mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:41:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 158628 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #495 : nedelja, 31.01.2010 : 15:13:46 »

Pred 5min sem bila pr pesjakih (Kr. Gora). Psov ni, pa nobenih svežih sledi v snegu tud ne (včeraj je ful snežilo).

Se strinjam s pridno, naj nekdo ki je podal prijavo da so bili gor zdaj piše, da jih ni več. Najbolje društvo, ki piše dnevnik aktivnosti, da bo vse na kupu.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #496 : nedelja, 31.01.2010 : 15:26:30 »

Pridna, na VURS. Na meil, ki je na spletni strani.

Interpretacijo zakona je dolžno podati MKGP, ki je zakonodajni organ in ne VURS, ki je izvršilni organ.

Za društvo, ki ima vse pod kontrolo: pogovarjanje in naročanje pri ministru je izguba časa. Vse naj bo na papirju. Ustna zagotovila, razlage, obljube ipd veljajo n-i-č.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #497 : nedelja, 31.01.2010 : 15:39:38 »

Aja, je pa zdaj na tisti koči v ogradi na enem listu napisano ime + naslov lastnika.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #498 : nedelja, 31.01.2010 : 15:47:26 »


S temle odgovarjam moksi - smiselno bi bilo, da prijavo o izginotju poda nekdo, ki je v primer vpleten. Ker tista oseba ve, v kakšnih pogojih so hrti živeli, kakšen pritisk so vršili in kako bi lahko lastnik odreagiral na pritisk - to bi bila recimo podlaga za prijavo - sum na nelegalno odstranitev psov.

Eno društvo se je že javilo, da ne misli več izvajat pritiska, kaj pa drugo?

Razumem in se mi je kar zdelo, da bi moralo biti tako, pa sem vseeno predlagala, ker sem skeptična in bojim se, da sem skeptična z razlogom.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #499 : nedelja, 31.01.2010 : 15:51:15 »

Spoštovana predsednica Slovenskega društva za pomoč hrtom,

marsikaj v vašem pisanju je povsem razumljivo in legitimno, zmotile pa so me določene nianse v vašem odgovoru:


Pravkar je prisel mail od predsednice Slovenskega kluba za pomoc hrtom in ga v celoti objavljam:


(...)


Ljudje smo si različni. Jaz in moji somišljeniki gremo raje na teren, kot pišemo celo romane po internetu, stanja hrtov v Kranjski Gori pa ne preverimo.

In kot se že napisala velikokrat. Naslov imate, telefonsko tudi, soočajte se z lastnikom pa ne boste več sanjali o slikah. Verjamem pa da je mnogim lažje doma za računalnikom, sploh, če te na ta način ljudje opazijo.

(...)




Mislim, da povsem neupravičeno tule zbranim akterjem pripisujete t.i. tipkovnica-bojevništvo, saj se v tej temi aktivno angažirajo mnoge prostovoljke raznih društev, zavetišč in tudi samostojne aktivistke. Marsikdo tule se je že soočil iz oči v oči s kakšnim potencialno agresivnim lastnikom, zato so vaše izjave o ''sanjanju slik'' po mojem mnenju žaljive.

Tudi je žaljivo, da namigujete na željo po medijski prepoznavnosti - bolj malo imen društev sem videla v tej temi napisanih, pa je mnogo akterejv društev tule aktivnih...

Iz vašega pisanja veje užaljenost, ki je meni osebno nerazumljiva.

Še bolj pa mi je nerazumljivo, da pišete, kako se boste pridružili idejam za mirno starost teh dveh psov, obenem pa s svojimi dosedanjimi izkušnjami niste pomagali (jih delili) z akterji tule. ''Na plano'' - če se smem tako izrazit - ste prišli šele po neposrednem izzvanju.

Morda bi odgovori vseh, na katere ste se obrnili, vaša datirana odhodna korespondenca in vse ostalo, kar ste do sedaj naredili v tem primeru, morda zanimalo kakšenga novinarja? Sodelujoče v tej temi gotovo bi. Mene bi. Recimo katera ministrstva ste kontaktirali, kaj so dogovorila... Predsednik vlade... Zahteva po notranjem nadzoru... Zelo zanimive zadeve in morda bi kdo drug lahko gradil na njih dalje...

Ker sama ne poznam pasemsko specifičnih društev, kot poznam tista ''splošna'', ne vem, če so vaša prizadevanja morda znana komu tule. Morda so bila izpostavljena v kakšni drugi temi, ne vem, saj sama zadev ne spremljam zelo podrobno. Zato morda sedaj brcam mimo, morda, ne vem...

Sodeč po le tej temi tule, pa zadeve vidim, kot sem napisala zgoraj.

Upam, da nisem bila kje žaljiva, ker to res ni bil moj namen. Vesela sem, da ste se oglasili in upam, da se boste v konstruktivnem smislu še kaj. LP!
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #500 : nedelja, 31.01.2010 : 15:54:06 »


Še en šolski primer neprimerne "oskrbe". A to bo treba začet pravilnik s sabo nosit?
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #501 : nedelja, 31.01.2010 : 17:02:17 »

Za bruhat, res. A bi lahko prosim eden od novinarjev stopil v kontakt s Pajk, da se še tole da v javnost? Naj inšpektorica v kamero pove, kako se ji lahko zdi tole OK. Katastrofa, shirana psa na kratki ketni v taki podrtiji kjer vse prepiha. Matr ej, naj gre tisti ki se mu tole zdi sprejemljivo samo za dva dni tja v te pogoje, če so tolk OK in sprejemljivi, me zanima če bi kdo zdržal  Angry
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #502 : nedelja, 31.01.2010 : 17:08:59 »

JAh nič, tole mi je prav neako nagravžno. Morda bi obvestili novinarje, ki ste jih opozarjali za hrta, naj nadgrajijo zgodbo o podobnih primerih. Morda preverjeno, svet? Članek na splošno o buteljnih na VURS-u?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #503 : nedelja, 31.01.2010 : 17:44:10 »

Aja, je pa zdaj na tisti koči v ogradi na enem listu napisano ime + naslov lastnika.

sklepam (ne vem/ugibam), da po obiskih inspektorejv to uredil.

Pravilnik o zasciti hisnih zivali, 28.clen:
(bivanje psa na kraju brez naslova)

(1) Če bivalni prostor psa ni na stalnem ali začasnem naslovu skrbnika psa, mora biti na bivališču psa navedeno osebno ime in stalno bivališče skrbnika, v nasprotnem primeru se žival šteje za zapuščeno in se namesti v zavetišče.

(2) Za psa iz prejšnjega odstavka morata biti zagotovljena redna oskrba in ustrezno bivališče v skladu z določbami tega pravilnika.

Lp, Maja

Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #504 : nedelja, 31.01.2010 : 17:50:00 »

Interpretacijo zakona je dolžno podati MKGP, ki je zakonodajni organ in ne VURS, ki je izvršilni organ.

in ce se slucajno VURS spravi kaj interpretirati, so lahko te "interpretacije" le interne smernice za uradne veterinarje, obce gledano, pa niso pravno zavezujoce.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #505 : nedelja, 31.01.2010 : 17:54:34 »

Meni se zdajle niti ne da, niti nimam volje, da bi limala linke za nazaj, ker sem neprespana in res nataknjena, samo nekaj me pa vseeno zanima, ker mislim, da je tale problematika s hrti že res kar nekaj, bo pa vsak, ki je kdaj bral, se vpletel, karkoliže, vedel, kam paše. Upam.

Smo imeli problem pogrepšane hrtice v Ljubljani in še prej incident, ko so hrti raztrgali čivavo. Kolikor se spomnim, se 2 društvi, ki naj bi delovali za dobrobit hrtov, nikakor nista uspeli zmenit, kdo bo kaj, kaj je prav, kdo bo koga opozoril itd. Rezultat je bila ena raztrgana čivava in ena najdena, žal preminula, hrtica, ki naj bi jo strašno iskali, ampak jaz roko na srce, nisem srečala nikogar. Pa Mostec ni tako velik, al kako?

Zdaj imamo 2 potencialno pogrešana psa, pa spet mora bit nekje nekaj na skrivaj in zavito v vato. Čemu že?

In tudi mene zanima uradno mnenje, kakšni naj bi bili sprejemljivi pogoji za bivanje hrtov.

In zanima me, kaj sta obe društvi ali pač samo eno, če se je s tem ukvarjalo samo eno, storili od leta 2007 do danes.
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #506 : nedelja, 31.01.2010 : 17:58:33 »

Citat
Interpretacijo zakona je dolžno podati MKGP, ki je zakonodajni organ in ne VURS, ki je izvršilni organ.

Ok, sem poslala še njim. Pri njih velja enako, odgovor v 15 dneh ne?

Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #507 : nedelja, 31.01.2010 : 18:14:04 »

Gargamelca - ziher. To je bilo pomojem edino, kar je inšpektor ''moral'' odredit  Roll Eyes


Ko je nekdo vprašal zakaj ni sámo mučenje že to, da so psi sami nekje zaprti ob robu gozda - razmišljam, da VURS forsira pravilnik nad zakon ravno zato, ker bi upoštevanje potreb posameznega psa/živali (glede na pasmo, starost, stopnjo razvoja, prilagoditve in udomačitve primeren njenim fiziološkim in etološkim potrebam v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji) lahko privedlo do množičnega dokazovanja, zakaj konkreten sosedov pes na ketni trpi oziroma je táko in táko bivanje zanj mučenje (po zakonu je mučenje vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju) - in življenje na ketni ob slabi hrani je ''dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje'' oziroma ''škodi njenemu zdravju'' - potem ne bi bilo več dovolj, da na terenu ugotavljajo le, ali je ketna dovolj dolga, ali lastnik trdi, da gre žival 1x dnevno na sprehod (mislim da se tule nihče ne slepi da so ketnarji res vsak dan na sprehodu), in ali lastnik pravi, da pes vsak dan dobro jé.

Zanje je itak dovolj dobro če na -15 hiša VIDNO pušča iz vseh strani, če psu ven rebra štrlijo, če lastnik reče da grejo vsak dan na sprehod in da vsak dan dobijo jest. So baje (tako sem slišala) tudi že lastnika zelo hudo garjavega psa (lastnik še zase ni mogel skrbet) prosili in prosili naj psa poštima, odvzeli so ga pa šele ko je bil tako daleč, da je bil samo še za na evtanazijo. V kakšnem je - kljub svoji diagnozi - z žegnom inšpektorja živel Kan, vemo vsi.
Inšpektorji prevečkrat delajo tako rekoč samo v prid lastnika, da ta lahko ''tečnim sosedom ki se vtikajo vanj'' reče da inšpekcija pravi, da minimum je (kot tale lastnik v Kr. Gori), na živali pa vidimo, koliko pri tem gledajo.

In če zdaj ''spravijo skoz'' da lahko upoštevajo samo pravilnik, je lahko sosedov kitajski goli pes zunaj na ketni, dokler je ta dovolj dolga (in lahka Roll Eyes ), z eno podrto kočo in dokler lastnik zagotovi, da ga 1x dnevno pelje na sprehod in nahrani. Da to škodi zdravju psa (mraz, slaba hrana, zajedavci, nerazgibanost) in da mu povzroča ponavljajoče se trpljenje (osamljenost - pes je socialno bitje, slabo počutje, lakota, kakšna bolezen,...) - jih ne zanima. Ker ima zadoščen ''minimum'' in se mu z drugim ni treba ubadat, in gre lahko hitro nazaj na toplo v pisarno (in ko bomo ''preobčutljivi posamezniki'' obupali in nehali težit, bodo proračunu FUUUL prišparali ker jim praktično ne bo več treba na teren).

Dajmo res čimveč takih zgodb spravit v javnost, pa odgovorne da prevzamejo odgovornost. Pismo, sem besna pa razjarjena, da ne gre hitreje in da potem Čadonič-Špeličeva vsa medena izgovore išče  Angry


Zdaj moramo pritisnit, da priznajo da MORAJO (tako jim veleva zakon!!!) pri presoji primera upoštevat pasmo, starost, stopnjo razvoja, prilagoditve in udomačitve primerne fiziološkim in etološkim potrebam živali v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji. Oni so podkrepljeni s STROKOVNIM znanjem, kot radi povdarjajo, in bi toraj morali STROKOVNO ugotovit, da ''v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji'' hrt nima kaj delat na -16 v skup zbiti baraki z nekaj dekami. In da se psu, ki mu rebra štrlijo ven, ne godi dobro. Če prizna, da tega ne ve, naj prebere nekaj STROKOVNE literature (tam se najde vse sorte znanstvenih spoznanj) oziroma prosi za STROKOVNO svetovanje strokovnjaka iz tega področja - recimo kinologa ki se spozna na določeno pasmo (tudi drugje je praksa, da se uporabi svetovalce, saj je jasno da nihče ne ve vsega in je tudi jasno da vsak veterinarski inšpektor do potankosti ne pozna vsake pasme vseh domačih živali). Če tega ne ugotovi, pa je to STROKOVNA napaka, ki naj se sankcionira, če ni zmožen korektno opravit svoje službe in mirno troši davkoplačevalski denar da gre že 20. na teren ugotovit, da so tile hrti glede na pasmo in vse ostalo primerno oskrbljeni oziroma če STROKOVNO ugotovi da sta psa iz posnetka od Pajk na zanju primernih pogojih v primernem stanju.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #508 : nedelja, 31.01.2010 : 18:28:53 »

K Zali_ bi dodala: Ni vsak "kinolog" res kinolog, se manj strokovnjak, da smo si na jasnem. Tisti, ki ponuja svoja mnenja, je najbrz malo vprasljiv, pa ne samo zato, ker nam morda njegovo mnenje ni po godu, temvec zato, ker ima morda se kaj v ozadju (pa ceprav le svoj ego). Pri tem, kdo lahko strokovno svetuje, bi bilo treba narediti neka pravila, sicer se lahko zgodi, da bodo pac tudi pri kitajskem golem psu nasli vzreditelja, ki bo delil mnenje s "clanom UO Kluba za hrte", pri cemer pa je kakrsnokoli razmisljanje o spremembah (beri: o doslednem izvajanju ze veljavne zakonodaje) le sanjanje.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #509 : nedelja, 31.01.2010 : 18:42:58 »

Jana, seveda. Saj takšen svetovalec bi moral biti ustrezen (ne kar nekdo, ki je slučajno predsednik enega društva (le-tega lahko ustanovi praktično vsak) ampak oseba, ki bi bila potrjeno dovolj strokovna). Kot recimo sodni izvedenci.

Drugače pa - vsak veterinarski inšpektor je končal veterinarski faks in sklepam da so jih tam naučili kako se brska po strokovni literaturi. Tam se recimo v knjigah najde vse sorte že uveljavljenih, pred časom strokovno sprejetih znanstvenih dejstev (recimo kakšni bivalni pogoji so primerni za hrta in ''Kako ugotoviti, da skupaj zbita neizolirana podrtija s nezavarovanimi vrati, luknjastim podom in večcentimetrskimi špranjami ne zagotavlja ustreznega zavetja v zimskih razmerah''). Strokovna literatura, sploh strokovne revije, se tudi aktualno obnavlja (objavljajo se novi članki, nova spoznanja) in se torej poleg že naučenih dejstev (recimo da je od faksa kdo že pozabil, da čez taka vrata pa lahko piha) izvejo tudi najnovejša znanstvena spoznanja (za recimo kakšno redko pasmo, ki jo inšpektor sreča prvič). Samo malce se je treba potrudit in pobrskat.
Logiran
Strani: 1 ... 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 ... 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines