o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 24.05.2025 : 15:36:19
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
361
362
363
364
365
[
366
]
367
368
369
370
371
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 647134 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #5475 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 19:42:48 »
Citat: TagTu , ponedeljek, 21.04.2008 : 19:25:22
Čestitke vsem za uspešen razstavni vikend, še posebej moji lubici veteranki Nandici in mojima Briku in Kaji za zaključen šampionat...hehe, spet sem malo zrasla
Hvala. Mislim, da še nisem čisto dojela, da nama je z Brikom uspelo.
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #5476 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 20:06:44 »
Hojla!
Čestitke vsem
za uspehe ta vikend
, še posebej Nandici, ki je vidno blestela!!!!
Nanda, Tarica pa zgleda kot en zelo poskočen in poln energije mladič, se ji prav vidi kako zdaj uživa v kratki dlaki in tale frizurca ji izredno pristaja!
Mi se pa ta teden bolj skrivamo in iščemo kotičke, ki niso toliko obljudeni, ker imamo prvo gonitev v bajti!
Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427
«
Odgovor #5477 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 20:12:19 »
Nanda... se mi zdi, da ima tvoj samček precej daljšo dlako kot Bango (bo treba kar lasne vložke kupit za na razstavo
).
Ga boš pripeljala na Hrušico?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #5478 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 20:43:44 »
Khyim ...hvala
Tara res uživa v svoji "lahkotnosti"
Barvica .... morda, ampak samo kot podporo nastopajočim
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #5479 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 21:29:20 »
Barvica dobila si odgovor na e mail - čeprav je sedaj že zastarel in so ti tudi drugi povedali to in ono. Poleg tega pa je bila razstava tudi v nedeljo in ... pa sej verjetno že vse veš.
Tudi mene bi zanimalo kaj bi naredil sodnik, če bi enkrat nekdo pripeljal postriženega psa na razstavo. Če pri nas pri plesu nekaj manjka tega pač ne oceniš (daš ničlo in pri seštevku se to seveda zelo pozna), če kdo dela napake jih oceniš negativno in na koncu dobiš seštevek, ki da mesto. Prepričan sem, da lahko dober pes v svoji pasmi dobi veliko pohval sodnika in seveda tudi opombo, da dlaka ni recimo prave dolžine, ni pravilno negovana, ... Končna ocena sodnika pa je seveda odvisna od vseh psov v ringu in če so ostali še slabši - kljub daljši dlaki bi morda v takšnem ekstremnem primeru moral takšen pes dobiti najvišje mesto, kar seveda ne pomebni najvišjo torej oceno odlično. Če se ne motim v ekstremnih primerih sodnik tudi ne podeli CAC-a itd
lp
MARKO
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #5480 :
ponedeljek, 21.04.2008 : 22:31:53 »
ja, to pa sem jaz enkrat videla, sicer pri yorkijih. prišel je pes in sicer postrižen na poletno frizuro. sodnica je bila precej zgrožena, lastnica pa je rekla, da so pač bili na morju. aja. in to na mini bikini, torej čisto kratko.
sodnica mu je sicer dala dober opis, a za dlako je napisala, da je ne more oceniti, ker je ni... in je samček dobil 4 (ali celo 3, se ne spomnim točno).
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318
«
Odgovor #5481 :
torek, 22.04.2008 : 00:34:52 »
In tako so lastniki TTjev sanjali, da se jim ni treba ukvarjati z dlako, pa kljub temu lahko dobijo dobre ocene.
Sem takoj za ampak mislim, da je tole en velik NO GO.
Sodniki sodijo po standardu in tam notri pač piše, da je TT kuža z DOOOOLGO dlako. Nekje na koncu pa še piše, da je treba vsako odstopanje od standarda oceniti kot napako in posledično znižati oceno. Nam se je že zgodilo, da smo bili edini pa nismo dobili CACa zaradi (citiram zapisnik) "danes prepuhaste dlake". Torej dlaka šteje pri TT dvojno, če ne celo trojno.
Pa veliko zabave s kopanjem, sušenjem, krtačenjem, razvonclavanjem, česanjem, itd še vnaprej.
[attachment deleted by admin]
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396
«
Odgovor #5482 :
torek, 22.04.2008 : 09:36:56 »
Nanda - kaj se Casperovog razstavljanja tice mislim da cemo ga sada nesto malo izlagati, no mozda malo vise tek krajem godine......Casper je pas moga supruga....he,he,he.....bar on tako misli...Ok, svi su oni nasi, ali Caspera si je bas prisvojio, a on bas nije zaljubljenik u razstave, pa cemo vidjeti kako ce se stvar razvijati na tom planu.
A sto se dlake tice - iako uglavnom imam lamlehe moram priznati da nisam imala nekih problema s dlakom. Thai je imao katastrofa dlaku, ali sada kao sestogodisnjak ima dlaku s kojom sam zadovoljna, s Galom nikada nije bilo problema, Casper je super s dlakom, cak i Mo za koju sam se osobito bojala je i vise nego dobra s dlakom (kvaliteta je super....he,he....jos da malo bolje raste).
No itekako dobro znam da lamlehi znaju biti vrlo problematicni po tom pitanju.
Po meni dlaka nije No.1 sto bi sudac trebao gledati - naravno, da pospjesuje opci dojam, ali nije primarna. Po meni je puno bitnija grada psa, lijepa glava, dobro kretanje.....ako uz to pas ima i dobru dlaku super, no ponavljam - meni nije uvjet. Nazalost, vecina sudaca (izuzmimo specijaliste i one koji se malo bolje razumiju u pasminu) dobrim djelom na prvo mjesto stavlja dlaku.
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 418
«
Odgovor #5483 :
torek, 22.04.2008 : 12:35:19 »
Vsem čestitke za uspehe v nedeljo
!
Mi nismo bili v Celju, ampak smo uživali na prvem letošnjem hribovskem izletu
. Daily bi kar ves čas hodil, a sva ga malo šparala in smo se občasno šli šerpe
. Pa se ni kaj dosti pritoževal, je kar veselo gledal okrog. Nosil se je predvsem tam, kjer je bilo bolj prepadno - ta naš norček kar poskakuje in nisem prepričana, če že ve, kam ne sme pasti.
Nanda, a tebe nič ne skrbi, kadar ste v hribih? Verjetno z odraščanjem pridejo tudi izkušnje, ampak zaenkrat je kar preveč brezskrben ta naš falot
.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #5484 :
torek, 22.04.2008 : 13:06:33 »
Barvica, a sva jih kaj s tole kratko dlako
Ne, ne nič bat toliko pameti pa še imam, da ne mislim pripeljat sedaj ostrižene Tare na naslednjo razstavo
in da vas ne vabim k temu, da peljete na razstavo kratkodlake TT-je
Moram pa komentirati, da (tisti, ki se malo več ukvarjate s TT-ji mi boste dali prav), da šele ko TT-ja vidiš ostriženega ali vsaj mokrega do kosti šele odlično vidiš njegove + in - .... dlaka skrije marsikaj in sodniki nimajo časa tipati do onemoglosti, da bi vse skrivnosti našli
Ja, zase vem, da čeprav sem se v vseh teh letih dobro naučila tipati in si običajno kar vzamem čas, da pritipam in pretipam ....sem, kljub temu zelo vesela, ko vidim kakšnega (zame) zanimivega TT-ja ostriženega ker takrat mi šele pove "kdo je"
Samo pomislite kaj vse bi našli sodniki pri razstavnih psih, ko bi jim "plaščke slekli"
Tisti, ki se spomnite je bil Gyan na razstavi s kratko dlako
kmalu po tistem, ko je prišel v Slo. Dobil je odličen opis, seveda s pripisom, da ima dlako postriženo....ocena na koncu je bila seveda 3
. Sodnik se ni čisto nič čudil in tudi ni dajal "butastih izjav" ...pohvalil ga je
Smo pa seveda spet tam
"zakaj gremo na razstavo ?!" in zakaj "k nekemu sodniku ja in k drugemu ne"
... Za Gyana nas je zanimal opis sodnika in seveda smo izbrali sodnika za katerega smo vedeli, da "gleda psa kot celoto" in to nam je bilo takrat pomembno.....tja nismo šli po naziv
Ljiljana Li... ja, to pa razumem
Tako je pri nas doma s Sami, ki je moja samo na papirju
Namshi ... TT-ji so kot gamsi in kozorogi
vedo kaj ja in kaj ne
. No, na izpostavljenih mestih so moji privezani z vponkami name, sicer pa letajo gor in dol in plezajo po nemogočih stenah, da včasih tudi jaz mižim
in običajno naredijo našo dvakratno razdaljo, ker letajo naprej in spet nato nazaj
Samo dvakrat me je bilo do sedaj strah,......enkrat sem se znašla v "zajlah v nekem kaminu" in imela s sabo 8 letnega Tima in 8 mesečno Nando
in dva nahrbtnika
.... No, pa sem počasi spravila vse to gor .... Ampak take neumnosti danes verjetno nebi več ponovila...... Drugič pa smo hodili sredi poletja po "gadovih terenih" in Nanda je naletela na enega .....
Groza...... Ampak Nanda je bila pametna punca in je "zmrznila" za njo je "zmrznila" še Tara in gadek je odšel svojo pot... jaz pa s tresočimi koleni počasi dol in z malo več pameti "punce za mano in jaz s palico naprej" ......
Logiran
Namshi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 418
«
Odgovor #5485 :
torek, 22.04.2008 : 13:24:02 »
Ja, Nanda, marsikaj ste že doživeli, vi pasji hribovci
!
Kdaj pa ti nehaš "šparati" pesjanarja in mu dovoliš, da gre celo pot sam, tudi zelo v hrib? Mislim, glede na kolke ... Naš ima šele štiri mesece, se mi je zdelo prav, da ga še ne obremenjujem na ful. Saj on bi, ni bil čisto nič zmatran, tudi naslednji dan brez muskelfibra
. Ampak najbrž to vseeno ni pametno, a ne?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #5486 :
torek, 22.04.2008 : 13:36:29 »
Namshi ... do 8 mesecev se pri nas nosijo
Dovolim nekaj minut hoje, ko jim postane vroče v nahrbtniku ali rokah in če ni preveč korenin in skokov, se pravi kolikor se da "ravna tla" in ko se ustavimo (počivamo/malica), da raziskujejo in se igrajo... Malčkom tudi ne pustim letati gor in spet dol po poti..... Ja, vem da malčki bi, a kot si rekla sama, res ni pametno, da se jim pusti, ker kosti še niso "narejene"....
Logiran
luvi7777
odvisnež
Spol:
Sporočil: 642
«
Odgovor #5487 :
torek, 22.04.2008 : 15:26:17 »
Ne znam zašto se želi reći da je dlaka minus??
Dlaka je uvjetovana genetikom (ne linijom), hranom, načinom na koji pas živi, te ogromnim ulaganjem- znači i financijski(kvalitetna kozmetika) i vremenski(redovno češljanje i kupanje) i voljom vlasnika koliko mu je bitna dužina i ljepota dlake. Apsolutno se slažem da na izložbama ispod dlaka ima svega. No, na nijednom velikom natjecanju (a dozvoljavate da takvih ima) nije pobijedio pas s lošom dlakom a aludiranje da ispod nje nema ničega je za mene smiješno.
Niti jedan ozbiljan uzgajivač neće reći da će svi psi iz jednog legla s obzirom da imaju vrhunske show roditelje biti show psi. Pa zašto bi i morali biti?
U zemljama u kojima su pravila ocjenjivanja potpuno drugačija nego kod nas, uzmimo na primjer Englesku koja je Top u kinološkom smislu gdje samo jedan mužjak odnosno jedna ženka na jednoj izložbi mogu dobiti cac (a o konkurenciji da i ne pričam koliko je jaka ) pa je samim time i vrijednost šampionata puno veća nego kod nas. Što ne znači da u uzgojnom smislu neki pas koji nije završio šampionat ne daje sjajne potomke. Upravo naprotiv. Ima pasa koji se nikad nisu pretjerano izlagali ali su u uzgojnom smislu odlični predstavnici svoje pasmine koji daju krasne ujednačene štence .
U Hrvatskoj još nedavno na izložbama se moglo vidjeti 1-2 TT. Kod nas u nazad dvije godine se povećava broj TT na izložbi. Kad sam kretala bilo nas je dvoje-troje. Sama izložba po mom je mišljenu odlična promocija same pasmine i sveukupno u konačnici ipak pobjeđuju oni koji imaju ne samo dlaku, a naravno genetski dobra dlaka je samo još dodatni plus. Ne treba prozivati suce. To je već stara priča. Moje je mišljenje ako ti netko tko sudi ( a pozvan je od strane organizatora i ima položenu rasu ) ne odgovara nemoj ići. Suđenje je subjektivno i isto tako i ukus...a poslovica kaže o ukusima se ne raspravlja.
Meni je bitno zdravlje na prvom mjestu, kretanje, građa,karakter, a ukoliko netko želi izlagati i dlaka.
U susjedstvu imam TT koji se šiša na sportsku frizuru i baš je sladak.
Vlasnica nema vremena održavati dlaku i zato je uvijek uredno i lijepo pošišan i meni je to ok.
Kada sam morala birati za svoje štence da li da pas ima super život ili da bude isključivo show pas izabrala sam prvo. Ako ih uz to njihovi vlasnici budu izlagali...super! I sad kad ih vidim srce mi je puno sreće i ponosa zbog života kojim žive....
Namshi super slike .... možda se jednog dana sretnete s "mojom" Tesom
negdje u planinarenju!
Moj mali anđeo mala Tesa je došla pozdraviti tatu
Jasi žao mi je da se nismo vidjele, baš sam pitala Marka za tebe, no bit će nadam se prilike
lp
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
Spol:
Sporočil: 534
«
Odgovor #5488 :
torek, 22.04.2008 : 15:36:29 »
Čestitke vsem še z moje strani!
Logiran
Jasi
midi
Spol:
Sporočil: 698
«
Odgovor #5489 :
torek, 22.04.2008 : 17:29:32 »
Luvi, tudi meni je žal, da se nismo videli, je pa Arkija razstavljala prijateljica Daša. Tako tudi nimam nobene slike ob zaključku njegove razstavne kariere, ko sta z Dašo v BISu zmagala med veterani.
Kar se tiče dlake (lahko kdo bere tudi linij) je moje mnenje že nekaj časa nespremenjeno. Imamo samo en standard TTja in sodimo po tem enem standardu. Morda prepogosto mislimo, sa so stvari bele ali črne, pozabimo pa na vse odtenke sive vmes.
Sama že 15 let (od moje prve TTjevke) spremljam pasmo in se učim, pa razmišljam s svojo glavo in verjamem v svoje pse. Ni najlažje, ampak Arki in Lola mi vsak dan znova potrjujeta, da je pravilno.
Logiran
Strani:
1
...
361
362
363
364
365
[
366
]