mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:02:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 247659 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« : ponedeljek, 28.07.2003 : 15:05:36 »

APBT (pes star 8 let) je pred nekaj dnevi brez razloga (niti ovohala se nista!!!) pri srečanju na sprehodu napadel našega Pritlikavega Šnavcerja (mladič star 1 leto!!!) in to od zadaj, se pravi zagrabil ga je za moda. Zagrabil ga je za moda, ga dvignil v zrak in vrgel ob tla. Posledice so katastrofalne, odtrgal mu je skoraj tretino kože na modih. Prva operacija je mimo, na žalost pogono uspešna. Danes po treh dneh so mu odstranili odmrlo kožo. Rano so pustili odprto, obliž se bo menjal na kliniki dvakrat na dan. Sledi ponovna operacija t.j. dokončno šivanje mod!? O psihičnih posledicah raje sploh še ne razmišljam.
Naj mi nekdo pojasni (verjetno se bo oglasil kak nadobudni lastnik APBT) zakaj bi take pse sploh še vzrejali?

(spremenjen naslov teme; Jana)
Logiran
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #1 : ponedeljek, 28.07.2003 : 15:18:29 »

Ime lastnika psa bom objavil, če bo sam diskutiral v tej temi. Zaenkrat le, zgodilo se je v Lubljani. Dobrodošla tudi mnenja, kako preprečiti nadaljna taka dejanja tega psa!!!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #2 : ponedeljek, 28.07.2003 : 15:44:58 »

Upam, da si takoj posredoval prijavo na policijo! Upam tudi, da se bo kuza pozdravil, za napad pa je kriv lastnik psa in ne pes (in se manj pasma). Svetujem izlivanje zolca po neprimernih lastnikih! lp
Logiran

turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #3 : ponedeljek, 28.07.2003 : 16:43:35 »

Kaja, hvala za lepe želje glede našega PŠ.
Dogodek je seveda prijavljen policiji.
Za napad sta kriva oba pes (pasma) in lastnik (človek), pa pika! Verjetno si mlada  in nepoznavalka pasme. Ko ta pes enkrat ovonja svežo kri na svojih zobeh, jo bo sigurno želel še drugič (predvsem pasjo) in tretjič itd.
Po lastniku APBT ne bom izlival žolča ampak odvetnika in sodišče, če ne bo prostovoljno pripravljen plačati vse stroške zdravljenja idr.

Posta nisem napisal, da boste z nami sočustvovali, ampak sem želel izzvati lastnike APBT ipd. in predstanike KD (ki z veseljem sprejmejo članarino) ter druge ljubitelje pasme. Ni mi namreč jasno zakaj vzrejati take pse oz. še huje zakaj jih ima v lasti lahko kdorkoli. Od poznanega kinologa sem slišal mnenje, da bi se dalo o lastnikih APBT mnogo razpravljati.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 28.07.2003 : 18:32:51 »

Seveda,zakaj ne bi prepovedali vzrejati pritlikave snavcerje,sem prepricana da so kdaj v zgodovini napadli brez vzroka!!!Ce noces nasega usmiljenja,potem pisi na temo o APBT-jih in ne pod aktualno.
Obstaja pa statistika o ugrizih in APBT se zdalec ni na prvem mestu.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #5 : ponedeljek, 28.07.2003 : 19:02:33 »

Citat
Za napad sta kriva oba pes (pasma) in lastnik (človek), pa pika! Verjetno si mlada  in nepoznavalka pasme. Ko ta pes enkrat ovonja svežo kri na svojih zobeh, jo bo sigurno želel še drugič (predvsem pasjo) in tretjič itd.

Mlada gor, mlada dol, vseeno ne nasedam pravljicam o zaskocitvi celjusti, rasti kosti v mozgane in v tvojem primeru o nenadzorovani strasti po krvi. Ne, nisem poznavalka pasme, ampak glede na tvoj stil pisanja tudi ti nisi ravno podkovan. Tukaj se s teboj ne morem strinjati. Se pa povsem strinjam, da si poklical policijo in da si pripravljen odskodnino iztrziti na sodiscu. Veliko srece.

Citat
Ni mi namreč jasno zakaj vzrejati take pse oz. še huje zakaj jih ima v lasti lahko kdorkoli. Od poznanega kinologa sem slišal mnenje, da bi se dalo o lastnikih APBT mnogo razpravljati.

Pasma se vzreja tako kot katerakoli druga. In na zalost si ga lahko kupi kdorkoli zeli. Tako kot vsakega psa. Zal ne vem kaj mislis s tem, da bi se dalo o njihovih lastnikih razpravljati. Poznam kar nekaj zelo lepo vzgojenih pitbulov oz. APTB, ki imajo primerne lastnike, prav tako pa poznam nekaj precej slabse vzgojenih pitbulov. Isto velja za nemske ovcarje, kot je omenila Urska.
Na tem forumu je ze odprta debata o APBT jih. Preberi si jo!

Sploh pa ni bil moj namen kogarkoli zagovarjati, ampak le dati nasvet o pomoci policije. Kar pa si na sreco storil ze sam. Velika vecina namrec ne ve, da si lahko pomaga s policijo. lp
Logiran

Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #6 : ponedeljek, 28.07.2003 : 19:02:48 »

Pozdravljeni!

Se vedno mislim, da je pes tak, kakrsnega 'naredi' njegov vodnik. Podoba APBTjev in njim podobnih psov je pa na zalost se vedno posledica nasih predsodkov. Na zalost. Upam, da bo s snavcerckom kmalu bolje. Pa lep dan, Neza

Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #7 : ponedeljek, 28.07.2003 : 19:04:15 »

Samo kot zanimivost (ne objavljam tega z namenom zagovarjati to ali ono stran v tem sporu) - morda gre samo za "sezono kislih kumaric", a včeraj je bil objavljen na 24ur.com tale članek :

Zadavil gospodarja in mu pojedel obraz


Kijev | 27.7.2003 | STA
Pes pasme bull terier je v Ukrajini zadavil svojega gospodarja in mu pojedel obraz. Moški, ki je živel v črnomorskem pristanišču Kerson, je bil čuvaj v zaporu. Policija ga je našla potem, ko sta kolega prijavila, da že tri dni ne prihaja v službo in se ne oglaša na telefon.
 


Po vlomu v čuvajevo stanovanje so policaji našli truplo in ogromnega bull terierja, ki ni bil navdušen nad njuno družbo. Preiskovalci so našli ugrize po žrtvinih nogah, hrbtu in grlu. Ugotovili so, da je pes napadel lastnika in mu pojedel obraz, vendar ni jasno, ali je to storil takoj ali kasneje, ko je postal lačen. Policija je, za vsak primer, na kraju samem ubila nevarno žival.
 
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #8 : ponedeljek, 28.07.2003 : 20:11:04 »

Turbos  Angry , daj se znašaj po neodgovornih lastnikih, ki svoje pse, pa naj bo APBT ali kaj drugega, tako vzgojijo, ker je v večini primerov zgolj od tega odvisen značaj psa (nekaj pripomoreta še genetika in izkušnje). Mojo psico je napadla novofundlanka  Shocked , pa zato nič manj lepo ne gledam na njufkote, temveč na kvazi lastnike teh psov. Sama sem do sedaj spoznala same prijazne APBT-je, ki se vsakodnevno podijo po mestnem parku. Kaj praviš, imam srečo, da sem našla prijazne pse te pasme ali normalne lastnike le-teh? Bo kar ta drugo držalo, čeprav drži, da so že prava redkost.  Lips Sealed

Lp
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #9 : ponedeljek, 28.07.2003 : 21:20:32 »

Turbos, tudi jaz se strinjam da ne smeš obsojat pasme APBT..precej dobro poznam pasmo, povem pa ti da je vse odvisno od človeka ki ima tega psa..tudi mojemu psu je enkrat pes te pasme skoraj polomil rebra pa ne obsojam psa ampak "njegovega idiota"..ki je agresivne" sorte..moj drugi pes pa se je pred kratkim prav lepo igral z APBT, ima tudi prijateljico pitbullko..potem je tu še psička, pol AST pol APBT in je mucek med mucki, tudi do psičk..včasih je malo dominantna vendar napadla ni še nikogar..pa da ne pozabim,moj prijatelj ima 7-letno mešanko med APBT in staffordskim bulterierjem..v sedmih letih ni nikoli izzvala spopada, še ko jo je napadla neka psica(sicer APBT vendar je bila vzgojena tako, tisti ki jo ima jo ščuva tudi na ljudi) in je se je hotela umakniti samo ji "napadalka" ni pustila..ta psička pa doma povsem normalno živi z mačko, papigo in zajčkom..prosim, ne obsojat pasme zaradi njenih neodgovornih imetnikov..in ne mi s takimi češ zakaj sploh še vzrejajo te pse, ker so mi zelo všeč in prepričana sem, da bom APBT nekoč tudi sama imela..
Ne bom pa se spuščala na tvoj nivo in žalila pasmo šnaucer ampak tudi jaz sem slišala že o napadu te pasme..pa to ne pomeni da so ti psi slabi..LP
Logiran
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #10 : ponedeljek, 28.07.2003 : 22:25:12 »

Kaja, kot bivši lastnik rodovniškega AST (pred 15 leti), ki je bil vsaj takrat (tudi danes ni bistveno drugače) mnogo bolj socializiran pes kot APBT, ti lahko povem, da tovrstni psi zahtevajo posebej vztrajno, trdno in dosledno vzgojo, predvsem pa veliko prijetnega druženja z drugimi psmi (pod strogo kontrolo seveda). Ker pa je zelo malo ljudi, ki to zmorejo oz. si vzamejo za to dovolj časa, se slej ko prej zgodi, da pes zadovolji svojo slo po moči. Posledice so v glavnem hude.

Policija v takem primeru na žalost nič ne pomaga, bolje to znajo na pasji kliniki, ampak je le dolžna poskrbeti, da bo lastnik kaznovan (verjetno denarna kazen v malem znesku).

Kaja, tvoje razmišljanje in delo na forumu je sicer odlično, še tako naprej.

Še kost za ostale.

Zakaj v zadnjih 12 letih kar naenkrat toliko APBT? Odgovor je znan. Za rodovniškega AST je treba odšteti najmanj 120.000 SIT, APBT pa lahko kupi že vsak mulc za 20.000 SIT.

Ostalim t.i. 'zaščitnikom' pasme APBT, ki so se do sedaj oglasili, konkretno ne bom odgovarjal, saj so njihovi odgovori precej pavšalni in skromni, da ne rečem zaskrbljujoči (zadnje velja za osebo, ki sebe uvršča med 'visoke kinološke kroge'). Jaz osebno ne razmišljam o streljanju psov, saj obstajajo drugi veliko bolj humani postopki.
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #11 : ponedeljek, 28.07.2003 : 23:35:53 »

Glede tega da lahko APBT dobi že vsak mulc se pa strinjam..v mojem mestu ima en psičko te pasme in ko bo imela mladiče jih bo "potalal" med svoje prijatelje..in lahko garantiram da so to sami idioti ki imajo psa samo kot predmet..da se jih pol drugi bojijo..tako da tut sama ne vem kaj bo ker je res čedalje več tega..sej pravim, psihotest nardit vsakmu preden dobi psa od tebe.. Wink  Pa ni to samo pr pitbullih, vsak pes je lahko agresivc če je tako vzgojen..
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #12 : torek, 29.07.2003 : 06:29:33 »

Tisti ubogi APBT, ki jih talajo naokoli, ze niso in ne morejo biti predstavniki svoje pasme!!! Tezko dvomim, da bi vzreditelj prodajal za 20.000 oz. jih kar delil naokoli. (nic slabega nisem mislila vzreditelji) Vsak pes v nepravilnih rokah pa je .....

LP
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #13 : torek, 29.07.2003 : 07:06:38 »

Citat



Posta nisem napisal, da boste z nami sočustvovali, ampak sem želel izzvati lastnike APBT ipd. in predstanike KD (ki z veseljem sprejmejo članarino) ter druge ljubitelje pasme. Ni mi namreč jasno zakaj vzrejati take pse oz. še huje zakaj jih ima v lasti lahko kdorkoli. Od poznanega kinologa sem slišal mnenje, da bi se dalo o lastnikih APBT mnogo razpravljati.


Hoces debato, ker ti je verjetno dolhcas in izzvati lastnike APTB- jev ter predstavnike KD-jev. Cool
Lastnik nisem, trenutno pa prav lepo »sluzim« na pasmi z individualnimi urami. Shocked
Kaj te zanima zakaj? Zato, ker je lastnik noramlen in si zeli svojo psicko vzgojiti se bolje kot je ze sedaj.
Sem mazohist, ker jemljem s seboj svojo psicko in celo pustim, da se 11 mesecna psicka in moja 3 leta stara NO igrata? Sem se vecji idiot oz. zasluskar, ker imamo treninge skupaj z labradorjem ( da ne pozabim se ene pikantnosti: ta labrador je mesan z akito  Shocked )Huh?

Proklet dez, ki mi je vceraj odplaknil denar Angry Angry


Citat

Kaja, kot bivši lastnik rodovniškega AST (pred 15 leti), ki je bil vsaj takrat (tudi danes ni bistveno drugače) mnogo bolj socializiran pes kot APBT, ti lahko povem, da tovrstni psi zahtevajo posebej vztrajno, trdno in dosledno vzgojo, predvsem pa veliko prijetnega druženja z drugimi psmi (pod strogo kontrolo seveda). Ker pa je zelo malo ljudi, ki to zmorejo oz. si vzamejo za to dovolj časa, se slej ko prej zgodi, da pes zadovolji svojo slo po moči. Posledice so v glavnem hude.


Ostalim t.i. 'zaščitnikom' pasme APBT, ki so se do sedaj oglasili, konkretno ne bom odgovarjal, saj so njihovi odgovori precej pavšalni in skromni, da ne rečem zaskrbljujoči (zadnje velja za osebo, ki sebe uvršča med 'visoke kinološke kroge'). Jaz osebno ne razmišljam o streljanju psov, saj obstajajo drugi veliko bolj humani postopki.


Kateri pes, pa ne potrebuje: zahtevajo posebej vztrajno, trdno in dosledno vzgojo, predvsem pa veliko prijetnega druženja z drugimi psmi  Huh(kopirala sem tvoj stavek).

V naslednjem odstavku pa apeliras na "zascitnike" pasme, da naj odgovarjajo bolj konkretno oz. tebi zadovoljivo.
Da o osebi " iz visje kinoloske sfere" nad katero si se resno zamislil niti ne govorim.
Dragi moj turbos474, ce hoces konstruktivno debato, potem naj tvoji posti ne bodo podobni stilu trubofolk muzike iz nase nekdanje drzave.
Nekoc sem nekomu ze zapisala, naj vzame celo viagro, da ne bo samo podj******, tudi tebi to priporocam Grin
Samo da se pjeva Shocked
Ceca je v cuzi, tudi ti se ohladi  Wink

Ce sem te razjezila, se zgodi  Wink
Ce bi rad se kaj aktualiziral, pa obrni plosco.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #14 : torek, 29.07.2003 : 07:13:42 »

Citat

APBT (pes star 8 let) je pred nekaj dnevi brez razloga (niti ovohala se nista!!!) pri srečanju na sprehodu napadel našega Pritlikavega Šnavcerja (mladič star 1 leto!!!) in to od zadaj, se pravi zagrabil ga je za moda. Zagrabil ga je za moda, ga dvignil v zrak in vrgel ob tla. Posledice so katastrofalne, odtrgal mu je skoraj tretino kože na modih. Prva operacija je mimo, na žalost pogono uspešna. Danes po treh dneh so mu odstranili odmrlo kožo. Rano so pustili odprto, obliž se bo menjal na kliniki dvakrat na dan. Sledi ponovna operacija t.j. dokončno šivanje mod!? O psihičnih posledicah raje sploh še ne razmišljam.
Naj mi nekdo pojasni (verjetno se bo oglasil kak nadobudni lastnik APBT) zakaj bi take pse sploh še vzrejali?


Resno te bom zacela jemati po tem, ko ne bos od 16.05 pa do 23.25 sedel za racunalnikom in cakal na ljudi, ki se ukvarjajo s teboj  Grin
Ce imas tako poskodovanega psa, se ukvarjaj z njim, ne pa z pisanjem bedarij.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines