mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:40:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 158616 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #795 : četrtek, 11.03.2010 : 20:47:25 »

Off topic: mene ženska že kar fascinira s tem, ko vedno poskrbi da ji križ vidno binglja s tistega koščenega vratu. Se opravičujem, ampak se nisem mogla zadržati Evil
Predsednice "ta drugega" kluba ali društva za hrte pa nocoj ni bilo v prispevku... Shocked Cool
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #796 : četrtek, 11.03.2010 : 20:49:45 »

Kako trapasto, butasto se je VČŠ izvijala v Tedniku  Grin, da je ni sram. Trdi, da hrtov nikakor niso mogli vzeti lastniku, ker so psi lastnina. Torej demantira zakon o zaščiti živali, kjer je jasno definirano v katerih primerih morajo odvzeti živali. In 17.01. so v pesjaku namerili plus 16, medtem, ko je bilo zunaj minus 15  Evil . In ne ve ali je to kje zapisano. In kako zelo prijazen pristop so imeli do lastnika, fuj, fej, fuj. S tem si drzne še hvalit. Saj ona res ni normalna, no. In seveda  verjamejo lastniku, da so bili psi odtujeni. Na kraj pameti ji ne kapne, da jih je mogoče sam "pospravil", kje ji dokaz, da ni tako? Ampak res me je groza, kako zelo bodo morale živali še trpeti vsa grozodejstva, vključno s posiljevanji samo zaradi nje, ker je tako nesposobna delat in delovat, ker je popolnoma brez vsakega etničnega in moralnega čuta v sebi.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #797 : četrtek, 11.03.2010 : 20:51:35 »

Off topic: mene ženska že kar fascinira s tem, ko vedno poskrbi da ji križ vidno binglja s tistega koščenega vratu.

To spada k poljubljanju kruha, no.
Logiran
the_girl
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 996


« Odgovor #798 : četrtek, 11.03.2010 : 20:55:29 »

BRUH!

Točno to! bruham
Katastrofa je tole obnašanje VČŠ butnglavc Toliko enih nesmislov in traparij izgovorjenih v parih minutah ...
In kje so psi ... Undecided
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #799 : četrtek, 11.03.2010 : 20:56:57 »

Psi naj bi imeli samo male praske od igre med sabo?! V isti sapi pa pove, da so že stari in temu primerni kondiciji?! Shocked Shocked Pa ta ženska je veterino študirala? Naj gre raje za štedilnik kruh poljubljat! S tem vsaj ne bo nobenemu škodila.
 bruham bruham
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #800 : četrtek, 11.03.2010 : 21:27:30 »

Ali ni ona tam zato, da daje uradne izjave in ne zato, da bluzari o ljubezni in kraji? Mene bi bilo sram biti tako nepripravljena ob snemanju, da niti papirjev ne bi prebrala o enem konkretnem primeru. Kar nekaj "po luftu" je odgovarjala. Pa ne, da bi odgovorila jasno, kolikokrat so bili inspektorji tam in v kaksnem casovnem okviru (3 leta), temvec ona bluzi, da so se ful ukvarjali s temi hrti in sli na koncu prosit lastnika, naj jih vendarle da nekam drugam. Pa saj ne mores verjet. Meni kar ne gre iz glave, kako je iz oddaje v oddajo manj kompetentna. Kot da odgovarja na vprasanja za missice. Se enkrat BRUH!
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #801 : četrtek, 11.03.2010 : 21:33:55 »

Aja, VČŠ lahko pomagam s podatkom, kam naj pogleda glede navedene temperature 16 stopinj v pesjaku - v "strokovno" osebno mnenje clana UO Kluba za hrte, ki je bilo objavljeno 23.12.2008 in v katerem je napisano tole:

Izmerjena notranja temperatura je ob mojem obisku bila 16 C ! Pri zunanji temperaturi -1 C!! Rezultat mojih osebnih meritev!
Logiran

MaksiMaša
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 919


« Odgovor #802 : četrtek, 11.03.2010 : 21:36:50 »

OK, in kako ne ve, kaj je bilo napisano v poročilu, ki ga je opravil njen zaposljen?Huh, pri tem, da že vrabčki čivkajo, kakšne nebuloze navajajo v njem, torej 16 stopinj plusa....hja, zdej ima pa spet vzrok v skužbo hodit VČŠ, naš denar zapravljati, saj mora raziskati, pobrskati, prebrati, če je bilo takrat reeees 16 stopinj plusa in nam z veseljem poročati o tem......... WTF!?!?!

Pa sej ne more biti res noooo. Kako pa naj pričakujemo od take osebe, da bo korektno vodila takšno institucijo. Mah, ko bi dal slepemu jajca farbat..
Logiran
MaksiMaša
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 919


« Odgovor #803 : četrtek, 11.03.2010 : 21:40:28 »

Jana...ja vidim mojo napako:), torej, kdo je avtor omenjenega poročila o temperaturi v pesjaku, ne spremeni pa dejstva, da je nekaj hudo narobe.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #804 : četrtek, 11.03.2010 : 21:43:28 »

A je torej v "pesjaku" centralno ogrevanje? Ali pa se je s kakšnim priročnim tekočim domačim proizvodom grel merilec in temu primerno odčital temperaturo?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #805 : četrtek, 11.03.2010 : 21:43:45 »

V zvezi s tem mnenjem je bilo napisano tudi tole:

Na društveni meil Slovenskega društva za pomoč hrtom  smo dobili strokovno mnenje Slovenskega kluba za hrte, ki je bila poslana tudi dr. Berniku.

Dr. Bernik je kranjski inspektor, ce se ne motim.

V prvi temi o teh hrtih pise v tistem casu tudi tole:

da. in menda imajo v boksih 16 stopinj. ne me vprašat kako...

Danes sem hrte obiskala, zdaj sta ostala samo še dva. Stanje pa katastrofalno. Sploh nedopustno je stanje starejšega psa, ki težko hodi, ker ga kolki ne držijo v pesjaku pa je led pada, joka. Oba hrta sta rejena - čisto preveč, kar pa ne oblaži hudega mraza. Tako sta primorana loviti sončne žarke. V hišici skozi katero piha je lahko 16 stopinj samo , ko je približno taka tudi zunanja temperatura. Povsod okoli so sami iztrbki. Nekaj snega se je stopilo, tako, da jih je na kupe. Za tiste s slabim želodcem - za bruhat. Posod z vodo ni.

Še to sem želela povedati. Stanje je bilo po prijavah, po objavi peticje po borbi našega društva veliko boljše. Ko je lastnik ugotovil, da ima odlično ozadje za svoje početje pri g. Marjanoviču, članu Slovenskega klba za hrte( on je opravil strokoven nadzor za VURS, podal strokovno mnenje o 16 stopinjah) je stanje spet iz tedna v teden slabše.
Logiran

Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #806 : četrtek, 11.03.2010 : 21:44:35 »

Osebno sem šokirana nad uradnimi izjavami VURSa v današnji oddaji Roll Eyes   in me po drugi strani resnično ne čudi, da je odnos do živali v naši državi takšno kot je.
Če je s strani uradnih oseb, ki naj bi živali ščitile z izvajanjem zakona,  takšen odnos, kot je primer teh hrtov, spoznan kot ljubezen do živali, potem je nekaj hudo narobe tukaj.
Več kot očitno je, da sistem zaščite živali pri nas ne deluje tako kot bi moral in to predvsem zaradi tistih, ki naj bi zakon izvajali in ne zaradi tega, ker bi zakon bil slab.
Bi morda kdo to vendar že spregledal???

Žalostno res in hudo zaskrbljujoč signal uradnih "varuhov živali"za vse hrte in kratkodlake pse, ki živijo v Sloveniji ...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #807 : četrtek, 11.03.2010 : 21:52:01 »

Podencica in vsi ostali - zato je se toliko bolj pomembno, da se cimprej s konkretnimi papirji "odzovemo" na njeno izjavo:

Vurs hvaležen, odstopa ne bo

Vursu očitajo tudi izjavo, da s številnimi društvi dobro sodelujejo, kar pa glede na odnos veterinarske uprave očitno ne drži, navajajo pisci poziva. Na Vursu so se na obtožbe že odzvali, odgovor pa v celoti objavljamo spodaj.

"Na Vurs se zahvaljujemo vsem posameznikom in društvom, ki na kakršenkoli način pomagajo živalim in opozarjajo na njihovo dobrobit.

V zvezi s pozivom nekaterih društev pa nas na Vurs zanima, kdaj in kateri organi društev ter na podlagi katerih konkretnih kršitev zakonodaje, kot navajajo društva, so sprejeli poziv k odstopu direktorice. Od teh društev pričakujemo dobro poznavanje zakonodaje iz področja zaščite živali, ki jo seveda lahko tolmači izključno državni zbor, ne pa posamezniki oziroma društva. Glede bulmastifov teče predkazenski postopek, zato v zvezi s tem ne moremo dajati izjav, se pa lahko društva z vprašanji obrnejo na tožilstvo.

Čudi nas, da ta društva predlagajo obstoj le dveh ali treh zavetišč v Sloveniji, saj s tem absolutno zmanjšujejo možnosti nudenja oskrbe večjemu številu zapuščenih živali in posvojitev. Zanimivo bi bilo vedeti, katera so po njihovo zavetišča, ki jim dajejo prednost in zakaj.

Vsekakor bi bilo tako s stališča zaščite živali kot medsebojnega komuniciranja in komuniciranja z Vurs zelo koristno, da bi se vsa društva povezala v učinkovito zvezo društev, kar bi omogočilo tudi koordinirano delovanje na celotnem teritoriju RS."

vir: http://www.zurnal24.si/naslovnica/vurs-hvalezen-odstopa-ne-bo-162772
Logiran

MaksiMaša
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 919


« Odgovor #808 : četrtek, 11.03.2010 : 21:54:35 »

Ma jaz res ne morem čez to! Kako lahko reče, da jih je imel rad, zraven pa je montiran posnetek igre gospoda lastnika s psi, a ko prevrne psa, zazija na ekranu velik rdeč flek odrgnina, poškodba, ki je čisto sprejemljiva, menda ,al kako, madona, pes pa ja trpi. Bingljajo rdeče tvorbe, za katere ga je bilo potrebno opozoriti, da poskrbi zanje. A vse to odtehta ljubezen do živali? No, če jih je imel tako rad...
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #809 : četrtek, 11.03.2010 : 21:57:14 »

Bruh, drugega ne morem reči. A ta ženska gleda svoje posnetke za sabo?

Pedofil ima najbrž po svoje tudi rad otroke a ne. All we need is love... Mislim haloooooooooooooooooo?!?
Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines