mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:53:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 158644 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #300 : petek, 29.01.2010 : 12:25:49 »

Ker me je zanimalo kje je keč, sem šla skozi cel Zakon in Pravilnik.

Torej, zakon:

ZAKON

Citat
I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen
Ta zakon določa odgovornost ljudi za zaščito živali, to je zaščito njihovega življenja, zdravja in dobrega počutja; določa pravila za dobro ravnanje z živalmi; določa, kaj se šteje za mučenje živali in katera ravnanja oziroma posegi na živalih so prepovedani; določa pogoje, ki jih je treba za zaščito živali zagotoviti pri reji živali, prevozu, izvajanju določenih posegov in poskusov na živalih, zakolu in usmrtitvi živali; ureja postopek, pravice in obveznosti v primerih, ko gre za zapuščene živali; določa pogoje za društva, ki na področju zaščite živali delujejo v javnem interesu; določa nagrade in priznanja na področju zaščite živali; ureja nadzorstvo nad izvajanjem tega zakona ter kazenske sankcije za kršitelje določb tega zakona.
Ta zakon velja za vse živali, ki imajo razvita čutila za sprejem zunanjih dražljajev in razvit živčni sistem, da boleče zunanje vplive čutijo.
Ta zakon se dosledno izvaja pri vretenčarjih, pri drugih živalih pa glede na stopnjo njihove občutljivosti v skladu z ustaljenimi izkušnjami ter znanstvenimi spoznanji.

Do sem se verjetno strinjamo, da pes, ne glede na pasmo, spada v to skupino živali.

Citat
2. členZaščita živali po tem zakonu je dolžnost vseh pravnih in fizičnih oseb, ki so v kakršnemkoli odnosu do živali, zlasti pa skrbnikov živali; lokalnih skupnosti in države; veterinarskih, živinorejskih, znanstveno-raziskovalnih in pedagoških zavodov; lovskih, kinoloških in drugih organizacij, ki združujejo rejce živali; društev proti mučenju živali in drugih društev, ki so se ustanovila za uveljavljanje in izvajanje deklaracije o pravicah in zaščiti živali.

3. člen
Nihče ne sme brez utemeljenega razloga povzročiti živali trpljenja, bolezni ali smrti.

Utemeljen vzrok za povzročanje trpljenja ali bolezni pa je?  Huh

Citat
4. člen
Mučenje živali je:
– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;
Sklepano po tem členu torej v tem primeru gre za mučenje.

Sledi spet ta del o pasmi:
Citat
II. ZAŠČITA ŽIVALI 1. Reja živali 7. člen Skrbnik živali mora živali zagotoviti:
– bivališče, hrano, vodo in oskrbo na način, ki je glede na vrsto živali, pasmo, starost, stopnjo razvoja, prilagoditve in udomačitve primeren njenim fiziološkim in etološkim potrebam v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji;
– svobodo gibanja, primerno živali glede na njeno vrsto, pasmo, starost, stopnjo razvoja, prilagoditve in udomačitve, ki preprečuje nepotrebno trpljenje;
– dovolj prostora, če je privezana ali zaprta, glede na njene fiziološke in etološke potrebe v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji;
– svetlobo, toploto, vlažnost, kroženje zraka, zračenje, koncentracijo plinov, higieno in intenzivnost hrupa v prostoru, kjer je žival, ki ustreza njeni vrsti in stopnji razvoja, prilagoditvi in udomačitvi, fiziološkim in etološkim potrebam ter predpisanim higienskim pogojem;
– ločeno nastanitev nezdružljivih živali.

Skrbnik živali mora preprečevati napake v reji, ki povzročajo tehnopatije in motnje v obnašanju.
Če je opustitev iz prvega in drugega odstavka tega člena storjena naklepno in nastanejo posledice iz 4. člena tega zakona, se šteje, da gre za mučenje živali.

In o oskrbi poškodovanih in onemoglih živalih.
Citat
8. člen
Bolne, poškodovane in onemogle živali morajo biti takoj ustrezno oskrbljene.
Zagotovljena mora biti ustrezna ločena namestitev bolnih, poškodovanih ali onemoglih živali.
Vse rejne in hišne živali morajo biti vsaj enkrat dnevno pod rednim nadzorstvom oskrbovalcev.

18. člen
Skrbnik živali mora pravočasno zahtevati veterinarsko pomoč in oskrbo bolnih ali poškodovanih živali, veterinarsko pomoč pri porodih, kadar je potrebna, in ustrezno nego bolnih, poškodovanih in onemoglih živali.


Citat
VII. PRISTOJNOSTI DRŽAVNIH ORGANOV

40. člen
Minister izda v soglasju z ministri, pristojnimi za posamezna področja, natančnejše predpise za izvajanje tega zakona, s katerimi določi:
pogoje za bivanje in rejo rejnih in gojitev hišnih živali ter živali v prodajalnah, na razstavah in tekmovanjih;
– pogoje in način prevoza živali.

43. člen
Pri inšpekcijskem nadzorstvu ima pristojni inšpektor, poleg pravic in dolžnosti, ki jih ima po drugih predpisih, še te pravice in dolžnosti:
– začasno ali trajno odvzeti žival in prepovedati stike dosedanjemu skrbniku živali, če je to potrebno za zaščito živali v primeru kršitve določb tega zakona.

– odrediti odpravo nepravilnosti pri izvajanju tega zakona;

IX. KAZENSKE DOLOČBE
46. člen
Z globo od 1.600 do 42.000 eurov se kaznuje pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki:
12. ne zahteva pravočasno veterinarske pomoči in oskrbe bolnih ali poškodovanih živali, veterinarske pomoči pri porodih, kadar je potrebna, ali ne zagotovi ustrezne nege bolnih, poškodovanih in onemoglih živali (18. člen);
VURS je državni organ ne? Se pravi so to njihove pristojnosti.

To pa določa pravilnik:

Citat
29. člen (bivalni prostor)
(1) Pes mora imeti ustrezen bivalni prostor, ki mu zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, preprečuje pobeg živali ter omogoča potrebno gibanje.
(2) Psa ni dovoljeno nastaniti (zapreti) v prostor brez naravne svetlobe, kjer pes ne vidi svoje neposredne okolice, ali v prostor brez zadostnega zračenja.
(3) Če pes biva zunaj, mora imeti pesjak in uto oziroma drugo enakovredno zavetje.
(4) Če je zunanja temperatura nižja od 0°C, mora imeti pes na voljo primerno izoliran bivalni prostor. Psice z mladiči ter bolni psi morajo imeti na voljo bivalni prostor, v katerem temperatura ne sme biti nižja od 20°C.
(5) V bivalnem prostoru psa ne sme biti snovi ali predmetov, na katerih bi se lahko pes poškodoval ali bi ogrožale njegovo zdravje.
(6) Skrbnik mora bivalni prostor psa redno čistiti in dnevno odstranjevati iztrebke.


Napaka v Pravilniku je, ker je uporabljena nadpomenka (pes), medtem, ko je v Zakonu uporabljena podpomenka (pasma, nadpomenka vseh pasem psov). Na to bi se lahko sklicevali v primeru, če bi bil Pravilnik nad Zakonom, pa ni. Sicer pa je po videnem kršitelj krši tudi Pravilnik.
Pes ima sveže odrgnine po plečki, dobljene kot zaležanine ali pa pri vstopanju v uto. Vhod je namreč luknja, dvignjena od tal in pokrita s koco. Prav tako je kršen Pravilnik v 5. odstavku 29. člena, kjer niso primerni pogoji za psa, ki ni zdrav.

Zanima me, kateri veterinar je odredil, da je pes zdrav in nima težav pri gibanju in na podlagi česa je to presodila. Zakaj ima pes kljub vsem inšpekcijskim ogledom in "odpravljenim nepravilnostim" še vedno predolge kremplje? Imamo opravka s površno stroko? Torej mora za stanje v katerem je pes odgovarjat veterinar.

Še nekaj mi ne da miru. Na kakšen način se je pes prilagodil na hladnejše razmere? Mu je zrasla podlanka, dodatno maščobno tkivo? Prilagoditve z danes na jutri? Takšne stvari učijo na Veterinarski fakulteti?

Na tem forumu so to le retorična vprašanja, dvomim da je kdo od "pomembnih" tukaj, ki bi mi znal odgovorit. Ampak imam kot državljanka pravico do odgovorov? Če pošljem ta vprašanja na VURS lahko zahtevam odgovor? Oz. če ga ne dobim, kam se lahko obrnem?

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #301 : petek, 29.01.2010 : 12:27:10 »

Mel, ok, ti si napisala, kdo je to. Jaz vem, da ni Majcy.

Hm, kako Nina sklepa, ce je napisala, da je tako rekel?

Logiran

Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #302 : petek, 29.01.2010 : 12:29:42 »

Vse kar bi napisala je to, da mojih trditev ne jemlete kot 100% preverjene, saj zal niso. in zal mi je da je prislo do teh zapletov.

lahko pa poklicem v dolino, da gre nekdo preverit al sta psa se tam al ne. toliko sem vam lahko najvec v pomoc.

Že cel dan se cel forum ukvarja s tvojo izjavo in cel dan ugotavljamo kje sta psa. Ti pa se še vedno egoistično ukvarjaš le sama s sabo in pišeš poste, ki nimajo NOBENE preverjene informacije o psih. In psom NE KORISTIJO temveč ŠKODIJO! Zakaj hudiča si raje ne vzameš časa, da bi PREVERILA informacije, ki si nam jih dala. A lahko pokličeš v dolino?! Bejž, a res lahko?! A bi?! In od koga pričakuješ dovoljenje?

Če nočeš pomagati, potem tudi škoditi ni treba Undecided

aha, Jana me je prehitela. PODPIS
Logiran
MajcY
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #303 : petek, 29.01.2010 : 12:30:17 »

jana: lahko me vprasas kaj je za mojimi izjavami:
stevilni kranjskogorcani se sprehajajo tam mimo in obupujejo nad situacijo. ljudje tam niso toliko poduceni o zakonih glede zivali in ne vejo kako odreagirati razen pisanja na inspekcije in drustva. tako da jaz dobivam informacije iz kranjske gore v ljubljano in res niso 100% saj kot sem napisala sama nisem vidla.
Zadnja informacija je, da hrtov v pesjakih ni, ali so v hisi ali so odpeljani ali celo kaj hujsega pa ne vem, saj ljudje z tem lastnikom nocjo stopit v stik ker si nocejo nakopati nevsecnosti ... in zal mi je da moje izjave delujejo dvoumno in bedno in kakorkoli vendar drugega vam ne morem napisati ker drugega ne vem...



Jana, akcijo speljite do konca, tako boste 100% vedli vse tocno kaj in kako.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #304 : petek, 29.01.2010 : 12:30:42 »

Jana, to pa ne vem.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #305 : petek, 29.01.2010 : 12:32:03 »

A je sploh kdo uspel preverit ali psov res ni tam?
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #306 : petek, 29.01.2010 : 12:35:30 »

Včeraj:
vem pa, da je informacija 100% resnicna, da so psi na varnem.
Danes:
100% POTRJENIH INFORMACIJ NIMAM.

Super. Huh butnglavc

MajcY, pošlji že končno nekoga preverit! Če si vse zblodila, zdaj še naredi nekaj, da bomo imeli kakšno zanesljivo informacijo. Angry




Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #307 : petek, 29.01.2010 : 12:36:29 »

MajcY, zakaj pa so čudežno izginile posamezne izjave na fejsbuku, kjer si zagotavljala, da sta sta psa 100% preverjeno na varnem?
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #308 : petek, 29.01.2010 : 12:36:49 »

lepo, da se toliko opravičuješ. a če recimo povzročim prometno nesrečo, me opravičilo ne odvezuje odgovornosti za povzročeno.

treba se bo navadit, da je za vsako svoje dejanje treba prevzeti odgovornost. tudi na spletu.

eno sekundo nekaj veš, potem veš nekaj malo drugega, na naslednji točki ničesar sploh ne veš... nehaj sploh pisat, ker čedalje bolj izgleda, da veš zelo kompromitirajoče zadeve...


zdej se bos pa ti jana ukvarjala z mano in mojimi odgovornostmi glede pisanja na forumu?

(...)

in lahko samo recem srecno, saj dvomim da boste dosegli kaj v tej smeri,


janina naloga je, da se ukvarja z vsem, kar tule pišemo uporabniki. nekateri smo radi na tem forumu ravno zato, ker jo opravlja, kot jo.

svoj dvom pa prosim izražaj kje drugje. res, nisi preveč okusna, na tem mestu, na tej točki, po vsem, kar si tule zapisala in s tem povzročila.
Logiran
MajcY
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #309 : petek, 29.01.2010 : 12:38:43 »

Naredila sem zbrko

psov ni v pesjaku ob 12:20

ta informacija je potrjena

ali so na varnem ali kje drugje pa... moja napaka... nepreverjena..
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #310 : petek, 29.01.2010 : 12:39:15 »

Se pravi je to informacija ljudi, ki se sprehajajo tam mimo? Mi smo stali tam in mislili, da je prazno. Pa čez čas pride pes ven, psica nas je prišla šele kasneje pogledat. Bi rekla, da nista neumna, da bi stala na mrazu in mahala z repom, ko gre kdo mimo. Sploh pa točno tam mimo ne pelje nobena potka, je treba it malo po hribu gor. Če stojiš na poti in gledaš gor vidiš en kup mrež pa barako.
 
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #311 : petek, 29.01.2010 : 12:39:51 »

No, končno.

A notranji pesjaki pomeni v istem pesjaku zaprti brez izpusta ali je to na drugi lokaciji?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #312 : petek, 29.01.2010 : 12:44:24 »

Lej, MajcY, se enkrat - nismo otroci. Pisala si, da STA PSA NA VARNEM. Razliko med golo informacijo, da psov trenutno ni na lokaciji (tega ne vem, to pravis zdaj ti, ker te ocitno prevec sprasujemo) in informacijo, da sta na varnem, najbrz vidi otrok, kaj sele odrasla in odgovorna oseba.

Odrasla in odgovorna oseba bi tudi razumela, da tole ni vec cvek na nekem forumu, temvec je s tvojimi izjavami povezanih mnogo ljudi, prav ta trenutek najbrz celo zupan Kranjske Gore in nekaj zelo zelo znanih Slovencev. Ti da to kaj mislit, da ne gre za hordo zmesanih bab, ki se usajajo vate in obracajo besede, ki si jih napisala? Upam. Cel kup novinarskih his pripravlja prispevke, zelo znani in manj znani Slovenci cakajo na informacijo, ali se vsedejo v avto in odpeljejo (kranjskogorski luft gledat pac danes nima casa vsak hodit 100 km in vec dalec). In ti se tukaj kar naenkrat sprenevedas, da si nekaj vedela, pa zdaj ne ves vec. Ja, verjetno je res nekdo sredi teme (da sta na varnem, si napisala tukaj 28.01.2010 : 22:30:00, na FB pa okrog 20:30 - imam shranjeno) gazil pogledat, ce sta hrta se tam. Posebej kaksen tak, ki ga doticni hrti niso zanimali zadnja 3 leta.

Ok, nima veze, si vmes napisala uro, pa bom vseeno objavila svoj komentar, ker vsebuje kaj vec od ure in sprenevedanja.
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #313 : petek, 29.01.2010 : 12:45:20 »

Jaz zaenkrat še nimam info ali danes so tam ali ne.
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #314 : petek, 29.01.2010 : 12:46:14 »

Glede na to, da ste punce namazane z vsemi žavbami, ste naučene vse pravilnike in zakone; bi mi lahko ena povedala, ali bi bila lahko kaj nezakonitega oz. neželjenega oz. smatranega kot nadlegovanje oz. vmešavanje v zasebni prostor tale varianta:
Odpreš TIS na računalniku in v polje "Ulica" vpišeš Čičare. TIS2007 najde 96 zadetkov.
Ali je možno klicanje oseb po abecedi, se predstavit in takoj začeti z vprašanjem - Ali ste seznanjeni s problematiko dveh hrtov v vašem kraju?
V primeru pritrdilnega odgovora vprašaš, če je pripravljen ponuditi pomoč in se sprehoditi do omenjenih psov ter podati informacijo o stanju pesjaka-poln-prazen?
v primeru negativnega odgovora se opravičiš ker motiš in mu/ji zaželiš lep dan.

A je to kakšno smetenje zasebnosti ali ni? Je samo predlog, kako bi mogoče lahko čimprej izvedeli, ali sta psa še tam, ali ne...?
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines