mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:04:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Obnašanje po sterilizaciji
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Obnašanje po sterilizaciji  (Prebrano 23126 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #60 : petek, 26.02.2010 : 22:32:00 »

Kako to, da niste dobili ovratnika? Huh Huh  Lizanje rane morate nujno preprečiti! Tudi, če je dobila mrežico, si to lahko pregrize in pride do šivov.  Rana mora biti zaščitena vedno, kadar je psička sama oziroma je ne morete ves čas kontrolirati, pa obvezno ponoči - da se ne boš slučajno zbudila poleg čisto krvavege psičke. Varianta je res, da spiš zraven, ampak te še vseeno lahko okrog prinese.
Predlagam, da greste takoj jutri zjutraj po ovratnik - če na tej kliniki slučajno nimajo prave velikosti, pa kam drugam!

Trenutno nimam nobene ideje, kako preprečiti lizanje brez ovratnika, ampak sigurno ima kdo s foruma že kakšno izkušnjo in jo bo napisal/a.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #61 : petek, 26.02.2010 : 22:34:10 »

Tudi jaz ti svetujem,da greš zjutraj po ovratnik. Če se bo vse lepo celilo, bo čez par dni kot da ni nič bilo. Mirno noč vama želim.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #62 : petek, 26.02.2010 : 23:34:03 »

Mi smo naši dali kar bodi za dojenčke gor. Mogoče imaš doma kaj podobnega, vsaj za prvo noč, jutri pa pojdite po ovratnik. Bo pa hitro mimo, samo rana mora ostati suha.
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #63 : sobota, 27.02.2010 : 17:01:10 »

Hvala za vse nasvete.
Noč je minila kar mirno brez ovratnika. Si je pa vse prelizala in očistila vso barvo dol. Upam, da ne bo nič narobe, ker izgleda rana kar ok. Ni mokra, šivi so lepo vidni.  Huh
Ovratnik sem si sposodila od sosede in ji ga poskušala nataknit. Pokazala je zobe, me hotela šavsnit, vendar sem ji ga vseeno montirala. Ustrašila sem se, ker se je kar naprezala pri obrambi, da se preveč martra zaradi šivov. Ker je tako žalostno in milo gledala sem ji ga snela.
Mislim si, da če si bo slučajno zaželela grist, ji ga takoj dam gor.
Jo pa imamo na očeh...

Delam narobe in bi morala imeti ovratnik gor tudi, če si samo občasno mal poliže... mislim, da niti ne šivov, ampak bolj okolico?!
Logiran
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #64 : sobota, 27.02.2010 : 17:07:27 »

Šivov si ne sme lizati, zato ji dajte ovratnik kar nazaj gor. Tudi ko bo dala šive ven, bo imela še par dni ovratnik. Rana mora biti suha, v nasprotnem primeru lahko pride do okužb.
Logiran
Lesa
novinec
*
Sporočil: 9


WWW
« Odgovor #65 : sobota, 27.02.2010 : 19:55:17 »

Moja psička tudi naskakuje mene, mojega brata, našega drugega psa...ampak ni ŠE sterilizirana. Naš drugi kuža je kastriran in lahko rečem, da se je spremenil po kastraciji. Je zelo miren postal in poslušen. Ampak se je zgodilo tudi, da  je po kastraciji 2x naskočil našo psičko.
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #66 : sobota, 27.02.2010 : 20:18:11 »

Ojla. Smo ji dali ovratnik nazaj...borba. Hotela je ugriznit mene, moža. S podkupnino je uspelo. Kaj zdaj? Ali naj ji pustimo nonstop gor...to je 5 do 6 dni? Ponoči in podnevi?
Ker si ne predstavljam, da bi to ponavljali vsakih par ur?   Undecided
Logiran
v.i.
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #67 : sobota, 27.02.2010 : 20:33:23 »

Ja pusti ji ga gor, saj se bo navadila. Jaz sem psu dala ovratnik gor, ko me ni bilo zraven...sam ga ni motilo, ko sem mu ga dajala gor...mpak če nočeš ponavljati, potem ga nej ima pa skoz gor Smiley
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #68 : sobota, 27.02.2010 : 21:21:31 »

Ovratnik ima gor, gleda takoooooooo žalostno sram, vmes malo pocvili ( užaljena, smili se sama sebi). Dala sem jo v košaro, napol se je ulegla, ker se z ovratnikom še nekako ne zna.
 
Bomo videli kako bo. Imela ga bo kar gor, ker ne želim ugriza. Že tako smo imeli probleme z napadalnostjo do otrok. Upam, da nam ne bo zamerila in ne bo potem napadalna tudi do mene, ker sem ji dala to REČ za vrat. Angry
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #69 : sobota, 27.02.2010 : 21:39:21 »

ajčka, ne toliko komplicirat. Psica čuti, kako zelo se ti smili, ker mora imet ovratnik gor. Delaj se, da je ovratnik super in da je vse skupaj prav žur.

Mi smo jih že kar nekaj imeli po sterilizaciji in manj kot kompliciraš, lažje je.

Moj mali je tudi protestiral glede ovratnika, pa sva toliko časa driblala, da niti pomislil ni več, da bi žnabeljček zavihal (kaj šele ugriznil). Vaja dela mojstra.

Vztrajno, odločno, pa bosta zmagali!

Lp, Maja
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #70 : sobota, 27.02.2010 : 21:42:48 »

To moraš takoj urediti. Psička nima bit kaj napadalna do tebe - v nobenem primeru!
Ovratnik naj ima gor ponoči in ves čas, ko je sama. Malo ji ga le snemi, da bo lahko jedla in pila. Saj se bo navadila, na začetku so pa jasno vsi nesrečni, ko ga dobijo na glavo. Dopovej si, da je to dobro zanjo, pa ti bo lažje.  Renčanja in podobnih izpadov pa nikakor ne smeš dovoliti!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #71 : nedelja, 28.02.2010 : 21:44:14 »

Vem, da že mal kompliciram - prvi pes, prej vedno muce. Z njimi nisem imela nikoli nič problemov (razen izdiranja zob, izpahnjenega kolka, par manjših poškodb ...) Grin. Sedaj nam pa ta pes diktira življenje. Kot bi imeli še enega otroka.
Danes je že boljša, želela je noret po vrtu - prepoved in nazaj v hišo. Ker je cvilila pred oknom, ker je hotela ven, sem ji dala roleto dol do konca. Pa je šla spat. Hahaha. Grin
Ponoči je imela ovratnik gor, dopoldan sem ji ga dala dol. Čez dan brez, vmes se je mal lizala po rani, vendar zgleda ok.
Zdaj zvečer pa sva ji z možem montirala nazaj... plus grizenje, renčanje, upiranje. Uspela sem na pol, zbežala je pod mizo. Ko je prišla ven (30 minut) pa sem ji ga zapela do konca (sem jo presenetila od zadaj).  ::)Ker ni zarenčala sem jo fulll pohvalila in pocartala. Priznam, da se njenega šavsanja kar bojim in takoj umaknem roko. To sprejema kot zmago. VEM. Vendar to naredim čisto avtomatsko.  Undecided

Včasih mi še renči pri hrani (otrokom sploh). Večkrat ji vzamemo in damo nazaj, vmes pomešamo z roko po posodi (tudi otroci). Včasih pusti, večkrat se pa jezi.
Tak majhen pes, pa taka trma... Evil
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #72 : nedelja, 28.02.2010 : 21:51:20 »

Aja, Pepsi. Vem, da ji ovratnik samo koristi in me niti ne moti, da gleda tako žalostno.
Kaj naj še naredimo, da ji pokažemo kdo je šef?
Renčanja in šavsanja se poskušamo znebiti po nasvetih s foruma vedenja (agresije). Saj je že boljše, vendar včasih kar izgubim voljo.  sram
Na kavč ne sme več, na posteljo itak ne more. Tako, da smo vsi višje. Pred kosilom se mora vsesti, preden ji dam fleks gor ali dol, mora sedeti. Edino skozi vrata gre večkrat prva. Pa če leži na tleh stopimo čez in je ne prisilimo k umiku.

Hvala še za kakšno idejo...
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #73 : nedelja, 28.02.2010 : 22:43:48 »

Namontiraj ji "luster" brez pardona! Pri vsem ostalem enako. A renči, ko daš hrano? Hja... Vzpostavi red. Nima kaj renčat in se delat frajerko. Kdo je delal, da je kupil hrano? Ti ali pes? Jaz delam po tem principu. Pokaže zobe. Fajn. Ni hrane sploh! Hkrati "izpuhtijo" ostale ugodnosti: ležanje na kavču, (pri nas) spremljanje mene v kuhinjo, igra... Ja, gledajo z žalostnimi očmi in čakajo, da boš popustila... Pol pa zaštekajo.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #74 : ponedeljek, 01.03.2010 : 13:07:43 »

meni pa ni jasno, zakaj ne delajo prozornih ovratnikov. Večinao psov bolj moti to, da nič ne vidijo (in zaradi tega tudi nekateri postanejo popadljivi) kot pa to, da imajo pač ovratnik gor. Poleg tega so večinoma preveliki, tako da psa motijo bistveno bolj, kot je to potrebno.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Obnašanje po sterilizaciji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines