Ali potem tudi Frontline sprej ni enak, če ga kupim na Hrvaškem ali v Avstriji?

"Avstrijski" se zaenkrat obnese, imam pa naročenega Hrvaškega in nebi rada, da bi bil ta slabši na kvaliteti!

Pri nas je vsak začetek klopje sezone ubijajoč.

Poiskušali sva Advantix, Frontline ampule, eter. olja, elektronske odganjalce, kombinacije enega in drugega. Držala sem se vseh veterinarskih navodil o doziranju. Kljub redni uporabi Advanx. sva prejšne jeseni staknili bolhe (veliko bolh!)

. Zato sva čez zimo uspešno uporabljali Stronghold, kar pa za klope ni. Letos sem zato na Front. spreju. Nanesem ga nekaj dni po kopanju in zaenkrat je držal 14 dni, sedaj bom ta interval podaljševala. Poleg tega ima Tisa na oprsnici pripeto tudi elektronsko napravico za odganjanje klopov, občasno jo pa še pošprisam (malček po tačkah in pod brado) z oljem čajevca.
Sva zmanjšali št. klopov iz cca 7 na dan

(nekaj jih je bilo prisesanih nekaj pa še gomazečih) na 1-2 na teden in nekaj crknjenih zraven, tako, da se mi zdi kar uspeh.
Najbolj učinkovito je, da jo še redno vsak večer pregledam, prečešem, za kar pa je potreben seveda čas. Imam še to srečo, da je bela. Pri tistih, ki imate več kožuharjev je pa to skoraj neizvedljivo.
Tisi dam včasih v hrano miceno zmletega česna ( že kupljen suh mleti česen v kozarčku), ravno zato ker naj bi bil zdrav, če pa sesekljam svežega pa ga seveda noče.
lp