mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 09:02:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 300223 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #540 : četrtek, 16.01.2014 : 19:18:06 »

Tako smo se danes sprehodili po centru Ljubljane..
Hvala vsem za udeležbo! Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #541 : nedelja, 19.01.2014 : 09:24:25 »

Za vse organizacije, ki rešujemo življenja hrtom in jim iščemo ljubeče domove, prihaja še posebno žalostno obdobje ...

V Španiji se namreč konec januarja konča lovska sezona in zopet se bodo ponovila vsakoletna grozodejstva, ki se v tem času še povečajo ... življenje bo na različne krute načine izgubilo okoli 55.000 galgov in podencev. Marsikoga preseneti ta velika številka, vendar je potrebno vedeti, da je v Španiji 15000 registriranih lovcev - galguerosov in večina izmed njih ima več galgov in podencev, nekateri tudi po deset in še več. Po končani lovski sezoni je večina psov zaradi lakote in slabega ravnanja zelo iztrošena in galguerosom takšni psi predstavljajo le nepotreben strošek, ki se ga je potrebno znebiti. Navadno obdržijo samičko, ki jo parijo in tako imajo do naslednje lovske sezone že novo leglo galgov ali podencev.

Galge in podence, ki jim konec lovske sezone namenijo smrt, kruto pretepejo, jih izstradajo, vržejo v vodnjake, kotanje, kjer v mukah umirajo počasne smrti, jih odpeljejo daleč od naselja in jim polomijo tačke, da se ne morejo vrniti, največkrat pa prihaja do pravih obrednih usmrtitev. Prostovoljci, ki v Španiji rešujejo galge in podence, naletijo v tem času še na posebno srhljive prizore, ki jih velikokrat ganejo do solz in jim strejo srce ... galgi in podenci visijo obešeni iz dreves ... nekateri se z zadnjimi močmi še trudijo in prestopajo iz tačke na tačko, za večino psov pa je že prepozno. Mladi, starejši, črni, rjavi, bolj uspešni pri lovu, manj ... vsi pa zelo čustveni, nežni in mili psi. Ki morajo umreti zaradi krutosti ljudi.

Na srečo se tudi v Španiji rojeva vedno večjo število organizacij, ki združujejo ljudi, ki so proti takšnemu izkoriščanju in pobijanju galgov ter podencev. Tega smo zelo veseli, saj se mora ta pereč problem v prvi vrsti reševati v sami državi, kjer se nasilje nad psi izvaja, torej Španiji, potrebno je spreminjati miselnost ljudi, tradicijo ... to je težko, ker tudi vlada zagovarja takšna dejanja in ne sprejema ustreznih ukrepov proti ljudem, ki se izživljajo nad galgi in podenci. V lanskem letu je bilo podanih 309 prijav zaradi mučenja psov, razen 32 so bile vse oprostilne, ostale pa so bile v večini le denarne kazni ali v obliki opomina. Pred sodišče so postavili tudi podpredsednika združenja galguerosov v Španiji, ker je obesil dva svoja galga (sicer jih je več, ampak za dva so mu dokazali). In kako se je zagovarjal? Začuden je rekel, da ni vedel, da je zločin, če obesi svojega galga!?

In še misel, ki jo je izrekel eden izmed članov španske organizacije za pomoč hrtom ...:"To ni čas sprememb, ampak za spremembo časa."

Kar pomeni, da Španci več ne smejo živeti v dobi, v kateri živijo sedaj, ampak se morajo končno premakniti naprej. Pustiti živeti tudi živalim ... v našem primeru bi bila to ukinitev lova (zajčki, lisice, nizka divjad) in konec z izkoriščanjem in usmrtitvami galgov in podencev.

Do takrat pa .... pomagajmo hrtom, ki so potrebni naše pomoči in jim lahko rešimo življenje le tako, da z našo pomočjo zapustijo svojo državo, Španijo ... poglejte si profile hrtov, ki čakajo na ljubeč dom na naše spletni strani ... morda boste med njimi uzrli novega prijatelja za vse življenje.

(Sliki spodaj lepo prikazujeta situacijo ... na eni strani ponosni galguerosi ... vsi veseli, žareči in srečni ob svojem plenu in na drugi fotografiji njihovi galgi, podenci ... izstradani, zanemarjeni, mučeni, umirajoči ....)





Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #542 : sreda, 22.01.2014 : 08:02:19 »

Galgica CORBATA je bila testirana v razmerju do muck. Pri tem so jo le te sicer malo zanimale in jih je radovedno gledala, a ni kazala pretiranega zanimanja za njih, tudi loviti jih ni želela. Predvidevamo torej, da bi ob pravilnem uvajanju s strani posvojitelja Corbata lahko brez problema sobivala s hišnim muckom. Ta krasna galgina je v zavetišču že več kot eno leto in resnično si zasluži en ljubeč in topel dom. Več o možnosti posvojitve Corbate na info@hrtjisvet.org.

Več o njej pa s klikom na ta link: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-corbata/


Tudi prelepa galgina RUMBOSA je bila testirana v razmerju do mačk. In ta prijetna dama se je izkazala z res zgledno hojo na povodcu, do mačk pa je bila povsem nezainteresirana in je samo mirno šla mimo njih. Tako predvidevamo, da bi tudi Rumbosa lahko brez problema sobivala s hišnim muckom, seveda prav tako ob pravilnim uvajanjem posvojitelja. Več o možnosti posvojitve Rumbose pa na info@hrtjisvet.org.

Več o Rumbosi tudi na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-rumbosa/


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #543 : petek, 24.01.2014 : 13:38:39 »

Llorona je srednje velika rjava galgica s posameznimi temno rjavimi progami ter s prekrasnim svetlejšim gobčkom na katerem še posebej izstopajo njene temno obrobljene rjave oči. Je neplašna galgica, ki se v ogradi vedno mirno približa človeku. Kadar je sonce in toplo, pa se zelo rada nastavlja sončnim žarkom. Smiley V ogradi se z ostalimi galgci lepo razume in nikoli ne sili v prepire. Njeno življenje do sedaj vsekakor ni bilo lahko, saj ima na svojem telesu kar nekaj brazgotinic. Llorona je še ena taka nevsiljiva, mirna galgica in zato vedno znova ostaja prezrta.



Vse, kar si želi je, da bi po več kot enem letu bivanja v zavetišču, našla čisto svojo družino. Z veseljem bo z vami poležavala pred televizijo ali pa se bo v poletnih mesecih skupaj z vami nastavljala sončnim žarkom… Smiley



Testirana je bila v razmerju do muc in ni kazala posebnega interesa do njih, zato predvidevamo, da bi ob pravilnem uvajanju lahko s hišno muco tudi sobivala. Smiley



Več o njej in več njenih fotografij najdete na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-llorona/

Več o možnosti njene posvojitve in za sprožitev predposvojitvenega postopka pa nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #544 : petek, 24.01.2014 : 21:59:43 »

Na Španski TV o galgih, pa seveda nepogrešljiv Fermin - vodja in lastnik zavetišča Scooby Medina in galga Alicia rešena iz  perrere (deponije smrti) v Meridi, kjer so psi živeli v nemogočih razmerah - brez vode in hrane in mali galgec Bustamante, ki svoj domek še išče.
Od 0:32 naprej lahko pogledate prispevek o galgih. Wink
http://www.youtube.com/watch?v=Uz0-KW-cyX0&feature=share&list=PL97B0E3E29CBD320E&index=1

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #545 : nedelja, 26.01.2014 : 11:34:37 »

Danes ob 16h, bodimo vsi ljubitelji hrtov z mislimi v Manchesterju ... nudimo miselno podporo vsem dobrim ljudem in organizacijam, ki se bodo zbrali pred hotelom Hilton in protestirali proti greyhound dirkam.



Tisti, ki nam vsakodnevno življenje že lepšajo posvojeni hrti, jih stisnimo v svoj objem in se zahvalimo višji sili, v katero verjamemo ... da jim je stala ob strani, jih varovala, da so preživeli in jih pripeljala k nam. Velika večina hrtov in podencev na žalost nima te sreče.

Ocenjujejo, da na Irskem in v Angliji vsako leto evtanazirajo, ali pa preprosto izgine okoli 10 000 greyhoundov (verjetno je ta številka še višja). To so nesrečni greyhoundi, ki so izločeni kot neprimerni za tekmovanja že kot mladički, ali pa so prepočasni na prvih dirkah ... utrpijo poškodbo, ali pa preprosto zaključijo uspešno tekmovalno kariero, saj novi in mlajši tekmeci dosegajo boljše rezultate. Čeprav uspešni greyhoundi prinašajo svojim lastnikom ogromno denarja, na koncu tekmovalne kariere niso zanje vredni popolnoma nič ... niti toliko, da bi jim vsak dan privoščili konzervo in jih pustili živeti. Le majhen odstotek greyhoundov dajo v posvojitev, pri večini je takoj izvršena smrtna obsoda ... brez možnosti pomilostitve.

Greyhoundi, ki jih uporabljajo za pasje dirke životarijo v tesnih kletkah vse svoje življenje, pogosto ves čas z nadetim nagobčnikom, ne poznajo igre, so brez tesnega stika s človekom, kar jih spravlja v pobitost in zato postopoma popolnoma otopijo. Greyhoundi so namreč zelo čustveni in nežni psi, ki obožujejo sobivanje s človekom, so enkratni spremljevalci, radi imajo otroke, so čudovite živali in si ne zaslužijo tako krute usode, ki so ji izpostavljeni v današnji, moderni Evropi.

Dirke s hrti (greyhound racing) so zelo krut šport, ki ga je potrebno prepovedati!

In zakaj so za mesto protesta izbrali ravno Manchester?

Ker bo v hotelu Hilton velika gala prireditev, kjer bodo izrekli bleščeča priznanja in si podelili nagrade trenerji in organizacije, ki se ukvarjajo z greyhound dirkami. V vsem sijaju in razkošju tega hotela si bodo z nasmehi na obrazu čestitali za uspešno izkoriščanje greyhoundov skozi vso leto in medtem, ko se bodo hvalili z izkupičkom leta in pohlepno preučevali številke ... koliko denarja so jim prinesle dirke .... bodo njihovi greyhoundi zmrzovali nekje na hladnem zunaj, sredi zime ...

Vsa ta gala prireditev je navadna farsa.

Manchaster je mesto, kjer je bila odprt prvi stadion za hrtje dirke in sicer že leta 1926. Deluje še danes in na njem se je zvrstilo že na deset tisoče hrtjih dirk. In umrlo je že na milijone nedolžnih hrtjih duš.

In medtem, ko bo ta velika gala prireditev v luksuznem hotelu Hilton s 4 zvezdicami, bo nekje ... na hladnem in v temi ... veliko greyhoundov ... nekdaj uspešnih tekačev ... za vedno zaprlo svoje oči. Veliko, veliko prezgodaj .... in samo zaradi človeškega pohlepa!

Tudi v imenu Hrtjega sveta Slovenije bo v spomin na vse nedolžne hrtje duše, ki so na krut način morale umreti veliko prezgodaj in z željo, da bi se to izkoriščanje in pobijanje čim prej končalo, položena pred hotel Hilton bela kala z nalepko - imenom našega društva.

In ne pozabimo ... posvajanje greyhoundov ni samo reševanje njihovih življenj ... to je mnogo več ... ni primerljivo s tistim, kar ti čudoviti psi potem skozi skupno življenje nudijo. Posvojitelji greydoundov dobro vedo, o čem govorim ....

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #546 : ponedeljek, 27.01.2014 : 23:55:16 »

Zelo lepo napisano in zelo žalostno, Sad  mi je res hudo za te hrte, ki nimajo te sreče da bi jih posvojili dobri ljudje.. Tudi jaz mislim, da bi morali te krute pasje dirke enkrat za vselej prepovedati.
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #547 : torek, 28.01.2014 : 09:43:31 »

SVETOVNI DAN GALGOV – 1. februar!



Vsako leto je v Španiji na tisoče in tisoče galgov skotenih za namen lova. Kljub njihovemu nenehnemu strahu pred človekom, kljub pomanjkanju in kljub zanemarjanju nekako preživijo. A žal na koncu, ko ne koristijo več svojemu namenu ti isti galgi umrejo - obešeni, zapuščeni s polomljenimi nogami, vrženi v vodnjake, pretepeni do smrti, privezani na drevo na velikem polju – brez hrane in vode kjer počasi umirajo od lakote in dehidracije …

Vse to gorje galgom povzroča samo človek!!!

Krutost človeka do galgov v Španiji ne pozna meja!
Tam te pse ljudje smatrajo za podvrsto psov in kljub temu, da imajo ti isti ljudje doma za hišne ljubljenčke druge pasme psov, žal nočejo razumeti, da so tudi galgi čuteča bitja, ki si želijo živeti v tesnem stiku s človekom in brez občutka strahu pred njim, brez bolečine in brez pomanjkanja v vseh pogledih.

Galgi seveda potrebujejo našo pomoč skozi vse leto!
A za svetovni dan GALGOV je izbran 1. februar, ko se lovska sezona z galgi v Španiji tudi uradno konča in takrat se pravo trpljenje za njih šele začne.
Vsako leto bomo na ta dan po vsem svetu združili svoje glasove in moč za galge - za njihov lepši jutri in zato, da se njihovo trpljenje enkrat za vedno konča!

BODIMO MI GLAS GALGOV in združeni v eno končajmo njihovo trpljenje enkrat za vedno! Prosimo delite s svojimi prijatelji.

Spletna stran: http://www.diadelgalgo.com/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #548 : torek, 28.01.2014 : 11:04:51 »

Sem delila na fb.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #549 : torek, 28.01.2014 : 14:41:29 »

Greyhound Nelson, star 4 leta, vas bo najprej od daleč radovedno opazoval in povsem začaral s svojimi prodornimi očmi. Potem pa bo nežno in počasi repkajoč stopil do vas in vam glavo položil v naročje. Ja, Nelson bo v toplem, ljubečem domu postal prava mamina maza. V zavetišču trenutno zelo trpi, saj mu odtujeno, hladno okolje nikakor ne odgovarja. Njegovo življenje bo svoj pravi smisel našlo šele v toplem človeškem dotiku.



Fant je zelo skromen in umirjene narave, na pogled pa magično začarajoč – prelep, da ti zastane dih. Karakterno in po videzu bo v ponos prav vsem v družini. Najbolje se bo znašel v okolju z že nekoliko večjimi otroki, npr. že šolske dobe. Do ostalih psov je uvideven in prijazen; na povodcu pa vam bo elegantno sledil in se veselil prav vsake vaše pozornosti.
Nelson – žlahtni gospod v hrtji preobleki.
 


Na voljo za posvojitev! Za več informacij in za sprožitev predposvojitvenega postopka nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #550 : sreda, 29.01.2014 : 09:00:58 »



Hrtja punčka WALKIRIA je od prihoda v zavetišče neznansko napredovala. Prej smrtna groza pred človekom se je danes že spremenila v radovednost do človeka, užitek v toplem dotiku človeka in končno malo več upanja, da so ljudje v resnici dobri. Walkiria bo težko napredovala še naprej, če ji ne omogočimo, da dobi svoj dom za vedno in posvojiteljelje, ki bodo vedeli, da čas, ljubezen in veliko volje delajo pri hrtkih čudeže.
Ji bi kdo dal priložnost?
Več o njej na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-walkiria/
Več o možnosti posvojitve na info@hrtjisvet.org




Nežna, skromna in še malo sramežljiva, a vsekakor prelepa in ljubeča - tako bi lahko opisali galgico VENESSO na kratko. Ta lepa hrtja princesa je še ena tistih, ki ostane vedno znova prezrta in tako je že predolgo v zavetišču. Tudi ona si zasluži biti ljubljena, zasluži si topel dom in samo svojega človeka ali celo družinico. Verjamamo, da bo nekoga začarala in osrečila, prav tako pa seveda tudi obratno. Bi jo vzeli za svojo?
 
Več o Venessi tudi na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/galga-vanessa/
Več o možnosti posvojitve pa na info@hrtjisvet.org.
   


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #551 : sreda, 29.01.2014 : 16:14:11 »

Da ne bomo vedno samo tako resni ...

Predstavljamo vam!

Murphyjevi zimski, hrtje - lurchersko - podencasti zakoni

1. Ko se z mrcinami sprehajate po idiličnem, zasneženem gozdu in občudujete bleščečo snežno belino dreves, vam bo iz katerega (občudovanega) drevesa ali veje prav gotovo zdrsnil sneg točno za vrat ali vsaj na glavo.

2. Mrcine bodo ves čas vzorno hodile ob vas, to pa se bo v hipu spremenilo, ko boste šli navzdol ... na najbolj strmem klancu in tam, kjer bo najbolj drselo, kajti vedno bosta na tistem mestu videla ali zavohala srne.

3. Ko boste hodili po najbolj ozki potki v gozdu, vam bo obvezno prišel nasproti sprehajalec s psom, ki bo ves hud že na daleč renčal (po možnosti ovčar), zobe bodo pokazale tudi vaše mrcine, sprehajalec s prijaznim psom bo vztrajno rinil mimo vas, psi bodo renčali, nastala bo gužva ... in imelo vas bo, da bi prijeli kos lesa in mahnili nesramneža (seveda ne psa) z njim po glavi.

4. Skoraj vsi sprehajalci, ki jih boste naključno srečali (to je največkrat popoldne oz. ob vikendih) bodo imeli v rokah pohodniške palice, vendar jih ne bodo uporabljali toliko za pomoč pri hoji, kot za to, da bodo z njimi mahali okoli in tako plašili vaše mrcine.

5. Ko boste vso pot pazili, da vam ne spodrsne na spolzkih tleh in si čestitali, da vam je spet enkrat uspelo, vam bo skoraj zagotovo spodrsnilo na ravni površini in se boste zapeljali po zadnji plati.

6. Če bo na vašem sprehodu snežilo, bo ob tem še rahlo pihal veter in to vedno v smeri vaše hoje, tako, da vam bo sneg nosilo direktno v obraz.

7. Če boste hodili po cesti in boste imeli še srečo, da je splužena, bo pripeljal za vami avto in se mu boste morali umakniti, ravno takrat, ko se boste lahko umaknili le tako, da boste morali zagaziti v poln sneg ... po možnosti do kolen. In za tem avtom se bo pripeljal še eden, počasi, tako, da boste stali v celem snegu vsaj minutko ali dve, ker pred tem časom vas težko začne zebsti v noge.



Se strinjate z njimi? Gotovo Murphy spremlja tudi vas in lahko zakonik še dopolnimo Smiley

Posvojena greyhoundica ELI.


Posvojena andaluzijska podenca PUNKY.


Posvojena ibiška podenca ZOYA in greyhound KOOGY.


Posvojeni greyhound WALLY.


Posvojeni greyhound ROA.


p.s. imate kakšno luštno fotko vašega posvojenčka, ki uživa v snežnih radostih. Pošljite nam jo na posvojitelji@hrtjisvet.org in z veseljem jo bomo objavili v tej temi ali pa jo objavite kar sami. Wink
 
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #552 : sreda, 29.01.2014 : 18:22:41 »

Galgica Venessa je pa meni ful lepa in taka žalostna zgleda... sram  Njej pa res ful želim, da jo čimprej kdo opazi da bo imela svoj domek z ljudmi, ki jo bodo imeli zelo radi.. Kiss Kiss
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #553 : četrtek, 30.01.2014 : 09:31:22 »





Galgo JAVIER je pozitiven, norčav, vesel, razigran in hkrati scarljan do konca in nazaj. Zanj je življenje eno samo veselje, človeka pa naravnost obožuje. Res prijazen in lep fant in kot tak žal še vedno čaka v zavetišču na čisto svojo priložnost in na družinico, ki bi ga vzela za svojega ...
Metanje žogice ali frizbija na domačem vrtu bodo zanj nora sreča! Topel človeški dotik pa ga bo pripravil do tega, da se vam bo dobesedno stisnil v objem! Kdo si ne bi želel takšnega razigranca in hkrati nežnega galgastega fanta?

Več o možnosti posvojitve Javierja na info@hrtjisvet.org.
Več o njem in njegove fotografije pa najdete tukaj: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-javier/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #554 : petek, 31.01.2014 : 11:11:04 »

Društvo Hrtji svet v SGlasniku. Smiley



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines