mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 16:40:33

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Winnie
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Winnie  (Prebrano 60613 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #45 : četrtek, 01.04.2010 : 12:27:19 »

Joj, kak je dobra! A leži na tvoji postelji? Grin Grin

Ej, Ewa, malo OT: imaš ti islandce?
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #46 : četrtek, 01.04.2010 : 12:54:02 »

tazadnja fotka je pa...jao, biblija spanca pravičnega...
 Kiss Kiss Kiss
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #47 : četrtek, 01.04.2010 : 21:33:13 »

Na moji postelji ja. Ampak ko grem spat, gre pa na svojo posteljo. Očitno se preveč premetavam  Tongue
Imamo islandce ja, se poznava?  Smiley

Drugače pa imava z Winnie prvo večjo krizo. Ko ostane sama v stanovanju tuli, laja, cvili, skratka zmeša se ji. V ponedeljek ko sva prišli v Ljubljano in je bila utrujena sem jo dala v boks spat, ker je tudi prejšnji teden cel teden spala v boksu. Ko sem prišla nazaj je bil boks polulan, pokakan, v sredo pa sem zvedela, da se je tisto uro in pol kar je bila sama drla kot zmešana (iz 5. nadstropja se je slišalo v 1.). Ker sem mislila, da je težava boks, sem jo pustila spuščeno v kuhinji. V sredo se mi zdi, da je bila tiho, danes pa se je spet ponovilo, ko sem šla na faks. In tudi, ko sem šla kasneje za 15 min v garažo.
Trenutno sva v Mariboru (prišli brez tabelte, brez bruhanja in slabosti  Cool) in spi kot klada, če grem iz sobe spi pri vatih in čaka, kdaj bom prišla nazaj. Se ne dere (tukaj bi se lahko, smo v hiši in sosedov ne bi toliko motilo, kot jih moti v bloku  Lips Sealed), vmes sem jo slišala samo malo zacvilit, ni pa bilo nič tuljenja, zavijanja, lajanja.
Vem, da jo je strah, da bo ostala sama in mi je res hudo za njo in za vse, ki so jo prisiljeni poslušat. Se trudimo, da bi bila čim manj sama, ampak par ur na teden žal mora biti. Poskusila bom, da ji pustim radio (ga do sedaj nisem imela v Ljubljani  Tongue), mogoče bi jo pustila v dnevni sobi, da bi imela dihurje za družbo (Doma je v sobi skupaj z njimi, v LJ pa so oni v dnevni sobi, Winnie pa v kuhinji. Mislite, da bi to lahko pomagalo?), če ne bo šlo drugače jo bom pač dala v avto in me bo tisto uro ali dve počakala v avtu. V avtu ima namreč boks, čez je pokrita odeja in da mir. V ponedeljek me je brez problema počakala dobre pol ure.

Drugače pa je še vedno super prijazna, sede, leže, da tačko in se zakotali. Tudi skače  Azn, lovi golobe, se zaganja po hribih gor in dol in rada teče na povodcu. Lula samo še zunaj in po preprogah  Tongue Ko jo pogledaš se prevali na hrbet in meče rep na vse strani, ko mora sedet meče rep (in rit) na vse strani, ko mora ležat meče.....celo na vse strani  Cheesy Malo se še ubadava s prometom in gnečo, s tem, da se ni treba zaganjat čez cesto, da ko se derem nisem jezna na njo (včeraj je bil nogomet, prve pol ure ni upala v dnevno sobo  sram) itd. Ni nam dolgčas  Wink Bom pa v kratkem priskrbela fotografije s celotno živalsko družino (takoj ko bodo spet razpoznavnih barv  Roll Eyes).
Logiran
Harley Queen
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #48 : petek, 02.04.2010 : 08:35:49 »

Ja, se poznava! Tudi mi imamo islandce! Cool Wink (in dva psa Tongue). Pa blizu vaših koncev smo Cool

Hm, ja to, glede ločitvene tesnobe zna biti precej naporna stvar...jaz nimam preveč izkušenj s tem, ker sem moja dva že kot mladička uspela lepo navaditi, da sta kdaj tudi sama...mislim, da je bilo o tem že kar nekaj napisanega na forumu-pobrskaj malo. Kolikor se spomnim, je važno, da psa čimbolj postopoma navajaš na to, da bo kdaj sam. Npr., tudi ko si doma, jo poskušaj kdaj pustiti za par minutk samo in se nato vrni. Nato ta čas postopoma podaljšuješ oz. poskušaš biti odsotna različno dolgo-npr. pusti jo samo za par sekund, kasneje morda za 10 min, nato spet samo 5 minut, potem morda pol ure...važno je, da nikoli ne bo vedela kdaj prideš nazaj in kako dolgo bo sama. Pa seveda fajn je, da jo zmatraš prej, da bo morda vesela, da si lahko malo oddahne, ko te ni, morda ji pusti kako (smrdljivo Wink) žvako, da se malo zamoti, ja, pa radio tudi včasih pomaga. Morda bi ji res koristilo, da bi imela družbo dihurjev v kletki-tako, da jih lahko vidi, voha in sliši, ne more pa jih doseči. Pa važno je tudi, da ko se vrneš, ne delaš nobene ceremonije iz tega-nič je ne pozdravljaj, ne govori ji, kako je bila boga, boga ipd. Morda se nekaj minut po vrnitvi sploh ne zmeni zanjo. Enako pri odhodu-nobenega poslavljanja, najbolje, da odideš tudi brez oblačenja in preobuvanja (zdaj bo to lažje, ko prihajajo topli dnevi)...Rešitev, da jo pustiš v avtu je po mojem dobra, ampak samo zaradi sosedov (da jim bo malo prihranjeno njeno javkanj Roll Eyes), drugače je po mojem nujno, da se navadi bit sama doma brez kompliciranja. Spomnim se, da so imeli podobne ločitvene težave tudi pri kužku, ki je iskal novi dom-tema je tukaj: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,32812.60.html Preberi, mogoče bo kaj koristilo. Pa mogoče vprašaj še Smetko!
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #49 : petek, 02.04.2010 : 10:12:08 »

Sem prebrala tvojo predstavitev in ugotovila, da se poznamo ja.  Cool

Navajala sem jo že od začetka postopoma, za 10 min, za pol ure, tudi eno uro je bila vmes brez problema sama. In ponoči brez cviljenja in problemov v boksu v sosednji sobi. V ponedeljek, ko sva se vrnili v Ljubljano, pa se je veselje končalo. Verjetno ji dodatni problem pozroča še selitev in še ne ve točno, kje je doma. Jo pa čisto razumem, tudi jaz se bolje počutim v Mariboru  Roll Eyes Doma sem jo zaenkrat slišala le enkrat zalajat in zacvilit, potem pa je bila tišina, se pa bojim, da se bo v LJ vse spet ponovilo. Zaenkrat bomo puščali radio in se konstantno sprehajali sem in tja.

Aja, žvake, bikovke, igrače,....ne deluje. Tudi briketov ne poje, če me ni zraven. Na pultu v kuhinji sem pozabila napolitanke, ki bi jih vsaka normalna žival dol potegnila (dihurji bi od silne panike verjetno razvili sposobnost letenja  Evil) pa so bile nedotaknjene.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #50 : petek, 02.04.2010 : 10:14:39 »

Tudi tebi izrekam "dobrodošlico" v klubu Nikoli sami Sad
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #51 : petek, 02.04.2010 : 13:06:21 »

Upam, da bodo sosedi sprejeli to članstvo, drugače bova kmalu v klubu Nikoli sami - skupaj na cesti  Cool
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #52 : petek, 02.04.2010 : 13:28:45 »

Tudi tebi izrekam "dobrodošlico" v klubu Nikoli sami Sad
A mamo klub? Fajn.  Cool
Naša lula in/ali kaka, tudi v kletki, to potem zakoplje v dekico. Če je namesto dekice časopis ali plenična predloga, se najprej polula, potem pa zadevo strga na drobne koščke.
Sem pa pogruntala sistem: če jo pustim v kletki samo na plastični podlagi, se ne polula, ker je fina gospodična in v scanju že ne bo stala.  Roll Eyes

Žvake tudi pri nas ostanejo nedotaknjene, loti se jih takoj, ko prideš domov. 

Kako pa Winnie na konje reagira?
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #53 : petek, 02.04.2010 : 15:28:26 »

Jaz sem jo zdaj pustila izven boksa in je malo boljše. Vsaj pokakano in polulano ni, če se dere pa ne vem točno. Bomo se očitno boksa morali ponovno počasi lotit, da ga sprejme za svojega.

S konji ni problema, ko tečejo teče za njimi ampak se ne zaganja pod noge in ne laja. Če so pri miru je pa sploh ne interesirajo. Na srečo moji niso preveč agresivni in je mir. Večji problem je z oslico, ki pa jo navdušena preganja (oslica Winnie  Cheesy). Se je pa Winnie pametno naučila, da če gre na drugo stran pastirja ne morejo do nje in je mir.
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #54 : sobota, 03.04.2010 : 18:02:22 »

Obljubljene fotografije:

V nizkem štartu


S kozami....


...ki niso preveč sodelovale  Roll Eyes


In so samo čudno gledale....


...kaj za eno bitje se kotali po njihovem "hofu".






Nato je bilo treba bežat pred našim čuvajem črede, Nodijem,....


...in nadzorovat obnašanje oslic


Za konec pa še častni krog s konji,


zaplavat v ribnik in končno domov spat.  Smiley


Logiran
Notja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 225


WWW
« Odgovor #55 : sobota, 03.04.2010 : 18:17:14 »

Tale pasja punca je pa res prišla v raj na zemlji.  Smiley
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #56 : sobota, 03.04.2010 : 20:24:50 »

Winnie, res se ti gode!  veselje bravo veselje Prav vidi se kako uživaš Cheesy Si vesela in zadovoljna, a ne? Smiley
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #57 : sobota, 03.04.2010 : 20:39:57 »

PRAVI raj na zemlji  Wink
Logiran
Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #58 : nedelja, 04.04.2010 : 08:23:58 »

Wauu, pa to je čist noro! Povsod narava in polno zanimivih posebnežev, ki se jih v teh časih vidi skoraj samo v ž. vrtu. Blagor Winnie.  Kiss
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #59 : nedelja, 04.04.2010 : 08:51:23 »

sama uživancija  Cheesy
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Winnie
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines