mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:32:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Koliko porabite za hrano?
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Koliko porabite za hrano?  (Prebrano 26968 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #15 : petek, 26.03.2010 : 08:49:57 »

Za hrano ca. 100 €, pes dobrih 40 kg...
To ni nič "groznega"  Wink, problem so potem "dodatki"...
Priboljški, igrače, nove ovratnice, povodci, identifikacijski obeski...  Roll Eyes

Meni je itak za živali boljše kupovati kot zase!  Tongue
(in niti nočem vedeti koliko zapravim... )  Wink

Največji strošek je pa veterinar, če se psu kaj zgodi..
Ampak za to se pa itak vedno najde denar!
Logiran
Bourbonka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 108


« Odgovor #16 : petek, 26.03.2010 : 09:07:12 »

Jaz sem zastavila nekako takole: Za psičko Laiko imam trenutno RC CC, pa ob cepljenju, ko vet opravi še malo natančnejši letni pregled, je bilo ugotovljeno, da je malo slabokrvna (vzel kri in izključil druge bolezni) in ob tem ji sedaj kuham nekakšno "obaro" - drobovino, piščanec in zelenjavo, zamrznem in imam za večkrat. S tem prelijem brikete in je vsa navdušena. Meso je v skupnem proračunu kot naše meso, zelenjavo imam pa svojo. Muce jejo 15 kg RC, za posladek schesir, zmešan z kakšno junk konzervo. Je tako, muc je kar 8, ker hranim še enega prstoživ., ki se je kar priselil. Sem pa ugotovila, da je Laikina "obara" všeč tudi njim.

Vet.stroški? Vsak mesec dam na stran 50 eur in trkam na les.zadnje je bilo, ko je moja Pepka imela tumor)..Ko se nabere in ne porabim, nakažem  za kakšnega reveža... manj kot bi želela.  Meni se najdražje zdijo ampule proti zun. zajedalcem, ampak to je razumljivo, saj imam dosti muc . Za notranje zajedalce so cenejše tablete.

Vse to (1 psička in 8 muc) mislim, da znese kar cca 200 eur mesečno (ne povedat mojemu možu).
 Cheesy
Logiran
leva
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #17 : petek, 26.03.2010 : 10:11:59 »

Všeč mi je, kako hitro in natančno odgovarjate. Zdaj ko računam, bo treba celo poletje delat, da ne bom izčrpala denarnih zalog. Nimam veliko denarja (sem študentka), mu bom pa nudila dosti ljubezni.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #18 : petek, 26.03.2010 : 10:16:33 »

leva brez zamere, ampak ali si sigurna, da ti bo zneslo imeti psa sedaj? Ali ne bi mogoce rajsi pocakala se kaksno leto?

Ne mislim nic slabega, ampak ce bos vzela psa, se moras zavedat, da lahko pri veterinarju pustis ogromne vsote €. Npr. ena operacija kolka ali komolca stane okrog 1000€, zdravljenje alergij te hitro pripelje do 400€, razne poskodbe (kaksna porezana blazinica itd) je takoj spet 200€, s/k je spet okrog 200€, en pregled+zdravila pri vnetih usesih so cca 50€, testiranje za klopne bolezni cca 100€,...

Verjamem, da mu bos lahko nudila veliko ljubezni, ampak z ljubeznijo zal ne mores placat racunov Sad
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #19 : petek, 26.03.2010 : 10:19:06 »

Leva, bi ti starši finančno priskočili na pomoč, če bi bilo treba, ali je to čisto "tvoj" projekt?
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #20 : petek, 26.03.2010 : 10:24:17 »

Za hrano ca. 100 €, pes dobrih 40 kg...
Ujoj, tok? Moj ima 45kg, poje 13,5kg hrane na mesec, kar pride okrog 47 evrov (kupujem Acano light&fit). Priboljškov mu skoraj da ne dajem, ker je na strogi dieti, kdaj pa kdaj tiste barvne palčke ali pa zelenjavne priboljške. Vse skupaj recimo 50 evorv na mesec.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #21 : petek, 26.03.2010 : 10:42:24 »

Moj Roy poje približno 16kg briketov na mesec (100€) + jogurti, skuta, vampi (konzervice odpadejo,ker potem driska) cca 20€/mesec, tamala slabe 6 kg/mesec (36€)+30konzervic (40€).
Pri nas so obvezni priboljški (cca 30€/mesec) in igrače, ki jih dnevno zdemolirata (cca 40€/mesec).

Plaščki, ovratnice, posteljice (Carolinina šibka točka), ampule, dodatki k prehrani za Roya,...tega ne štejem, ker začne glava boleti.

Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #22 : petek, 26.03.2010 : 10:50:07 »

Leva, lej, jaz sem se odločila za psa, čeprav se trenutno ne preseravamo preveč. Je pa časa veliko in vedno je tako, da vsi faktorji hkrati niso idealni. Ogromno lahko prišparaš, če pametno pretreseš, kaj je bistveno in kaj ni. Nekateri nakupi so bolj za našo dušo, nujni pa nikakor niso. Igrače npr. so lahko gromozansko drage, če kupuješ le znane znamke in imaš rednega uničevalca doma. Pa ni treba tega, pes v bistvu ne loči med fensi znamko zabave in leseno palico, žogo, zalepljeno kartonasto škatlo in not par koščkov sira ali plastično flašo, v katero vtakneš par briketov, da jo potem obrača in vrti do nezavesti (plastiko samo pod nadzorom!). Lahko mu kupiš no name enobarven povodec, ki bo precej cenejši, lahko namesto fensi ležišča zbiješ velik lesen zaboj in daš staro deko noter, ker pes ne gleda barvnih kombinacij in dizajna. Poznam nekaj lastnikov, ki se tega ne zaveda in mislijo, da je mus pokupit pol pasje trgovine. Pa ni. Pes bi se raje kot za luksuzno opremo odločil za en dnevni sprehod več, trdnega vodnika, na katerega se lahko nasloni, za sobotno skakanje po lužah...

Ampak - če nisi 100% da imaš za osnovo, to je recimo 50€ na mesec (s tem prideš skozi tako, da je za žival brez luksuza čisto lepo poskrbljeno), plus nekaj rezerve za primer, ko se izkaže, da bo mesečni znesek višji (recimo da greš vsak teden v opero, ta strošek po potrebi lahko skenslaš in s tem pridobiš dovolj za redno dietno prehrano). PLUS NUUUJNO možnost neke rešitve izjemne situacije (magari starši, ali da si kreditno sposobna ali da ti kdo drug posodi itd.). Ne moreš se namreč psa znebit, ko mu zagusti in ima zasuk želodca. Moraš plačat operacijo in to takoj, ker so mu štete minute. Ne moreš ga pustit ležat, če ima povoženo taco in odprti zlom, rabiš denar. Če si normalen, ga ne moreš dat uspavat, ker ima nenevaren tumor, ki se ga da kirurško odstranit.

Tam do 1.000€ neke potencialne rezerve torej - sicer se zna zgodit, da ljubezen ni dovolj. Radi imajo pse tudi v Romskih vaseh, kjer jih ali pa tudi ne hranijo in to s pomijami, radi jih imajo klošarji, ker so edina bitja, s katerimi imajo še stik, pa psi niso cepljeni in v njih vse miga od zajedalcev. Ljubezen je ljubezen, kadar je odgovorna, sicer je to samo neka filozofija, ki psu ne pomaga čisto in prav nič od nič.
Logiran
alexx
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.911


« Odgovor #23 : petek, 26.03.2010 : 10:50:51 »

Zalarjeva - hja, tale naša rit je (čist' mal') scrkljana pa mal' bolj zbirčna...  Roll Eyes
Zraven je pa še mal' bolj "alergične" sorte, zato zelo pazimo kaj je.


Leva, ljubezen je krasna stvar, a kot so ti že punce napisale - od ljubezni se ne da živeti.
Pes je kar luksuz, če seveda zanj skrbiš tako kot je treba.

Pa ne razumi narobe, posvojitev ali nakup psa je ena najlepših stvari v življenju (vsaj zame), samo pripravljena moraš biti tudi na kakšne nepredvidene visoke stroške.
Fino je, sploh glede na to, da si še študentka, da imaš "finančno" zaledje.
(mi imamo na primer možnost kreditov - v izrednih razmerah)  Wink
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #24 : petek, 26.03.2010 : 12:04:12 »

Leva, ker smo ugotovili, da je hrana za 40 kg psa lahko 100 ali pa (še vedno kvalitetna) 50 EUR na mesec + nekaj priboljškov, osnovna oprema in igrače pa lahko v ceni fuuul variirajo, je možnost vzeti tudi manjšega psa Undecided
Naša Missy (cca 11 kg težka psica) z RC hrano pride na cca 20 EUR na mesec za hrano, pa je še to preveč (bi lahko jedla manj, da bi shujšala Tongue).
Priboljški so cca 5 EUR na mesec, dobiva pa samo žvake, ker samo po čisto osnovnih žvakah za pse ne bruha celih kosov Roll Eyes, igrače pa ne vem, kdaj sem zadnjič kupila, ker nič ne uniči, sem pač sedaj pogruntala, katere cvile so iz ful odporne gume (razen igrač, ki jih pustijo okol ležat otroci - teh pa ne nadomeščamo z novimi Evil).
Kar se tiče vet. storitev pa imamo zaposleni prednost, da tudi če nimamo ful zaloge denarja, lahko vzamemo tudi kredit. No, tukaj moraš pa fejst razmislit, ali si sposobna na hitro zbrat denar (ali ti ga lahko kdo posodi), če se zgodi kakšna štala s psom.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #25 : petek, 26.03.2010 : 12:26:05 »

Jaz za 50-55 kg psico (teza zavisi od letnega casa  Roll Eyes Tongue) za hrano na mesec porabim okrog 100 evrov (prej manj). Pa je psica hud alergik in ji ustrezata samo dve vrsti briketov, ki sodijo med najkvelitetnejse (in njadrazje  Tongue), od ostalih dodatkov pa podobne "poceni" zadeve kot so konjsko meso, res redko kaksna skuta (imam na sumu, da je od ne dolgo nazaj tudi med alergeni), kaksno sadje in obcasno kaksen kos govejega mesa (velja isto kot za skuto). Res pa je, da kupujem tavelike vrece briketov (nasi so zal pakirani samo v 13,5, se 20 kg zaklja ne dobi), obicajno pa kupim dve vreci hkrati, ker me pride ceneje.

Za opremo sem ugotovila, da raje dam nekoliko vec, pa zdrzi dlje in je bolj funkcionalna. Igrac zanjo prakticno ne kupujem, ker se v koncni fazi jaz igram z njimi, obcasno vzame v gobec kaksno macjo igraco ali plisasto igraco in to je to.

Veterinarski stroski so res tisto kar gre lahko v visave, pa sem studentka veterine in ponekod pridem skozi malo ceneje in kjer velikost (oz. teza) psa igra res veliko vlogo. Prvo leto pri nas je bilo obupno, menda smo bili pri vetu kar abonirani vsak mesec. Letni obracun pa temu primeren. Kot so ti punce ze napisale, razmisli, ali imas backup, ce se zgodi kaksna stala - lahko vzames kredit, ti bo kdo pripravljen posoditi denar, ... Z vecino vetov se da sicer zmenit za odlog placila (vsaj toliko, da denar napraskas skupaj) ali za placilo po delih, koncni znesek je pa se vedno lahko zelo visok.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #26 : petek, 26.03.2010 : 12:32:40 »

dejansko je bistevna razlika v vzdrževanju pri majhnem psu napram velikem. Začne se pri hrani. Kar pa še ni tako bisteno. Nadaljuje se pri ampulah za zunanje zajedalce- ki se plačujejo po kilah. Ampak če se zgodi vse tisto ostalo,kar vsak upa da se ne bo in pes rabi opreacijo ( narkoza gre po kilah), doživljenko ali za daljše obdobje  zdravila ( dozira se po kilah, plačuje se polno ceno) ali specialno prehrano pa postane nenadoma zadeva enormno različna. Tudi če kdo nima prevoza je razlika enormna. Malega psa damo v košarico in redki so taksisti , ki ga ne bi peljali. Za velikega je stvar drugačna- iskat moramo poseben taksi. Malega lahko damo v boksu na prtlažnik kolesa, če gremo vgore gre mali pes lahko z nami na sedežnico (pod bundo) v torbi na gondolo .....velikega moramo dajat čuvat za mnoge destinacije- cene v večini hotelov za ps eso večje za velike pse. Kdor nima lstnega stanovanja- večja verjetnot je da nam bo najemodajalec dovolil vselitev z malim kužkom kotvelikim psom. Če bomo rabili čuvanje- malega kužka lažje zapustimo v oskrbo starim staršem ali prijateljem, ki sicer niso ravno kinologi.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #27 : petek, 26.03.2010 : 12:54:00 »

Naša Missy (cca 11 kg težka psica) z RC hrano pride na cca 20 EUR na mesec za hrano, pa je še to preveč (bi lahko jedla manj, da bi shujšala Tongue).
Ups, ni nam preveč za plačat, da se ne bi narobe bralo, hotela sem napisat, da bi lahko za hrano porabili tudi manj, če bi jo manj futrali pevka Tongue.
In se popolnoma strinam z deteljico, pri psih gre večina cene na kilo psa, tako da manjši stanejo manj.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #28 : petek, 26.03.2010 : 13:57:49 »

pri nas odrasli bernardinki pojesta po 15 kg briketov na mesec. To znese med 45 in 50 eur na mesec na psico. Sta pa obe na navadnih briketih (ok, adult in senior). Nic diete, nic posebnega.

Vse kar je zraven, so dodatni in niso nujnoooo potrebni, so pa hudoooo zazeljeni  Smiley kar pomeni, da vsaka dobi se eno kostko na dan (to me pride na mesec se dodatnih 30 eur za obe).

Saj navaden zakelj niti ne stane veliko. Problem je, ko pes zboli, ko potrebuje dietno hrano, ko potrebuje zdravila, kaksnen veterinarski poseg, operacijo... takrat je vse na kilazo (ponavadi) in vecji je pes, drazje pride  Undecided
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #29 : petek, 26.03.2010 : 14:27:02 »

Spoštovani sotrpinki alexy in maja 01, ker so me vajina pričevanja tako zmedla, da sem še sama začela dvomiti v pravilnost vodenja družinskega proračuna, sem šla preverjat še enkrat in ugotovila:
- da imam psa s posebno posebnimi potrebami, pregrešno dragega, razvajenega, zapravljivega, prefinjeno manipulativnega in še kaj.
Znesek je 170 ojrotov hrana mesečno, če obračam tako ali drugače. Hvala še enemu nezavedno zmanipuliranemu od Sančotovega neubranljivega pogleda, ki mu časti polovico papice. Po kateri je zapovrh še suh!
Proklete z/d konzerve, psa  ti čist zasvojijo, jaz pa že desetletje hodim po svetu kot kraljica ulice.
Aja, priboljški in domače variante odpadejo. Res pa bi samo z briketi prišla komot skozi za 40€.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Koliko porabite za hrano?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines