mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 02:11:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 195013 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Rory
gost
« : petek, 15.03.2002 : 14:50:47 »

Po zelo dolgem premisleku smo se odločili za rumenega labradorca in moram povedati, da imam teoretičnega znanja o teh kužkih kar precej. Rada bi pa slišala še komentar kakšnega lastnika. Predvsem pa bi bila vesela, če bi mi pomagali pri izbiri spola in seveda dobrega vzreditelja.

Hvala!  Smiley
Logiran
Rory
gost
« Odgovor #1 : ponedeljek, 18.03.2002 : 14:31:56 »

Hvala za odgovor!
Mislim, da sem se kar zaljubila v to pasmo Grin
Kako je pa z vzreditelji pri nas? Jaz poznam dve psarni: Olivland in Tylah. Obe sem našla na internetu in sem si ogledala njihove kužke. Odločila sem se za svetlega samčka, ampak ne vem še, kam bi ga šla iskat oz. kje pri nas imajo kvalitetne pse. Pripravljena sem počakati tudi kakšen mesec če bo potrebno, saj bi rada imela zdravega in lepega psička. Imate kakšen nasvet zame?
Logiran
lejla
gost
« Odgovor #2 : sreda, 04.09.2002 : 13:37:44 »

Pozdravljeni !
Zanima me ali v Sloveniji obstaja psarna kjer imajo rjave labradorčke ?
Hvala za odgovor
Leli
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #3 : sreda, 04.09.2002 : 16:02:32 »

Lejla, na netu sem našla dve psarni labradorcev, ki sta tudi članici kluba retrieverjev, in sicer psarna Olivland in Tylah. Pogledaš si ju lahko na straneh:

http://www.wrs1.com/olivland/index.html

http://www.tylah.com/

Ne vem sicer če imajo mlade rjave labradorčke, ti bodo pa sigurno pomagali. V živo sem videla samo enega čokoladnega labradorja in bil je res prekrasen.  
Logiran
Tonko
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 104


« Odgovor #4 : petek, 06.09.2002 : 20:59:58 »

Spoštovana Lejla
Mogoče te zanimajoCheasapeke Bay retriever.So rjave čokoladne barve.Poglej si stran www.retriever.cz
Zaradi izrednih poplav na Češkem,kot mi je znano,lahko dobiš mladiča precej ugodneje kot je to sicer v normalnih razmerah.
Lahko me tudi pokličeš na tel 041 673 081
Sigurno pa vem ,da so mladiči originalne ameriške linije.
Tonko
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #5 : torek, 10.09.2002 : 21:11:51 »

Mislim da tudi naši nimajo kaj preveč daljših nog, so pa vsi po vrsti debeli tile na tej strani...
Mislim da je to razstavna linija - ker sem že gledala čokoladne labije v Ameriki in sem našla enkrat odlično delovno linijo.
Moram zopet poiskat  Huh
So pa imeli malo bolj dolge noge, niso bili tako nabiti spredaj in predvsem ne debeli....
Imel je pa znanec mislim da lani leglo labijev - ima črno psičko, paril je v Nemčiji, skotilo se je, če se ne motim 11 mladičev, dva fantka pa sta bila čokoladna.
Eden je šel k enemu Italijanu, ki ga baje po tem delu Evrope išče že nekaj let pa ni našel čokoladnega mladiča, tako da ga je kupil pri njemu.

LP
Logiran
adriadiver
gost
« Odgovor #6 : ponedeljek, 02.12.2002 : 11:01:01 »

Tako linija kakor karakter labradorjev je predpisan. Vsebina predpisa se dobi na strani kluba retrieverjev.  Kaj pa se dobi na internetu pa je lahko zgodba zase. Je pa to pes z izredno mehko ( nežno ) dušo. Sam sem lastnik prelepe rumene psičke s katero sva se našla v Sloveniji in bom tudi večno ostal pri labradorjih.  Smiley

Kdor išče labradorja zase in za svojo dušo nikoli ne išče po oglasih in tudi ne sprašuje za ceno, kajti ta ni pomembna. Najpomembneje pri vsem je, da si odgovoriš na vprašanje ali si pripravljen sprejeti življenskega sopotnika za več kot desetletje in s tem vse obveznosti, katere pa niso majhne.  ;)Drugače pa se najdeta odlična vzreditelja v Sloveniji ( Olivland in Tylah ) v tujini pa so predvsem v izvorni deželi.
Logiran
tomy
gost
« Odgovor #7 : sreda, 18.12.2002 : 19:27:20 »

Zdravo!
Zanima me cena rodovniških in nerodovniških labradorcev.Ali je cena odvisna tudi od barve? Pa še to! Men so tisti labiji na zgornjih slikah ful lepi Cheesy. Všeč so mi,ker so bolj debeli.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #8 : ponedeljek, 23.12.2002 : 18:04:48 »

Živjo!
Pri teti imajo eno veliko težavo...kupili so namreč labradorca, brez rodovnika in brez "navodil za uporabo"... Kužek je star 9 tednov in zelo učljiv in prijazen  Smiley, vendar pa sestrična, ki je "šefica" in lastnica nima izkušenj z vzgojo kužkov...ne ve natančno niti osnovnih karakteristik te pasme...kakšen značaj imajo, je to kuža za v stanovanje ali pesjak, koliko gibanja in kakšno vzgojo potrebuje?  
Kaj si jaz mislim o takem nakupu družinskega člana, ne bom komentirala..  Angry Cry  , ampak kar je je...težave pa so se že začele...kuža namreč lula v stanovanju. Tudi če je dve uri zunaj se polula TAKOJ ko pride v stanovanje  .
Lepo prosim za pomoč...da se ne bi zgodilo da bi kužek na koncu pristal v pesjaku...zdi se mi namreč, da ima za to zeloooo veliko možnosti. :-/
Lepo prosim, napišite mi čim prej in čimveč o labradorcih, vzgoji, prehrani...
Hvala in LP,
Eva in Liza  Tongue
Logiran
adriadiver
gost
« Odgovor #9 : torek, 24.12.2002 : 20:39:10 »

Kdor misli da bo dobil psička z navodili za uporabo ali še bolje da ga bo novi član družine učil, se KREPKO MOTI. Vsak ki se odloči za kosmatega sopotnika mora biti toliko odgovoren, da se pripravi. Kaj vse mora pripraviti sem je lepo razloženo v knjigi Psi za telebane.   Pes namreč ni stvar temveč ŽIVO BITJE.   Huh Pa dovolj moraliziranja. Labradorji so prijazni, učljivi, zlati in psi z mehko dušo. To kar sta napisali o lulanju in kakanju v stanovanju je povsem normalno in spada k mladičku. Je na stopnji malo večjega dojenčka. Te nezgode so samo začetek vseh pripetljajev. Bilo bi pa krivično za pesjak, pomislita malo kako bi bilo če bi bil dojenček celi dan zaprt v lastni nesnagi.   : Z labradorji se je potrebno veliko ukvarjati, če hočemo da nudijo tisto kar so sposobni; kakor otrok.

Za vzgojo se pa nujno povežita z izkušenim vodnikom. Za hrano pa dobra in kvalitetna malo ali nič problemom in gibanje pa dva kratka sprehoda ne bosta dovolj ( ko odraste ).  

Primož
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #10 : torek, 24.12.2002 : 23:09:32 »

Dragi moj Adriadiver!

Ad.1. Kar se tiče navodil za uporabo...bila so pisana v NAREKOVAJIH in so bila mišljena METAFORIČNO - navodila vzreditelja??? JA??
Ad.2. Da je pes ŽIVO BITJE opazim VSAKIČ ko v roke primem mojo Lizo (ki je mimogrede ŽIV pes)
Ad.3. Knjige Psi za telebane ne potrebujem, ker znam za svojo buldoginjo zrlo lepo skrbet...
Ad.4. To da se pes ne lula zunaj ampak se polula takoj ko pride v stanovanje pa NI NORMALNO, ker moja Lizika tega NIKOLI ni počela. Če se ti zdi to normalno, si preberi to knjigo, ki jo priporočaš nama!

Želela sem samo kakšen nasvet nekoga ki IMA izkušnje s to pasmo, ne s psi nasplošno. Jaz imam psa in ni prvi, pa ti povem da ne pametujem o drugih pasmah, še posebno ne o tistih, ki jih ne poznam!
Labradorci so menda posebni kužki s posebnim karakterjem in potrebujejo menda tudi posebno vzgojo...zato bi prosila nekoga, da naši Poloni pomaga s PAMETNIM nasvetom, ne pa da mi moralizira in klati prazno slamo!
Lep pozdrav od Eve in Lize Tongue
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #11 : sreda, 25.12.2002 : 01:49:03 »


Ena afna, labiji pa res niso posebni kuzki s posebnimi zahtevami...ravno nasprotno, so precej "enostavni" in nezahtevni napram vecini drugih retrieverjev.
Labiji naj bi bili psihicno stabilni, ne prevec obcutljivi in nezamerljivi (naj bi bili zato, ker si napisala, da je brez papirjev, v Sloveniji pa so iz vzreje bili izloceni vsaj pri labijih predvsem psi z neprimernim znacajem - pretirana agresivnost oziroma plasnost, ti so vec ali manj osnova za slovensko nerodovnisko rejo te pasme).
Pomembna je v bistvu le doslednost pri ucenju in na sploh pri kakrsnihkoli zahtevah.
Se jih pa da nauciti VSE samo s pomocjo njihovega naravnega nagona po prinasanju, tj z motivacijo recimo na igracko.

Najbolje je da pobrskas po internetu po straneh retriever klubov oziroma samo klubov za labradorce...

LP
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #12 : sreda, 25.12.2002 : 09:46:09 »

Smiley Hvala Sirtaki! Torej...nša Polona je šla po nasvete kar k veterinarki, ki ima sama labradorca.."bojni" posvet je menda trajal precej časa in sem sigurna, da je se je veliko naučila. Cheesy
Njen JAkob je pa res cortek in na srečo ne kaže nobenih znakov agresivnosti...neverjetno je učljiv in podredljiv, tako da sem prepričana, da bo (če bo le dosledna) uspela z vzgojo.
S tem da so labradorci posebni kuži sem pa mislila, da so delovni psi in porebujejo več kot "sedi in daj šapo"...jaz imam buldoginjo, tako da o tem ne vem veliko...pravzaprav nič.
Spomladi gre kuža še v šolo, pa menda bosta šla tudi na agility, zako da bodo njegove sposobnosti in energija maksimalno izkoriščeni!

Lp, Eva in Liza Tongue
Logiran
adriadiver
gost
« Odgovor #13 : sreda, 25.12.2002 : 15:44:00 »

Ena afna

Moj namen ni moraliziranje nekomu in tudi ne govorim o neki pasmi na pamet. Sam imam labija in vsaj 1% vem kaj naj bi bil. Pa tudi on ni moj prvi pes temvec me kosmati prijatelji ze spremljajo 25 let.

Ce si tako izkusena oziroma skrbna ne bi bila vprasanja za tvojo teto, glede karakterja pa je v forumu in se kje marsikaj napisanega z naslovi vzrediteljev vred. Glede knjige pa za nekoga ki nima izkusenj lepo pise, ce v to skupino ne spadas se ti iskreno opravicujem.

Za vsako vedenje psa obstaja razlog.

Pa dovolj klatenja prazne slame. Lep pozdrav pa veliko veselja v letu 2003
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #14 : sreda, 25.12.2002 : 18:31:45 »

Torej dragi moj Adriadiver!

Kolikor vem je namen tega foruma deliti svoje izkušnje in znanje z drugimi, ne pa moraliziranje in pametovanje.
Kar se tiče mojih vprašanj so dejansko za teto, ker jaz nimam labradorca, ampak buldoga, o katerem vem precej in je zanj 100% poskrbljeno...namen pa je predvsem POMAGATI KUŽKU, zaradi klatenja prazne slame mu pa ne bo bolje, a ne??

Tudi jaz ti želim vso srečo v prihajajočem letu 2003 in upam, da boš svoj prosti čas namesto za deljenje moranih nasvetov raje izkoristil za kakšen dodaten sprehod s svojim kosmatincem.
LP, Eva in Liza Tongue
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines