mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 29.05.2024 : 01:11:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 302506 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #795 : sobota, 20.12.2014 : 10:36:17 »

Galga Pablo in Tapati vam sporočata...  Wink



Za Hrtji svet lahko glasujete pod zaporedno št. 7, na tej povezavi: http://objemtopline.dormeo.net/
Hvala vam!

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #796 : sreda, 24.12.2014 : 11:39:53 »

RUBIA IN NJENA BORBA ZA ŽIVLJENJE



Če se vam je ime zazdelo znano – ja, to je prav tista galgo punčka, ki vas že cel december pozdravlja s koledarja! Rubia (njeno ime v španščini pomeni “ta blontna”) je v življenju že izkoristila svojega jokerja, saj so jo v Španiji rešili iz pasjega odlagališča, kjer je celo že imela določen datum usmrtitve in borih par dni pred pogubo se je zanjo našel dom – v Sloveniji. Ena zmaga več, neprecenljiva zmaga.

A izgleda, da se je zaloga sreče pod Rubijino zvezdico s tem precej iztrošila. Psička namreč vse od svoje posvojitve pred dvemi leti prestaja manjše in večje zdravstvene tegobe. In ko so se njeni posvojitelji na nas obrnili po pomoč, potrebna je namreč celostna operacija zobovja, nismo kaj dolgo razmišljali. Jesenska dražba: https://www.facebook.com/hrtjisvet?ref=bookmarks#!/media/set/?set=a.707698245979895.1073741974.141593622590363&type=3, na kateri smo z vašo pomočjo zbrali denar za računalnik in prepotrebno hrano za okrevajoče bolnike v Španiji, je tako dobila nov cilj. Kajti za računalnik bo še čas, potrebno je bilo pomagati doma. Tako smo od zbranih 1.106 EUR celih 600 EUR namenili za pomoč Rubiji (dodali pa smo še 365 EUR, ki so ostali še iz pretekle akcije zbiranja sredstev za posvojenega hrtka v težavah), preostanek pa je še vedno kupil kar nekaj specialne hrane za ambulantne bolnike v zavetišču za katero smo odšteli 560 EUR (hrana bo romala v Španijo po prevzemu naših galgov v januarju).

A Rubia še vedno ni našla zadosten koš sreče  Do operacije ni prišlo, saj se je na celostnem veterinarskem pregledu ugotovilo, da je psička obolela za lešmanijo. Večno prekletstvo naših galgov je žal pripotovalo z njo in udarilo na polno. In tako se Rubia ponovno bori za življenje…

Bo zmogla tudi tokrat? Bo. Ker trdno verjamemo, da so galgi borci brez primere in vemo, da ne bo obupala vse do konca. Kljub oslabljenemu organizmu ima punčka še neokrnjeno zalogo volje do življenja. In zato ne bomo obupali niti ljudje! Vaše dobrosrčne donacije so Rubiji že omogočile celostno veterinarsko obravnavo, takoj se je pričelo z intenzivno terapijo (direkten napad na parazita je v polnem teku), potrebna je podporna terapija imunskemu sistemu in prilagojena dietna prehrana. Čeprav brez optimizma ne bo šlo, je realno pred Rubio in njenimi posvojitelji dolgotrajna in zahtevna bitka, v kateri ni zagotovil. Vsak dan šteje in vsak dan posebej je nov kamenček na večmesečni poti okrevanja. Na koncu katere še vedno čaka operacija zobovja in potem končno pa le, res ti privoščimo naša mala punčka – zdravo in srečno življenje!

Vseeno pa vas vabimo, da v teh prazničnih dneh, dneh obilja in topline, ko pogledate na koledar, pomislite tudi na Rubio in ji v mislih pošljete novo dozo energije, za nov dan. Še vedno in še cel teden lahko kliknete na internet in hrtkom podarite svoj objem (akcija Dormea Objem topline traja vse do konca meseca in hrtki še kako potrebujejo ne samo vaš glas, temveč tudi glas vseh vaši prijateljev in znancev!), kajti Rubia nas potrebuje. Rubijini posvojitelji pa so letos zagotovo pisali Božičku tudi za finančno pomoč – vkolikor lahko pomagate, smo v društvu odprli poseben šparovček za pomoč naši mali borki; sredstva (tudi 5 EUR še kako pomaga) lahko nakažete na naš račun, sklic 111, s pripisom “Rubia”.

Podatki za nakazilo donacij za Rubio:

Društvo Hrtji svet Slovenije, Pod lipami 30, 3000 Celje
IBAN SI56 6100 0000 1714 143
SWIFT (BIC) HDELSI22
namen: donacija – RUBIA
sklic oz. referenca: 00 111
koda namena plačila: OTHR


Ker nam nikoli ne bo vseeno in ker skupaj lahko dosegamo praktično nemogoče – za Rubio in za vse hrtke sveta, ki potrebujejo pomoč, bomo stopili skupaj in pomagali tudi v 2015! Naj bodo vaši prazniki polni topline in iskreno hvala, da ste.

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #797 : sreda, 24.12.2014 : 23:40:05 »

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #798 : ponedeljek, 29.12.2014 : 09:14:50 »




Samo še tri dni nas lahko objemate na http://objemtopline.dormeo.net/, pod zaporedno številko 7.

Iskrena hvala za vse vaše objemčke.
Smiley



Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #799 : ponedeljek, 29.12.2014 : 19:01:36 »

Tokrat vam bomo predstavili tri zgodbe, ki so se zgodile v dobrem tednu dni v Španiji.

Prva je o 4 galgih in mladičku, ki so se znašli v perreri v bližini Valladolida in prostovoljci iz Scoobya so odšli ponje. Ko so jih videli, so bili znova pretreseni - odrasli galgi, tri samičke in en samček, so bili v grozljivem stanju, same kosti in koža. Poleg tega je imel galgo še poškodbo na tački. Zdaj so na varnem, varni pred galguerosi, mrazom in lakoto.
http://scoobymedina.blogspot.com/2014/12/4-galgos-and-puppy-now-safe-with-cobie.html

Naslednja je Paloma, mlada galgina, ki je bila zapuščena in prepuščena sama sebi, mrzlim nočem in brez zaščite. Na srečo so galgi vztrajni in zapuljivi, tako da se je približala španskim sprehajalcem, ki so jo brez pomisleka odpeljali v zavetišča, tako da Paloma zdaj že okreva. Galgi so vztrajni borci, tako da upamo, da ji uspe.
http://scoobymedina.blogspot.com/2014/12/paloma.html?spref=fb

Malo po prihodu teh psov so spet dobili obvestilo o 4 galgih, ki se nahajajo v perreri in odpeljali so se po njih. Imeli so oranžne in zelene oznake na nogah, kar pomeni, da so jih uporabljali za lov, vendar se po mnenje lovcev očitno niso dovolj izkazali in so se jih znebili. No, na srečo so dobili novo priložnost.
http://scoobymedina.blogspot.com/2014/12/scooby-always-there-to-help.html

Ja, lovska sezona v Španiji že pušča sledi.. V nekaj tednih so v Scooby sprejeli 20 galgov. Ker pa vemo, da psi samo od ljubezni in dobrih želja ne morejo živeti, tukaj nastopimo mi. Kot veste, že cel december zbiramo vaše objeme topline na http://objemtopline.dormeo.net/ , da bomo lahko nakupili hrano za zavetišče v Španiji in na Irskem, da bodo ti psi, ki so dobili novo priložnost za življenje v zavetišču imeli hrano.
Zavetišče Scooby temelji na prostovoljcih in prostovoljnih prispevkih, ki jih posamezniki in organizacije doniramo v obliki denarja, hrane, zdravil in drugih stvari.
Vsi, ki karkoli prispevate, pomagate psom, ki čakajo na odgovorne posvojitelje. Če razmišljate o posvojitvi, pa poglejte našo spletno stran http://www.hrtjisvet.org/hs/ in nam pišite na info@hrtjisvet.org.
Hvala, ker nam pomagate, da lahko mi še naprej, vsak dan znova, pomagamo njim.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #800 : ponedeljek, 05.01.2015 : 15:00:28 »

Sobota, 3. 1. 2015. Doma leden mraz, sneg in megla, pot v Italijo pa obsijana s soncem in preseneti nas kar prijetnih 11 °C, sploh nobenih težav na cesti in tudi prispeli smo zelo hitro. No, del, ko je konec avtoceste in se vozimo do mesta prevzema naših hrtkov, se strašno dolgo vleče, ampak vse to je zgolj posledica pričakovanja, kdaj bomo končno zagledali in prevzeli naše hrte. Smiley
Komaj smo dobro prispeli, že vidimo španski kombi. Kombi, v katerem je 21 smrčkov čakalo, da končno pridejo v roke svojim posvojiteljem.

Hitro spraznimo bokse, napolnjene s hrano, ki smo jo lahko kupili z vašimi donacijami, zbranim od licitacij ter ostalo donirano hrano in že v prevzemamo naše hrtke.
Najprej je prišla Sevilla, simpatična galgo/podenco mešanka, ki je tako prisrčna, da se človek v trenutku zaljubi vanjo. Takoj za njo je prišla galgica Margarita, ki nam je želela zlesti naravnost v objem. Že je bil tukaj Belmondo, čudoviti galgo samec, ki res takoj pritegne človeške poglede. Nismo mogli verjeti, da je to isti hrt, saj je v Scooby-u bil tako zelo plašen?! Ko se je malo sprehodil je postal drug hrt – sproščen, nič več prestrašen, on kar lepo gre na povodcu. Vse nas je res presenetil, posvojitelje pa je nedvomno očaral v trenutku, ko so ga zagledali. Pa seveda prelepi Fary, neskončno simpatičen galgo, ki bo s svojimi ušesi in pozitivno naravo zagotovo spravljal v smeh svoje posvojitelje. Isabelo je živahen mlad galgo mulc, ki ga niti dolga vožnja iz Španije ni zares utrudila – on je bil kar pripravljen za žur in igro. In Teresita, tako drobna galgina, nežna, mirna, potrpežljiva. Res nas je takoj osvojila. Potem pa še galga Naquara, ki nas je že v zavetišču spravljala smeh s svojim ušeskom, ki je bil ves čas pokonci. Tako »skulirana« psička je to, samo čohljala bi se, mahala z repkom in pa ja, …. seveda prosjačila za priboljške. Smiley)

In že se s kombijem odpravimo na pot proti Ložnici. Ves čas pogledujemo nazaj, kako se hrtki počutijo v svojih boksih. Vsi so se lepo polegli in odspali še kakšno kitico ali dve do Slovenije, razen Fary-ja. On je kar stal in čakal.. nežen in nekonflikten kot je, si pač ni znal ''izboriti'' svojega mesta v velikem boksu in je gledal, češ ''no prav, saj ni panike, bom še pa malo stal in gledal ven''. Nas pa je očaral in celo pot spravljal v smeh s svojimi ušesi. Res prava pojava! Cheesy

Del ekipe Hrtjega sveta se je v Ložnici dobila že dobri dve uri pred našim prihodom s hrtki. S svežimi posvojitelji je sledilo predavanje in sproščen pogovor, ter odprta debata za njihova vprašanja. Seveda je vrelišče pričakovanja doseglo svoj vrhunec, ko smo zaslišali najbolj pričakovane besede »Kombi z galgci je prišel«.
Vsi skupaj smo se odpravili ven, v neznosnem pričakovanju in, ko so iz kombija začeli prihajati galgi, ko se je vsak od njih pridružil svojemu posvojitelju, svoji novi družini, so se naša srca raznežila, ker ni ga lepšega občutka kot videti, da so končno prispeli v tople objeme svojih ljudi. Tako težko pričakovani so bili … Po začetnem snidenju in vohljanju poligona, ter morda kakšnem lulanju - bilo je namreč nemarno mrzlo in galgi so sneg najverjetneje prvič videli, zato so nekateri prav nerodno stopicljali po njem ali pa se sploh niso želeli premakniti, smo se hitro umaknili na toplo. Uredili smo še vse formalnosti okrog posvojitve, naša veterinarka je vsakega hrtka pregledala, dala morebitne napotke posvojiteljem, hrtkom smo poščipali še predolge krempeljce. Odeli so se še v tople hrtje plaščke in pripravljeni so bili za odhod s svojimi novimi družinami v tople in ljubeče domove.

Tako je za nami še ena uspešna posvojitev!
Dolga veriga od samega obiska zavetišča, do spoznavanja hrtov direktno v zavetišču, pisanje njihovih profilov, objava na spletni strani, promocija in iskanje domov, preverjanje posvojiteljev in potencialnih domov hrtkom širom cele Slovenije, transport hrtkov in na koncu kot češnja na vrhu torte – formalna posvojitev, kjer hrtki končno prvič spoznajo svoje posvojitelje, svoje nove družine, je za nas nekaj najlepšega, nekaj kar se ne da opisati z besedami. Ko nam naša srca preprosto »zapojejo« od sreče in veselja.

Teresita, Margarita, Fary, Belmondo, Isabelo, Naquara in Sevilla bodite srečni, ljubljeni in veseli …

Najlepše se zahvaljujemo vsem posvojiteljem, ki ste tako nesebično odprli svoja srca in domove posvojenčkom, pa seveda vedno nepogrešljivi ekipi zavetišča Scooby Medina del Campo iz Španije, ki rešuje hrtke in poskrbi za njih do odhoda na svojo dolgo pot iz Španije in nam jih praktično pripelje pred prag, pa ekipi društva Hrtjega sveta, ki je tudi tokrat s svojim požrtvovalnim in nesebičnim delom omogočila tako veliko hrtje in človeške sreče. Seveda ne smemo pozabiti tudi na ekipo KD Pluton, ki nam vedno prijazno odstopi svoje prostore in poligon, da lahko varno in kvalitetno izvedemo formalne posvojitve, ter Metki Potočnik in njenemu podjetju Prolife, ki nam je tudi tokrat prijazno pripravila slastne pasje paketke dobrodošlice za novo prispele hrtke.
Iskrena HVALA vsem in vsakemu posebej!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Veterinarska hrana, ki bo še kako prav prišla.


Fermin, lastnik in vodja zavetišča Medina del Campo in Cristina, španska prostovoljka.
Vsi iz Scooby ekipe so res predani svojemu delu in spoštovanja vredni.


Prevzem naših hrtkov. Smiley




Fary, Teresita in Isabelo si mislijo ''kaj, ni še konec vožnje?'' Smiley


Teresita - nežna in mirna galgina.


Fary. Smiley


Navihan in živahen Isabelo, ki je našel dom pri super družini na Hrvaškem.


Margerita in Sevilla. Smiley


Veliki Belmondo in drobna Naquara.




Belmondo.. res krasen galgo, kajne?


Naquara se je zvila v klobčič in čakala...


Isabelo s svojo družino.


Precej šokirana nad snegom je Naquara pozdravila svoja posvojitelja.


Fary s svojo posvojiteljico.


Sevilla in njeni posvojitelji. No, rok za čohanje ji definitivno ne bo manjkalo.


Paketki dobrodošlice za nove hrtke. Hvala Metki Potočnik iz podjetja Prolife.
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #801 : ponedeljek, 05.01.2015 : 17:36:38 »

Se meni samo zdi ali sem jaz Farya danes videla na Vrhniki Smiley Firbec babji :p
Logiran

uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #802 : ponedeljek, 05.01.2015 : 17:44:09 »

Se meni samo zdi ali sem jaz Farya danes videla na Vrhniki Smiley Firbec babji :p

Ja! Teresita in Fary sta oba na Vrhniki. A ni simpatičen s svojimi ušesi? Mene je čisto očaral. Smiley
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #803 : ponedeljek, 05.01.2015 : 20:13:18 »

Videla sem ga najprej od zadaj na zelo daleč, pa sem bila prepričana da je eden od "vaših". Ne vem zakaj sploh. Šele prej sem videla slike v temi in se mi je zdelo da je imel podobno ovratnico. Smiley Če sem poštena sem videla samo zadnje nožice in nekaj sivine Smiley
Logiran

uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #804 : petek, 09.01.2015 : 23:51:47 »

Čudovit hrtji navihanec, greyhound Sirius, še vedno išče svoj stalen dom. Trenutno že uživa v začasnem skrbništvu, v Sloveniji, kjer s svojo energijo, otroško navihanostjo in neizmernim veseljem do življenja, spravlja v smeh in dobro voljo svojo začasno mamo in dva posvojenčka, ki mu delata družbo.



Saj ne, da bi mu bilo hudo ... uživa na počitnicah in zganja vragolije na snegu, ampak ... gotovo je bila na prvem mestu med željami, ta - da ga bi ga kmalu posvojil tisti, ki ga bo razumel ... tisti, ki se bo z njim ukvarjal in tisti, ki ga bo imel rad točno takšnega, kot je. In jasno, da je čudovit hrt. Sirius pač .

Več njegovih slik si poglejte na: http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-sirius/, če se zanimate za posvojitev, pa pišite na info@hrtjisvet.org

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #805 : ponedeljek, 12.01.2015 : 12:13:39 »

Distinto

Ocenjen datum rojstva: 20. 09.2012
Spol: samček
Barva: brindle rjava

Distinto je postaven dvoletni galgo, katerega je njegov lastnik – galguero po tem, ko mu je odslužil, izročil zavetišču. Zaradi pomanjkljivih socialnih stikov in vprašljivega ravnanja je Distinto do ljudi za enkrat še nekoliko zadržan in plašen, kljub temu pa kaže veliko zanimanje; njegova želja po stiku s človekom je velika in spoznavanje samoiniciativno.



V primernem okolju, kjer bi bil deležen individualne pozornosti in ustreznih spodbud bi verjetno zelo hitro napredoval. Nima problemov z drugimi psi. Zanj si želimo ljubeč dom, kjer mu bodo končno pokazali, da je življenje hišnega ljubljenčka eno samo veselje in pa, da je človek v bistvu dober.
Je kje dobra človeška duša zanj?

Več fotografij na http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-distinto/, če razmišljate o posvojitvi, pa nam pišite na info@hrtjisvet.org.


Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #806 : torek, 13.01.2015 : 12:33:44 »

Colombo

Ocenjen datum rojstva: 01. 7.2010
Spol: samček
Barva: brindle rjava z belino

Colombo je prelep galgo višje postave, z belimi prsi in ovratnikom; njegovo telo krasi rjav brindle vzorec. Da so bile Colombove pretekle izkušnje z ljudmi vse prej kot pozitivne, potrjujeta njegova zadržanost in plahost. Nehumano ravnanje je pustilo pečat v njegovi notranjosti, ki se odraža skozi otožen pogled in nesproščeno držo. Colombo si vsekakor zasluži čas in priložnost za pozitivno izkušnjo s človekom, ki mu bo povrnila zaupanje v življenje.



Verjamemo, da je nekje tam človeška duša zanj, ki ga bo sprejela z odprtim srcem in mu brezpogojno odprla vrata v svoj dom.
Po naših izkušnjah znajo ravno takšni galgi zelo presenetiti, pozitivno seveda.

Več njegovih slik najdete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-colombo/, če razmišljate o posvojitvi, pa nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #807 : sreda, 14.01.2015 : 09:53:54 »

Spoštovani posvojitelji, simpatizerji in podporniki društva Hrtji svet Slovenije. Ste morda razmišljali o tem, da bi postali naši podporni člani in nam tudi tako izkazali vaše zaupanje? Ni potrebno storiti veliko. Enostavno nam pišite na naš elektronski naslov, pa vam bomo poslali vse podrobnosti o tem. Podporni člani (ni nujno, da ste tudi naš posvojitelj) nam resnično veliko pomenite, saj nam to daje potrditev, da svoje delo opravljamo dobro in predvsem izključno v dobro hrtov. Brez vas in vaše podpore, tudi Hrtjega sveta ne bi bilo. Kot podporni član nas lahko podprete zgolj s pristopno izjavo in s plačilom letne članarine, s katero pridobite tudi pravico do koriščenja določenih ugodnosti pri različnih ponudnikih širom Slovenije, prav tako pa se lahko kot podporni član v društvu aktivneje udejstvujete, če to sami želite. Tako da ste res lepo vabljeni, da nam pišete, če želite postati podporni član našega društva. Več o tem pa na info@hrtjisvet.org.
Iskrena hvala, ker boste z nami tudi v letu 2015.



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #808 : četrtek, 15.01.2015 : 18:30:07 »

Paso

Ocenjen datum rojstva: 04.04.2012
Spol: samček
Barva: brindle rjava z belino

Paso je prečudovit galgo nekoliko višje postave. Njegovo rjavo- brindle telo krasi širok bel ovratnik. Ob prvem stiku s človekom je nekoliko zadržan, vendar postopoma pridobi zaupanje.



Žogica iz njega izvabi očitno prisotno igrivo plat in ga iz nezaupljivega spremeni v razposajenega in živahnega fanta; Paso je kot neobdelana glina, ki bi v pravih rokah zasijala; tudi s pomočjo igre, ki se pri njem za enkrat kaže kot sredstvo, ki bi se lahko učinkovito uporabilo za čvrstitev odnosa in zaupanja do ljudi.

Več njegovih slik najdete na: http://www.hrtjisvet.org/hs/galgo-paso/

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #809 : sobota, 17.01.2015 : 10:24:09 »

Rocco

Poležen: 24. 10. 2006
Spol: samček
Barva: črna z belo liso na prsih

Rocco je bil ljubezen na prvi pogled naše sodelavke v tujini. Na žalost v svoj dom ne more sprejeti več nobenega štirinožca, prepričana pa je, da bo Rocco s svojo karizmo zlahka odprl srce še kakšnemu drugemu hrtjemu ljubitelju, ki ima na svojem kavču vsaj še nekaj prostora … Že po prvih petih sekundah s tem uglajenim, prijaznim greyhoundom, ki oddaja neverjetno pozitivno energijo, namreč ugotovite, da je to čudovito, nadvse prijetno in milo bitje.

Nekaj časa je tekmoval in to precej uspešno – ni zaman potomec slavnih hitrostnih prednikov. Kmalu pa se je njegova zmagovalna pot končala, prišli so mlajši, močnejši … in Rocco je ostal pozabljen tam nekje v kotu, življenje je postalo monotono, večino dneva je preždel osamljen v svojem boksu, minevali so dnevi, meseci, bežala leta … in njegovo upanje, da se bo vendarle kaj vznemirljivega zgodilo, spremenilo, je počasi usihalo … Pa vendar se je. Srečala sta se z našo sodelavko in začela se je pisati povsem drugačna Roccova zgodba.

Hrtjega lepotca so odpeljali v ljubeč začasni dom, kjer se je končno lahko vkopal v mehko udobje kavča in občutil vsaj nekaj tiste neizmerne pozornosti človeka, po kateri je hrepenel leta in leta.
Na sprehodih preprosto uživa, veseli se tudi vožnje z avtomobilom, saj to pomeni, da gre s svojim človekom novim dogodivščinam naproti.



Trenutno živi v družini z otroki, zato na tem področju ne pričakujemo nobenih težav, seveda če se bo otroke odgovorno poučilo, kako se pravilno obnaša do odraslega greyhounda, ki nenazadnje potrebuje tudi svoj mir. Je pa primeren celo za popolne hrtje začetnike. Lahko bo živel kot edini hišni ljubljenček, seveda pa bo vesel tudi pasje družbe – pri začasni družini sta dva domača kužka (en velik in en majhen) in z obema se dobro razume. Le kakšnega zelo majhnega hiperaktivnega smrčka ne priporočamo v hiši, da ne bi že zrelemu hrtjemu gospodu preveč »skakal po glavi«.

In še naša dobronamerna pripomba: če ste ob branju Roccovega opisa, na hitro poškilili na letnico rojstva in zavzdihnili, da je za vas žal že prestar, vas moramo opozoriti, da je tovrstno razmišljanje res napačno. Rocco je v vseh pogledih nadvse agilen in živahen hrtji gospod – povsem zdrav (do sedaj brez najmanjših poškodb) in v odlični kondiciji. Z navdušenjem bo z vami »španciral« naokoli. No, roko na srce, Rocco ne spada v zelo aktivno družino (a kateri greyhound pa?!), bo pa čudovita in neprecenljiva popestritev vsake družine, ki uživa v zmernem potepanju po gozdnih poteh.

Želite modrega in prijaznega filozofa, ki bo globoko zavzdihnil ob vsaki dišeči cvetlici na polju? Potem je Rocco pravi za vas.

Več fotografij na http://www.hrtjisvet.org/hs/greyhound-rocco/, če razmišljate o posvojitvi, pa nam pišite na info@hrtjisvet.org.

Društvo Hrtji svet Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.
Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines