mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 25.05.2025 : 13:52:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 381 382 383 384 385 [386] 387 388 389 390 391 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 648061 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396

« Odgovor #5775 : petek, 16.05.2008 : 09:10:20 »

Jasi, javim ti se popodne na mail....
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #5776 : petek, 16.05.2008 : 09:21:27 »

Tag tu  Smiley živjo

Sem mislil, da smo zadevo z ograjo zaključili (ali meniš, da je treba stvar še bolj pogrevat) in naj te še enkrat spomnim kaj sem ti napisal pod zasebno: Meni osebno Lamleh ali Lunevil ali pa pes is Tibeta ne pomeni nič ... potem pa je bilo še vse ostalo (seveda pod zasebno in to z namenom).

Telefonska debata o negi dlake, ... pa tudi o linijah ... itd. Hvala za nasvete in prav tako tudi Nataši, ki mi je veliko svetovala v teh dobrih dveh letih - ampak debata o ograji je hočeš nočeš preskočila ograjo in debatiramo o Linjah in mal se čuti en prizvok ... ampak nebi več o tem. Mislim, da sta Jasna in Ramona povedali več kot dovolj in v pravem tonu in naj pri tem tudi ostane.

Smiley

Logiran
Khyim
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 525

« Odgovor #5777 : petek, 16.05.2008 : 09:58:25 »

Uf, sem hotela biti tiho, pa ne bom.

Citat
ampak debata o ograji je hočeš nočeš preskočila ograjo in debatiramo o Linjah in mal se čuti en prizvok ... ampak nebi več o tem. Mislim, da sta Jasna in Ramona povedali več kot dovolj in v pravem tonu in naj pri tem tudi ostane

Če bi zelo dobro poznal tako TagTu in Nando, bi vedel, da tu ni bilo nobenega prizvoka. Vsekakor se pisana beseda čuti in bere drugače kot slišana, predvsem kako jo čuti in bere tisti na drugi strani.

Kot je že Nanda napisala, ta forum bere veliko ljudi in si z našimi posti ustvarjajo neko mnenje o pasmi, negi, vzgoji in nenazadnje tudi o vzrediteljih.

Ne bom se spuščala v debato o linijah, ker nisem (še) velik poznavalec, lahko pa napišem naslednje:

Luvi, v enem postu nazaj si napisala, če se ne motim, da je na razstavah izbran najlepši predstavnik pasme. S tem se do neke mere strinjam, hočem pa napisati to:

Tabya je pol naturšček in je v vseh pogledih krasen pes in tipičen predstavnik svoje pasme. Ima krasne zobe, gibanje, proporci so ta pravi, se pravi, da bi na razstavi morala dobit lepo oceno. Vse, kar ji trenutno manjka (in to dejansko v tem primeru je vse), je dlaka. In ker nima prave dolžine (kvaliteta dlake je super), je samo zaradi tega faktorja ne morem peljati na razstavo. Tukaj pa se po moji logiki stavek, da je izbran najlepši predstavnik svoje pasme, podre. Sicer me razstave ne zanimajo, veliko raje hodim na agility, ampak vseeno.  Wink

Citat
Ramona, zelo dobro si povedala, se strinjam s tabo. Ne gre tu za poveličevanje ene ali druge linije, gre samo za to, da so razlike in tem razlikam je treba prilagoditi vzgojo, nego in vse, kar še sodi zraven.

Se popolnoma strinjam s tem. Mogoče kasneje kaj več napišem, zdaj pa šibam, ker sem v službi. Pšššš! Wink
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #5778 : petek, 16.05.2008 : 09:59:36 »

Ljiljana, krasne bebice so!!!  Kiss Kiss
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5779 : petek, 16.05.2008 : 10:26:37 »

Khyim - poglej pod zasebno  Smiley
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #5780 : petek, 16.05.2008 : 11:12:16 »

Mi pa ne vemo,če zna naša Čoja splezat čez ograjo,ker nimamo nobene.... Huh Cry Wink

Potem pa med vikendom na izlet v Mozirje in bomo stestirali:-))
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #5781 : petek, 16.05.2008 : 13:48:17 »

Luvi, nisem vedela, da si tako dobro seznanjena z mojo vzrejo Wink

Ne poznajem vas , ni ne poznajem  vaš rad. Neznam zašto se toliko cinični, niti me se tiče. No smatram ako je nekom stvarno stalo do pasmine, onda će svoje znanje nesebično podijeliti s drugima. Svoja zapažanja objasnite primjerima i vjerujem da će ljudi rado učiti. Niti ja nebi znala o pasmini toliko, da nisam imala osobu, koja je nesebično davala svoje znanje. I još uvijek učim. I kad god imam prilike kažem od koga sam naučila i pokušavam to prenijeti dalje.

Forumska komunikacija nekima je problem. No rasprava kao takva uz slike i primjere može puno doprinijeti upoznavanju ljudi s pasminom i edukaciji u uzgajačkom smislu. Ne podcjenjujući ničiji rad ili način života.
Nemojte ovo uzeti kao komentar na VAŠ rad.
Ima ljudi koji u dvije-tri godine nauče više nego neki u osam,deset. Samo zato jer žele naučiti.

Mislim i stojim da je najvažnije da svog psa volimo, posvećujći mu pažnju i uzvraćajući mu ljubavlju koliko god možemo. I mislim da nam je to svima zajedničko.

Khyim....mudro zboriš.  Smiley Kad sam birala nove vlasnike svojim štencima prioritet su mi bili ljubav i dom. Naći 6 savršenih ljudi nije lako, no na meni je bio zadatak odrediti tim malim bićima život. U tome sam uspjela i to je ono što me čini presretnom.  Mislim da sam time sve rekla.
A izložbe ..... tko od njih bude želio izlagati-super!
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #5782 : petek, 16.05.2008 : 13:55:22 »

Khym,
tukaj pa se kot sodnica s tabo ne strinjam. Če je problem "samo" v dlaki, bo dobila odlično, če je v vsem drugih pogledih blizu idealu  Wink.
Misliš, da je pri stvoji starosti že dovolj razvita, da lahko konkurira za najvišje nazive? Konkurenca med TTji je nasrečo kar pestra in je po razstavah veliko lepih psov  Wink Wink Wink.  In to različnih linij.
Pa še nekaj, ko si jo kupovala si verjetno vedela kaj kupuješ in zakaj?   Huh
Lani je bilo na Hrušici mnogo Kanzejevih mladičkov in med ocenjavenimi 17 TTji ni bilo slabo ocenjenega.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #5783 : petek, 16.05.2008 : 14:18:41 »

Ne poznajem vas , ni ne poznajem vaš rad.

Od kod potem trditev, da so mi pomembni samo rodovniki Sad

No, pa en lep vikend vsem Kiss

Jaz imam odklop do ponedeljka Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5784 : petek, 16.05.2008 : 19:09:24 »

Khym - tukaj pa se kot sodnica s tabo ne strinjam. Če je problem "samo" v dlaki, bo dobila odlično, če je v vsem drugih pogledih blizu idealu Wink.

... nekaj takega sem pisal Khyim na zasebo pošto (v živo se začasno raje vzdižimo komentiranj takšnih zadev) - torej, če je pes po opisu, ki velja za pasmo OK bo dobil primerno oceno vsakega "korektnega sodnika", ko pa bo šlo za končne razvrstitve pa bo seveda nekaj teže imela tudi dlaka. Zato  Khyim če te veseli boš na razstave prišla, če pa imaš več veselja z drugimi rečmi pa tudi prav. važno je da se imamo fino - na dveh in na štirih
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #5785 : petek, 16.05.2008 : 19:33:41 »

Madonis, ampak mate pa super tajming za takele debate, res. Vedno takrat, ko imam izpite, in se ne smem pustit motit. Kot da mi rata. Wink Grin Grin Grin
Fajn debata drugace, res.

Eno vprasanje za vse: je tibetanski terier ze od nekdaj v 9. FCI grupi?

Se eno vprasanje: kako je s koti pri TTjih zadnje case? Je precej strmih ali skoraj nic? Pod vso to dlako se s slikc itak bolj malo vidi (se en razlog, da imam raje osisane), moras tipat.

Se eno vprasanje: kako je z visino zadnje case? So se v medium kategoriji v agiju (se praaaviii, hm, pod 43cm?) ali se visina pocasi, a vztrajno visa? So ti potomci naturscikov visji kot sicer (mam tak obcutek, lahko da zaradi nog).

Pa se eno malo za salo malo za hec vprasanje: kaj mate rajsi-razstavni (->pes bo mel dolgo dlako) ali delovni dom za mladicka (->pes bo osisan)? Da vidim koliko sans mam. Wink Grin Grin Grin

PS: Jasi, si dobila ZS?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
MARKO HREN
rad prihajam sem
*

« Odgovor #5786 : petek, 16.05.2008 : 19:50:04 »

Glede višine sem slišal in videl, da g. Stanton pse na razstavah meri in menda dela neko analizo, kaj se v zadnjih letih dogaja z višino. Ampak ne vem točno kaj ima v mislih. Jasna je nekaj glede višine omenila par strani nazaj.

Glede dlake pa takole; mi smo našo prejšnjo psičko Barby strigli (malo bolj po šapah - al pa če takole rečem "imela je tako nekako za 1/3 skrajšano dlako. Sedaj imamo Indio in jo ne strižemo. V Sloveniji (še več pa v tujini) pa vidm veliko TT-jev, ki niso razstavni in so v polni dlaki in po moje je tako tudi prav - TT je dolgodlak pes in meni je takšen najlepši  Smiley Ne bom pa rekel, da mi INDIE ne bomo nikoli ostrigli. Sem pa videl par slik Čoje sedaj, ko se je dlaka mal obrasla (po izdatnem striženju) in izgled prima  Wink
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #5787 : petek, 16.05.2008 : 20:06:38 »

Ja kolikor je meni znano z višino se je ta pri TT-jih povečala in mislim da dve leti nazaj so se na svetovnem kongresu pogovarjali ali bi spremenili standard, da bi bil takšen kot je bil na začetku, prvotni standard (da bi bili tt-ji za kakšna 2 cm večji), pa so se raje odločili, da ne bodo popravljali standarda ampak bodo sodniki dopuščali malo večjega psa, če bo ta v drugih pogledih pravi TT. Rekli so namreč, da je boljše, da se pari malo večji tt, ki je kvadratičen in ima vse lastnosti pravega tt-ja, kot pa eden ki je v meji standarda, pa ni kvadratičen in nima vseh lastnosti.

Za popravek standarda, so se pogovarjali zato, ker so naredili analizo med tt-ji in je bilo 70% vseh samcev prevelikih, ampak popolnoma tipičnih. Ta članek imam celo doma, ker sem ga dobila takrat ko smo v klubu imeli seminar o TT-jih (2 leti nazaj).

Glede dlake pa so meni všeč tudi postriženi, če imajo tako lepo frizurco.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #5788 : petek, 16.05.2008 : 20:15:25 »

Zakaj so pa ze prvic spreminjali? Zakaj ni ostal tak kot je bil na zacetku?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #5789 : petek, 16.05.2008 : 20:20:10 »

Kolikor vem je dr. Greigova imela višji standard (prvotni), potem pa so v Angliji, ki je druga matična država tt-ja, spremenili, ker so imeli nekaj dosti manjših tt-jev. Meni še danes ni čisto jasno zakaj so to naredili, ampak so in to je današnji standard.
Logiran
Strani: 1 ... 381 382 383 384 385 [386] 387 388 389 390 391 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.