mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:06:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pupa (E.T.)
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pupa (E.T.)  (Prebrano 30526 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #75 : ponedeljek, 22.02.2010 : 15:35:15 »

Vem bombe bodo priletele z vseh strani da pes ki ima lovsko kri je za na vrvico... Meni vest ne da, da mora gledat ostale mladiče kako se prosto podijo ona se pa na flexijo zapleta vanje ko se poskuša igrat!


Hvala za odgovor.

Lej, bombe ne bodo nič pomagale, vsak mora zase in za svojega psa vedeti, kako in kaj, ter kdaj mu zaupa in kdaj ne. Žal pa se dostikrat pokaže, da se tudi takrat, ko bi dal skrbnik "roko v ogenj" (takrat v bistvu še največkrat), zgodijo nesreče, nepredvidene okoliščine ipd. In iz fotke je razvidno, da psička niti ovratnice nima na sebi. Undecided....če jo ima, pa je ne vidim, se opravičujem.

Ob svoji vesti pa se predvsem drži navodil, ki si jih dobila ob posvojitvi v zavetišču.

Pa brez zamere.

Katarina
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #76 : ponedeljek, 22.02.2010 : 15:44:59 »

Pupa, jst ne bom huda, bodo itak drugi Tongue.
Dejansko je težko, ker nimamo nekih ograjenih padjih parkov in ne moreš psa socializirat na pse, težko se oddaljiš in s tem spodbujaš, da doživi kako majhno stisko, ko ostane sam in te začne iskat. Mnogo stvari je bolj kompliciranih, ampak se da vseeno. Mi imamo 20m slednega, včasih je strašno zoprno, ga celo posračka, pa mene je že parkrat zvezala z njim in v sneg zabrisala, njo moti še najmanj, se mi zdi. Tudi navadijo se, da je njen domet pač 20 m in ko mečeva žogo, tam pri 15tih m že počasi bremza. Moraš bit pa vseeno pozoren, da ne poletiš za njo, ja.

A ti lahko pošljem ob priliki en tekst, kako se mladička navaja na 'sledenje mami', imam nekje spravljeno, samo najt moram. Čim več tega vadit, res. Nej jo bo vsaj zdaj strah, da ji boš pobegnila oz. jo navajaj, da se čimbolj osredotoča zunaj nate - je še majhna in ima kot mladiček verjento še nagon po sledenju mami. Ko bo prišla puberteta, verjemi da se ji bodo ušesa zamašila in ne bo par mesecev ne duha ne sluha o 'pridi in sem' pa če nima niti L od lovske pasme. Ne vem, kako ste domenjeni s Polono, ampak če spuščaš, daj res samo takrat, ko je zelo fokusirana nate (npr. se žogata in čisto blazna teka za žogo), takrat je malo možnosti da ti zvizne. Ali pa med preverjenimi psi z odpoklicem, nekje na odprtem, daleč ne cest in avtov itd. Malo več previdnosti je zmeraj fajn, ker če se kaj zgodi, nam je je takooo hitro žal in bi vrteli čas nazaj Sad. (no, zdejle vidim odg. od Xene, sem prej pisala...) Bodite fajn Smiley.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #77 : ponedeljek, 22.02.2010 : 16:05:07 »

Ok, bom pa jaz malo bombardirala Smiley:

Pupa vsa vesela v svojem plaščku "leta" po snegu, nikjer žive duše ko se nasproti naju pojavi starejši gospod z privezanim nemškim ovčarjem. Jaz Pupo pokličem k sebi privežem,da ne bi bilo kaj narobe (sm jih že slišala,da mora biti pes na vrvici) in jima greva privezani počasi nasproti

...destinacije sprehoda-PST Vič-Murgle ...

Je pa stvar taka...to je polje pred Bohinjskim jezerom, slabo vreme, nikjer žive duše le mi z našimi pasjimi ljubeznimi, ki ubogajo na pridi oz. sem!
JA toliko zaupam Pupi, da ji zaenkrat puščam svobodo kadar je le mogoče in le zato ker se je izkazala za zaupanja vredno in ker jo navajamo na to da nas spremlja oz. je pozorna na to kje se nahajamo in se ne oddaljuje od nas za več kot 5m-zaenkrat ratuje.

Ocitno ne gre za spusceno mlado psico "v slabem vremenu, kjer ni nikjer zive duse", temvec za "spusceno mlado psico vsepovsod"?

Ob takem izvajanju pravil se sprasujem, cemu se sploh ubadamo s preprecevanjem sprejetja nove zakonodaje, z osvescanjem, z zavzemanjem za red ..., ce niti tisti, ki bi morali imeti najosnovnejse pojme povsem razciscene, ne upostevajo najosnovnejsih (tudi zakonskih) pravil.

Zamera prva ali tazadnja - pes je v mestu za na strik, posebej pa mlad pes. 5 m dolge roke nima nihce.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #78 : ponedeljek, 22.02.2010 : 16:30:17 »

Naj bo jasno enkrat in za vselej: tole spodaj je ena od točk posvojitvene pogodbe med ZH in posvojiteljem:

8.   Bo psa redno sprehajal in zagotovil, da bo na sprehodih in sicer pod nadzorom.

Obveščam posvojitelje, da bomo v prihodnjih dneh začeli z intenzivnim preverjanjem točno te točke. Kršenje prav te točke štejem za hudo kršitev pogodbe, za hude kršitve je predvidena sankcija nekaj nižje v pogodbi. Svetujem vsem, da si preberete pogodbo VSAJ ŠE ENKRAT in jo začnete še izvajat, ne le podpisovat.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #79 : ponedeljek, 22.02.2010 : 17:08:36 »

Vsak čas bo prišla v starost, ko ji rožički zrastejo in takrat je lahko že prva naglušnost usodna. Osebno se najbolj bojim avtomobilov, ravno zaradi tega ker se jih moj pes nič ne boji. Si misli, da ga bojo čuvali, da mu nič ne bojo, ker smo ga tako naučili, da ga ni treba biti strah pred njimi.

Ne preveč poslušati druge lastnike psov, vedno se sprašujte "kaj pa če" in si izrišite najbolj črne scenarije, imejte kolikor je le mogoče bujno domišljijo in se potem zamislite a je tega res vredno?!

A je polurna neomejena igra z drugimi psi vredna več, kot 15 let brezbrižnega življenja?

Z našimi življenji lahko delamo kar želimo, takrat odgovarjamo sami sebi, ko gre za drugo življenje, katero bi lahko imeli na vesti, moramo ravnati odgovorno.
Logiran

majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #80 : ponedeljek, 22.02.2010 : 17:13:00 »

Pa enkrat za vselej se nam morajo psi na povodcih nehat smilit!

Ker s povodcem ni nič narobe. S psom na povodcu še manj.

Maja
Logiran
Pupolinka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 82


WWW
« Odgovor #81 : ponedeljek, 22.02.2010 : 19:08:01 »

Smetka: vas pričakujemo, da pridete ocenit kako izpolnjujemo 8. člen!
Jana: Psica ne teka vsepovsot in je bila spuščena le v času igranja (sm razumela bistvo) in je zaradi neljubega dogodka na sprehodih na povodcu, kar upam da bo lahko potrdila tudi komisija, ki jo upam da lahko pričakujem v prihodnjih dneh da razčistimo to kakšna skrbnica sem!!!
Skogkatt: 15 let brezbrižnega življenja s Pupo mi vsekakor več pomeni kot ena brezglava igra!
Majas: S psom na povodcu nimam problemov, nekateri ki jih srečujem pa zelo in me ne ganejo njihove pripombe ("Jooj bogi kuži a ti moraš bit pa skos na vrvici, reuček!" in moj odgovor se glasi: "Eni tako drugi drugače") in nisem tip osebe, ki bi podlegla takšnim prigovarjanjem! 

Greva pa s Pupo naslednji mesec v malo šolo kjer me bodo še dodatno izobrazili-upam da lahko vsaj na forumu sedaj zaključimo s tem!!!!

HVALA LP
Logiran
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #82 : ponedeljek, 22.02.2010 : 20:24:39 »

Vidim da ste pikolovski... no vsaj moje osebno mnenje. Pa naj vas to ne skrbi.
Če bi se imel še kak zavržen pes in kak pes s ketne na bližnji kmetiji tako lepo kot se ima tale Pupa,,, bi bil svet mnogo lepši.  Lips Sealed
A z BBH-jem je lahko pes iz zavetišča brez povodca?
Kaj pa če bivšega zavetiškega psa s seboj voziš v visokogorje? V hribih je pravilo: psa ne smeš imet na povodcu. To lahko stane človeškega življenja...

Grem spustit moje pse... komaj čakajo.  Cheesy
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #83 : ponedeljek, 22.02.2010 : 20:29:36 »

Cowgirl, ti si hotela povedati kaj že??

Katarina
Logiran
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #84 : ponedeljek, 22.02.2010 : 20:32:15 »

sem samo vprašala.
naj ponovim vprašanje:
A z BBH-jem je lahko pes iz zavetišča brez povodca?
Kaj pa če bivšega zavetiškega psa s seboj voziš v visokogorje? V hribih je pravilo: psa ne smeš imet na povodcu. To lahko stane človeškega življenja...
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #85 : ponedeljek, 22.02.2010 : 20:40:37 »

Z obveznostmi do pogodbe o posvojitvi v tem primeru osebno nimam nič, ker se pa točno ve kdo je mama te psičke, vem iz katerega testa je. Ta "tip psa" je krasen in vse oh in sploh, potrebuje pa obsežno šolanje, da bo kdaj lahko brezskrbno prost, če bo lahko kdaj.

In ker te slike niso iz hribov, ne gre primerjati, se ti ne zdi? In nam res ni treba naprej metati tiste pse iz bližnje kmetije. Mi smo že kdaj kaj storili za take, kar pa ne bi imelo smisla, če bi jih oddali v neodgovorne roke ali kjer bi se jim zaradi manjkajočega povodca kaj zgodilo.

Najbolj žalostno je videti temo prestavljeno v arhiv s krasnim začetkom in prezgodnim žalostnim koncem. Spomnim se ene take prekrasne modrooke psičke, zadnja novica je bila da jo je avto povozil. Dvomim, da je bila na povodcu v tem trenutku. In sigurno je nešteto takih zgodb.
Prehitro se zgodi in to celo izkušenim, nesreča ne počiva, ampak če se da preprečiti, hvalabogu za to možnost.

Provocirati res ni treba. Pupi želimo samo krasno in dolgo življenje. Pri tem je 20m povodec res ne ovira.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #86 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:13:25 »

Vidim da ste pikolovski... no vsaj moje osebno mnenje.

Tole osebno mnenje komot zadržiš zase, bom preživela tudi brez njega. Ne vidim nobenega problema, za vsakim vogalom lahko posvoji kdorkoli praktično kakršnegakoli psa, zatorej tja, kjer smo pikolovski, sploh ni nobene potrebe hodit po njih.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #87 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:18:57 »

sem samo vprašala.
naj ponovim vprašanje:
A z BBH-jem je lahko pes iz zavetišča brez povodca?
Kaj pa če bivšega zavetiškega psa s seboj voziš v visokogorje? V hribih je pravilo: psa ne smeš imet na povodcu. To lahko stane človeškega življenja...

Z BBH-jem (s katerim si lahko nekateri obrišete kar želite, recimo nos) ali pa brez njega je lahko zavetiški pes odvezan kjerkoli, v kolikor bodoči lastnik ni bil prej opozorjen, da tega ne dovolimo oz. v kolikor je lastnik prepričan, da ima narejen odpoklic.
Logiran

Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #88 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:26:47 »

hvala za odgovor.

PS: moji psi nimajo BBHja, zato si ne morem nosu brisat. Smiley

Ziher bi pa moral VSAK lastnik imeti psa naučenega na odpoklic na 100%. To bi moral uzakonit. Smiley

Uživajte s svojimi mrcinami in veliko lepih sprehodov vam želim.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #89 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:37:13 »

Ziher bi pa moral VSAK lastnik imeti psa naučenega na odpoklic na 100%. To bi moral uzakonit. Smiley

Neverjetno. Kako pa to, da sem označena za pikolovsko?
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pupa (E.T.)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines