mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:19:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pupa (E.T.)
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pupa (E.T.)  (Prebrano 30527 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #90 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:48:26 »

pikolovsko pomeni, da si na prostranem polju s pol metra celca (kjer je še pes utrujen po 500ih metrih), nikjer nobenega (ne človeka, ne psa, konja, srne, ne traktorja) razen 6 psov, en mora bit pa na povodcu...  pikolovsko pomeni, da se zavetiški pes ima očitno dobro pri novih lastnikih in je na vsetu še taužnte drugih  psov, ki se nimajo sploh... pa se nekaj oseb požene v vikinkrik in dir in galop ker je bil pes iz zavetišča na prostranem polju, s pol metra celca (ITD),,, pol ure spuščen. Bi bilo zanimivo videt, da bi vse te mlade pse privezali na 20 m štrikec ali fleksi. Mislim, da bi bilo tako početje super nevarno - vsaj za pse, če ne že za vodnike.
Ena matematična zagonetka: 6 psov z 20m  povodci naredilo 2 kroga in eno osmico okrog dveh vodnikov (odpoklica ne bi vadili, ker bi bili psi na povodcih, da bi se lahko igrali na prostem). Koliko nog in nogic bi se zaštrikalo in s kakšnim postopkom se 120 m štrika odfeclja?
pa sem rekla ne se sekirat zaradi mojega osebnega mnenja. očitno se. še dobro da obstajajo forumi, da se ima kdo za sekirat zaradi mojega osebnega mnenja.
še vedno vam želim veliko lepih sproščujočih sprehodov. brez ali z. kakor hočete.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #91 : ponedeljek, 22.02.2010 : 21:53:42 »

Hehe, sekiram se ne. Samo dovolim ravno ne, da rušiš politiko zavetišča z nekim osebnim mnenjem in tvojimi zagonetkami. A je prav? Ne dvomim, da se ima Pupa fajn. Če bi dvomila, je njena skrbnica ne bi dobila. Si pa želim, da bi se imela fajn še xy število let. In neodgovornih skrbnikov (ne glede na "kolk fajn se imajo psi pri njih") imam osebno vrh glave.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #92 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:00:21 »

...na prostranem polju s pol metra celca (kjer je še pes utrujen po 500ih metrih),
sorry, ampak hahahahaaaa 500m po takem ni NIČ za mojo Neli na primer Roll Eyes

nikjer nobenega (ne človeka, ne psa, konja, srne, ne traktorja)
v tem trenutku ne, vse to se lahko prikaže v naslednjem trenutku, in pol?  Huh

razen 6 psov, en mora bit pa na povodcu...
o bogi bogi, res ja ful  Cry kar krona mu bo iz glave padla  Kiss ko se bo glih zavedal, da je edini na štriku  Shocked

...Bi bilo zanimivo videt, da bi vse te mlade pse privezali na 20 m štrikec ali fleksi. Mislim, da bi bilo tako početje super nevarno - vsaj za pse, če ne že za vodnike.
Ena matematična zagonetka: 6 psov z 20m povodci naredilo 2 kroga in eno osmico okrog dveh vodnikov (odpoklica ne bi vadili, ker bi bili psi na povodcih, da bi se lahko igrali na prostem). Koliko nog in nogic bi se zaštrikalo in s kakšnim postopkom se 120 m štrika odfeclja?
in še enkrat ja in potem pridejo še kavbojci, ulovijo štrike in jih vse skupaj odvlečejo za sabo v štalo

Pupa pupica, tolk mi je žal tvoje teme, ampak bom toliko bolj vesela, ko te bom lahko še dolgo brala Wink Kiss
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #93 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:09:28 »

Pupolinka, ne bit užaljena, tudi mene so 'napadli' enkrat v zvezi s tem, pa sem samo napisala, da upam, da enkrat mama E.T. lahko bo prosta. Gre le za skrb za psa, ne za pretirano pedantnost ali kaj drugega. Jaz sem še zdaj prepričana, da  enkrat dejansko lahko bo prosta, ker jo gledam vsak dan in se trend vedno bolj kaže v 'bo' (ne zato, ker bi že toliko napredovala, ampak ker jo spoznavam in vidim odzive. Napredovanje je bolj dolgoročna stvar). Je dovolj navezana na človeka in nesamostojna, kar je v bistvu dobra predispozicija. Ampak hkrati je stara šele dobro leto. Precej nora, ko jo kaj navduši. Ne bi je bila pripravljena trenutno še spuščat, pa četudi tega ne bi nikomur obljubila. Kako naj jo najdem, če izgine? Kje naj jo iščem? Enostavno ne tečem dovolj hitro, da bi lahko ujela navdušenega psa, ki se mu je prikazalo nekaj bežečega, kar nujno hoče imet. A moraš v tem primeru počakat na kraju samem al tečt za njim in ga brzeglavo iskat? Pojma nimam. Zato se mi spuščanje zdi pretežko in - ne hvala.

Nekoč torej. Ko bo čas. Ne zdi se mi panika do takrat počakat. Ker ne gre zame, ampak zanjo.
Tudi spuščanje od spuščanja se razlikuje. V družbi s šolanim psom z dobrim odpoklicom, nekje čisto na samem ali ko je res fokusirana na igro za par minut. Drugo je spuščeno imet kar tako na sprehodu, recimo v Tivoliju, zraven proge in tavžent ljudi ali zvečer ko so vonji še stokrat bolj zanimivi. Pa ob prometni cesti. Nočem niti pomislit, da se kaj pojavi na drugi strani, moja bi bila takoj čez. Pa ne le danes, ampak tudi nekoč, se mi zdi. Tega zadnjega odpoklica pri nas niti ne računam za kdajkoli. Pa mislim, da ji zato ne bo prehudo. Dajte počakat, se spoznat, nič ne zamudite, če pregurate na slednem viharno puberteto in počakate na zrelost in znanje tam proti drugem letu.

Mogoče ti na tem mestu kdo tudi lahko svetuje tudi kak ograjen prostor v Lj, da se boste do takrat kdaj lahko tudi zletali? KD, kamor bosta šle ima včasih te možnosti, pa še psi, ki jih tam srečuje, so bolj 'skulirani'. Midve nujno rabiva en takle prostor naumit za takrat, ko bo srečanje malih in velike E.T., da ne bodo revčki Smiley.

Cowgirl - 100% odpoklica po mojem mnenju ni. Sem prepričana, da so to sanje. Kupiš daljinca, ki je strojček, daš not baterije, pa ti enkrat na tavžent primerov zataji. Pes tudi. Kljub šolam in še čemu. Zato je treba skoz bit pozoren. Izpuščanje 'kar tako' se hitro maščuje. Tudi 99% je pomoje ok, da ne bomo pretiravali. Ampak pri psu tik pred puberteto je to zelo težko. Pa še to - odpoklic se da vadit na 20. Ali pa 30, 40m (ga ima en bivši horjulček, husky). Se da. Veliko vaj v to smer obstaja. Malo iznajdljivosti in dobre volje pa gre. Pa kaj, če si kdaj v snegu zato, jaz sem tud. Pa še vedno živim.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #94 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:38:53 »

Brez ovratnice, to je pa zelo neodgovorno. Midva s Flipom sva driblala odpoklic eno leto. Non stop. Sledni povodec je skoz vlekel za sabo. Ljudje so me gledali kot eno budalo, ker sem ga imela na 20 m štriku. Res da nisva šla v mesto s slednim, sva pa trenirala ob Savinji, kjer se zna šetati veliko ljudi. Pa to sem storila samo iz enega razloga. Ne da ga bom lahko potem spuščenega vodila med ljudmi, amapk sem želela videti, kako se bo vedel v različnih situacijah. Pa sva imela odpoklic, ko je videl psa, pa ljudi, pa raco, pa mačko, golobe, joj kako sva trenirala z golobi. Vse na slednem, tako da sem ga lahko ustavila, če je bilo potrebno. Ni čisti lovec ima pa nekaj lovske krvi v sebi in tega ne morem zanikati. Preizkušala sem ga v tisoč in eni situaciji, ker me je zanimalo, kakšnega psa imam, kako je vodljiv, poslušen. Če bi me kdo vprašal, kako se je odrezal v različnih situacijah, ko je videl mačko ali ptico, lahko rečem, da je odpoklic deloval, vedno se je ostavil, je bil pa na slednem. Kljub temu sem se odločila naslednje, da je lahko spuščen samo na travniku, kjer ni nikogar. V gozdu je na povodcu ali slednem. Imava kar dobro izdelan odpoklic, ko sva sama, ostalo pa še pride na vrsto. Če pes pride nazaj na nekem prostoru, kjer se skoz gibljeta, še ne pomeni, da bo poslušal, če bo videl leteti zajca. 

Sledni je zakon. Mi ga imamo vedno poleg. In kamorkoli grem, če ga hočem spustiti, da bom 100%, ga priklenem gor in sem brez skrbi. Pa imava odpoklic, ampak, ziher je ziher. Raje imam psa na povodcu, kot povodec brez psa Smiley    
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #95 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:41:10 »

FŽ, če misliš, da 100% odpoklica ni, potem ne vem, zakaj misliš, da boš enkrat nekoč morda lahko spustila E.T. Tudi sicer mi je nerazumljivo - ti sestavki o spuščenih psih imajo namreč en tak romantičen pridih. Kot da skrbniki sami sebi postavljajo meje, do kam bodo enkrat morda lahko šli... in ob tem neizmerno uživali. Zakaj? Ker boš moral imeti vse radarje vklopljene na sprehodu in boš prišel domov z nekaj sreče skupaj s psom sicer, ampak ves prešvican od skrbi med sprehodom? Ne razumem...

So psi, ki jih brez šolanja in brez posebnih skrbi lahko spustiš praktično kjerkoli, tudi tam, kjer bi po zakonu morali biti privezani. In so psi, ki jih nikoli, kljub šolanju, ne moreš brez skrbi spustit. Zakaj torej sploh vse te debate....
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #96 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:50:33 »

Jaz pa ne razumem se necesa drugega: Po eni strani se razburjate nad mimoidocimi psi, ki so na vrvicah in jih vodniki ne obvladajo, saj se jih morate braniti, celo kri tece in prijavili bi jih policiji ..., po drugi strani pa je vse ok, ko imate psa spuscenega vi, pa ceprav bi lahko skocil pod avto in s tem morda celo povzrocil nesreco nekomu drugemu, ce ze grize ne. Bi rekla, da silna dvolicnost v casu, ko nas bo zakonodajalec (in se kdo drug) tolkel z vseh strani - ceprav imam sama psico 100% ves cas pod nadzorom, bom tepena zaradi tistih, ki se vam zdi predpis le kos nevrednega papirja. Vse bom naredila, da bodo zaceli kasirati in seveda se lahko zgodi, da bodo nekoc kasirali prav za spusceno Pupo. Povsem sem prepricana, da bo ogenj v strehi. Potem se skrbnica spet ne bo ozrla vase, temvec bo zatezen zakon, pa policaj in mimoidoci. Kot smo zdaj mi, ko pravimo, da je mlad pes za na strik. Mimogrede - zakaj pa se sploh mora igrati 6 psov skupaj? Je morda to kdo priporocal?

Cowgirl pa raje ne bom komentirala, je dovolj, da sem ji izbrisala nemarno objavo legla tam, kjer nima kaj objavljat.
Logiran

Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #97 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:51:16 »

In so psi, ki jih nikoli, kljub šolanju, ne moreš brez skrbi spustit. Zakaj torej sploh vse te debate....

Hihihi! Ker je pa tako zanimivo in zabavno debatirat.
Logiran
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #98 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:54:12 »

Bravo Jana, res si vsemogočna. Jaz pa sem tako nemarna. Oh.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #99 : ponedeljek, 22.02.2010 : 22:55:59 »

Kar se tiče srečanj, smo mi mobilni in nimamo problemov z vožnjam...lepo se zleknemo pri nogah sovoznikovega sedeža in se peljemo...očitno je auto asociacija za norenje in žur v najmanj dvoje zato se vožnje veseli in kakor hitro je mogoče skoči v auto!  Smiley

Nočem bit zoprna, res ne... ampak tole odebeljeno je prekršek.

Če bi lastniki psov, ki jih vozite tako ali drugače neprivezane, le enkrat videli, kako zgleda nesreča, v kateri je udeležen tak pes, bi se hitro premislili. Prosim, verjemite mi na besedo, ker lastne izkušnje ne želite imeti. Prosim.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #100 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:00:57 »

No evo, pa sem tudi jaz dobila po nosu Sad Grin

Cats imaš popolnoma prav  Cool
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #101 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:05:24 »

Cowgirl, nemarna in neumna. Na presledke v url-ju ne trzam.
Pricakujem, da na tole ne bo odgovora, sicer bo pisanje onemogoceno. Tule pac ni poligon zate in za mladice, ki jih zelis na nesramen nacin in pod pretvezo uturit v objavo.
Logiran

Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #102 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:08:59 »

Pupa naj se ima fajn in nehali bomo smetiti temo.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #103 : ponedeljek, 22.02.2010 : 23:22:06 »

FŽ, èe misliš, da 100% odpoklica ni, potem ne vem, zakaj misliš, da boš enkrat nekoè morda lahko spustila E.T. Tudi sicer mi je nerazumljivo - ti sestavki o spušèenih psih imajo namreè en tak romantièen pridih.
Smetka, nič kaj romantično, čeprav se je mogoče res tako bralo. Večina je lahko nekoč spuščena. Z veliko dela vodnika. Da se z nekaterimi psi tega ne glede na količino treninga ne da dosečt, mi je kristalno jasno.

100% zame ni nikdar, tudi za te ne, ki praviš, da so lahko spuščeni praktično povsod. Gre policaj v vrtec z najbolj milim psom, kar jih imajo na postaji in mu ta prevrne eno punčko (primer nekje v slo pred kratkim). Pa je 100% treniran. Hm... 100%. 100% je šele team obeh (pa še to pogojno), ko tudi ti predvidevaš vnaprej z očmi na pecljih. In zraven pač tud malo švicaš, čle to tako imenujemo. Jaz tko vidim realnost pač.

Še vedno vztrajam, da obstaja več tipov spuščenosti. En je ta od Moon, ki ga je omenila. Drugi je 'kr tko' spuščen in meni ne diši razen redkih primerov. Se mi je zdelo pomembno se razpisat, da se Pupolinki pove, da se splača delat skoz na tem, vztrajat in ponavljat kot da boš dosegel ne vem kaj, tudi če se v času šolanja izkaže, da ne bo iz vsega skup (skoraj) nič. Ravno primer od Moon je zanimiv, divjak in pol je zdaj pogojno včasih lahko prost, tudi ti se ne obregneš ob to, ker si prej eno leto brala o vsem trudu, odgovornosti... in veš, da za vsem stoji oseba, ki stvari ne jemlje zlahka.

Bom nehala smetit..
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #104 : torek, 23.02.2010 : 00:04:09 »

Seveda, 100% je relativen pojem. Nikoli ne moreš enega psa preizkusiti v nešteto situacijah in ja, seveda... obstaja več "tipov spuščenosti"  . Kot tudi več tipov vodnikov in velik razpon njihovega znanja.

Samo še to, potem bo pa tudi meni menda ratalo nehat smetit: psi so VAŠI. Vaša odgovornost, vaše veselje, vse je vaše. Ne moje. Jaz imam le še pogodbo tule, ko gredo, psa ali mačke nimam več. Odgovornost za njihovo življenje sem s posvojitvijo predala v (običajno) povsem tuje roke. Kdor bo želel, bo teh zadnjih nekaj stavkov prav gotovo razumel tako, kot so napisani.
Logiran

Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pupa (E.T.)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines