes Leni), ki je v Španiji prebolela pasjo kugo, zato je bila težje posvojljiva in je kar nekaj časa iskala svoj dom.
Ko sem jo šla iskati v Italijo je bila še prava revica, njeno telo je nenehno trzalo, dejansko se ji je celo telo premikalo od tega.
Danes je Leni čisto lepa, živahna in fejst punca, ki se ji skoraj več ne pozna, da je kuga pustila kakšne posledice. Vesela in srečna sem, da je dobila super dom, kjer jo imajo zelo radi, prav tako ji dajejo vse kar potrebuje v obliki prehranskih dodatkov, s pomočjo čegar so njene nevrološke težave že skoraj izzvenele ...Seveda ne smemo pozabiti, da je k temu pripomoglo tudi stabilno in ljubeče življenje.
Vsaj nekaj jih lahko rešimo ...

Tukaj lahko vidite Leni (prej ji je bilo ime Ultra) še v zavetišču oz. pri vodji zavetišča Scooby Medina in njeno trzanje:
http://www.youtube.com/watch?v=Q3vABhJ2j7o

In v tem posnetku od danes lahko vidite Leni in njen napredek ...skoraj ni več sledu o njenih težavah:
http://www.youtube.com/watch?v=aFxU7dhWwPc
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #122 : ponedeljek, 17.01.2011 : 09:36:14 »

Res žalostno, sploh glede na to, kako prijetni in zvesti družabniki so lahko Cry Cry.
Najbolj bolano pa je, da na psa sploh ne gledajo kot na psa, ampak kvečjemu na stroj, ki služi denar ...
Ko pa se pokvari, ali preprosto zaradi sarosti ne dela več ..."menjajmo ga!", tistih nekaj hrtov tako ali tako ne bo nihče pogešal  Angry Angry Angry
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #123 : ponedeljek, 17.01.2011 : 18:27:34 »

Društvo HRTJI SVET Slovenije razpisuje natečaj, na katerem bomo izbirali motiv hrtje podobe, ki bo krasil našo kolekcijo majic pomlad / poletje 2011.



Tokrat bi radi k sodelovanju povabili tudi vas dragi posvojitelji, lastniki hrtov in hrtoljubi, zato upamo, da boste izziv sprejeli z veliko vnemo in še boljšimi idejami.
 Cool Wink Smiley

Do 12.2.2011 zbiramo vaše ideje za motiv, ki bi ga želeli videti na naših majicah.
Ideje nam pošljite na info@hrtjisvet.org, kjer bodo pridno in v tajnosti počakale na zaključek natečaja.

Kaj pričakujemo od vašega motiva?

- enobarvna ali dvobarvna varianta
- silhueta hrta
- razigranost in domiselnost
- izvirnost
- po želji lahko tudi kakšen napis
 
Po končanem zaključku natečaja, bomo člani društva izglasovali naj motiv in ga tudi javno objavili. Svojo izbiro bomo obelodanili 25.02.2011.
Avtor izbranega motiva dobi v zahvalo koledar HRTJI SVET za leto 2011 in majico z lastnim motivom, seveda takrat, ko bo prišla iz tiska.
Ime zmagovalca natečaja bo javno obljavljeno, prav tako bo njegovo ime objavljeno med promocijo majic.
 
Želimo vam obilo ustvarjalne vneme in mavrično paleto idej.
 bravo bravo bravo bravo

 
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #124 : petek, 21.01.2011 : 00:10:35 »

Nekaj posvojenčkov, ki s pomočjo društva HRTJI SVET Slovenije živijo danes srečna življenja ...Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=mf_SrR1_k1s

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #125 : ponedeljek, 24.01.2011 : 21:11:56 »



Urgentno pa iščemo odgovorne in skrbne posvojitelje tudi trem greyhoundom, ki morajo nujno zapustiti Anglijo in Irsko.
Cracker in Max sta še vedno pri svojih trenerjih, a žal so jima dnevi šteti, Wally pa prihaja iz zavetišča na Irskem in je tam že predolgo, zato bi zanj bilo dobro, da čim prej dobi svoj pravi dom.
[/b]

Še njihovi profili:

..:: greyhound WALLY ::..

http://s2.mojalbum.com/greyhoundi-iscejo-dom-2011-foto_17371052_17421662_18094665.jpg


Datum rojstva: 2. 7. 2006

Wally je čudovit greyhound črne barve, ki je pravkar zaključil svojo tekmovalno kariero. Je zelo vesel hrt, uživa v sprehodih in hrani. Obožuje relaksacijo v postelji in bo nekomu krasen ljubljenček. Primeren za družine z otroci, ni pa vajen družbe majhnih živali. Tehta približno 33 kg

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...
______________________________________________________________________


..:: Greyhound MAX ::..




Datum rojstva: 15. julij 2006

Max je približno 32 kg težek greyhound, črne barve z majhno belo liso na prsih. Izjemno dobro se odziva na svoje ime. Primeren je za aktivne družine, lahko tudi z otroci, vendar je priporočljivo, da so otroci starejši, saj je zelo živahen in rad skače. Je zelo neodvisen, nepotrpežljiv (kar pomeni, ko hoče na sprehod, hoče to takoj zdaj) in kaže tudi znake rahle dominance, ni pa agresiven. Lepo hodi pripet na povodec in je higienično čist.

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...
______________________________________________________________________

..:: Greyhound CRACKER ::..




Datum rojstva: marec 2009

Cracker je mlad črn greyhound z belo liso na prsih, plečne višine 73 cm. Spoznal je pse drugih pasem in se z njimi razume, ampak ker je včasih malo dominanten bi mu najbolj odgovarjal dom v družbi greyhoundice, ki bi mu bila tudi za družbo, saj ne mara ostajati sam doma. Dobro se razume s psi manjših pasem, najverjetneje pa ne bi bil primeren za življenje z domačo muco. Potrebuje veliko pozornosti, ki jo v obliki naklonjenosti tudi vrača. Dobro se razume z otroci, lepo hodi pripet na povodec in je higienično čist.

REZERVIRAN ...


______________________________________________________________________

Z veseljem sporočam, da je Cracker našel svoj dom in zato februarja odhaja v Italijo.  Cheesy
Še vedno pa na svoja domova nujno čakata Max in Wally.
Tukaj še nova fotografija Wallyja ... Pravi lepotec je ... Kiss



Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #126 : ponedeljek, 24.01.2011 : 22:06:01 »

Res pravi lepotec  Kiss Kiss
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #127 : sobota, 29.01.2011 : 12:58:25 »

Greyhound Wally ne išče več svojega doma, saj ga je že našel v Italiji. Kiss
Greyhound Max pa še vedno čaka na nekoga, ki bi ga imel rad. Wink

Naslednji vikend se bo odvil transport galgov. K nam prihajata dve, Salva in Dafne. Cheesy
Samčki, ki so objavljeni na naši spletni strani še vedno čakajo na svoje domove in odhajajo iz zavetišča Scooby Medina ne glede na to ali bodo imeli domove. Začasno jih bodo namreč namestili Italijanski kolegi.

19.2. pa je organiziran transport greyhoundov. Po dolgi petdnevni vožnji se bodo stisnili v objem k svojim družinicam, ki jih že težko čakajo v Sloveniji naslednji greyhoundi: Karen, Angie, Flacher in mladi Finn ... Cheesy

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #128 : nedelja, 30.01.2011 : 10:48:02 »

Ena izmed največjih psarn (perrera) v Španiji. Dejansko to niso psarne kot jih poznamo pri nas. To so nekakšne deponije smrti, kot jih poimenujejo ljudje, ki rešujejo pse v Španiji. Sem lahko lovec pripelje svojega galga, pa tudi ostale pse, da se na povsem legalen način rešijo svojih živali, ki jih ne potrebujejo več- Bodisi, da niso več primerni za lov, bodisi, da se jih naveličajo. Za določen znesek psa tam pustijo. Ta ima potem nekaj časa, da gre v posvojitev, v kolikor ni zanimanja zanj ga naj bi humano uspavali. Te psarne so financirane s strani države, vendar pa sam nadzor nad njimi v Španiji zelo šepa. Ponavadi so te psarne tudi dobro "zastražene", tako da fotografije ali podobni posnetki kot je ta spodaj le redko pridejo v javnost. Ponavadi ljudje ali prostovoljci iz zavetišče sploh ne pridejo dlje kot čez vhodna vrata, kjer prevzamejo pse, ki jih želijo od tam odpeljati in to je tudi vse. V kolikor dobijo nadzor s strani uradnih organov države, ki izvajajo nadzor nad njimi, se inšpekcija prej napove in lastnik takšne psarne poskrbi, da se ne najde nepravilnosti.
Nekateri lastniki psarn dejansko služijo. Kot prvo dobijo denar s strani lastnikov, ki pse tja pripeljejo - za oskrbo teh živali in za humano uspavanje, morebitno veterinarsko oskrbo, a jo žal skoraj v celoti pobašejo v svoje žepe.
Psom dejansko ne privoščijo drugega kot vodo, jih shirajo do kosti in jim ne nudijo veterinarske oskrbe. Na koncu jih tudi ne uspavajo humano, ker injekcija za njih predraga. Dogaja se, da jih usmrtijo kar s stihninom ...Sad((((
Zavetišča v Španiji so dogovorjena z nekaterimi psarnami, da za določen znesek odkupijo pse od njih in jim potem iščejo domove po Evropi. Galga Salva in Dafne, ki prihajata k nam sta bili rešeni s takšne deponije smrti. A zavedati se je treba, da pse iz takšnih psarn prodajo tudi povsem nepreverjenim ljudem v Španiji ...Bodisi lovci, ki jih potem še izkoriščajo kakšno leto, bodisi organizatorjem pasjih bojev ...Njim je vseeno kam gredo psi, samo da z njimi še nekaj zaslužijo.
In vse to se počne s finančnim žegnom njihove države ...prelepe Španije. Zakaj ne spregledajo? Zakaj ne slišijo? Zakaj ne vidijo?
Pokvarjeno, sprevrženo in nadvse bolno kar se počne. Nekateri ljudje so žal brez vsakršnih vrednot ...

http://www.youtube.com/watch?v=k9OuZS61jVs
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #129 : nedelja, 30.01.2011 : 13:28:27 »

Brez besed ... Živa katastrofa!!!
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #130 : ponedeljek, 31.01.2011 : 09:35:11 »

Tole dajem še enkrat v ospredje, ker je resnično za nas izredno pomembno spoznati bodoče posvojitelje in morda komu kdaj reči tudi NE za posvojitev, v kolikor tako morebitni posvojitelji, kot tudi mi spoznamo, da bodisi še niste pripravljeni za posvojitev, bodisi nimate pogojev za posvojitev ali pa zgolj niste pripravljeni živeti s to pasmo psa. Vse to počnemo samo v dobro hrtov in za nas je nesprejemljivo, da bi posvojil hrta zgolj nekdo, ki nam napiše mail, da mu je ta pasma tako blazno všeč, da bi ga kar imel, hkrati pa zavrača vsakršno sodelovanje z nami ali pa misli, da smo posredovalnica hrtov, ki kar preko mailov deli hrte. Kot smo enkrat že rekli: če to s takšno lahkoto dosežejo drugje naj, ampak zavedajte se, da s tem lahko naredite več škode kot koristi predvsem hrtu.
Pri posvojitvi osluženega hrta gre še za kaj več kot to, da napišete kratek mail, da bi imeli hrta in mi smo tisti, ki moramo poskrbeti za to, da pride hrt v dom kjer bodo pripravljeni na posvojitev, kjer bodo razumeli kaj je sploh posvojitev (da to ni nakup psa!!!), kjer bodo razumeli in tudi z odgovornostjo sprejeli določene pogoje posvojitve, kjer bodo dobro poznali pasmo in se znali srečati tudi z morebitnimi posvojitvenimi težavami. Zato smo tukaj mi, ki vas na vse to lahko pripravimo in skupaj z vami vidimo ali ste na posvojitev sploh pripravljeni. Vsak predposvojitveni obisk in spoznavanje z vami nam veliko pomeni in ni ga večjega veselja kot zahvala posvojitelja, da smo svoje delo opravili dobro, da so nam hvaležni za vse napotke, vse predloge, usmeritve in konec koncev so nekateri nadvse presenečeni, ker po vsem povedanem spoznajo, da pa vendar le ni bilo velikih težav, da je življenje s hrtom prav enostavno (a zavedati se je treba, da ni nujno, da bo tako, lahko so tudi težave!). Po našem mnenju je bolje pripraviti posvojitelja na najslabše, kot pa da sploh ni pripravljen na popolnoma nič.
A tudi tistim, ki ne vedo nič radi priskočimo na pomoč. Ni važno kje, kdo, zakaj, ni važno od kod je hrt ...važno je, da vsak hrt dobi le najboljše.

Še enkrat bi radi opozorili, da bodoči posvojitelji naj ne pričakujejo, da bodo lahko preko našega društva rezerivrali hrta brez predhodnega posvojitvenega obiska. Če to lahko naredijo drugje, potem kar naj ... Huh
Posvojitveni obisk je namenjen temu, da navežemo z vami osebni stik, ki je dragocen tudi za ohranjanje komunikacije z vami kasneje, saj je naša naloga spremljati posvojenega hrta čez vse njegovo življenje v Sloveniji, predvsem in samo iz razloga, da se lahko tudi kasneje prepričamo, da se posvojenemu hrtu godi dobro.
Namen našega predposvojitvenega obiska ni nikakršno vsiljevanje nas kot članov v vaš dom, pač pa konkreten posvet, pogovor in izmenjava koristnih informacij. Vse to z namenom, da odlsuženemu hrtu zagotovimo najboljše možne domove, da jim poiščemo primerne posvojitelje, konec koncev pa, da tudi posvojiteljem predlagamo karakter hrta, ki bi najbolj odgovarjal njim in njihovemu načinu življenja. Predvsem pa je ta obisk namenjen temu, da posvojitelje pripravimo na vse možne scenarije (tako lepe, kot tiste manj lepe) s posvojenim hrtom in to z namenom, da kasneje ne pride do nepričakovanih težav, ki bi lahko privedle do razočaranja posvojitelja in bi s tem hrt zopet končal kot brezdomček.
Do zdaj so se vsi predposvojitveni obiski izkazali za zelo pozitivno prakso in vsi tisti posvojitelji, ki so nas z veseljem sprejeli v svoje domove, nam prisluhnili, sprejeli vse nasvete in iformacije za življenje s hrtom, so se izkazali za čudovite posvojitelje in danes s svojimi hrti živijo srečna življenja.
Tisti, ki z agresijo in vso zgroženostjo zavračate tak postopek posvojitve in predposvojitveni obisk naših članov, nas prosimo ne kontaktirajte, saj ne delujemo na takšen način in pri nas na tak način psa ne boste mogli posvojiti.
Nam je pomembna predvsem kvaliteta posvojiteljev in ne kvanititea.
Hrti, ki so nekoč bili trpinčeni si zaslužijo le najboljše in menimo, da smo dolžni za te hrte narediti vse.
Hvala za razumevanje ...
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #131 : ponedeljek, 31.01.2011 : 12:33:34 »

Berem vašo temo večkrat in imam že nekaj časa eno vprašanje, upam da ne bo mišljeno kot sumničenje ali kaj, me pa res zanima, kako to teče...Ta forum se je nekako ogradil od 'reševalskih' akcij, ki so zgolj reševalskega značaja, niso pa hkrati izobraževalne oz. delujejo izrazito mimo 'oblasti' (poenostavljeno povedano).

Zanima me, kako poteka vaše delo - nekdo, ki ne pozna zadeve, lahko sklepa, da se rejce galgov in tekmovalce nekako 'rešuje' odvečnih psov in jim s tem na nek način tudi lajša vest, saj določen odstoteteh psov končno le dobi svoj dom nekje na drugem koncu Evrope, mlade galgote pa neovirano množijo naprej... To (nameščanje in oddajanje v posvojitev) je namreč tisti del dejavnosti, ki ga mi, nepoučeni naključni smrtniki, ki vas beremo, najbolj opazimo.

Bom hvaležna, če si bo ob priliki lahko nekdo vzel toliko časa, da mi bo malo potešil radovednost, kako izgleda drugi, 'preprečevalni' in izobraževalni del vaših aktivnosti - Slovenci sami najbrž težko kaj naredite, mednarodno pa ste verjetno dejavni tudi v tej smeri?
Poleg mojega firbca bi bilo po moje tudi koristno, če se enkrat piše še o drugih akcijah v zvezi s temi reveži...
Logiran
Nika2
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.367


« Odgovor #132 : ponedeljek, 31.01.2011 : 14:53:13 »

Tudi jaz vem, da drustvo deluje zelo dobro (in z vami z veseljem sodelujemo), zanima pa me prav tako, kaj drustvo Hrtji svet in ostala drustva iz tujine, s katerimi sodelujete, delajo za dolgorocno resitev (ali vsaj omiljenje) problema.
To me je ze dolgo matralo, seveda bi vas lahko osebno vprsla, toda prav tako kot Fizolovi zupci se mi zdi, da bi bilo fajn, ce bi tudi to plat delovanja vsaj malo predstavili. Vem, da je resitev problema trd oreh, toda po mojem mnenju je treba vseeno narediti vse, da bi se tale tradicija koncala.

Menim, da bi bilo treba osvescati sirso javnost v teh problematinih drzavah, naj ne podpirajo taksnih aktivnosti in jim vbiti v glavo, da je tudi hrt domaca zival in ne le potrosni material za dirke.

Samo resevanje, pa ceprav se tako dobro organizirano, ne prinasa dolgorocnih pozitivnih ucinkov.

Na katerih podrocjih je bilo torej kaj narejeno/izboljsano in kje bi se se kaj dalo narediti? Pa ne mislim s strani vasega drustva, se posebej ciljam na drustva in posameznike iz izvornih drzav, s katerimi sodelujete.

Preprosto ne zdi se mi prav, da Irci in Spanci (menim drzavljane na sploh, se posebej krsitelje zakonodaje in ne mislim drustev) sedijo krizem rok in cakajo, kdaj se bodo spet pojavili tisti Italijani in Slovenci, ki bodo zopet poiskali dobre posvojitelje za pse, zato da bo javnost (tudi v tisith drzavah) zadovoljna ...
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #133 : torek, 01.02.2011 : 07:58:18 »



V četrtek, 17. februarja, vas ob 18. uri
vabimo v Mestno knjižnico in čitalnico Idrija
na pogovorni večer, z naslovom:

„TEK ZA ŽIVLJENJE“
Predstavili vam bomo problematiko hrtov in naše društvo ...
V živo boste lahko spoznali tudi kakšnega posvojenega hrtka.

Prijazno vabljeni !


Lokacija predavanja?
Mestna knjižnica in čitalnica Idrija
Ulica sv. Barbare 4-5, 5280 Idrija

Spletna stran knjižnice:
http://www.idr.sik.si/
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #134 : torek, 01.02.2011 : 15:51:30 »

Dolgujemo še odgovor na zgornja vprašanja ... Wink

Prav imate, …iz same Slovenije se težko kaj konkretnega naredi na tem področju, a vseeno poskušamo dati svoj doprinos. Predlagamo vam, da si podrobnejše aktivnosti na temo reševanja problematike tekaških in lovskih hrtov (z vidika vašega vprašanja) preberete direktno na spletnih straneh španskih in UK/Irskih aktivistov in zavetišč.
Z večino teh smo tudi v rednih kontaktih.
Nekaj povezav takšnih organizacij, zavetišč in prostovoljnih skupin vam posredujemo, a potrebno se je zavedati, da je v omenjenih državah veliko število teh, ki se borijo za popolno prepoved lova z galgi in tekmovanj z greyhoundi, a kolesje sprememb se žal vrti počasi, ...prepočasi.
 
Španija:
- BAASGALGO;
http://www.baasgalgo.com/index.php?lang=en
- SCOOBY MEDINA;
 http://www.scoobymedina.org/
- GALGO NEWS;
http://www.galgonews.com/
- PRO GALGO;
http://progalgoenglish.wordpress.com/
- SOS GALGO;
http://www.sosgalgos.com/

Irska/Anglija:
-GREYHOUND PETITION;
http://www.greyhoundpetition.org/
- GREYHOUND GAP;
http://www.greyhoundgap.org.uk/
- COTTAGERESCUE;
http://www.cottagerescue.ie/
- GREYHOUND PROTECTION LEAGUE;
http://www.greyhounds.org/gpl/contents/entry.html
-  GREYT EXPLOITATIONS
http://www.greytexploitations.com/
 
To je samo peščica organizacij, v katere so vključeni prostovoljci, ki se tako v Španiji, kot tudi na Irskem in v Angliji konkretno borijo za to, da bi končno prišlo do sprememb (nikakor ne sedijo križem rok in samo opazujejo). V Španiji se v zadnjih letih dela predvsem na izobraževanju mladine po šolah, saj je obveljalo mnenje, da tako globoko zakoreninjeno tradicijo lahko in morejo spremeniti le mladi. Moramo pa se zavedati, da je tovrstno tradicijo izredno težko izkoreniniti.  Prav tako se organizacije v Španiji povezujejo s slavnimi osebnostmi (igralci, pevci) in skupaj organizirajo promocijo proti tovrstnim zlorabam živali. In to počnejo zelo uspešno, saj so se nekatera lovska združenja zganila in strožje nadzirajo svoje člane, ter njihove galge. Potem so tukaj še javni protestni shodi, ki nemalokrat izpadejo zelo burni in slikoviti.
Kot veste je v Španiji tudi prirejanje bikoborb tradicija in npr. lansko poletje so  dosegli na tem področju (in to ravno zaradi pritiskov prostovoljnih mendarodnih organizacij in organizacij v Španiji, ki jim za živali ni vseeno) velik korak naprej, saj je katalonski parlament prepovedal bikoborbe. Seveda je sedaj pričakovati verižno reakcijo po celi Španiji. Moramo vedeti, da ima Katalonija več kot 7.000.000 prebivalcev, kar posledično pomeni zaprtje velikega števila aren, kjer so takšne bikoborbe prirejali.
 
Nedvomno je težko na hitro doseči spremembe, saj gre ne samo za spremembo celotne kulture, za povrh je zraven vmešan še denar. Dokler bo ta faktor prisoten, bo npr. tekaška industrija redila greyhounde. Zato je osnovni cilj prepoved tega športa nasploh ali pa vsaj prepoved pobiranja stav, vendar pa je to težka naloga, ki zahteva dolgotrajne napore. Počasi, počasi, na načine, kot smo izrinjali krzno dol z ženskih ramen - protesti (pospremljeni z jajci, gnilim paradižnikom in pljuvanjem) pred stadioni, javno razkrivanje grdih dejanj trenerjev, ipd. In pa v Španiji poleg vsega tudi uvedba pasje policije in denarnih kazni - kar pa zaradi nespremenjene mentalitete Špancev dosega komaj opazne rezultate.
 
Vsekakor pa mi kot društvo vedno podpišemo nove peticije in širimo informacije tudi v Sloveniji, kaj se dogaja na tem področju v tujini. Organiziramo tudi razna predavanja in pogovorne večere na to temo in nemalo ljudi je zelo presenečenih, da se to sploh lahko dogaja. Verjamemo, da marsikateri med njimi kasneje podpiše tudi peticijo.
Pred nedavnim smo v sodelovnju z go. Festič in posledično z EPF Maribor dosegli, da so v svojem imenu sprožili pošiljanje prostestnega pisma tako na špansko vlado, kot tudi v Bruselj. Prav tako je protestno pismo za ukinitev tekaških tekem romalo tudi v Veliko Britanijo.
 
Tudi v bodoče se bomo trudili po svojih močeh pripomoči, da se ta morija enkrat konča. Žal je število vsako leto zavrženih, pobitih in mučenih galgov in greyhoundov res veliko, a vsaj peščici rešenih se da pomagati in poiskati tudi odgovorne domove. Niso krivi psi, krivi so vedno samo ljudje in njihov užitek ali pohlep. Do takrat, ko se bodo ljudje končno zavedli, predvsem pa spremenil svoja gnusna ravnanja, pa bodo hrti prosili za pomoč. Vsak rešeni pes je dobro delo. Žal ni samo izpraznil mesta za novega psa, njegov naslednik bo prišel v vsakem primeru, dokler bodo obveljala prepričanja ljudi v tej industriji. Poboj teh psov po teh prepričanjih ni nemoralno dejanje, saj za njih niso čuteča bitja, temveč sredstvo za služenje denarja in pridobivanje ugleda. Ko se iztrošijo, se odvržejo oziroma uničijo, brez slabe vesti. Tudi danes velja, da se za vsakega psa posebej bori, da uide smrti. Ne gre za verižno reakcijo, nekdo jih goji in mi poskrbimo, da se njihova gojišča spraznijo in imajo lahko nove. Oddaja v posvojitev je spet videna kot nepotreben strošek, saj mora trener vložiti v dodatno oskrbo psa. Cenejša je krogla oziroma poboj.

Kapljice se združijo v malo in nato večjo vodo. Posamičen glas se morda ne sliši, a skupaj lahko povzročimo, da bo naša morala še kako slišana.

Vabimo vas, da se nam v tem pridružite.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines