mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 04.06.2024 : 14:35:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63584 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #225 : nedelja, 17.12.2006 : 10:12:41 »

lep pozrav
No danes se je meni zgodilo nekaj za kar se mislila da se mi ne more zgodit. Najbolj luškana, prijazna in srčkana psička je pokazala svojo drugo stran. pred pol ure ji je ati dal kost in ko sm šla mimo nje sem videla da nekaj čudno prežvekuje in sm hotela pogledati kaj je pokleknila sem k njej. hotela sem prijeti za kost da bi jo dala ven in je začela renčat. s strogim glasom sem rekla NE in še v tistem trenutku me je ugriznila za prst ( še dobro da ima majhna usta drugače mislim da bi mi odgriznila kar celo roko) v tistem trenutku sem bila tako šokirana da sem samo ustala in šla v sobo saj me je zelo zabolelo  in imam sedaj čisto zatečen prst in boli me. sem kar žalostna ker res ne morem vrjet da se mi je to zgodila po vsem tam ko z njo tako lepo ravnam se igram z njo vsak dan hodiva skupaj na sprehode, spiva skupaj... mislim da je tukaj napaka da sem ji preveč dovolila in misli da je ona glavna.

kaj naj naredima? psička ima 1 leto imam jo približno 4 mesece.
Logiran
JB
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #226 : nedelja, 17.12.2006 : 11:59:17 »

Jst se ti kr ne upam nč svetovat ker bi me ženske  na tem forumu zatrle v kali
One ti bodo svetovale da potrebujeta s psom strokovno pomoč- Stariha Pipan  ccccc....
Logiran
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #227 : nedelja, 17.12.2006 : 12:19:51 »

vsak nasvet mi bo zelo prav prišel tudi tvoj, tako da če imaš kakšn nasvet kar povej  Wink
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #228 : nedelja, 17.12.2006 : 13:43:44 »

Vzpostavi avtoriteto!
Ti greš prva skozi vrata, ne dovoli ji, da spi na postelji, nekaj časa jo hrani iz roke, igraj se z njo kadar ti hočeš, po nekem času prekini igro in pospravi igračo.Delaj vaje  poslušnosti.Pokazati ji moraš kdo je šef in vztrajati na tem. Če je nekaj prepovedano, je prepovedano za zmeraj. Potrebna je doslednost.
Mnogi zagovarjajo šolanje in vzgojo brez prisile. Vendar če bi mene moj pes vgriznil bi v trenutku letel na hrbet in ostal tam dokler se ne bi pomiril.  Do zdaj je delovalo še pri vseh psih s katerimi sem imela opravka.
Čaka te resno delo in mnogo discipline. Če začneš popuščat ti pes naenkrat zrase preko glave. Psi so še vedno samo psi in se moramo do njih tako tudi obnašat.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #229 : nedelja, 17.12.2006 : 13:51:04 »

JB
tvoj sarkazen pa res nekako ni na mestu in je povsem neumesen
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
JB
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #230 : nedelja, 17.12.2006 : 14:20:52 »

Prvo vprašanje je, čigav pes je to. Od očeta ali tvoj? Kdo ga hrani, kdo ga šola. Če si to ti, naj bi bil še kar pomemben, tvoj odnos do psa-> postaviš mu pravila ki jih mora upoštevat, pri tem moraš biti vedno dosledna.
Dobro je npr. če pes vsaj v eno sobo v hiši (pri  meni je to kuhinja in spalni del hiše) nima dostopa. Mora vedeti da mu ti določaš oz. omejuješ življenje, da ti določiš kje bo spal kdaj bo jedel, kdaj bo šel na sprehod kdaj se bo igral in kdaj se bo božal. Če pes pride sam od sebe k tebi in te sili da ga božaj (rine ti glavo pod roko...) gre za poskus podrejanja, ker je v volčjem krdelu vedno alfa žival prišla do podrejenega in zahtevala crkljanje.
Isto velja za igro, igro in crkljanje vedno začneš in končaš ti.
Pomembno je tudi ali ti dovoli da si zraven med hranjenjem, moraš mu biti sposobna hrano vzet brez da nate renči!  Mah sej je ful tega že na forumu.
Najbol je pomembno da pes ne sme videt da če zarenči nate al pa te šavsne da je s tem nekaj dosegel (npr. da mu daš mir in greš v svojo sobo tulit) Tak pes bo sposoben potem ugriznit vsakega ki mu ne bo všeč al pa ki bi naredu nekaj kar mu ni všeč.
Tvoj pes je mogoče malo prestar da bi zdejle probavala nekaj na silo vzpostavljat avtoriteto (še posebej ker je fizično hitrejši in močnejši od tebe), tako da ti kakšno vlečenje za vratno gubo odsvetujem.
Preber celo temo pa boš kej pametnega zihr našla
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #231 : nedelja, 17.12.2006 : 15:55:44 »

Mislim, da je Jb lepo napisal. Ne strinjam se edino s s tavkom, da je pes prestar za vspostavljanjem avtoitete. Pri enem letu? Pa sploh če jo imaš šele 4 mesece.
Pes preizkuša kje so meje. Če se ustrašiš ob kazanju zob, ali če šavsne proti tebi, potem bo to gotovo počel še naprej, ker se mu izplača.  Ko se to zgodi se umakneš. To je zanj znak, da je alfa žival on. Kar bo začel s pridom uporabljati. Kot je napisal JB. Vendar pa ravno takšni psi potrebujejo malo prevzgoje in avtoritete, da postanejo krasni ljublenčki.
Vendar pa ponavljam: pes je pes, ne obnašajmo se do njega kot do človeka, ker to ni in mu s tem delamo krivico.
Pa vso srečo!
Logiran
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #232 : nedelja, 17.12.2006 : 16:42:46 »

JB pes je moj in skoraj vedno mu dajem hrano jaz (kadar me ni ji data hrano ati ali mami) drugače jo pa vse učim jaz in nihče drug, tudi samo jah jo vozim na sprehod, tako da me je to danes res presenetilo.

po tem kar se je zgodilo danes sem opazila pri njej da se je obnašala tako kot da ji je žal kar je naredila (ali pa je to samo moja domišlija) ponavadi če gre kdo ven in ji rečemo da naj počaka zmeraj priteče za mano ven danes se pa tudi premaknila ni od vrat ko sem šla ven kot da bi vedela da je danes zamočila. drugače sem pa prej probala ko sem ji dala za jest da sem ji umes vzela posodo pa tudi trznila ni je sploh ni motilo.

hvala za vse nasvete.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #233 : nedelja, 17.12.2006 : 17:14:06 »

Jst se ti kr ne upam nè svetovat ker bi me ženske na tem forumu zatrle v kali
One ti bodo svetovale da potrebujeta s psom strokovno pomoè- Stariha Pipan ccccc....

       Haha JB, ta ti je pa res dobra.  Smiley  Se podpisem zraven.Raje drzi gofljo in ti in jaz in se marsikdo hehe. Smiley
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #234 : nedelja, 17.12.2006 : 19:41:06 »

Nisem sicer pristas obiskovanja nekaksnih pasjih srinkov, vsekakor pa sem pristas, da greste s psom v pasjo solo, ker je taksno dopisno tecajnistvo bolj kot ne skodljivo.
Koliko od vas, ki sprasujete, ve kje je vratna guba, kaj je avtoriteteta in kako se vzpostavi pravilen odnos pes-clovek, v katerem trenutku in kako je potrebno odreagirati, da boste od psa dobili zeljen odziv in da psa ne boste zatrli oziroma on vas? Vse te odgovore lahko dobite le skozi aktivno ukvarjanje s psom ob pomoci nekoga, ki vaju lahko na licu mesta korigira in svetuje. Tole dopisnistvo pa nekako ne pije vode, saj ne poznamo ne vas ne psov in je zelo neodgovorno pisati nekaksne resitve, saj vendar ne govorimo o instalaciji Windowsov, temvec o zivih bitjih, ki je vsako za sebe unikatno in neponovljivo.

Za vsakega izmed svojih psov sem morala uporabiti popolnoma drugacen pristop, ce sem zelela isti rezultat. Torej, univerzalne in edine pravilne resitve enostavno ni.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #235 : nedelja, 17.12.2006 : 20:04:22 »

Se strinjam z Drejči, čeprav je tudi res, da se s tem dopisništvo vsi lahko marsi kaj naučimo.

PS: Stresanje za vratno gubo je pa čisto brez veze in tudi tistki ki ravno ne učijo s pozitivno motivacijo ne uporabljajo, vsaj jaz tega pri aktivnih kinologih ki jih poznam, nisem opazla.
In še manj v čisto nobeni knjigi (prebrala sem samo novejše) nisem zaznala.
Toliko o teoriji.

Nikica, a si ji vzela kost, kote je šausnila?

Možnost, da je bil to osamljen primer sicer obstaja, ampak nikakor se ne zanašaj na to, ker je možnost ekstremno majhna.

JB, s stresanjem za vratno gubo te bodo reki vzeli resno.
Se pa strinja s praktično vsem ostalim, kar si napisal. Da ne boš mislil, da pa recimo jaz, ki učim s pozitivno motivacijo razmišljam po marsovsko Wink
Sicer pa mora pes ubogat vse, ker je zadnji na lestvici v družini. V to ne štejem določenih psov z točno določenim delom.
Logiran
*NiKiCa*
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #236 : nedelja, 17.12.2006 : 20:12:40 »

AngSeter nisem ji vzela kosti takrat ko me je ugriznila, sem bila tok šokirana pa še zelo me je zabolel da sem šla stran in sem spet naredila napako in je ona dosegla svoje. tako da v prihodnje bom morala biti bolj pozorna in ji na vsak način vzeti stvar.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #237 : nedelja, 17.12.2006 : 20:34:54 »

   Sedaj si je pes ze utrdil polozaj, nehote razmislja na glas SamSvojMojster in bos imela veliko vec dela.Pes v tebi ne vidi liderja,kar je pokazal in dokazal. Smiley Spet na glas razmislja SamSvojMojster.
   Imam pa eno vprasanje za vse,ki so v solah.Na kaksne nacine se kaznuje pse,ce sploh Smiley Resnicno me zanima. Hvala vsem za informacije.
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #238 : nedelja, 17.12.2006 : 21:02:32 »

Dobro tudi jaz samo razmišljam na glas.
Po moje je kaznovanje odvisno od situacije. Če te lasten pes ugrizne je to hudo resna situacija in tudi bolj grobo kaznovanje (beri fizično) zame ni sporno. Predvidevam da do te situacije ne pride naenkrat. Verjetno so bili prej kakšni opozorilni znaki (npr. renčanje), ki jih lastnik spregleda in si pes potem svojo pozicijo v našem "krdelu" interoretira po svoje.

Z vratno gubo je pomoje enako, kot če psa vdariš  s časopisom- je pač način, da  lastnik da duška svoji jezi po moje. Saj če opazujemo interakcijo med psi vidimo kako poteka rangiranje in podrejanje. Zagotovo se ne cotajo za vratno gubo.
Kaznujemo pa vsak po svoje. Otroke tudi različno kaznujemo. Eni bi si prav zaslužili s šibo po riti!
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #239 : nedelja, 17.12.2006 : 21:13:01 »

   Ampak mene zanima , kako je v solah, za katere konstantno poslusam,kako so resitve problemov. Jaz za svojega vem,da je boljse zanjga,da na kaj takega sploh ne pomisli. Smiley
   Zanima me specificno za sole! Smiley hehe
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines