mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 02:43:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 249016 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #105 : ponedeljek, 01.12.2003 : 22:11:16 »

No, vsaj eden pameten odgovor.
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #106 : torek, 02.12.2003 : 11:20:26 »

Ker vidim, da ste tu tako zagovorniki APBT kot njihovi nasprotniki, si oglejte razpravo na tem forumu pod "Pasme" o tej pasmi in pa stran http://www.slo-apbt.com in si preberite o teh pasmah. Če ne znaš pravilno vzgajati psa je vsak nevaren. Sploh pa je statisično zabeleženih več ugrizov t.i nenevarnih pasem, pri "nevarnih pasmah" pa javnost nažene vik in krik. In to se je zgodilo tudi v tem primeru. Verjetno ne bi bilo take galame če bi to storil kak nemški ovčar ali kaj podobnega, neglede na to da bi bile posledice iste.

lp
Alenka
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #107 : torek, 02.12.2003 : 11:29:13 »

lena_as: zadnjič mi je prišlo na uho, da imajo abpt-ji in ast-ji moč ugiza 2 toni na cm2. Vsekakor če se tak pes spravi na drugega psa, so posledice lahko veliko bolj tragične.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #108 : torek, 02.12.2003 : 14:31:15 »

Bom si vzel malo čas in citiral.

Koda:
Hmmmm...tole slikco sem našla me pzorkovimi posti. Če je na sliki on s svojim kužom mu res ne gre zamerit... Dete je staro nekje 12 let...no max. 14...    Sej ne ve kaj govori. 

LP, Eva in njeni dve slinasti, vohljajoči, zaudarjajočii n odlakani pošasti  

Dete odlično ve, kaj govori, star bo pa 16 let. In pri teh letih lahko človek že malo razmišlja s svojo glavo, se vam ne zdi?

Koda:
Uf, potem si pa spolh ne predstavljam kako lahko tak fantič dela dopoldne in popoldne in nima časa za psa. Mogoče je pa to njegov sinček 

Šola do dveh, malo počitka, delanje za šolo do šestih, trening, skejtanje, zmatran doma.


Koda:
Tvoj pes je mlad? 4 leta si rekel da je star!?!? Če bi ga malce več česal, namesto da bi gledal TV, bi bil pa tudi čudež!! Ali ne???
Bogi pes, katere pasme je? Samo ne reci da še tega ne veš, ali pa ga imaš samo za to da se pohvališ pred prijatelji?????
Ko bodo enkrat samkrat zagledali tvoje ravnanje z njim se bodo obrnili in te niti enkrat več pogledali ali pa bodo poklicali kakšno zavetišče!!!! ( vsaj jaz bi naredila tako!)

Pujs malomaren!!! Predstavljaj si, da si ti pes, za katerega skrbi malomaren lastnik, ki ga niti dodobra prečeše ne!!! Postavi se v njegovo kožo, takoj boš vedel kako se počuti tvoj pes!!! Če je sploh še podoben psu!!

Dobro vem jaz o njem vse. Pač mislim, da je bilo neumno, da sem ga na vrat na nos hotel notri spustiti, da bi preveil, kako se bo obnašal. Saj bo čez zimo večino časa notri.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #109 : torek, 02.12.2003 : 14:31:43 »

Koda:
No medtem ko sem pisala to, sem opazila še en komentar od ene Afne. Če je res tok mlad mu pa še posebno jaz zamerim. Jaz imam 12 let. In zelo rada skrbim za pse. Dela popoldne in dopoldne ja!!! Si kar mislim... Jaz vedno najdem čas za moje ''cartke'' , poleg tega sem odličnjakinja... Res ne vem kaj dela popoldne!!!
GRRRRRRRR

Ja, grozno si pametna. Bog ve, kakšne pse imaš. Če bi imela takega kot jaz, stavim, da ga ne bi mogla vzgojiti.

Koda:
 raje povej, da ti mama in ata ne dovolita imeti psa v hiši in da so tisto mamine besede, ne tvoje, pa bomo vsi boje razumeli tvojo situacijo.
Ko si boš kupil SVOJEGA psa, s svojo prvo plačo, ko boš dajal svoj denar za njegovo oskrbo, hrano in ostale stvari in ko boš ti 100% skrbel za njega, boš lahko rekel, da imas TI psa. Takrat se bo mogoče spremenil tudi tvoj odnos do psa, kot prijatelja, spremljevalca.

Ne bo potrebe, saj je pes družinski.


Koda:
Pzorko torej če ta prev razumem je stvar taka. Na vsak način si hotel imeti psa, in ker ti ga doma niso pustili si se nekako pogodil s tem, da bo pes stalno zunaj. Ker so tvoji starši mnenja, da pes spada ven in nima kaj početi v hiši je tako? Staršem se tudi ne, da pospravljati dlake, brisati sline itd.  ker pa tega ne želiš početi niti ti, je stvar taka, da se prepričuješ da je bolje imeti psa zunaj, da vam ne bo skakal po pultu, ovohaval postelje itd. No ja saj te kar razumem tudi meni, dolgo časa niso pustili psa, sedaj pa ko odideva na morje, vsak  dan kličejo in sprašujejo kako se ima pes, kako se imam jaz, jih skoraj ne zanima. 

Ne, ne razumeš prav:
1. Za psa smo se odločili po tehtnem premisleku, ko je bila naša prejšnja labradorka že stara.
2. Mnenja, da je pes žival za ven, sem jaz sam.
3. Če bi hotel, bi jih že lahko prepričal, da bo notri, ampak bi potem jaz verjetno pospravljal za njim. Vem pa, da bi ga s tem uničil.
4. Mislim, da je jasno, da smo mi vzgajali vedno psa, za biti zunaj. Če bi ga hoteli imeti notri, bi ga že imeli od malega. Ampak kakšen pes bi bil potem to  Huh Huh
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #110 : torek, 02.12.2003 : 14:33:09 »

Koda:
Zaradi tega ''trpijo'' šolske obveznosti, pa se ne sekiram.

Jaz bi se na tvojem mestu. Zato pa pelje na sprehod psa včasih eden, včasih drug, večinoma pa kar vsi.


Citat
Vsak pes, ne glede na velikost in tip dlake je po mojem mnenju lahko primeren hišni pes. Le tako imamo lahko (popolno) kontrolo nad njegovo socializacijo, razvojem in vzgojo. Tisti, ki niste pripravljeni pucati dlake po stanovanu in tolerirati ostalih malenkosti, ki jih prinese življenje s psom v stanovanju in deliti vsakodnevnega življenja s svojim psom, pomoje nebi smeli imeti psa. Pes je živo bitje, ki si bolj od vsega ostalega želi biti sprejet in zaželjen v svojem okolju.

Se strinjam samo s prvim stavkom. Seveda je lahko, a le pod pogojem, da ljudje živijo v stanovanju.

Koda:
  Ne morem se strinjati s trditvijo, da pes MORA biti notri oz. neprestano tam, kjer je njegov lastnik.
Pa saj je pes, ne nalepka.

Tudi pes ima svoje življenje, ne glede na privrženost svojemu človeku.
Psom je prirojeno, da čuvajo svoje kraljestvo, naderejo poštarja (oh, ubogi poštarji), renčijo na soseda, ker je prišel preblizu naše ograje, izmenjajo grd pogled z muco, ki se šopiri na drugi strani ograje, prisluškujejo nenavadnim šumom, polulajo mamin najljubši grm, skopljejo jamo na najlepšem delu vrta in še bi lahko naštevala. Vse to pa se nekako bolj dogaja zunaj kot notri.

Naša pesa sta čisto zadovoljna, ko sta notri. Notri pa sta čez noč in pozimi.
Vendar pa rineta ven, čim je zunaj toplo in svetlo, ker zunaj se dogajajo njima zanimive reči, ne glede na to, da sta vsak dan 3x na sprehodu, kjer se igramo, včasih malo treniramo poslušnost (ampak res malo) ali pa se igrata s svojo pasjo družbo.

Pes ima na tem svetu svoj namen, ne vzemimo mu ga.

Pa še nekaj. Že res, da smo pasjeljubci. Da bi pa ves svoj prosti čas porabila za psa?  

Pameten odgovor! Odličen odgovor!
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #111 : torek, 02.12.2003 : 14:33:26 »

Koda:
Ja no saj kot pravijo 100 ljudi 100 okusov. Meni se pač zdi da so ps družabna bitja, so rada v družbi "svojega krdela" in se mi ne zdi prav da je pes v drugem delu hiše kot pa člani družine. Ampak saj vsak po svoje
Naš je pač obravnavan kot član družine, res je da nima volilne pravice , vendar se pri določenih stvareh (počitnice, izleti ...) gleda tudi nanj in odloči tako, da gre lahko z nami in uživa, mislimo da si to pač zasluži.

Ja, kdo je pa rekel, da zame niso družabna bitja? Moj pes je, še enkrat poudarjam, VEZNI IN NAJPOMEMBNEJŠI ČLEN V NAŠI DRUŽINI. Samo jesti pa tudi ne moramo skupaj!

Vem, da je ovohavanje normalno in me tudi nič ne moti. Prav zanimivo je, kako pes spoznava okolico. Sem se v prejšnjih postih narobe izražal.

Koda:
Nažalost mi je prav žal ampak, moje mnenje je da psa ne bi smel imeti.  Torej se pridružujem komentarju Ene Afne, nabavi si plakat, psa pa komu podari, komu takemu, ki ima čut za žival!! 

Ma ti ne veš, kaj govoriš! Premalo poznaš celotno zgodbo, da bi lahko govorila o čem takem. Kako si drzneš??!?

Koda:
k, pa saj ni vazno, ce se dovolj z njim ukvarjate in hodite z njim na dolge sprehode, potem naj bo pac zunaj. Tudi eden nasih je zunaj, pa ne zato, ker se bojimo dlak in sline! Vendar nas je vecina tu gor prepricana, da pes potrebuje clovekovo druzbo in da nadvse uziva, ce je lahko z nami v stanovanju (ce pa ima zraven se prost vstop na vrt, pa toliko bolje). Do danes mi se ni bilo tezko vsak dan posesati vse svinjarije, ki jo nase psice in ostale male zivali pridelajo cez dan. Tudi nobena se ni zmrznila, ko je sla na sprehod. In ne bos verjel, vceraj se mi je tamala polulala na posteljo! Bljak, za bruhat, kajne!  Pa smo tudi to spregledali, ker jo imamo radi!

Prvi stavek je resničem. Pes ima dovolj družbe, z njim smo zelo veliko. Ja, pa kaj? Nam se je pa polulal na ogromen tepih? Že 2x in pomoje se bo še. Pa nas enako kot tebe, nič ne moti.

Koda:
Očitno ti je pes kar malo v nadlogo. 

Pes mi je v eno največjih ljubezni!

Ne bom vas več gnjavil s citati. Upam, da sem dosti komentiral.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #112 : torek, 02.12.2003 : 14:55:43 »

Mlad in zagnan  Grin Grin
Pzorko
Vcasih je dobro stvari pustiti malo odstati ali pa ignorirati, morebiti so te res napacno razumeli ali pa ne poznajo vsega ozadja.
Nekoc bos verjetno prav tak vseznalec kot so oni sedaj in se bos svojim besedam, nasmihal.
Vec bos dosegel, ce bos spraseval in ne prepriceval.
Veliko jih bo pripravljenih pomagati ali pa stvari razloziti.

Ostali, ne mladi osebi vzeti volje do sodelovanja.
Bodimo potrpezljivi pa se nam ne bo treba bati za dobro podkovan podmladek  Roll Eyes Grin
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #113 : torek, 02.12.2003 : 15:16:23 »

Saj ne morem verjeti, kakšen lov na čarovnice.

Pa kaj če je pes zunaj.

Prepričana sem, da tisti, ki se do svojih živali obnašajo "mačehovsko" - kruto, niti ne vedo, da takle forum obstaja.

Če pa je slučajno kakšno takšno gnilo jajce na tem forumu, mu/ji želim, da na svoji koži okusi bolečino in trpljenje, kakršno je prizadel svoji živali.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #114 : torek, 02.12.2003 : 15:58:02 »

Saj ne morem verjeti, kakšen lov na čarovnice.

Pa kaj če je pes zunaj.

Prepričana sem, da tisti, ki se do svojih živali obnašajo "mačehovsko" - kruto, niti ne vedo, da takle forum obstaja.

Če pa je slučajno kakšno takšno gnilo jajce na tem forumu, mu/ji želim, da na svoji koži okusi bolečino in trpljenje, kakršno je prizadel svoji živali.

2x tolikšno bolečino! Plus udarec vsakega forumca z gajžlo.  Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #115 : torek, 02.12.2003 : 16:12:23 »

Citat
Ker vidim, da ste tu tako zagovorniki APBT kot njihovi nasprotniki, si oglejte razpravo na tem forumu pod "Pasme" o tej pasmi in pa stran http://www.slo-apbt.com in si preberite o teh pasmah. Če ne znaš pravilno vzgajati psa je vsak nevaren. Sploh pa je statisično zabeleženih več ugrizov t.i nenevarnih pasem, pri "nevarnih pasmah" pa javnost nažene vik in krik. In to se je zgodilo tudi v tem primeru. Verjetno ne bi bilo take galame če bi to storil kak nemški ovčar ali kaj podobnega, neglede na to da bi bile posledice iste.

Jaz pa mislim, da bi bile reakcije na forumu enake. V vsakem primeru sem proti psom, ki ogrozajo ljudi in druge pse. Taksni psi bi morali biti na vrvici, voditi pa bi jih morala odrasla oseba. O nevarnih psih poteka ze debata nekje na tem forumu, kjer se je med drugim predlagal tudi nekaksen test za vse bodoce lastnike psov.
Posledice napada oz. ugriza pa tudi po mojem mnenju ne bi bile enake! lp
Logiran

andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #116 : torek, 02.12.2003 : 16:16:06 »

Jaz se prav nič ne kesam svojim izjav. Popolnoma nič me ne moti da pes spi zunaj, verjamem da ga imate radi in da uživa družinsko življenje. Pzorko, mislim da si sam izzval tole obširno debato. Malo preberi svoje poste za nazaj, meni se ne da citirati, vendar kakor imam v spominu, ti ni bilo všeč da PES SPUŠČA DLAKO(pomaga redno česanje), DA SE PES HOČE IGRATI S TABO KO PRIDE V TVOJO SOBO(verjetno je vesel ker si mu odprl vrata v svoje kraljestvo), DA SE PES SLINI(hvala bogu da je pes pes in ne človek, kot si sam nekje napisal), DA JE PES ŽIVAL ZA ZUNAJ(priznam da si ne predstavljam kako je lahko npr pudelj zunaj ali pa kakšen maltežan),DA PSI, KI SPIJO NA NAŠIH POSTELJAH ZMRZNEJO NA SPREHODU(nimam besed Shocked), DA NIMAŠ VZGOJENEGA PSA, KER SKAČE NA PULT IN TUDI NA TVOJO POSTELJO(vzgoja dela svoje in beseda "NE!"),DA DELAŠ POPOLDNE IN POPOLDNE(nisi edini, pa praviš da si se zavestno odločil za to obveznost).
Ok, to je to. Kaj nam še ostane do popolnosti?!
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #117 : torek, 02.12.2003 : 16:55:08 »

Niti eno od tega nisem trdil. To ste vse vi sklepali.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #118 : torek, 02.12.2003 : 17:03:25 »

Kdo bo pa pobiral dlake, čistil po tleh, brisal slino ... ??
Kakšen pes pa postane, če bo celi čas notri, na toplem? Kaj pa, ko bo šel pozimi na sprehod? Saj bo umrl od mraza!!!  
Samo vseeno še vedno trdim, da  pes ni za v človekovo posteljo. Kaj pa, ko začne vse ovohavat, pa ko skoči na pult, pa ko gremo spat pa skoči v posteljo ... ?
Tukaj vas je verjetno večina takšnih, ki so življenje posvetili psom. Kaj pa služba, šola? Nekateri moramo delati dopoldne in popoldne. In za psa se res najde malo časa
Sem ga pa včeraj dal za hec malo v  mojo sobo.  Takoj vse prevohal, potem pa je postal nadležen in se je hotel igrat. Vrgel se je po tleh in puf...naval dlak

To so tvoje besede in ne moje sklepanje!!!
Logiran
lena_as
novinec
*
Sporočil: 44


« Odgovor #119 : torek, 02.12.2003 : 17:23:41 »

andi, res je da imajo ti psi močan ugriz, a če imaš psa zato ker jih imaš rad in ne zato da ga boš vzgojil v pošast in se s to pošastjo bahal, ga lahko pravilno vzgojiš in socializiraš. Socializiran pes ne bo napal kar tako, saj je strpen do drugih živali.
Ogromno je odvisno od SOCIALIZACIJE teh psov. Pa seveda vzgoje.

lp
Alenka
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines