mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:17:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Ravnanje z ostalimi hisnimi zivalmi
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ravnanje z ostalimi hisnimi zivalmi  (Prebrano 22572 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
epona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 864


« Odgovor #45 : četrtek, 21.01.2010 : 23:04:05 »

Moj populjeni Koki je iz Mr. Peta (podarjen). Takrat je bilo rečeno, da papagajev več ne bodo prodajali. (Kolikor vem, to še drži in mi veliko pomeni.)

Upam, da si bodo ostale trgovine to vzele za vzor ali pa da se bo enostavno prepovedalo Huh.

A kdo v nedeljo ali pa ob lepem prazničnem dnevu pomisli na ugasnjene luči v zoo-trgovinah in živali, ki notri samevajo?
Logiran
zona
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 612


« Odgovor #46 : petek, 22.01.2010 : 04:51:38 »

A ti je blo treba epona to rečt?
Zdej še spat ne morem,ker nenehno mislim,na tiste boge živalice,sem pa vprašala kolegico,ki je delala v taki trgovini-hmm baje da majo neko lučko pa le prižgano not...bore malo verjamem...
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #47 : petek, 22.01.2010 : 08:52:11 »

pridna, se strinjam, popolnoma! Afro

Ko sem delala v eni stacuni za male zivali, sem vsako nedeljo sla tja, jih nahranila, zamenjala vodo in pogledala, ce je vse OK. Ce mene vprasate so bile se vesele nedelj, ko so vsaj malo miru imele. Je pa v njihovem prostoru okno, tako, da v cisti temi niso bile nikoli. Pa dalec od tega, da bi zagovarjala prodajo zivali v trgovinah. Jo ne in je nikoli ne bom. Glede na to, da je zadnjih nekaj let ogromno malih zivali mozno posvojiti, se bom kar tega drzala. Smiley

Tudi sama sem iz stacune dobila rozelo, ki je bila v takem stresu, da sem mislila, da mi bo umrla. V trgovini je bila nekaj let preden sem jih naprosila, da jo dajo meni in da ne nabavljajo vec taksnih in se vecjih papig (in jih tudi ne). Zdaj zivi na Gorenjskem, v voljeri skupaj z drugimi papigami in se ima vsekakor bolje, kot v tisti mali kletki. Smiley
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #48 : petek, 22.01.2010 : 10:30:01 »

Dejansko bi morali prepovedati prodajo katerih koli živih bitjih po trgovinah. S tem se bolj ne bi mogla strinjati.
Žal tudi vem, kako eksoti velikokrat trpijo, ko jih uvažajo iz ne vem kod vse.

Pridna drži, da dejansko niti kanarčki ne bi smeli biti pri nas doma, žal se tu posujem s pepelom, ker imam že celo življenje papige doma. Čeprav nikoli večje kot nimfe. Kaj šele kake kače, ostali eksoti.

Čeprav v končni fazi, če smo iskreni - vse živali, ki jih imamo doma, smo nekoč vzeli iz njihovega divjega okolja, zaradi svojega egoizma in jih naredili odvisne od nas.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #49 : petek, 22.01.2010 : 11:01:24 »

Se strinjam, bodimo iskreni. Je razlika, če smo to naredili 10.000 let nazaj in udomačevanje stopnjevali ali pa, če smo to naredili včeraj. Tudi psa in mačke, kot tipična predstavnike domačih živali, je bolje da nimaš, kot da jih imaš v neprimernih pogojih. Nikakor se ne morem strinjat, da je recimo neki anakondi v 500 litrskem terariju ful da best in da je to vse kar potrebuje. Sej veš, kaj mislim, ne? Ali da je skobčevka srečna, ker jo imamo doma v kletki in ko pridemo domov, ji odpremo to kletko in lahko leta po stanovanju in je neverjetno izpopolnjena (klimaks njenega počutja), ker je lahko z nami. Ja, vsaj z nami - bolje kot nič. Ampak a ste kdaj gledali, kako živijo skobčevke v divjini? Da o kakih arah in žakojih niti ne govorimo. Predvsem o kilometrini, ki jo naredijo. In o vezeh, ki jih stkejo s svojimi vrstniki. O tem govorim. In bolje kot nič - a je to sploh odnos?

In nikakor, nikakor ne vzpodbujam kakega vračanja v naravo. Res. Buh ne dej. Hočem samo, da se ukine trgovina (v najširšem pomenu, ne samo maloprodaja).   Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #50 : petek, 22.01.2010 : 12:33:59 »

Se popolnoma strinjam,z vsem kar ste napisali,me pa čudi,da živalske vrtove pa sprejemate.Za mene živali ne sodijo v kletke,pa čeprav jim naredijo še tako velike,žirafe ne sodijo v naše podnebje ,opice,levi in tigri tudi ne,pa do danes nikjer nisem zasledila da bi se živalovarstveniki posebej kaj razburjali glede tega.
Kače in pajki,pa kuščarji,ki jih imajo nekateri doma,so ravno tako tam v terarijih,kot pri komu doma ,pa naj mi nihče ne reče da tistim v živalskih vrtovih je pa kaj bolje.
Res je živali sodijo v naravo,vendar je človek naredil že toliko škode zaradi dobičkarstva,da verjetno ni poti nazaj.

Lep pozdrav Zdenka!
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #51 : petek, 22.01.2010 : 12:48:36 »

Kdo pa sprejema živalske vrtove? Kako pa si razbrala to iz napisanega? Ampak, če že izbiram - potem bi raje videla, da nihče več doma nima nobenega eksota in da so na ogled/razstavi (ker zoo kaj drugega ni) v živalskem vrtu. Če pa bi sploh letela med oblake, bi pa želela, da nihče nima nobene živali, ki jo lahko najdemo v naravi, da živalski vrtovi ne bi bili potrebni, da bi bilo lovstvo kot menedžment ukinjen, da ne bi bilo klavnic na svetu (in vse kar je s tem povezanega), da ne bi bilo mučenih živali in ljudi, da bi ljudje doživeli razsvetljenstvo in začeli spoštovati živa bitja, v bistvu kar vso naravo in sočloveka.

Pa slabo slediš, če še nisi zasledila nikoli ničesar prosti zoo-jem.

In kdo govori o poti nazaj? Samo naprej naj je ne bo več v tej smeri. Najlažje je rečt - j**** ga, zdej že je, kar je, nič ne moremo. A ne?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #52 : petek, 22.01.2010 : 13:11:59 »

Pridna se popolnoma strinjam. Meni se v bistvu še najbolj smilijo kače, pajki, glodalčki,... ker dejansko imajo zelo omejen življenjski prostor. Ptica za razliko od teh vsaj leta po stanovanju, čeprav drži, da ni lepšega kot videti aro in ostale v naravnem okolju. V bistvu je enako kot bi doma udomačil lastovko. Samo nam se ne zdi nenavdano, ker te ptice vidiš le v dokumentarcih. Seveda če ne potuješ v te oddaljene kraje.

Morda se pa kdaj situacija spremeni, čeprav meni se zdi, da je dejansko vedno slabše.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #53 : petek, 22.01.2010 : 13:18:08 »

No, nekoč se bo moralo kaj spremeniti, ne?  Smiley Zato pa pravim, da mi je všeč, da so se začele debate tudi na to temo.

Je pa tko - ko začneš drezat pri vrhovih okoli teh stvari, zelo hitro dobiš "prijateljsko opozorilo", da pusti stvari pri miru.  Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #54 : petek, 22.01.2010 : 13:22:50 »

Kot pri vseh zadevah v tej državici...

Ja upam, da se bo. Ostajam optimist.
Logiran
CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #55 : petek, 22.01.2010 : 13:59:15 »

Samo še to ,da povem pridni da zelo pozorno berem in prav v tej temi se je omenilo živalski vrt, zato sem tudi moje razmišljanje navezala na živalski vrt.Meni ni nič manjše zlo-živalski vrt ali pri nekom doma .
Pozdrav Zdenka1
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #56 : petek, 22.01.2010 : 14:10:03 »

Če si se navezovala na moje mnenje, potem je fajn ločit manjše/večje zlo za posamezno žival ali za več njih. Če ima lahko čisto vsak (ki si jo želi) doma po eno anakondo, potem je to pri nas gladko nekaj deset tisoč živali. In večje povpraševanje, večja dobava, torej več živali. Če jo imajo lahko samo v zoo-ju, potem sta to dve, tri, štiri,... kolikor pač mislijo, da si lahko privoščijo. A je razlika?

Če si pa slučajno podvomila v uspešnost oskrbovanja dotične papige v zoo-ju napram xy posamezniku, potem pa očitno ne razumem tvojega posta.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #57 : sobota, 23.01.2010 : 18:05:34 »

V Paragvaju v enem obmejnem mestu prav poceni prodajajo Are in ostale papige..jasno ujete v divjini Sad Pa na žalost ne samo v Paragvaju, od nekje pač morajo v prodajo.
Jaz osebno si zelo želim Aro doma, vendar si je ne bom privoščila če ne bo od vzreditelja kjer pogoji ne bojo maksimalno štimali in tudi če sama ne bom imela maksimalnih pogojev, to pomeni da bo imela svoj prostor kjer bo lahko dejansko letela..pa še to ne bo sama, ampak par. Are sem imela priložnost videti v divjini in ni lepšega pogleda kot pari, ki delajo ENAKE gibe v letu, povezani so kot bi bili eno. Mogoče mi rata en video gor spravit.
Osebno me včasih celo bolj boli videti papigo ki živi v kletki, pa so med lastniki včasih vrli vegetarijanci in nevem kaj še..ko vprašam če gre sploh kdaj iz kletke pa dobim odgovor da povsod serje..ja jebiga, če ji ne moreš nudit tega kar potrebuje oz. te moti da povsod serje je pač ne imet..ne pa da krasi nek del prostora. Taki ljudje so navadni egoisti in ne razumem kako imajo lahko radi živali, špo deugi straniso pakot fijakarski konji po možnosti z logiko, da mačka pa more imet prosto gibanje.

A je ena razlika med mačko in PAPIGO?


Sem se pa pravkar spomnila na en prispevek na TV, ko so brazilci glupim turistom prodajali pobarvane ptiče, češ da so mlači Are..in folk je dejansko kupoval Grin
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #58 : nedelja, 24.01.2010 : 01:08:11 »

Ptica za razliko od teh vsaj leta po stanovanju

Oh, Alba ... ves koliko je ptic (tudi skobcevk, nimf, kanarckov in drugih "drobizkov"), ki nikoli in nikdar ne letajo po stanovanju, ampak so samo zaprte v res veliko premajhne kletke. Take, ki se jih povsem z lahkoto primerja z buckami za zlate ribice.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #59 : ponedeljek, 25.01.2010 : 12:42:49 »

Ja navezovala sem se na moji nimfi, ki sta vednomer, razen ponoči spuščeni in lahko prostoi letata po kuhinji, jedilnici in dnevni.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Ravnanje z ostalimi hisnimi zivalmi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines