mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 11:50:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: AVTOMOBILSKA PREGRADNA MREŽA ZA PRTLJAŽNIK
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: AVTOMOBILSKA PREGRADNA MREŽA ZA PRTLJAŽNIK  (Prebrano 15416 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« : nedelja, 25.04.2010 : 20:26:05 »

Prodam kovinsko mrežo izdelano po meri za vozilo GOLF, serija IV, ki se pritrdi na hrbtno stran zadnjih sedežev, po potrebi se jo sname, a jaz tega nisem prakticirala. Potrebno se je malo privaditi na pogled v notranjem vzvratnem ogledalu.

Fotke:



desni kot:



levi kot:




Domnevam, da bi šla mreža še v kak drug tip avtomobila, zato bom jutri napisala še mere.

Prevzem v Ljubljani, potencialni kupci me prosim kontaktirajte preko ZSja ali maila: afrikaner@siol.net.

Cena: 70,00 eur.

Katarina

 
 
 
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #1 : ponedeljek, 26.04.2010 : 06:51:46 »

Mere:

- dolžina (117 cm), merjeno po tisti liniji,  ki se nekako pokriva z robomo zadnjih sedežev
- širina (47 cm), najširši del
- 13 pa ta mreža v spodnjem deli prekriva sedeže.

Upam, da sem razumljivo napisala. sram

Katarina
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 02.01.2013 : 17:09:44 »

Jaz bom svoje vprašanje prislinila kar sem, prosim, da me prestavite, če sem kiksnila. Wink

Mogoče čudno vprašanje in tudi ne vem, če se lahko pogovarjamo o znamkah avtomobilov... sram
V svoj mali avto (prtljažnik) bi rada stlačila transportni boks. Tistega varnega, tršega. Pa me zanima, če imate kakšne izkušnje, v kakšen avto to še gre.
Aja, pa boks za dva kužka.

Moram odvlečt svojo rit do avta, pospravit prtljažnik in ga zmerit.  sram predaja
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #3 : sreda, 02.01.2013 : 17:38:32 »

Boxi Atlas Car, ki se dajo pregradit na pol (torej sta lahko notri 2 kuŠka ločeno, lahko pa tudi skupaj, gredo načeloma tudi v prtljažnike manjših avtov.
Jaz imam sicer velik prtljažnik, ampak naš Atlas dimenzij pribl. 80 x 50 x 60(klik) je šel prav tiptop tudi v prijateljičinega Twinga (prtljažnik).
Ob moji prometni nesreči je boks sicer počil, ker se je v našem velikem kangoojevem prtljažniku očitno zabijal sem ter tja, ker pač ni bil fiksiran. V majhnem prtljažniku pa je itak "zagozden", če ga pa še dodatno kako pritrdiš, pa je seveda še boljše.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 02.01.2013 : 18:04:28 »

Aha, moj Aveo je recimo podoben kot Twingo. Smiley Najbolj me skrbi višina, ker je tako nagnjen, da se mi tako "na uč" zdi nemogoče kaj not stlačit. Sam spodnji del je pa po moje dovolj širok.
Bi bil pa verjetno res kar fiksiran, ja.

Bo treba meter v roke... Sem raje prej vprašala, če ima sploh smisel. Lenoba sem. Grin

Zdaj imam samo varnostne pasove, pa me je kar malo strah. Undecided Čeprav potem študiram kaj je vse lahko, če se ti nekdo zabije v rit in je zadnji del zmečkan. Ampak saj ne moremo predvideti vseh scenarijev, v vsakem primeru je lahko štala.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #5 : sreda, 02.01.2013 : 23:12:57 »

Žužka, tvoja kuŠka sta ful majhna, a ne in mogoče je takle transporter itak še prevelik za oba (moj Roko ima skoraj 20 kilc in je dolgonogec na pribl 50 plečne višine, ko pa se stlači v kupček v boks izgleda, da bi kamot še en mini kužek lahko zraven čepel Tongue ).
Pri Twingu sva samo tisto polico sneli, pa se čisto lepo prtljažna vrata zaprejo. Prav zato, ker je boks tako "prisekan" na tasprednji strani. Moj sošolec iz nemške šole ima enak boks v svojem Puntu (tastar model) in je tudi čisto "na komot". Ko imaš boks na tleh ti izgleda velik, a zaradi oblike lepo paše v skoraj vsak prtljažnik.
Imaš pa tudi manjši tak model(klik), ki je deset cm nižji, ožji in krajši. Pomeri avto, pa probaj magari v kako ZOO trgovino, kjer jih prodajajo kuŠka peljat, da boste probali, katera mera bi bila taprava zanju Smiley

PS. Ena moja znanka agilitašica, ki je non stop v avtu s kuški, ima pa dva manjša boksa takega tipa kar pritrjena z varnostnimi pasovi na zadnjem sedežu in pač vsakega od kuškov, pudeljčka in pirenejsko ovčarko spusti ven pač vsakega na svoji strani avta Wink Tako ima cel prtljažnik prost za druge stvari Wink

Kar se trpežnosti tiče - kot sem rekla, plastika izgleda zelo močna, ampak pri morebitnem trku z avtom je pač treba računati na to, da če "obtežena" s psom udari kam v trdo, zna tudi počit. Pri mojem boksu je malenkost načeta na desnem ročaju, pa spodnja "banja" je dobila razpoko, ampak pravi moj mož, da jo bo "opasal" s kovinskimi lamelami, pa bo OK.

Kar se popolne varnosti tiče, je tej zahtevi vsekakor verjetno še najbližje po meri prtljažnika izdelana aluminijasta kletka tega tipa.
Logiran

Unikatne tablice in portretki
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #6 : sreda, 02.01.2013 : 23:20:17 »

No, na tej strani so se potrudili pri boksih napisati tudi, v kateri model avta pašejo, poskrolaj malo proti dnu strani Wink (ali pa se z avtom zapelješ pred ustrezno trgovino in prosiš prodajalca, če ti boks nesejo probat v avto) Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #7 : sreda, 02.01.2013 : 23:43:15 »

Moje izkušnje z Guliverjevim boksom so taki, da vratca se znajo hitro težko odpirati in zapirati. Naj bi pa pomagal WD in potem problem rešen.  Drugače pa zadovoljna s tem boksem.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 03.01.2013 : 08:31:14 »

Res imam namen v kakšni trgovini vprašat, če lahko pomerim kar v avtu. Tole z metrom bo cela znanstvena fantastika, če ni nobenga desca zraven.  Tongue
Sem pa včeraj na sprehodu malo opazovala avte in ima twingo bistveno večjo zgornjo poličko kot moj. Očitno imam res zelo nagnjen prtljažnik. Sad

Tisti transporter na zicu mi je tako okorna zadeva.  sram Pa še ravno si želim zamenjati prtljažnik za sedeže, ker ga manj uporabljam. Tam se nabira samo neka šara (je premajhen za kaj resnega peljat), medtem ko na sedežih stalno nekaj tovorimo. Avto si včasih delim še s starši in mi potem umikajo tisto prevleko za sedeže na stran, umazanija pa po navadi luštno pade vespovsod.  Lips Sealed

Ko bom velika, bom itak imela karavana z aluminjastim boksom po meri.  Cool Tongue
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #9 : četrtek, 03.01.2013 : 10:00:37 »


Ko bom velika, bom itak imela karavana z aluminjastim boksom po meri.  Cool Tongue

Mi imamo ogromen avto Angry. Pa še nimam boksa. Ker so vsi, ki sem jih merila plavali po avtu Undecided. Sploh mu je pa v prtljažniku tako slabo, da se vozi na sovoznikovi strani. Sem vprašala policaje, če je to kaznivo, pa so rekli, da ni. Vem sicer, da ni varno. Prav tako ni varno, ko trem mulcem držim vrečke, da bruhajo not, ker je Fred bruhal. Seveda imam tudi jaz želodec na glavo. Skratka, boks dobiti je cela umetnost. Veliko sreče!

Mreža pa sploh ne pride v poštev, ker imamo avto za 7 oseb in smo en sedež vzeli ven. Tako bi bil za mrežo poleg psa tudi en otrok Undecided
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 03.01.2013 : 10:06:38 »

Kaj pa boks po meri, kot je na enem od zgornjih linkov? Po moje ga izdelovalec primerno fiksira.
Ampak, če mu je zadaj slabo, potem mogoče nima smisla. Sad Jaz jih še nikoli nisem vozila zadaj in bi bilo verjetno potrebno kar nekaj privajanja. Sploh Binki, ker hoče biti vedno blizu mene. Nisem pa še nikoli opazila slabosti, zato imam še upanje.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 03.01.2013 : 11:01:31 »

Žužka, po mojem ti noben podjetni trgovec (ki ima resen namen kaj prodat) ne bo odrekel "pomerjanja" v avtu. Pač vprašaš v trgovini, da pripravijo boks ali dva, greš po avto, ga zapelješ pred trgovino in jih prosiš, če lahko na hitro poskusite Smiley Kolikor sem slišala razne sodobne mlade mamice, tudi zložene otroške vozičke pred nakupom takole sprobavajo, kako se jih da speštat v prtljažnike Wink
Sicer pa je prijateljičin Twingo 10 let star model in na prvi pogled res izgleda, kot da v prtljažnik ne gre praktično "nič", ker je na višini zadnje šipe že precej zaobljen, a finta je, da so zadnji sedeži v bistvu toliko nagnjeni, da imaš spodaj na dnu ful širine, kamor boks lepo sede (tudi če na prvi pogled ni videti tako), le malo višji je od police, zato pa mora ta biti odstranjena, če hočeš vrata prtljažnika zapreti. In boks se proti vrhu toliko zoži, da lepo paše v prtljažnik (smo sprobali tudi v taščinem Cliu, ki ma prav tako zaobljen zadek).
Logiran

Unikatne tablice in portretki
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #12 : četrtek, 03.01.2013 : 11:18:24 »

Kolikor sem slišala razne sodobne mlade mamice, tudi zložene otroške vozičke pred nakupom takole sprobavajo, kako se jih da speštat v prtljažnike Wink

Tudi obratno - ko se kupuje avto, prinesejo vozičke s sabo Smiley. Celo babice. Grin
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #13 : četrtek, 03.01.2013 : 12:23:24 »

a finta je, da so zadnji sedeži v bistvu toliko nagnjeni, da imaš spodaj na dnu ful širine, kamor boks lepo sede (tudi če na prvi pogled ni videti tako), le malo višji je od police, zato pa mora ta biti odstranjena, če hočeš vrata prtljažnika zapreti. In boks se proti vrhu toliko zoži, da lepo paše v prtljažnik (smo sprobali tudi v taščinem Cliu, ki ma prav tako zaobljen zadek).

Upam ja, da bo tako tudi pri mini ŽužkaMobilu.  vegi

Hvala za nasvete in bom poročala. Smiley
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 03.01.2013 : 14:00:57 »

Mene pa zanima kako je s temperaturo poleti, sploh, če je v prtljažniku plastičen boks, ki je kar precej zaprt  Roll Eyes.
Če si mislim, da bi naša Čara čepela v prtljažniku, v kakšnem atlasu, bi jo po moje ziher kap, kljub klimi.
Ona se je pred 10 leti nagonsko, prvi trenutek, ko je skočila v avto vlegla na tla med prve in zadnje zice in tam
leži kot bubica, dokler se avto ne ustavi, ampak moramo naštimat klimo vedno kar precej na ful in to usmerjeno
na (tudi moje) noge, da jo potem pod zici hladi, drugače pa sope in hrope od vročine  Huh, jaz pa pri največji
vročini stopam iz avta z ozeblinami na podplatih  Angry
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  oprema  |  Tema: AVTOMOBILSKA PREGRADNA MREŽA ZA PRTLJAŽNIK
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines