mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:44:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 78 79 80 81 82 [83] 84 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 298428 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1230 : ponedeljek, 17.07.2017 : 08:46:36 »

GAZZA

Datum rojstva: 1. 8. 2011
Spol: samec
Barva: črna z belo liso na prsih

Gazza je izredno prisrčen greyhound z belo srajčko, h kateri sodi seveda tudi belo obarvan nos. Hrtja eleganca pač.



Zadnja štiri leta svojega življenja se je Gazza "selil" iz stadiona na stadion ter tekmoval, za njim je kar 55 tekem, nekaj krat je posegel po prvih treh mestih, potem pa je moral predati prednost mlajšim in bolj zagretim greyhoundom. Nadaljevanje zgodbe je tipično za Irsko in države, v katerih potekajo hrtje tekaške dirke. Za svojega lastnika je postal nekoristen in ga je želel odstraniti kot smet.

Ampak to je preteklost ... Gazza je imel srečo, prišel pod okrilje naših irskih prijateljev in zdaj mu želimo skupaj poiskati nov dom in obrniti nov list v njegovi knjigi življenja.

Težko je najti prave besede, s katerimi bi opisali simpatičnega Gazza. Je prekrasen hrt (naj vas ne zavedejo fotografije, kjer izgleda kot medvedek - to je bilo slikano takoj ob njegovem prihodu, pred kopanjem in krtačenjem, Gazza se bo še stilsko preobrazil v čudovitega črnega hrta Smiley), prijazen, pozitivno usmerjen in skuliran pes. Eden izmed tistih hrtov, ki imajo na "ustih" vedno širok nasmeh. Če še nimate izkušenj s hrti oziroma psi in razmišljate o posvojitvi, ga nikakor ne smete spregledati, saj menimo, da bi bil zelo primeren za "hrtje začetnike". Kljub temu, da Gazza ni poznal življenja izven tekaških stez, je hitro dojemljiv hrt, ki se zelo lepo odziva na prijazne besede in kmalu ugotovi, kaj ljudje pričakujejo od njega. Zelo lepo bi se vklopil tudi v družino z otroki, ki so pravilno podučeni glede odnosa do živali.

V preteklem življenju je videval le greyhounde, s katerimi se je dobro razumel, so ga pa že seznanili s psom manjše pasme, do katerega ni pokazal agresivnosti in je z njim želel vzpostaviti stik. V kolikor bi ga želeli posvojiti ljudje, ki doma že imajo psa manjše rasti, bomo prosili naše irske prijatelje naj opravijo še dodatne teste njegove reakcije do majhnih psov.

Gazza je v dobri fizični kondiciji, nikdar ni bil poškodovan in je povprečne velikosti. Rad hodi na sprehode, kjer ne vleče povodca in hodi vzorno ob človeku. Kot vsak greyhound tudi on obožuje vožnjo z avtomobilom in potepanja.

Če želite Gazzi ponuditi lep dom, kjer bo končno užival lepo hrtje življenje, nam pišite na info@hrtjisvet.org. Družbo vam lahko dela že jeseni.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1231 : ponedeljek, 17.07.2017 : 21:00:46 »

Chispita je včeraj odtačkala s svojima posvojiteljema v nov dom.
Iskrena hvala Evi in Samotu, ki sta ji ponudila začasni dom ter Polonci in Dobranu, da sta jo posvojila. <3
Uživajte skupaj!



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1232 : četrtek, 27.07.2017 : 13:35:12 »

Čas je, da se spet malce podružimo med seboj in se ponovno (v vedno dobri hrtji družbi seveda) odpravimo na skupen izlet.

V soboto, 29. julija 2017, se bomo potepali okoli Blejskega jezera, naša vodička bo posvojena greyhoundica Ary, ki teren vsekakor dobro pozna =).

Zbor bo ob 17:45 pri veslaškemu klubu Bled (Župančičeva ulica 9, 4260 Bled).

Parkirati je možno blizu kluba (Parkirišče P13 Mala Zaka), kjer je parkirnina 2€ na uro, alternativa pa je parkirišče pred železniško postajo Bled Jezero, kjer je pa načeloma zastonj po 18. uri (če pa bo kdo pobiral parkirnino je pa tudi 2€/uro). Parkirišče se nahaja na hribu nad veslaškim klubom, naslov Kolodvorska cesta 50, 4260 Bled.

Sprehodili se bomo okoli jezera. Pot, ki je nezahtevna in poteka po ravnini, je dolga 6 km. Vsekakor izlet, ki ga ni za zamudit.

V primeru slabega vremena, sprehod odpade oziroma bo prestavljen na drug termin. V tem primeru boste tudi pravočasno obveščeni.

Kontaktna številka (Janja): 040 855 178

Upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisve.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1233 : torek, 08.08.2017 : 13:45:34 »

Tudi letos so nas prijazno povabili k sodelovanju na poLentni Art Kamp in ker se tam res dobro počutimo, smo z veseljem potrdili udeležbo. Smiley
V Mestnem parku bo nedvomno pestro. Smiley
Predstavili bomo društvo HRTJI SVET Slovenije, problematiko galgov ter podencov v Španiji in greyhoundov ter lurcherjev na Irskem. Posvojeni hrti bodo sami najbolje pokazali, zakaj so tako posebni in zakaj smo nad njimi tako navdušeni, zato vabljeni vsi posvojitelji s svojimi posvojenčki, da se nam pridružite. Smiley
Prav tako vabljeni vsi, ki bi radi spoznali delovanje našega društva ter predvsem hrte. Če razmišljate o posvojitvi, je to idealna priložnost, da izveste izkušnje iz prve roke. Smiley
Kupili boste lahko društvene izdelke, poklepetali s člani in posvojitelji, prečohali hrte in preživeli poletnu popoldan v dobri družbi.
Tam bomo v soboto, 12. 08., od 16:00 do 20:00 in res vabljeni, da se nam pridružite!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisve.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1234 : četrtek, 10.08.2017 : 21:18:20 »

V sredo, 16. 8. 2017, bo v knjižnici Rogaška Slatina potekala hrtja delavnica. Blažka bo zbranim otrokom prebrala knjigo Marko in zvezdica Tara, ki jih bo popeljala v Španijo in na Irsko, med galge, podence in greyhounde. Otroci bodo spoznali tudi posvojene greyhounde Mystic, Aresa in Koogyja, ki jim bodo pomagali pri hrtjem ustvarjanju. Seveda bomo na tukaj z vami "delili" tudi njihove izdelke, ki bodo nastali na hrtji delavnici.  Smiley

Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1235 : petek, 11.08.2017 : 09:43:03 »

Kot veste, pri našem društvu vedno po pričetku predposvojitvenega postopka, ki se začne z izpolnjenim informativnim vprašalnikom, pride eden izmed naših članov s svojim posvojencem na dom, kjer se skrbno pogovorimo o vseh specifikah hrtov, kako izgleda življenje z njimi, kaj potrebujejo psi, na kaj morajo biti posvojitelji pozorni, kako ukrepati v določenih primerih. Trudimo se biti čim bolj realni in iskreni, zato da ste posvojitelji čim bolj pripravljeni na to, kaj se lahko zgodi. Na žalost smo v Sloveniji eno izmed redkih društev, ki imamo takšen predposvojitveni postopek in zato se dogaja, da posvojitelji nimajo vseh potrebnih informacij.

Velikokrat se zgodi, da si zainteresirani za posvojitev življenje s hrtom, podencom ali lurcherjem predstavljajo drugače kot pa je v resnici. Prinaša določene obveznosti in omejitve, ki se jih moramo zavedati. V takšnih primerih posamezniki ali družine ugotovijo, da zdaj ni primeren čas za posvojitev. Vedno pozdravljamo takšne odločitve, saj je to znak odgovornega ravnanja.

Seveda smo še bolj veseli vseh, ki tudi po predposvojitvenem pogovoru še vedno menite, da je posvojitev psa to, kar si želite in ste s hrtom po posvojitvi pripravljeni delati, mu nuditi vso potrebno veterinarsko oskrbo in skrbeti za kvalitetno življenje.

Vsi, ki razmišljate o posvojitvi hrta, nam pišite na info@hrtjisvet. Smiley

V branje pa vam vsem priporočamo ta prispevek: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2142
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1236 : ponedeljek, 21.08.2017 : 17:37:34 »

Mediteranske bolezni - zakaj moramo biti pozorni nanje?
 
Mediteranske bolezni se pojavljajo v Španiji, Franciji, Italiji, Sloveniji, Hrvaški, BiH, Črni Gori, Albaniji, Srbiji, Grčiji, Turčiji,  na Kosovu, Cipru … če naštejemo le tiste najpogostejše države. Zaradi klimatskih sprememb se območje, kjer se pojavljajo prenašalci teh bolezni, hitro širi.

V Španiji so psi v zavetišču dnevno izpostavljeni možnostim okužbe z različnimi boleznimi in to se je potrebno zavedati pred samo posvojitvijo galga ali podenca iz zavetišča. Pravzaprav velja to za vse pse, posvojene ali kupljene, iz zgoraj omenjenih držav.

Na kratko bi vam radi predstavili naslednje bolezni: leishmanioza, dirafilarioza, babezioza, anaplazmoza, borelioza, erlihioza  in hepatozoonoza. Predvsem bi vas radi seznanili z dejstvom, da obstaja možnost, da bo vaš posvojenec imel katero izmed teh bolezni ali pa se bo z njo srečal po posvojitvi.

1. Leishmanioza
Z njo se  pes okuži, če ga piči okužena peščena muha. Povzročitelj je bičkar Leishmania infantum.  Inkubacijska doba, to je doba od pika prenašalca do pojava kliničnih znakov, je raznolika, od enega meseca do nekaj let. Bolezen se pojavlja v dveh oblikah: kožni, ki jo skrbniki prej opazimo, in visceralni, ki lahko nezdravljena vodi do smrti.
Simptomi kožne oblike, ob katerih moramo pomisliti na leishmanijo, so: hiperkeratoza (pretirana odebelitev povrhnjice kože) z izgubo dlake predvsem po vratu, ušesih in nosu, nenormalna rast krempljev in razjede na koži.
Pri visceralni obliki, ki je pri psih pogostejša, pa je opazna izguba teže, povečanje bezgavk, živali so otožne in letargične, zaradi odpovedi ledvic živali več pijejo in več urinirajo, prisotna je lahko driska, vnetje sklepov ter poškodbe oči. Psi so anemični, pojavi se lahko krvavitev iz nosu.
Za vse pse, ki so bili na območjih, kjer se pojavlja leishmanioza, je ob vsakem sumljivem znaku nujno testiranje s serološko preiskavo po IFAT metodi, pregled krvi ter urina. Odvisno od kliničnih znakov in izvidov se potem svetuje zdravljenje z z zdraviloma Alopurinol in/ali Milteforan. Parazita iz organizma nikoli ne moremo v celoti pregnati, se ga pa s terapijo zavira in s tem ohranja normalno stanje. Žival lahko ob primerni terapiji živi kvalitetno življenje, potrebne pa so rednejše kontrole krvi ter primerna prehrana. Nezdravljena leishmanioza je smrtno nevarna.

Kot preventiva se uporablja ovratnica Scalibor ter ampule Exspot in Vectra. Priporočljivo pa je tudi, da se ob večerih in ponoči s psom ne zadržujete zunaj, kjer bi ga lahko pičila peščena muha.

2. Dirofilarioza
Srčna glista oz. dirofilarija je parazit, ki ga prenaša komar, zato je značilen za tople in vlažne predele – največ primerov bolezni je v Franciji, Španiji, Italiji, Istri, južni Dalmaciji je pa že tudi pri nas in sicer v Slovenskem primorju. Ko komar piči psa ali mačko, potuje mikrofilarija po krvnem obtoku do srca. Tam se iz ličink razvijejo odrasli zajedalci, dirofilarije, ki izlegajo v kri veliko ličink.
Klinični znaki, ki se pokažejo pozno, šele 6-12 meseev po infekciji so: živali se hitreje utrudijo, imajo povišano telesno temperaturo, drgetajo, značilna je apatija, težko dihanje, kašljanje in hujšanje, v izkašljani vsebini je lahko kri, lahko tudi bruhajo. Če je parazitov veliko, pride do zamašitve žil, prizadeta so pljuča, nabira se tekočina v trebušni votlini ter vodi v odpoved srca. Če opazite te znake in ste bili na območjih, kjer se bolezen pojavlja ter psa niste zaščitili, obiščite veterinarja, ki bo na podlagi mikroskopskega pregleda krvi lahko dokazal mikrofilarije v krvi, dirofilarije pa pregledom krvi v ustreznem laboratoriju. Hitri testi niso 100% zanesljivi, saj pokažejo le prisotnost spolno zrelih samic. Priporočljivo je opraviti še ultrazvočne preiskave srca. Zdravljenje je v začetnem stadiju uspešno, kasneje pa težavno in večinoma neuspešno predvsem zaradi dejstva, da so odrasli paraziti v srcu.Zaradi tega je zelo pomembna preventiva – pri nas so primerni preparati ampule Stronghold (ki pa ne ščiti pred klopi!), Advantix ali Vectra, ki odganjajo komarje. Tablete Milbemax in Nexgard Spectra pa so kurativa, saj se jih daje najkasneje 30. dan od prvega dneva prihoda na okuženo območje oz. vsak mesec, če smo tam pogosto.

3. Babezioza
Psi se lahko okužijo z dvema vrstama praživali iz rodu Babesia, prenašajo pa jih klopi. Druge možnosti okužbe so s transfuzijo, preko nesterilnih kirurških inštrumentov, igel, z ugrizom … Pri mlajših psi se bolezen pokaže v hujši obliki, bolj dovzetne pasme pa so greyhoundi, ptibull terierji in ameriški staffordshire terierji.  Inkubacijska doba pri akutni obliki bolezni je 10 do 20 dni. Lahko se pokaže v blagi obliki, psi včasih sploh ne pokažejo simptomov, včasih pa so hudi klinični znaki in lahko vodi v smrt.  Pogosto se bolezen ciklično pojavlja, njen izbruh pa je odvisen tudi od imunskega stanja organizma.
Pogosti klinični znaki so umirjenost, depresija, neješčnost, vročina, blede sluznice, povečane bezgavke in temen urin, saj pride do razpada eritrocitov. Blaga oblika bolezni lahko preide v kronično, ki lahko ob stresu izbruhne v akutni obliki. Pri hujši obliki so živali zlatenične, imajo motnje v strjevanju krvi, motnje v delovanju jeter, ledvic in živčnega sistema.

Veterinar bo na bolezen posumil ob kliničnih znakih in opravljenih krvnih ter urinskih preiskavah, diagnozo pa potrdil s serološkim testiranjem in krvnim razmazom. Hitri testi niso zanesljivi, saj nam prisotnost protiteles pokaže le, da je žival prišla v stik z babezijo, ne pa, kako aktivna je bolezen.

Prognoza je odvisna od imunskega sistema psa ter od vrste babezije, hujše oblike se lahko končajo tudi s smrtjo.

Preventiva je zaščita pred klopi.

4. Anaplazmoza
Tudi ta bolezen se prenaša s klopi, pasjo graulocitozno anaplazmozo povzroča Anaplasma phagocytophilum. Rezervoar so številne vrste divjih živali. Inkubacijska doba je od 8 do 14 dni. Klinični znaki so raznoliki in niso specifični. Najpogosteje se pojavi otožnost, oslabelost, vročina, neješčnost. Pri polovici psov se pojavi oteženo gibanje in šepanje. Lahko imajo tudi povečane bezgavke, epileptične napade, bruhajo, imajo drisko ali oteženo dihajo. Včasih akutna faza bolezni mine brez zaznavnih kliničnih znakov. Simptomi obolenja so najverjetneje bolj posledica imunskega odgovora, ne pa neposrednega delovanja bakterije.
Ob kliničnih znakih, značilni krvni sliki, mikroskopskim pregledom razmaza ter serološkim testiranjem. Problem pri preiskavi, ki temelji na diagnostiki protiteles je ta, da le ta ostanejo v organizmu še leto dni po okužbi in pokažejo le, da je organizem prišel v stik z bakterijo. Zato je zdravljenje priporočljivo, če so poleg pozitivne serološke preiskave prisotni tipični klinični znaki ter odstopanja v krvnih izvidih. Bolezen se zdravi z antibiotikom, doksiciklinom, 3-4 tedne.
Preventiva je zaščita pred klopi, okuženi so tudi klopi v Sloveniji. 

5. Borelioza
Borelioza je posledica okužbe z bakterijo Borrelia burgdorferi, prenašalci so klopi. Rezervoar so različne divje in domače živali.

Ko klop z ugrizom prenese bakterijo v organizem, se le ta pogosto potuhne in tam obstane – z zdravili bolezni ne moremo pozdraviti, lahko le blažimo znake bolezni, ki se pogosto ponavljajo. Inkubacijska doba ni znana, predvideva se, da je od 2 do 6 mesecev.  Resnost bolezni je odvisna od vrste povzročitelja ter imunskega odziva organizma. Bolni psi  so neješči, oslabeli, utrujeni, imajo vročino, lahko šepajo, imajo otekle sklepe, povečane bezgavke. Če se pojavi ledvična bolezen, lahko pride do odpovedi ledvic, prizadeti psi veliko pijejo in urinirajo, hujšajo, bruhajo in imajo drisko.
Diagnozo veterinar postavi na podlagi kliničnih znakov in rezultatov serološke preiskave, prisotnost protiteles lahko pokaže bolezen ali le izpostavljenost povzročitelju v preteklosti. Bolezen se zdravi z doksiciklinom.

Preventiva je zaščita pred klopi, okuženi so tudi klopi v Sloveniji.


6. Erlihioza
Erlihiozo povročajo različne vrste bakterij, najpogosteje Erlichia canis, prenašajo pa jih klopi.
Erlihioza se lahko pojavi v treh oblikah. Akutna oblika se razvije v 1-3 tednih po ugrizu okuženega klopa. Baterije se naselijo v belih krvnih celicah in krožijo po organizmu. Pojavi se anemija, vročina, depresija, oslabljenost, neješčnost, bolečine v sklepih in šepanje, lahko so vidne podplutbe zaradi pomanjkanja trombocitov. Če živali bolezni ne premagajo, preide v subklinično fazo. Psi so lahko v normalnem stanju ali imajo blago anemijo. V tem času so bakterije v vranici in lahko bolezen miruje več mesecev, celo let. Bolezen tako preide v kronično fazo, ki je lahko blaga ali huda. Pojavi se hujšanje, anemija, nevrološki znaki, krvavitve, vnetje očesa, edem zadnjih nog. Bolezen lahko izbruhne v stresnih obdobjih, lahko se pojavi artritis ali vnetje ledvic.
Veterinar na bolezen posumi ob kliničnih znakih ter preiskavah krvi, potrdi pa s serološkim testiranjem. Bolezen se zdravi z doksiciklinom, 3-4 tedne.  Prognoza v akutni fazi bolezni je dobra, v kronični pa slabša.

Preventiva je zaščita pred klopi.


7. Hepatozoonoza
Bolezen povzroča Hepatozoon canis, prenašalec je klop. Pes se okuži, če poje okuženega klopa. V večini primerov ta parazit ne povzroča bolezni, razen v primeru sočasne okuženosti z Erlihio in Babesio ali pri živalih z oslabljenim imunskim sistemom. Klinični znaki so vročina, hujšanje, neješčost, izcedek iz nosu ter šibkost zadnjič nog.

Veterinar postavi diagnozo z mikroskopskim pregledom razmaza krvi ali z biopsijo mišice. Ni učinkovite terapije, najbolje se je še obneslo zdravilo imidokarb ter skrb za dvig imunskega sistema. 

Vse posvojitelje resnično pozivamo, da po prihodu galga ali podenca (pa tudi vseh psov iz drugih držav) obiščete veterinarja ter opravite testiranje na mediteranske bolezni. Mi vsem posvojiteljem priporočamo Šolsko veterinarsko ambulanto, kjer dela Nuša Schumet, ki se resnično spozna na specifike hrtov in mediteranske bolezni. 

Pripravila: Urška Petek, dr.vet.med, članica HS
 
Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1237 : torek, 22.08.2017 : 12:58:03 »

Tečaj masaže psov: 9.9. 2017

''Na praktični delavnici pod vodstvom priznane terapevtke za živali Breda Kralj, ki poučuje lastnike o masažnih prijemih psov že vse od leta 2009 in je avtorica prvega slovenskega priročnika za masažo psov, boste skupaj z vašim psom spoznali osnove anatomije in dela z rokami, osnovne elemente celostne masaže psa, naučili se boste kako svojega kužka z masažo poživite ali umirite, uporabili boste tehnike za učinkovito spremembo obnašanja psov in izvedeli še veliko drugih podrobnosti.''
Več informacij o sami delavnici najdete tukaj: https://www.naravnozdravpes.si/delavnica-masaza-psa/



KDAJ in KJE:
Sobota, 9.9. 2017, s pričetkom ob 13h in ob 16h
ŠAPA, najbolj pasja trgovina v Šiški (Vodnikova 71), Ljubljana
Prijavite se lahko na info@naravnozdravpes.si , v zadevi pa napišite Delavnica tečaj masaže - Hrtji svet ali osebno v trgovini ŠAPA, v Šiški.
Število mest je omejeno!

Kdo je za? Smiley

Nekaj utrinkov s prejšnjih delavnic pa najdete tukaj - https://www.facebook.com/pg/trgovinasapa/photos/?tab=album&album_id=1346597962085708

Foto: Saška Zajc

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1238 : sobota, 16.09.2017 : 14:03:31 »

PROSTOVOLJNO DELO V SCOOBYU, 11. 09. - 19. 09. 2017

2. dan, 12.09.2017

Javljanje iz Scoobya. V ogradah je okoli 200 pasjih dušic, nekaj jih še spomnimo iz zadnjega obiska. Lepo je biti spet tukaj, pogrešamo kako veterinarko Wink Najdlje smo se zadržale v ogradah z mladički. Vsaki je že poskočil srček in smo se že zaljubile. Ampak tukaj ni vse rožnato in nekaj pripetljajev, delo v abmulanti, kjer se dogajajo manj prijetne stvari, nas je postavilo na realna tla.

Že prvi dan smo bile zasute z delom, ker primanjkuje prostovoljcev (zato vabljeni vsi, ki želite pomagat, saj je trenutno tu samo slovenska ekipa). Kužki so nas vsi veseli, da jih vsaj nekdo čohlja, meče žogo, ponudi kak priboljšek. Preverjali smo zdravstveno stanje psov, pobirali kakce, očistili posode za vodo, pospravili par ogromnih podgan.

Za konec smo si samo pogrele včerajšne kosilo. Kosmat pozdrav iz Scoobya Smiley





Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1239 : sobota, 16.09.2017 : 14:14:27 »

3. dan, 13.09.2017

Dan št. 3 gre proti koncu.
Tudi danes smo počistile vse ograde in prečohale vse kosmatince. Oskrbele smo manjše poškodbe, ki so v zavetišču žal stalnica. Naša Lara, bodoča študentka veterine, je bila pomoč veterinarju v ambulanti. Zamenjale smo obveze psom v hospitalu in jih malo pocrtljale, da se rane prej zacelijo. Pomagale smo pri čipiranju in cepljenju prišlekov.
Srečale smo našega starega znanca-pacienta po imenu Bobi. Se ga spomnite? Aprila smo mu pomagale pri čiščenju in obvezovanju tačke, saj je imel hude poškodbe, ki so bile verjetno posledica nastavljene pasti. Danes fant izgleda kot nov.


Zvečer, ko se shladi, pa peljemo kužke iz hospitala premigat tačke in dan je končan. Zdaj pa vsi hitro spat, jutri je nov dan.
Lep pozdrav iz Scoobya.

Eni se cartlajo ...


Drugi skrivajo ... :/


Zelo posrečen, kajne? Smiley




Večerno previjanje ran ...


Napad na Katarino. Cheesy


Bobijeva taca aprila in septembra.


Mastini so tudi med bolj izkoriščanimi psi v Španiji. So krasni, nežni velikani.


Dolgonosi lepotec.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1240 : sobota, 16.09.2017 : 14:18:48 »

4. dan, 14.09.2017

Naše punce so spet neverjetno pridne. Poleg standardnega dela - čiščenja ograd in spoznavanja psov so danes pomagale pri pripravi 19ih psov, ki so se odpravili na pot proti Italiji. Kot vedno je to posebej pozitivno delo, saj veš, da jih od zdaj naprej čaka boljše življenje.
 Ker je v ekipi strokovnjakinja za nego psov, Dona - pasja frizerka Smiley, se vsak dan lotijo tudi takšnega dela. Do sedaj so dvema psoma precej olajšale življenje.
V ekipi pa sta tudi dve veterinarski tehnici, Katarina in Lara, ki skupaj z drugimi skrbita za pse v hospitalu, za previjanje ran ... dela nikoli ne zmanjka.
 
Popolna preobrazba! Smiley





V zavetišču niso samo psi in mačke ... poleg konjev, dihurjev, krav, koz, kokoši, rac, gosi ... so tudi rakuni. Zelo prijazni rakuni. Smiley


Rok in hrtkov za cartlanje nikoli ne zmanjka. Smiley


Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1241 : sreda, 20.09.2017 : 15:42:08 »

Še nekaj utrinkov iz prostovoljnega dela naših punc v zavetišču Scooby.
Hvala Lari za krasen posnetek.

https://www.youtube.com/watch?v=IrbjcrO-I7k

Hvala vsem petim za čas, ki ste ga namenile vsem živalim ki v zavetišču iščejo nov dom ali pa tam bivajo.

In če se vsi tako radi vračamo tja, že mora biti nekaj na tem Scoobyu, kajne?   love

Društvo HRTJI SVET Slovenija
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1242 : nedelja, 29.10.2017 : 09:02:10 »

Mi že pospešeno pripravljamo hrtji koledar 2018.  <3



Imel bo tudi posebno sporočilo, saj bodo na vseh fotografijah starejši psi, posvečen bo razbijanju predsodkov glede naših zlatih seniorjev. Smiley

Iskrena hvala fotografinji Kseniji Mikor.

Komaj čakamo, da vidimo končni izdelek. Pa vi? Smiley
Kmalu bomo pričeli zbirat prednaročila.

Društvo HRTJI SVET Slovenija
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1243 : sobota, 11.11.2017 : 20:17:28 »

Delavnica: Upokojeni hrti

Hrti, ki jih izkoriščajo za lov in tekaško industrijo, imajo za sabo običajno žalostno zgodovino. Ta hočeš nočeš pusti posledice. Rane na telesu se hitro zacelijo, tiste nevidne pa potrebujejo več časa. Posvojitev je šele začetek novega življenja. Čeprav je to mnogo lepše od tistega, ki so ga bili vajeni prej, jim lahko predstavlja nemalo izzivov. Z nekaj vztrajnosti, empatije in znanja jim lahko uspešno pomagamo na novi poti in obogatimo njihovo življenje.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je namenjena predvsem ljubiteljem in posvojiteljem (ter tistim, ki o tem šele razmišljate) hrtov, podencov in lurcherjev, lepo vabljeni pa seveda vsi, ki bi želeli vedeti več o tem, kako svojim štirinožnim sopotnikom popestriti življenje.

Na delavnici so 4 prosta mesta za hrte in 16 mest za udeležence brez psov.*

O čem bomo govorili?
Na teoretičnem delu bomo obravnavali naslednje teme:
•   Potrebe psov in pasje zaznavanje sveta: kaj potrebuje pes za srečno in kvalitetno življenje
•   Življenje upokojenih hrtov in kakšne posledice prinaša njihova zgodovina
•   Življenje z upokojenim hrtom: strah in vedenjske težave ter kako se soočiti z njimi
•   Primerne aktivnosti za hrte
•   Mentalna stimulacija
Teorija bo prepletena s praktičnim delom:
•   Hrtji sprehod
•   Raziskovanje obogatenega okolja
•   Preprosto delo z nosom in mentalna stimulacija

Po koncu delavnice bo tudi čas za vprašanja.

Predavala bo certificirana pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas in svoje znanje redno nadgrajuje doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Poleg vodenja pasje šole ZA PSA ima tudi dolgoletne izkušnje pri delu z zavetiškimi psi.

Kdaj in kje?
BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola
Nedelja, 26. 11., od 9h do 17h z odmorom za kosilo.

Za čaj, kavo in prigrizke bo poskrbljeno, kosilo oziroma malico pa prinesite s seboj.

Cena in prijava
Cena za slušatelje (brez psa) je 36 eur, s psom pa 48 eur.
Prijavite se preko spletnega obrazca: https://www.cognitoforms.com/DZZŽLjubljana/DelavnicaUpokojeniHrti

*Delavnica je primerna za pse, ki nimajo večjih težav v bližini drugih psov ali ljudi. Za pse so na voljo 4 mesta.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1244 : ponedeljek, 13.11.2017 : 17:36:56 »

KOLEDAR HRTJI SVET ZA LETO 2018!

Tudi letos smo v društvu pripravili dobrodelni koledar posvojenčkov za leto 2018!



Tako kot vsako leto, smo povabil k sodelovanju posvojitelje oz. njihove posvojene pse, kateri so seveda tudi letos glavne zvezde našega koledarja, njihove portrete je spretno ujela fotografinja Ksenija Mikor, kateri se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje.

Letos pa ima hrtji koledar še posebno noto. Na vseh fotografijah so hrti seniorji, to pomeni, da so vsi starejši od osmih let.
Z njim želimo spomniti ljudi, da so starejši psi prav tako primerni za posvojitev - na žalost se velika večina raje odloči posvojiti mlajšega kot starejšega psa.
Vendar so naši seniorčki, kot pravi tudi slogan ''Old? Pure gold!'' res zlati (no, pa malce sivi Smiley ), simpatični, nežni in prijetni psi.

Nastal je še en krasen in resnično edinstven koledar društva HRTJI SVET Slovenije!

V zameno za donacijo, ki jo namenite našemu društvu, si lahko tudi vi zagotovite svoj izvod in tako konkretno pomagate hrtom, jim omogočite srečno življenje …

V kolikor si želite koledar Hrtji svet za leto 2018 imeti tudi pri vas doma, v vaši pisarni ali pa ga enostavno podariti vašim prijateljem, poslovnim partnerjem, znancem ali sorodnikom, nam prosimo pišite na: narocila@hrtjisvet.org .


Znesek donacije za posamezen koledar je 15€.

Koledar HRTJI SVET za leto 2018 krasijo:

Januar: greyhoundica Kelly
Februar: galgo Caracol
Marec: galgo Bolte
April: greyhound Wally
Maj: galgina Tapati
Junij:greyhound Gery
Julij: greyhoundica Missy
Avgust: lurcherka Enya
September: galgina Fiona
Oktober:galgina Illy
November:greyhoundica Suzanne
December: Galgo Pinteño

Vsi greyhoundi, galgi in lurcherka, ki so prikazani v tem koledarju, so posvojeni! Po težkem življenju v Španiji ali na Irskem živijo sedaj srečno življenje pri odgovornih posvojiteljih v Sloveniji.





Za nesebično pomoč in podporo se iskreno zahvaljujemo:

- Kseniji Mikor za čudovite fotografije, na katerih je krasno ujela karakterje naših seniorčkov

- Galgini za unikatne ovratnice www.galgina.si

- Posvojiteljem hrtov, ki so si vzeli čas in svoje ljubljenčke pripeljali na fotografiranje v Velenje

- Članom društva Hrtji svet, ki ste aktivno omogočili, da je tudi letos projekt uspel.

Vsem iskreno in iz srca hvala!

Že vnaprej hvala tudi vsem, ki boste koledar naročili in nam tako namenili donacije, da lahko nadaljujemo z našim poslanstvom.

Zakaj dobrodelni koledar in komu pomagamo?

Društvo HRTJI SVET Slovenije se trudi po svojih najboljših močeh pomagati odsluženim hrtom, pa tudi zavetiščem in prostovoljcem na Irskem in v Španiji od koder prihajajo naši hrtki v Slovenijo. Tako so donacije društvu nujno potrebne, če želimo zagotoviti še kakšen začasen dom hrtkom, ki morajo nujno zapustiti zavetišče, pa tudi za njihovo oskrbo, drage veterinarske preiskave, pa tudi zato, da plačamo in rešimo še kakšnega hrtka iz deponij smrti, kjer imajo običajno zgolj nekaj dni časa, da dobijo dom. Prav tako so nam donacije potrebne, da si lahko pokrijemo stroške transporta z daljne Španije in Irske, saj prostovoljni prispevek posvojnin, ki nam ga namenijo posvojitelji vseh stroškov običajno ne pokrijejo, zato delamo na posvojitvah in transportih izključno minus, ki ga seveda moramo pokrivati iz dodatnih donacij dobrih ljudi.

Ravno zaradi takšnih stvari so nam vaše donacije edini finančni vir, da lahko sploh pomagamo toliko hrtkom, lurcherjem in podencom v stiski. Vsaka vaša donacija nam veliko pomeni in brez vas in vaše podpore vse te lepe sanje za pse ne bi bile mogoče.

Eden od virov donacij za naše društvo je ravno koledar Hrtji svet, ki ga s tem namenom vsako leto izdamo in ponudimo vam kot priložnost, da vas vsaj nekaj naših posvojenčkov razveseljuje vsak dan v letu.

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
Strani: 1 ... 78 79 80 81 82 [83] 84 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines