mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:43:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 67   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija  (Prebrano 137142 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #15 : četrtek, 20.06.2002 : 12:37:44 »

Kaja je stara 9 let. Marsikdo me vpraša zakaj ni sterilizirana, sama pa to drugim svetujem. Gre za to, da sem bila stara 14 let ko sem jo dobila, sicer popolnoma pripravljena na psa (kolikor je pač 14 letnica lahko pripravljena), pa vendar nisem imela denarja za sterilizacijo. Pa od začetka ni bilo nobenih problemov, šele zadnja leta imamo grozno veliko potepuških psov. Staršem se je zdelo, da samo paničarim, ko sem razpredala o tumorjih in nista bila pripravljena plačat posega. Potem sem zbrala denar in jo tudi naročila, pa sem se pustila prestrašit, tako, da iz tega ni bilo nič. Po pravici povedano sem grozno navezana nanjo, nekateri pravijo, da že vse skupaj meji na obsedenost, pa si pač ne morem pomagat. Ker ničesar ne prepuščam naključju, sem enega od veterinarjev vprašala, kaj si misli o sterilizacije takrat 8 letne psičke in, če kdaj pride do kakšnih zapletov. Bil je odkrit z mano in je rekel, da se mu je že zgodilo, da je psička po operaciji, dobila notranje krvavitve in je ponoči umrla. Hitro je dodal, da je to bila ena od recimo stotih. No, zame je bilo to dovolj. lp

Logiran

Neli
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 114


« Odgovor #16 : četrtek, 20.06.2002 : 14:59:41 »

Kaja,

točno vem, kako se počutiš. Midva z ženo sva bila odločena že od samega začetka, ko sva Neli pripeljala domov (in sva še vedno), da jo bova sterilizirala. In to tudi zato, ker živiva na podeželju, ker nimava ograjene parcele in ker bi verjetno bila 2x na leto pasje zbirališče (vseh spuščenih in vseh pobeglih psov, pa verjetno bi se našel tudi kakšen, ki bi se strgal s ketne), kar nebi bilo samo neprijetno ampak bi lahko bilo celo nevarno.

Naju  pa vsakič stisne pri srcu, ko pomisliva, da bo prišel kmalu čas za operacijo (pa da ne bo pomote ne zaradi denarja ampak zaradi tega, ker ji bodo dali narkozo in ker jo bodo rezali). A drugače na žalost ne gre in bomo morali vsi skupaj malce stisniti zobe, najbolj pa Neli.  Sad

Veva pa tudi, da so pri vsakem posegu možne komplikacije, ampak če bi samo o tem mislili, nebi šli nikoli na nobeno operacijo.

Zato smo pa odločeni: na operacijo gremo in vse bo v najboljšem redu!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #17 : četrtek, 20.06.2002 : 15:02:30 »

Seveda bo vse v redu. V mojem primeru sva z veterinarjem govorila o psički, ki ni bila več tako mlada, pa še težave je imela s srcem. To zadnje sem slišala že med potjo skozi vrata, tako se mi je mudilo.  Grin lp
Logiran

shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #18 : petek, 21.06.2002 : 07:09:53 »

Jaz se moram o tem še pogovoriti z veterinarjem. Moja psička je iz pasje družine pri kateri so samičke super za nadaljno razmnoževanje. Ali kdo ve kaj to pomeni? Jaz je nimam za to (rada bi jo imela za agility).

Kar se tiče potencialnih rakastih obolenj ... Poznala sem tri kužke ki so zbolele za rakom (tumorji). Vse samičke - nobena ni imela raka na seskih ali rodilih. Ena se je pozdravila. Hočem povedati, da če vas je strah zaradi raka bi bilo mogoče pametno se pozanimat kako je s tem pri starših oz. starih starših, tetah,...psičke. S tem bi bolj malo poznali genetsko zasnovo psičke.
S sterilizacijo lahko psički rešiš življenje... ali pa ne.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #19 : petek, 21.06.2002 : 08:21:45 »

Na žalost Kaja ne pozna svoje žlahte (in je zato lahko srečna  Grin). Videla sem le njeno mamico, ki je bila tako 3/4 koker španjela in eno sestrico, za katero pa ne vem kam je šla. Enkrat sem jih poklicala po telefonu, da bi javila kako je s Kajo, pa sploh niso vedeli kdo sem. Potem sem jih še enkrat obiskala, da bi Kajo videli, pa tudi niso bili navdušeni. Njihova Pika (Kajina mamica) pa je bila spet breja, stara je bila okrog 10 let.
To pride v poštev le pri rodovniških kužkih, pri mešančkih pa ponavadi še to ne veš kdo je oče. Sem pa v vasi pri Bledu kjer sem jo dobila videla kar nekaj pikastih kužkov, lahko, da je bil njen oče vaški casanova. Shocked
Logiran

pherma
gost
« Odgovor #20 : sobota, 29.06.2002 : 22:04:18 »

Prosil bi vas če mi lahko malce svetujete glede sterilizacije. Namreč ne morem se odločiti, ali bi dal svojo psičko sterilizirati, ali ne. Povejte mi prosim svoje mnenje o sterilizaciji. Zanima me tudi, če so psičke potem res nagnjene k debelosti.

Hvala
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #21 : nedelja, 30.06.2002 : 08:17:56 »

Če te motijo potencialni snubci, ne misliš vzrejat in nočeš brisati po stanovanju krvavih madežev, potem jo daj sterilizirat. Res pravijo,da se psička zredi po sterilizaciji ampak sama ne poznam nobene, ki bi se. Torej to je odvisno od količine in kvalitete hrane s katero jo hraniš in pa od tega koliko se sprehajata, igrata. Lahko pa da se kakšne res malo poredi, takrat jo je potrebno hraniti s kakšno light hrano ali pa povečati količino gibanja.
Logiran

shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #22 : nedelja, 30.06.2002 : 10:44:50 »

Pherma,
Tudi jaz imam enak problem.
Imam dve psički. Ena je že 8 let in ni sterilizirana. Nikoli nisem imela problemov z njo, ker ne mara snubcev. V hiši pa nosi posebne hlačke, da ji lahko daš noter še vložke. Seveda ta tanke da je ne motijo.
S "ta novo" pa imam občutek da bodo problemi, ker je veliko bolj družabna.
Najbrž se boš moral/a odločiti kar sam/a.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : nedelja, 30.06.2002 : 10:51:35 »

No, to bi tudi lahko omenila, posebne hlačke namreč. Tudi Kaja in Vini jih nosita, čeprav so krvavitve pri Vini neznatne. Problem nastane, če Kajo pustim samo doma, takrat si hlačke potegne dol, nekaj pa jih je že tudi zgrizla, od vložkov pa tako in tako ne osane nič. Takrat pa ostanejo madeži. Tiste po tleh sicer sproti poliže, če le ima priložnost, težje pa je sčistiti tiste, ki ostanejo na postelji in kavču, saj veselo izkorišča našo odsotnost in se valja povsod.

Shait ima prav, to je tvoja odločitev. Pretehtaj vse možnosti in se na koncu odloči kot se tebi zdi prav. Lahko pa se posvetuješ tudi z veterinarjem. lp
Logiran

tobika
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #24 : sreda, 03.07.2002 : 10:28:31 »

Pozdravček! Smiley

Jaz bi pa vprašala kako pogosto se pri steriliziranih psičkah po vaših izkušnjah pojavlja uhajanje urina. Mi imamo zdaj tretjo psičko, ki je tudi sterilizirana, pa me skrbi, ker naša starejša (trinajstletna) psička že več let ne more zmeraj zadrževati in ker smo tega že tako navajeni se mi zdi, da se bo to zgodilo tudi moji najmlajši. Zanimajo me vaše izkušnje s tem in tudi kako se spopasti s to težavo.

Hvala!
Logiran
pherma
gost
« Odgovor #25 : sreda, 03.07.2002 : 10:55:05 »

Nekje sem zasledil, da je med vsemi steriliziranimi psičkami samo 1% takšnih, ki ne morejo zadrževati urina.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #26 : sreda, 03.07.2002 : 11:27:32 »

Ponavadi se to zgodi pri starejših steriliziranih psicah večjih pasem tako mi je zatrdil veterinar.  Od vseh psic, ki jih poznam in so sterilizirane, ima samo ena težave z zadrževanjem vode. Je nemška ovčarka stara 11 let. Poznam pa še eno nemško ovčarko, staro 8 let,ki je sterilizirana že čisto od začetka, pa nima nobenih težav, tudi s težo ne.
Logiran

mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #27 : torek, 06.08.2002 : 15:59:58 »

Živjo!

Vsi govorite predvsem o prednostih sterilizacije, pa mi, če znate, odgovorite na moje vprašanje:
Zakaj pa kar množično ne steriliziramo žensk, ko se odločijo, da ne bodo več imele otrok, če je ta poseg pri psicah taaakooo zdrav?Huh
Bojim se, da je ta poseg taaakooo zdrav zaradi zaslužkov veterinarjev in zaradi manj problemov lastnikov psic, ki ne želijo imeti mladičkov ( prav je, da jih nimajo ) in lastnikov psov ( kastracija ), ki se ne morejo sprijazniti, da je včasih njihov pes pač zaljubljen ( takrat mu pač preprečimo, da bi preganjal psice ).
Pustimo naravi kar je njenega in ne posegajmo vsevprek v življenja bitij, ki so odvisna od nas!
Na tržišču je dovolj naravnih sredstev za preprečevanje vonja goneče psice, če pa vas moti krvavitev, ji oblecite pasje hlačke-tudi ta ponudba je pestra, ali pa si omislite samca!

PS: Pse in psice imam že več kot 25 let.

Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #28 : torek, 06.08.2002 : 16:11:31 »


Mefisto ne spuščaj se v skrajnosti. Takih kot je ti, ki pazijo svoje psice in pse je v Sloveniji ZELO MALO. Na žalost. Edino če si tako nagnjena k naravi, da navdušeno spodbujaš produciranje mešančkov oziroma pač nezaželenih mladičev, ki nato končajo na cesti ali pa v kakem potoku, smetnjaku itd...

Brezbrižnost in egoističnost lastnikov psov in seveda tudi psic v Sloveniji je naravnost katastrofalna. Posebi na vaseh oziroma bolj podeželskih območjih. Tam so tako nagnjeni k puščanju naravi kar njenega, da pse sploh nimajo privezanih in jim puščajo da po gozdovih pobijajo divjad (boj za preživetje po Darwinovo - Kaj je lahko še bolj naravnega), ko pa je čas za razmnoževanje pa je čist vseeno a nabriše sosedovo psico al pa tisto 50km stran...

Sredstva za preprečevanje vonja so dobra dokler je lastnik psice informiran kaj in kako. Če ne upošteva določenih pravil tudi vsakominutno sprejanje in podobno ne bo pomagalo.

Še vprašanje: primer Močivnikove - misliš da bi pri njej pomagalo, če bi imela sredstva  za preprečevanje vonja gonečih psic? Apliciri ta primer na ostalo Slovenijo pa boš dobila odgovor...

Mimogrede zakaj žensk ne sterilizirajo po dolgem in počez? ker jih zelo malo ve za to možnost oziroma, ker so zdravniki proti temu, če ne oni pa dragi možje...valda ne bodo imeli "pohabljene" žene ne? Spet napačna logika. Ok samo moje razmišljanje.



Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #29 : torek, 06.08.2002 : 16:45:20 »

He, he, Mefisto! Grin Grin. Nekoč, nekje, v tem virtualnem svetu sem se zaklel, da bom o tej problematiki molčal, pa kaj, ko je to tako težko  Cheesy. Pisal sem o potencilanih težavah, ki jih ti ukrepi lahko povzročijo, poskušal prikazati dvoličnost tistih, ki zagovarjajo sterilizacijo/kastracijo, vpijejo pa proti kupiranju repov in uhljev itd. itd. Skratka: tudi sam se zavzemam za to, da je bolje vzgajati bodoče lastnike psov kot pa pobirati žleze iz telesa. A kaj čmo, bil sem potem obtožen skorajda protidržavne propagande in verbalnega delikta, da o nezdravem odnosu do živali niti ne govorim.

Je že tako: veterinarji bojo imeli vedno delo. Sedaj s S/K, čez nekaj let pa s težavami, ki bojo iz tega izvirale. Zato se je moj sin kar dobro odločil, da gre na veterino.

Sirtaki: tudi teh problemov, o katerih ti govoriš, se prekleto zavedam in tam seveda ni druge rešitve. Moti me le apriorizem tistih, ki to zagovarjajo in še malo pa bosta S/K uzakonjeni.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 67   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines