mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 12.06.2024 : 12:39:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 252708 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #2175 : sreda, 27.02.2013 : 15:57:05 »

Jaz pa še vedno ne morem preko dejstva, da je zp spuščen pritekel na cesto. Ja, ni prav da se mu je zgodilo, kar se mu je. In ja, vodnica očitno ne obvladuje svojih psov. Ampak, kaj bi bilo, če bi takole priletel do otroka in ga prestrašil, ali do manjšega psa? In, a lahko vsi mi tukajle z gotovostjo trdimo, da naš pes ne bi zgrabil, če bi mu priletel spuščen pes pred gobec? Veliko debat je bilo že na to temo, jaz osebno ne prenesem spuščenih psov ki se vtikajo vame in v mojega psa. Ki je mevža, zaradi česar jih je že fasal. Tudi od spuščenega psa  Sad.
Malo sem  jezen ker sem danes slišala komentarje v stilu: take pse imajo samo kre..., zakompleksanci, itak bi jih bilo treba prepovedat, pobit... Boli me dejstvo, da se bo zopet povečalo sovraštvo proti določenim pasmam, panika in histerija. Kjer bodo kratko potegnili psi. Kot vedno  Undecided.

Ne vem kaj se od psov pričakuje, če pa smo ljudje najhujši sovražnik samemu sebi in mi danes gre na bruhanje od vseh teh komentarjev, le malo kdo pove kaj pametnega. Za mene so krivi vsi
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2176 : sreda, 27.02.2013 : 16:35:38 »

Jaz pa še vedno ne morem preko dejstva, da je zp spuščen pritekel na cesto. Ja, ni prav da se mu je zgodilo, kar se mu je. In ja, vodnica očitno ne obvladuje svojih psov.

A pa je ziher pritekel na cesto? Po drugi varianti naj bi ga na cesto namrec zvlekel dogo, oba argentinca pa lastnico na dvorisce k zlatkotu. Tako da...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #2177 : sreda, 27.02.2013 : 16:50:43 »

A pa je ziher pritekel na cesto? Po drugi varianti naj bi ga na cesto namrec zvlekel dogo, oba argentinca pa lastnico na dvorisce k zlatkotu. Tako da...

V tem primeru (oz. po moje v vsakeršnem), bi jo lahko zvlekla tudi do privezanega mimoidočega psa. Verjetno se ne izogibamo privezanim psom v širokih krogih. Pa tudi kaj pa je njemu cuknit babo za kakšne par metrov. Undecided
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2178 : sreda, 27.02.2013 : 17:07:09 »

No, da ne bo pomote, mene ni bilo tam in ne vem kako se je zacelo, tako da niti ne bi govorila o "dejstvih". Informacij je pa enkup, ce zberes vse s forumov pa s FB pa spletnih clankov in komentarjev; kako se je res zacelo itak vedo samo tisti, ki so bili tam in mislim da nihce s foruma ni prisostvoval temu incidentu, ali?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2179 : sreda, 27.02.2013 : 17:22:34 »

Zdaj lastniki ZP pravijo, da se je le-ta hotel samo malo igrati.
In jaz vedno bolj dvomim v to, da ga je DA zvlekel iz dvorišča.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2180 : sreda, 27.02.2013 : 17:34:06 »

Ja glej, mal je treba tudi sklepat. Zlatko ni za sabo vlekel povodca, torej je ta, da ga je imela lastnica na povodcu in ga je spustila bosa. Če bi bila panična in bi psa po kakšni res veliki neumnosti spustila iz rok namesto da bi ga zvlekla s seboj, mu zagotovo ne bi prej odpela povodca. Vrt ni bil ograjen, torej je šel pes lahko na cesto. Dogi na vrt nista mogli, saj je lastnica držala oba povodca v rokah (če bi se ji en od psov pred napadom iztrgal iz rok tega noben od očividcev ne bi pozabil še posebej poudariti). Tudi če bi jo psa vlekla proti vtžrtu, bi imel zlatko več kot dovolj časa da se umakne, če bi se hotel. Tako da....si bo treba krivdo za nesrečo kar lepo porazdeliti.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2181 : sreda, 27.02.2013 : 17:36:21 »

Hm, kje pa pise, da ga je imela lastnica na povodcu? Saj pravim, mene za razliko od ostalih (ocitno) ni bilo tam in ne morem sodit kako se je zacelo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2182 : sreda, 27.02.2013 : 17:39:49 »

Je bilo rečeno v neki izjavi prič kmalu po napadu, da je bil pes doma na vrtu na povodcu in da ga je lastnica v srahu pred dogama ki sta šli proti njim spustila.

In mimogrede, situacija je tako zelo klasična, da bi se močno čudila če bi se zgodilo drugače: zlatko na domačem vrtu ali na cesti pred vrtom, mimo pride vodnica z dogami, zlatko steče zraven, ali se je hotel samo igrati ali je izzival niti ni bistveno (znajo pa biti zlatkoti do drugih psov kar zuprni, sploh če so na svojem ozemlju), ostalo se pa več ali manj vidi na posnetku.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2183 : sreda, 27.02.2013 : 17:43:07 »

Ok, punca, soseda od lastnikov psa, očividka, ki je mirila lastnico med napadom, je povedala sledeče:

"ZP, samec, star cca. 8 let je bi s svojo lastnico na na povsem ograjenem dvorišču. Ko je punca videla obe DA, ki sta lastnico vlekli proti dvorišču. je prijela svojega psa. Ko sta bili DA že zelo blizu je psa spustila in letela v hišo po očeta (to je tisti z veliko desko). Ta čas je ena izmed DA napadla ZP in ga zvlekla na cesto. Druga ni napadla. Kaj se je dogajalo od takrat se vidi na posnetku. Potem je prišla policija in pobrala izjave. Lastnica DA vztraja na tem, da je bil ZP spuščen."

P.S.: Jana, lepo napisano!

A mislis tole?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #2184 : sreda, 27.02.2013 : 17:45:23 »

Bi se kar strinjala s tabo, Lanabela. Se mi zdi kar verjeten scenarij. Pa še, če sem prav zasledila, so to vsi iz iste ulice oz. okoliša? Če je tako, potem zna bit, da so se zadeve že dlje časa pacale, pa je včeraj pač počilo.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2185 : sreda, 27.02.2013 : 17:49:07 »

Meni pa to niti ni pomembno kdo je koga vlekel kam. Niti kje je zlatko bil in ali jima je jezik kazal. Copnila bi ga lahko tudi pripetega na sprehodu, sploh ker lastnico prav lepo prestavljata naokrog. In ce bi se dlje pacalo kaj s kaksnim clovekom, ki bi redn hodil mimo? meni je iz posnetka pac ocitno par zadev ki mi zadostujejo- zenska psov ne obvlada niti fizicno niti psihicno, poleg tega pa se v stresnih situacijah take sorte ocitno ne izkaze. Karkoli se bo (in se bo) se kdaj zgodilo, zenska ne bo znala posredovat. Drugic, psa je ne sljivita pet posto. Tretjic, ocitno se psa izobrazujeta, tudi meni deluje kot da je teta tole zodbo ze videla.
Ne razumem tudi jaz ne, kaj jo je obslo, da je nabavila dva, zapovrh enako stara in samca. Mogoce 'da jima ne bo dolgcas' :-x. Se manj bom razumela, ce je nic ne bo obslo zdaj, ko je treba definitivno nekaj naredit. Ce tole ni bilo dovoljsnje opozorilo, potem pa ne vem. Teoreticno je mozno tud celo zivljenje za alimente delat ali v cuzi precej dni prebit - pes prinese tudi kazensko odgovornost ce ze drugo vse odmislimo.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #2186 : sreda, 27.02.2013 : 17:53:23 »

Vse povedano, fižolova župca Afro
Zame je bistveno, da psa lastnice "ne šljivita za pet dek zenfa".
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2187 : sreda, 27.02.2013 : 18:02:33 »

Jaz se popolnoma strinjam s tem., da sta psa za to vodnico povsem neobvladljiva in da ne bi smela napasti zlatkota v nobenem primeru, pa če bi po trepalnicah skakal, ne. Dejstvo je da je najmanj eden od teh psov agresiven, lastnica pa nesposobna.

Ampak - ko je v naši ulici živela ena bul mix psica, ki je lastnik ni hotel obvladati in je bila pošteno agresivna, sem jaz, preden sem stopila skozi vrata najprej pogledala, če je kje ta psica, preden sem zavila okoli kakšnega vogala, sem počekirala, če je varno - ker v praksi niti ni bilo tako zelo važno, da ta psica v nobenem primeru ne bi smela napasti, ampaka je bilo važno samo dejstvo, da bo napadla in da jaz nimam želje, da bi jih moj pes fasal ...
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #2188 : sreda, 27.02.2013 : 18:03:50 »

Bi bilo res lepo vedeti resnicno verzijo. Ker na eni strani imamo lastnico dveh psov ki je setala mimo, sta bila na povodcu, jih vec kot ocitno podcenjuje in NI pripravljena na take situacije. Vredno obsojanja. Nebi je pa obsojala ce bi na posnetku videla da pravilno reagira. Na drugi pa zrtev zlatkota cigar slike dramaticno krozijo po spletu, v enem clanku celo pod sliko "pretresen, a ziv".  V vsakem primeru je on potegnil takratko in znajo ostati psihicne posledice, bo pa v primeru da je res letel v Dogosa naslednjic morda raje ostal na dvoriscu.
Tam so seveda bilo ocividci ampak upam da bojo v tem primeru povedali resnicno verzijo, ker je vladala vsesplosna panika zaradi bele zverine ki je na tleh neusmerno davila prijaznega Zlatega prinasalca.
Vsekakor je bolj logicno da en spuscen pes pride na cesto, kot dva privezana psa na dvorisce. Zato pa pravim, ce je vse skupaj res potekalo tako nevem zakaj lastnik v poziciji zrtve slikari zlatkota po prihodu od veta, te slike naj si raje po bajti izobesi ker jih je pes fasal po njegovi krivdi.
In zdaj sta sredisce pozornosti dva psa Dogo Argentino, eden je "mesaril". Ostalo je postranskega pomena, vsaj v enem clanku sele cisto na koncu pise da je bil zlatko spuscen onadva pa privezana.

Tole me vse skupaj spominja na takrat ko je tist ovcar napadel mojega Timija, vmes je njegova lastnica, sicer vzorna clanica lokalnega KD skasirala ugriz v koleno. Jaz sem napad prijavila, ona je izsiljevala da bo vet. stroske pokrila ce umaknem prijavo. Pri lokalni sodnici sta me pa obe skupaj napadali, da bo zenska zaradi ugriza (nedokazano s cigave strani) malodane invalid. Tko, po seljacko, kot v mehiski noveli je zgledalo vse skupaj. Slucajno se poznata. Ker je zenska po dogodku psa se naprej setala spuscenega sem jasno to na sodiscu tudi povedala, na kar je kuzla kricala "lazes, lazes!! "  Huh in sodnica mi je rekla da sem govorila ze dovolj in nimam vec besede. Na sodiscu smo bili zaradi napada njenega psa na mojega, dejansko smo se pa tam zaradi njenega kolena dajali. Prisli smo celo do tega je zenska mene tudi prijavila in naj bi prisel sodni izvedenec za veterino merit sirino odtisa zobov, da se vidi ali je slo za velikega ali majhnega psa.. Lokalni policist, prijatelj sina lastnice je rekel da "na videz pozna mojega psa in da je glede na ugriz (ki je dejasko bil samo odtis zob) ziher ugriznil on (onesposobljen na tleh)"..tko na daljavo, ful strokovno. Jaz sem pisala pritozbe..na koncu je sodni izvedenec klical sodnico da vse skupaj glede na okoliscine sploh nima smisla. Stroskov veterinarja nikoli nisem dobila povrnjenih, ker bi jo za kaj takega morala toziti. Na koncu zna tisti ki je kriv izpasti zrtev.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #2189 : sreda, 27.02.2013 : 18:24:39 »

Premalo dejstev vem in ni me bilo zraven, da bi lahko karkoli kometiral - edino dejstvo ki ga ni mogoče prezerti je:

TA ŽENSKA NE OBVLADA PSA, KAJ ŠELE TAKEGA, DA NE GOVORIMO KAJ BI SE ZGODILO ČE BI NAPADLA OBA !!!
Upam da bodo naše inštitucije ukrepale, kajti prihodnjič bo kakšen kuža ali pa človek obležal za vedno. Lahko se to zgodi tudi njej. 
Logiran
Strani: 1 ... 141 142 143 144 145 [146] 147 148 149 150 151 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines