mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:59:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 298413 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #255 : torek, 22.05.2012 : 18:09:29 »

Drznila si bom sem prilepiti link od fb strani Društva, kjer potekajo licitacije. Mogoče pa najde kdo kaj zase in s tem še pomaga hrtkom Smiley
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.304919749591082.71787.141593622590363&type=3
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #256 : torek, 22.05.2012 : 20:24:31 »

Najlepša hvala uraa ...
Resnično upamo, da nam uspe
zbrati čim več sredstev, s katerimi bomo v Španiji za zavetišče Scooby Medina kupili hrano, ki bo dostavljena drektno v zavetišče samo.
Zavetišče se resnčno ubada z veliko stisko pomanjkanja hrane, psi dobesedno životarijo ob suhem kruhu, kateremu primešajo donirano (vrečke po 100g) mačjo hrano, ki žal povzroča kot prvo kar hude pretepe psov, da do te nekaj malo maččje hrane pridejo, kot drugo pa imajo zaradi mačje hrane skoraj vsi hude prebavne težve.
Če ne bi tega doživele v živo maja, ko smo bile na prostovljnem delu v zavetišču, skoraj ne bi verjela.
Španija je resnično v grozni krizi, ni denarja, ni služb, vedno več živali prihaja v zavetišče. Sad

Več o celotni akciji si lahko preberete na zgornjem linku, če boste porolali čisto na konec. Srčno upamo, da nam uspe nabrati dovolj donacij, da bomo nahranili vsaj nekaj lačnih pasjih želodčkov.

Kot drugo pa v Slovenijo zagotovo prihajata dve galgici, ki svoj dom še iščeta.

..:: NARA ::..












spol: samička
starost: 10 mesecev
barva: bela z svetlo rjavimi ožigi (srednje dolga resasta dlaka)

Galgica Nara je prisrčna mlada damica s srednje dolgo resasto dlako, ki smo jo spoznali ob tokratnem obisku zavetišča Scooby Medina in se takoj odločili, da bo našla svoj dom v Sloveniji. Kljub svoji mladosti v sebi nosi pravi nežen hrtji karakter, a po drugi strani je seveda še mladiček in temu primerno razigrana, a nikakor ne vsiljiva. Nara je res nežna, mila, prelepa, crkljiva in sladka psička, ki vsakemu ukrade srce. Tako kot vsak hrt, je tudi Nara rada v nenehnem stiku s človekom, naravnost obožuje človeški dotik in se bi lahko ure in ure samo crkljala. Nara je galgica nižje rasti in predvidevamo, da ne bo pretirano velika, a zaenkrat je to dejstvo še težko zagotoviti, saj je v fazi aktivne rasti.
Nara je galgica, ki definitivno nima za seboj grde preteklosti, zato bo življenje z njo enostavno. Glede na to, da je še mladiček ji bo seveda potrebno postaviti meje in jo naučiti še veliko novih stvari. Nedvomo bo Nara krasen družinski član in brez problema se bo lahko vključila v družino z otroci in še kakšnim psom, ki je toleranten do mladičkov.
Nara je bila pravkar stelizirana, zato na fotografijah in video posnetku nosi plastični "krožnik" ...

VIDEO POSNETEK GALGICE NARE:
http://youtu.be/iY9Yspf2YVk

NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...

___________________________________________________________________________________________________ ___

…:: CONCHITA ::..











spol: samička
poležena: 18.03.2008
barva: posebna svetla brindle

Conchita je vitka srednje velika galgica s kožuščkom posebne brindle barve in neverjetno lepimi očmi. V zavetiščeje prišla iz Seville konec januarja in od takrat naprej potrpežljivo upala na svojo priložnost, a brez uspeha. Conchita je zelo nežna, umirjena in na začetku zelo zadržana galgica, a se kmalu sprosti in zaupa človeku. Prostovoljke, ki smo v začetku maja obiskale zavetišče Scooby Medina smo jo imele priložnost spoznati že prvi dan, a žal na zelo tragičen način. Ko smo vstopile v ogrado, smo med živahnimi in pozornosti željnimi galgi opazile Conchito, ki se je prestrašeno stiskala k zidu. Sprva smo menile, da je morda samo tako zelo preplašena, a smo kmalu ugotovile, da od revice močno kaplja kri. Kmalu je postalo očitno, da je bila Conchita kot šibek člen hierarhične lestvice žrtev napada drugih psov, ki so jo resnično grdo pogrizli. Najtežja je globoka rana na stegenski mišici, posledica direktnega globokega ugriza, ki je trenutno kritična za ozdravitev psičke, bo pa verjetno vedno ostala na tem mestu tudi vidna brazgotina. Conchita se trenutno nahaja v bolnišnici zavetišča, a brez prave volje, zavrača tudi vso hrano. Čaka jo resnično težak mesec, v katerem bo upajmo našla notranje rezerve moči in premagala strah, apatijo in posledice napada. Z večnim optimizmom, da so galgi pravi borci in da bo Conchita zmogla in zdržala, smo se v društvu odločili, da jo v juniju pripeljemov Slovenijo, kjer naj končno spozna pravo, predvsem varno življenje.
Zazrite se v te oči... volčji pogled,a popolnoma vdan in brez sledu agresije. Ljubka psička, ki trenutno zelo trpi in se počasi vdaja v usodo. A verjamemo, da je tudi zanjo kanček sreče na tem svetu, ki ji bo pomagal zdržati naslednji mesec. V tem času pa zanjo želimo najti ljubeč dom, kjer nikoli več ne bo ogrožena, kjer se ne bodo sramovali njenih brazgotin in kjer ne bo več lakote. Ji končno lahko posije sonce v vašem domu, lahko osreči prav vas? Upanje ostaja ...

VIDEO POSNETEK GALGICE CONCHITE: http://youtu.be/iSJkaenT3ow


NA VOLJO ZA POSVOJITEV ...


___________________________________________________________________________________________________ ___

Rada bi poudarila še to, da se hrti preko našega društva oddajajo v posvojitev izključno na podlagi predhodnih predposvojitvenih obiskov,predhodnega temeljitega pogovora s potencialnimi posvojitelji (predlagamo, da se že prej iz naših spletnih strani seznanite z vso vsebino in jo temeljito preberete in se podučite) in nikakor ne podpiramo ali prakticiramo oddajo preko el. pošte ali telefona. V primeru, da menimo, da hrtov ne damo v določeno okolje, pričakujemo, da se naša odločitev sprejme z razumevanjem, saj želimo tem ubogim zavrženim hrtjim dušam le najboljše.
Vsi hrti so oddani s posvojitveno pogodbo društva Hrtji svet, ob striktnem upoštevanju posvojitvenih pogojev s strani posvojiteljev. Kasneje nam mora biti omogočeno, da preverimo hrta v novem domu.

Več informacij pa na info@hrtjisvet.org

Na naši spletni strani boste našli tudi ostale profile galgov, ki na svoje domove še čakajo:
http://www.hrtjisvet.org/galgi.html




Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #257 : sreda, 23.05.2012 : 20:53:27 »

DOBRODELNA MEDITACIJA ZA POMOČ HRTOM V STISKI



v soboto 9.junija ob 19h, vas vabimo na:

Dobrodelna meditacija za pomoč hrtom v stiski ob spremljavi Gongov in Kristalnih posod
ODPRIMO SRCE ŽIVLJENJU


Na tokratni meditaciji se bomo zbrali z namenom, da začutimo, odpremo in uravnovesimo našo Srčno čakro- dom naše Duše. Obdani s svetlobo Angelov in ob podpori mnogih bitij čiste Luči, bomo ozavestili in v preobrazbo predali vse tiste blokade, omejujoče miselne vzorce in boleča čustva, ki nam preprečujejo, da bi Srce odprli na široko ter tako v brezpogojno ljubezen in sprejmanje zaobjeli Vse in Vsakogar, ki nam v življenju prekriža pot.
Opuščanje vsega starega nam bo prineslo veliko olajšanje, sprostitev in prijeten občutek praznine. Le-to pa bomo lahko zapolnili z novimi energijami, ki predstavljajo življenje, kot si ga želimo živeti.
Srce bomo napolnili z vibracijami LJUBEZNI, MIRU, RADOSTI, VITALNOSTI, OBILJA in HVALEŽNOSTI in posledično te kvalitete tudi privabili v vsakdanje življenje.

Celoten proces bo podprla in ojačala spremljava zdravilnega zvoka gongov in kristalnih posod, katerih vibracija bo segla v globino naše duše in nas odprla sprejemanju Svetlobe ter povezavi z Matero Zemljo.

organizacija in vodenje:

Maja Kukec
Gaia Eternal Light terapevtka
Svetovalka za osebno in duhovno rast
Intuitivna umetnica  http://angelskeiskrice.blogspot.com/

Robert Jarc
Gong Mojster   http://www.jazsemgong.com/

Društvo Hrtji svet Slovenije   http://www.hrtjisvet.org/

Sadhana Joga studio http://www.sadhana.si/index.php

Kje? Koprska ul. 52, Ljubljana Vič  Dvorana Joga studia Sadhana, v neposredni bližini Sokol fitnesa (prosim parkirajte na makadamskem parkirišču)
Kdaj? sobota 9.junij ob 19h
s seboj prinesite armafleks in/ali spalno vrečo za udobno ležanje, če raje sedite, bodo na voljo tudi stoli

Vstop prost!
Zaželjen srčni prispevek za pomoč hrtom 15 eur  


Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni Društvu Hrtji Svet Slovenije, za pomoč zavetišču Scobby Medina
Scooby Medina je zavetišče za zavržene živali v Španiji, ki že več kot 20 let brezpogojno rešuje življenja španskih hrtov-galgov in mnogih drugih živalskih dušic. Ker od države ne dobivajo nobene finančne pomoči, so popolnoma odvisni od podpore donatorjev in prostovoljcev. V njihovem zavetišču trenutno biva 500 živali, ki nujno potrebujejo našo pomoč.
Španija ni le dežela sonca in fieste, je žal tudi kultura zakoreninjenih tradicij slabega ravnanja z živalmi. Poleg bikov za bikoborbe so daleč najbolj trpinčeni in trpeči španski hrti, po lovcih, katerim služijo, poimenovani tudi galgi. Ta hitra, zvesta in zelo nežna bitja so zgolj orodje, za katerega se ne skrbi in katerega se zavrže po uporabi, po tradiciji pa celo muči do smrti. In edino upanje za hrte ostajajo zavetišča, kjer so končno varni, imajo hrano, vodo in zavetje ter prejemajo vsaj osnovno veterinarsko oskrbo. In kjer potrpežljivo čakajo na novo priložnost - zapustiti Španijo in preko posvojitve začeti novo življenje v lepšem svetu. Kjer bodo končno spoznali tudi ljubezen in človeško toplino.

Z udeležbo na meditaciji in simboličnim prostovoljnim prispevkom 15 eur, boste tako zavetišču Scooby Medina omogočili nakup nujno potrebne hrane za živali ter tako pomagali podaljšati življenje eni Hrtji dušici. Močno boste povečali možnost, da ta žival v prihodnosti dobi svoj, čisto pravi ljubeč dom. Kdo ve, morda ga posvojite ravno vi! Smiley

Več o problematiki hrtov, si lahko preberete na http://www.hrtjisvet.org/

dodatne informacije:
Maja Kukec
maja.kukec77@gmail.com
040/808-328

Toplo vabljeni in povabite zraven še prijatelje!  Za sladka presenečenja bo poskrbljeno:)

Vsi udeleženci bodo lahko sodelovali tudi pri nagradnem žrebanju za:
1x Energijska Angelska Mandala v vrednosti 100eur
1x Individualna Angelska seansa v vrednosti 80 eur
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #258 : sobota, 26.05.2012 : 14:41:36 »

Podencica, upam da ni nič narobe, če tule nalepim link do bloga angleške prostovoljke Melisse, ki ste jo dekleta iz Hrtjega sveta srečale v zavetišču Scooby Medina.
Melissa je zapustila svoj varen don in se za eno leto odločila potovati po svetu, da bi svoj čas in ljubezen podarila tisti, ki so tega najbolj potrebni. Prva postaja na njeni poti po živalskih zavetiščih, sirotišnicah in podobnih ustanovah je parv zavetišče Scooby Medina v Španiji.
Kako Melissa doživlja svoje dni tam in kakšne so razmere, si lahko preberete v njenem BLOGU.
Sama vsakič nestrpno čakam nadaljevanje ... a priznam, solze ob branju so vedno bolj grenke Cry Preberem enkrat, preberem drugič ... in ne morem verjeti, da se to res dogaja Cry

Melissa, hvala tebi in vsem dobrim ljudem, ki se trudite polepšati življenje hrtkom po vsem svetu! Kiss
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #259 : sobota, 26.05.2012 : 16:06:06 »

Joj seveda ne, včasih vsega ne sfolgamo objavljati. Hvala ti.
Melissa je res krasna punca, ki smo jo spoznale na prostovoljnem delu v zavetišču Scooby Medina v Španiji. Kot "stare mačke" zavetišča smo ji malo olajšale prve dne z napotki kaj postoriti in takoj je zagrabila za vso delo in ga tudi res z vso odgovornostjo in resnostjo opravila. Me smo žal po 6 dneh v zavetišču odšle, Melissa pa bo tam ostala kar cel mesec dni. Upamo, da tudi mi kdaj ...
Po našem odhodu smo jo prosile, da med drugim poskrbi za "naše" hrtke, ki prihajajo z naslednjim transportom v Slovenijo, prav tako pa za Peretil in Brezze, dve plašni galgici, ki so se dotaknili naših src in katerima prav tako iščemo dom v Sloveniji (več o njiju spodaj). Samo v nekaj dneh smo pri njiju dosegli velik napredek in zdaj lahko z veseljem preberemo, da Melissa pridno nadaljuje naše začeto delo.

Res je krasno, ko vidiš, da se lahko v dobro živali ljudje po svetu združimo, naredimo nekaj več in spletemo na koncu lepa prijateljstva. Zelo sem vesela, da sem imela priložnost spoznati Melisso in ponosna sem na njo. Pridna punca je.

PRAV POSEBNA ZGODBA
(Galgici Peretil in Breeze)

Španski hrt je po karakterju navihan in radoživ pes, ki v pravem okolju zna uživati v življenju, soncu, dobri hrani, gibanju na prostem in scrkljanem poležavanju. A žal Španija navadno ne ponuja tega razkošja – pes se znajde na cesti, prepuščen sam sebi. Prepuščen svojim naravnim nagonom in iznajdljivosti, da preživi.

Galgo je odlično opremljen za preživetje. Vse dokler se ne vmeša človek 

Tokrat bi radi predstavili dve psički, za kateri bo upajmo stekla vseevropska akcija iskanja pomoči in primernega doma. Dve psički, ki sta na drugem ekstremu razigranega hrta, dve psički, ki trenutno poznata zgolj grozo.

Peretil je svetlo srnje barve, Breeze (zenkrat smo jo poimenovali mi, saj njenega pravega imena še nismo uspeli izvedeti Sad) pa temno brindle s temno obrazno masko. Obe sta mladi, zdravi in razen povsem običajne mršavosti in brazgotin zelo postavni. Na daleč človek niti ne pomisli, da bi bilo lahko karkoli drugače…

A ob prisotnosti človeka se razkrije prava zgodba. Ki je nikoli ne bomo razumeli in za katero upamo, da je ne bosta podoživljali vsak sleherni dan oziroma ob vsakem stiku s človekom. Kajti nekje v globini njunih oči se zasvetlika lučka udomačenega psa, mala želja, da bi v življenju sobival. Trdno verjamemo, da iskrica je – se lahko razraste in razplamti v pravi ogenj ljubezni?

Psički je trenutno nemogoče opisati drugače kot z izrazom “do skrajnosti preplašen divji pes”. Prav gotovo sta bili prepuščeni sami sebi, daleč od človeških naselbin, saj je človek prinašal s seboj zgolj bolečino, trpljenje in neizmeren strah. Panika je tako zasidrana globoko v dušah teh dveh preplašenih živali in se jasno odraža v njunih očeh. Strah ju popolnoma ohromi, da se stiskata k zidu in komajda upata dihati, srce tolče kot ponorelo in telo mrzlično išče izhod, pobeg, rešitev. Ne znata si pomagati, z odvzemom svobode sta stisnjeni v kot in pred vsakim dotikom skorajda obupata in se prepustita svojemu gotovemu koncu…

Peretil in Breeze sta vseeno hvaležni. Za vsako za njiju tako nenavadno dobroto – pa naj bo to mehko ležišče, priboljšek ali končno polna skleda. V samoti dan prenašata zelo mirno in vdano, ne kažeta nervoze, telesnega nemira ali destruktivnega vedenja. Za njiju je več kot očitna grožnja ne toliko odvzem svobode, kot prisotnost človeka. Človek, le kaj si storil? Je bilo potrebno zlomiti dve nedolžni pasji duši?

Peretil in Breeze sta zaradi svoje izredne plašnosti težko posvojljivi psički. Nedvomno potrebujeta pomoč, da bi v sebi premagali panični strah in zopet našli mladega razigranega psička, ki je prišel na ta kruti svet. Potrebujeta izkušenega posvojitelja, ki bo razumel. Posvojitelja, ki ne bo zahteval in terjal, temveč zgolj počasi in skrajno potrpežljivo dajal. Mirno okolje, v katerem ni dnevnega vrveža, zgolj veliko prostora za umik psa in postopno približevanje vsemu, kar je povezano s človekom. Morda stabilen prvi pes kot vodnik na tej zelo težki poti.

Prosimo, zazrite se v te oči. Poskusite razumeti, da tak strah ni naraven in je posledica človeških dejanj. In če pogled prenesete, če nosite v sebi ogromno ljubezni, ki ste jo potrpežljivo pripravljeni prenašati na psa, se morda vzpostavi povezava, ki vam ne bo več dala spati…

V naših srcih je nemir od trenutka, ko smo psički videli. Vemo, da sta še sposobni vrnitve iz brezna groze, saj smo z odmerjeno dnevno pozornostjo že zaznali premike na bolje. Ne delamo si utvar, da je to običajen galgo in zato ne iščemo standardnega posvojitelja. Smo zgolj glas, glas Peretil in Breeze – “Ne več hudega, prosim, pomagaj mi!”

Če je katerakoli psička v vas zanetila nemir in tudi vi čutite, da vse še ni izgubljeno, se prosim javite na info@hrtjisvet.org in osebno se bomo pogovorili z vami.

Verjamemo, da sta človek in pes ustvarjena za skupno življenje. Zatorej nekje, morda niti ne tako daleč, živi duša, ki išče svojo pasjo prijateljico. Ob pravi povezavi bo navezanost tega psa neskončna!


VIDEO POSNETEK GALGIC:
http://youtu.be/qOSM-C2u5Zg

..:: PERETIL ::.. 
spol: samička
skotena: 15.8.2010
barva: srnje rjava











..:: BREEZE ::.. 
spol: samička
skotena: še čakamo na podatek
barva: lepe brindle barve











Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org




Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #260 : nedelja, 27.05.2012 : 16:54:38 »

Spoštovani člani, posvojitelji in ljubitelji hrtov ter vsi prijatelji našega hrtjega sveta!

Spet je leto naokrog, spet so dnevi dolgi in prijetno topli, ravno pravšnji za izlete in uživanje na prostem.

V soboto, 2. junija 2012, od 10:00 ure dalje
, vas Društvo Hrtji svet... Slovenije prijazno vabi na svoje predpoletno druženje, na celodnevni izlet na morje, na Sveti Tomaž nad Bertoki (Koper).

Naša želja je ponovno srečati vse posvojene hrte, da nam bodo lahko iz prve roke povedali, kakšno je novo življenje in če jih posvojitelji dovolj razvajajo, da ponosnega razkazovanja pridobljene lepote sploh ne omenjamo. Želimo izmenjati izkušnje vseh, ki smo posvojitev sprejeli kot izziv, s katerim se zadovoljno spoprijemamo vsak dan – v ta namen smo na program uvrstili tudi zdravstveni kotiček in individualno reševanje morebitnih problemov. Seveda pa ne bomo pozabili na prijetno druženje, tako nekoliko hitrejšo različico pasje zabave, kot sproščen klepet med prijatelji, ob izvrstni primorski pogostitivi. Kot je to že v navadi, bo na sporedu tudi kratek zabavni program, tokrat pa želimo prostor in čas nameniti tudi sami problematiki odsluženih hrtov. Ker je žal velika, neminljiva in ker nas vse združuje isti namen – prispevati k boljšemu življenju za vse hrte sveta!

Vsakdo bo na programu lahko našel nekaj zase, bodisi aktivnejše p reživljanje časa in intenzivno druženje, bodisi zgolj sproščujoč oddih v prelepem okolju nad Bertoki, od koder je čudovit pogled na naše morje. Hrtji svet je društvo odprtega srca in odprtih vrat za vse, zato na druženje vabimo posvojitelje prav vseh hrtov v Sloveniji, ljubitelje pasme, naše zveste prijatelje (za katere njihov hrtji čas še ni prišel) in vse, ki jih ti prekrasni psi zanimajo.

V zasledovanju našega poslanstva bomo tudi na srečanju zbirali sredstva, namenjena za naše delovanje in prihodnje aktivnosti in sicer v obliki vašega prispevka 8 EUR na odraslega udeleženca oziroma 4 EUR za otroke do 15 leta starosti, za otroke do 3 leta pa je udeležba brezplačna.

Prosimo vas, da svojo udeležbo in število udeležencev (število odraslih, število in starost otrok) obvezno potrdite najkasneje do 30.05.2012 na naš elektronski naslov info@hrtjisvet.org, istočasno pa nam sporočite svoj datum vplačila prispevka za udeležence piknika, ki ga vplačajte na naš TRR.

Podatki za nakazilo: SI56 6100 0000 1714 143, namen: piknik - vaše ime in priimek, sklic oz. referenca: 00 555, koda namena plačila: PRCP; Ostali podatki društva: Društvo Hrtji svet svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje.

Prav vseh skrivnosti vam še ne bomo izdali, lahko pa namignemo, da le nališpajte svoje Smrčke, saj se lahko znajdejo na še kako pomembni fotografiji. Podroben program neobveznega dogajanja na srečanju bomo objavili v dneh pred piknikom, vaše potrditve udeležbe pa se veselimo že danes!

Zagotavljamo prelep prostor, dobro hrano, veliko zabave in nepozabno druženje. Vas pa prosimo, da s seboj vzamete mehko ležišče in piknik odejo, povodec (in po potrebi nagobčnik) za psa, sladkosnedeži med nami pa se ne bomo branili tudi kakšne domače sladke dobrote za posladek.

Za tiste malo bolj avanturistčne , ki bi radi preživeli noč pod milim nebom, pa lahko s seboj prinesete tudi šotor in prespite kar na samem prizorišču piknika, ter se domov vrnete šele v nedeljo, seveda s polno lepih vtisov.

Hrtki – pa ne pozabite svojih posvojiteljev!

Topel hrtji pozdrav in se vidimo v kratkem!

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije




Program:
10:00 – 11:00
Sprehod po okolici (pretegovanje tačk in preizkus raztegljivega povodca RuufWear)
 
11:00 – 11:30
Zdravstveni kotiček (nega zob; prikaz energetske masaže psa; predstavitev hrane; nekaj o Leishmaniozi)
 
11:30 – 12:15
Dosežki društva v preteklem obdobju in predstavitev novih posvojenčkov
 
12:15 – 13:00
Zavetišče Scooby v španski Medini del Campo (izkušnja prostovoljnega dela in brainstorming delavnica)
 
13:00 – 14:00
Pogostitev
 
14:00 – 15:00
Družabno – zabavni program
 
15:00 – 15:30
Pomoč hrtom v prihodnje (delavnica)
 
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #261 : nedelja, 27.05.2012 : 17:21:32 »

hm... Mislite mogoče Sveti Anton?  Tongue
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #262 : nedelja, 27.05.2012 : 20:33:07 »

hm... Mislite mogoče Sveti Anton?  Tongue

Ne, hrib Sveti Tomaž nad Bertoki. Cool

Prizorišče lahko vidite tukaj: http://www.hotel-bio.si/index.php?page=vsebina&page_id=4

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #263 : nedelja, 27.05.2012 : 21:49:19 »

Ej... tu dol živim pa nimam pojma kje je to  Shocked sram
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #264 : torek, 29.05.2012 : 17:50:53 »

Zaradi ponovne slabe napovedi vremena in dežja smo na Obali tokrat primorani dokončno odpovedati druženje hrtjega sveta.  Sad
http://www.freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=1&gid=3197753&nDate=4

Tokrat dodatnega termina ne bomo napovedovali, zagotovo pa bo takšno srečanje še letos, najverjetneje zgodaj jeseni.

Poletje pa bomo skupaj preživeli na sedaj že ustaljenih hrtjih dirkanjih in pohodih s hrtki, zato vas lepo vabimo, da spremljate;
- naš forum: http://hrtjisvet.mojforum.si/hrtjisvet-forum-8.html,
- našo FB stran: https://www.facebook.com/hrtjisvet,
- našo spletno stran-dogodki: http://www.hrtjisvet.org/dogodki_hrtji_svet.html.
 
Iskreno se opravičujemo in upamo na bolj stabilno vreme.

Seveda pa nikakor ne bomo mirovali, zato se zopet kmalu vidimo v Ljubljani, Ložnici pri Žalcu (Celje) in Mariboru na naših hrtjih divjanjih, pa tudi na kakšnem zanimivem pohodu. Wink

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #265 : torek, 12.06.2012 : 17:50:51 »

Kruta tekaška industrija ...

V naprej dogovorjene tekme in uporaba nedovoljenih substanc na hrtih, tudi kokaina ...Sad

1. del: http://youtu.be/4gUy9gp4JJw

2. del: http://youtu.be/qKFrymp6yUw


Ljudje smo res največje zlo na tem planetu ... Undecided
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #266 : torek, 12.06.2012 : 20:58:24 »

3.del: http://www.youtube.com/watch?v=oZsW8U27ISs&feature=relmfu
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #267 : sreda, 13.06.2012 : 01:23:56 »

Joj Cry

... in teh dokazov ni konca ...
Greyhound Racing in Modern Britain? - prvi del, in še drugi del  Cry
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #268 : ponedeljek, 18.06.2012 : 16:48:57 »

Kot, da že ni dovolj, da je potrebno v Španiji reševati odslužene galge, ki jih izkoriščajo za tekmovanja in stave za namen lova na zajce ...V Španiji je problematika z galgi zelo velika!!!

Zdaj bodo odprli še stadion, kjer bodo verjetno tekmovali greyhoundi ali mešanci med greyhoundi in galgi ...  Cry No, stave so zaenkrat še prepovedane, ampak naj bi se že delalo na tem, da bi tudi to legalizirali.
Več o tem pa tukaj: http://www.greyhoundsrescue.org/2012/06/17/hippodrome-mijas-re-opens-racetrack-for-greyhound-racing/
To opravičujejo z večjim denarnim prihodkom, ki bi ga prinesli turisti zaradi te njihove nove "atrakcije" ..., ki bi se v kriznih časih pozitivno zrcalila tudi z odpiranjem novih delovnih mest.

In zato bodo zopet izkoriščali nič krive hrte?Huh In tako bodo odprli še eno plat problematike v svoji državi ...

Prosimo kopirajte protestno pismo spodaj in ga naslovite na ta el. naslov: alcaldia@mijas.es

A la atención del Sr. Ángel Nozal Lajo, Excmo. Sr. Alcalde de Mijas.

Le escribimos a tenor de la noticia leída en periódicos a través de la red, de
las carreras con galgos que el consistorio que Ud. dirige ha organizado.

No sé si es conocedor de la tragedia que viven los galgos en nuestro país, pero
consideramos que todas las personas y todas las instituciones deberían hacerlo
para comenzar por fin a erradicar éstas prácticas crueles e innecesarias.

Los galgos son perros utilizados para cazar y muy valorados por su velocidad y
gran instinto. Como son perros de velocidad, más que de resistencia y puesto
que es la herramienta única y principal para el cazador para la práctica de la
caza de liebre, los galgos tienen una vida útil muy corta, por lo que cuando su
velocidad mengua y sus capacidades disminuyen, son desechados, en la mayoría de
ocasiones de las formas más crueles.

Son ahorcados de las ramas de los árboles, tirados a pozos, quemados vivos,
abandonados o dejados en las perreras listos para ser sacrificados sin haber
conocido la palabra dignidad.

Antes de ese fin, sufren maltrato, hambre pues son alimentados con trozos de
pan y en ocasiones, ni siquiera eso les conceden, y se les administran
anabolizantes para que su carrera veloz sea más larga.

Según un estudio de la Fundación Affinity, cada año el 15% de todos los perros
abandonados en España son solamente galgos. Por supuesto, sólo están
contabilizados los galgos que han sido entregados a las perreras o rescatados
por las grandes protectoras españolas. No se cuentan los particulares que los
salvan como buenamente pueden, las pequeñas protectoras sin recursos, ni, por
supuesto, todos los que son cruelmente desechados en una de las múltiples
maneras que éstos señores encuentran para darles muerte.

Puede que Ud. considere que ésto que le contamos, poco tiene que ver con la
organización de las carreras de galgos que se han celebrado éste sábado en
Mijas, pero permítanos confirmarle que, efetivamente, tiene mucho que ver.

Los galgos de carreras también son desechados impunemente por sus dueños cuando
no les sirven, o cuando no ganan carreras o cuando pierden la velocidad y
habilidades necesarias para ser campeones.

Permítanos añadir que, con la organización de éstas carreras, Ud. y su
consistorio se convierten en cómplices de la tragedia que viven los galgos en
nuestro país, culpables del entramado de muerte y maltrato que sufren éstos
animales.

Por ello, le pedimos encarecidamente que consideren su postura y nos ayuden a
luchar contra la lacra que sufren éstos bellos y dignos animales, y no fomente
el maltrato, la muerte ni la explotación de éstos bellos y sufridos animales,
eliminando las carreras de galgos de las actividades lúdico-deportivas que su
consistorio organice en próximas ocasiones.

Atentamente,  (vaše ime in priimek)


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #269 : ponedeljek, 18.06.2012 : 16:58:45 »

Žal zgornji mail izgleda ni pravilen oz. ne sprejema sporočil. Bomo poskusili dobiti pravilnega in ga posredujemo.
Logiran
Strani: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines