mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:25:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 247719 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
grega1
gost
« Odgovor #30 : torek, 29.07.2003 : 13:16:46 »

Rad bi le razjasnil dejstva, ki jih g.Turbos474 spretno oz. malo manj spretno obrača in izrablja v nerazumljive namene. Zavedam se, da je za tovrstno pasmo potrebna posebna vzgoja ter veliko ljubezni in časa. In druženja z drugimi psi. Vse to je kuža tudi dobil in do sedaj z njim nismo imeli nobenih težav. Torej je hujskanje proti pasmi nesmiselno, kot tudi govoriti o lastnikih, ki jih sploh ne poznate.

-Dejstvo je, da sta se psa ovohavala, nakar je moj APBT res nenadno zgrabil PŠ-ja za moda (kjer ga je ovohaval). To me je zelo presenetilo in užalostilo, kot tudi vse ostale vpletene.

-Dejstvo je, da pes v svojih osmih letih ni nikoli ob srečanju z drugimi psi napadel ali ranil kateregakoli psa ali mačko. Če bi bil moj APTB res ubijalec, kot pravi g.Turbos474, bi se navkljub moji intervenciji stvar končala mnogo bolj tragično, kot se je.

-Dejstvo je tudi, da je bil pred cca. dvema mesecema zaradi tumorja na modih kastriran. Od takrat si še ni povsem opomogel (verjetno od anastezije in same hormonske spremembe), tako da se te reakcije resnično ni dalo predvideti, kar najglobje obžalujem. Že vsa ta leta se trudim, da bi bil pes kar najbolje socializiran in voden (to je tudi bil do operacije).

Psu sem takoj po dogodku kupil nagobčnik, ki ga na sprehodih redno nosi. Absolutno se želim izogniti podobnim situacijam. Tudi sam sem bil nad dogodkom globoko razočaran in sem se nemudoma posvetoval s kinologi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s psi prav na tem področju (kot to počnem že od male šole pri g. S. Starihi naprej).

G. Turbosu bom seveda povrnil vse stroške oskrbe Pina, kot sva se dogovorila še isti dan. Njegovi celi družini se za neljubi dogodek ponovno iskreno opravičujem. Za Pina mi nikakor ni vseeno in upam na njegovo popolno in hitro okrevanje. Hvala ker me že ves čas izdatno obveščate o stanju Pina prek SMS-ov.
Grega
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #31 : torek, 29.07.2003 : 13:23:44 »


Citat

Namesto konstruktivne reakcije (tudi če bi bila bolj energična) lastnikov in poznavalcev pasme se je zgodilo tisto, kar sem nerad predvideval. Bolj ali manj čustveni izbruhi ženskega spola (ugotovitev, da se oglašate v glavnem ženske je dejstvo in ne provokacija!), ki v posameznem pisanju prerastejo do sovraštva brez razloga.


Mislis da nasi forumovski decki razmisljajo kaj drugace kot me histericne in dvobojev zeljne zenske Grin.Pa zopet si ti tisti,ki je sovrazno nastrojen,celo tako da vse pse meces v isti kos.Nisem poznavalka pasme,jih obcasno srecujem,sem pa lastnica psa,za katerega veljajo podobni predsodki in moram reci da mi ko slisim podobne izjave,zavre kri.Lastniki te pasme pa se verjetno drzijo nazaj,ker so verjetno postali imuni na podobne izjave.
Tale besedica sovrastvo pa verjetno izvira iz tvojega obcutka ogrozenosti Tongue.
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #32 : torek, 29.07.2003 : 13:31:50 »

Andi, kakšnega psa pa maš?
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #33 : torek, 29.07.2003 : 13:33:40 »

Aja pa še to, naslov teme me "bode v oči"...-APBT ZOPET napadel brez razloga..kako in zakaj zopet?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #34 : torek, 29.07.2003 : 13:42:45 »

Goa,dobermana.
Logiran
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #35 : torek, 29.07.2003 : 14:21:09 »

Kuža je že drugi dan zaradi dodatnega vnetja in odstranitve odmrle kože na modih ponovno brez šivov. Opdrt rana se čisti in je zaščitena z gazo v elastični mreži. Po današnjem previtju rane na kliniki, je kirurg odločil, da se bo rana jutri ponovno očistila in zašila. Od včeraj popoldne, ko smo ga prinesli iz klinike vseskozi leži v svojem ležišču, noče jesti (razen nekaj čokoladnih keksov iz roke), noče piti iz posode ampak samo z našo pomočjo t.j. iz vrečke z malo luknjo na koncu. Zaskrbljujoče je da od včeraj tudi noče izločati ne tekočine ne blata. Ko ga nesemo na dvorišče se takoj vsede in popolnoma miruje.

Dogodek se je zgodil v Ljubljani na Kodeljevem, čeprav točna lokacija sploh ni pomembna. važno je dejstvo, da je odrasel popadljiv pes brez razloga napadel prijaznega mladiča!!!

Dogodek je prijavljen Policiji. Končno je prijavljen tudi Republiški Veterinarski Upravi, ki bo po telefonskem zagotovilu dala ustrezen nalog za ukrepanje Veterinarski inšpekciji. V njihovem centralnem registru ni bilo mogoče takoj ugotoviti ali je ta APBT sploh cepljen proti steklini.

Ljudje ne si pustit metat pesek v oči, da so APBT prijazni in socializirani kužki ter ne nasedat tistim, ki se tudi v tem postu trudijo enačiti jih z Dobermani, Rottweilerji ipd. Kako težko je iz borbene pasme ustvariti za druge pse potencialno nenevarnega kužata in kako dolgotrajen je ta proces, je živ dokaz Angleški Buldog. Nič nimam proti ljubiteljem APBT, nasprotno želim jim veliko uspeha pri preoblikovanju pasme v ... Ne bom pa nikoli več sprejel praznih marenj brez argumentov, kako so ti 'kužki' nenevarni in primerni za družbo z drugimi psmi. To je pogojno možno samo pod strogim nadzorom pravega in avtoritativnega vodnika, pa tudi nagobčnik ni odveč.

Ker se je oglasil tudi lastnik APBT, sem s tem debato v tej temi zaključil. Bom pa naprej spremljal forum. Mogoče samo pojasnilo glede ovohavanja, čeprav je to popolnoma nepomebno, ker nič ne spremeni dejstev. Če želi lastnik potencialno nevarnega psa le-tega približati drugemu psu, je potrebno prej vprašati!!! Seveda, ponosni lastnik ubijalca niti pomisli ne na to, saj če se že zgodi ugriz bo vedno nastradal fizično šibkejši.

Lep pozdrav vsem, tudi mojim 'sovražnicam'.
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #36 : torek, 29.07.2003 : 18:57:43 »

Ja zdej ne vem kdo se je približal komu..vidva ali on s svojim psom..?
Vidiš pa spet tlačiš vse te pse v isti koš..to je diskriminacija in nič drugega:"če želi lastnik POTENCIALNO NEVARNEGA PSA približati drugemu da mora prej vprašati".. normalno da če je pes hud da ga ne bo pustil k drugemu psu, ampak če pa spada "med potencialno nevarne pasme" kot si se izrazil potem pa ne vem več..katere pa so zate "potencialno nevarne pasme"?? Huh
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #37 : torek, 29.07.2003 : 19:08:18 »

Se pravi da če boš ti smatral nekega psa za hudega oz. potenc. nevarnega se ti ne bo smel približati? Pa očitno se bomo še kregali če boš nadaljeval z izjavami ala-pitbull-ubijalec
Kaj pa če se ti bo približal NO? V Ribnici je nekoč zadavil šicuja..Pudelj?Ko je bil moj pes mladič se je strgal s povodca in ga napadel..In da boš vedel da je lahko tudi obratno..ko je bil APBT mojga kolega še čisto majhen, ga je napadel labradorec! Sliši se neverjetno, vendar ima tist labi veliko slabih izkušenj s psi tako da jih preprosto ne prebavlja..
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #38 : torek, 29.07.2003 : 21:41:52 »

turbos474, psicku zelim cimprejsnje in popolno okrevanje, pa se enega  Kiss  Smiley. Sosedin psicek je ob podobnem incidentu zal podlegel poskodbam. Ker me ni bilo zraven, ne vem katere pasme je bil pes, gospa pa pravi, da je slo za pitbulla (kar je dejansko zelo dvoumno, kajti vecina jih sploh ne loci  :-/). Taki in podobni incidenti mecejo slabo luc na pasmo, ki pa v bistvu ni nic kriva. Zgodi se lahko komurkoli, kadarkoli. Sama imam se najmanj problemov s "pitbulli", kajti imajo odgovorne lastnike, ki ne dopuscajo, da bi njihov pes (in ne pasma!) ogrozal okolico. Zal pa je tu okrog prevec takih, ki menijo, da je spuscen pes sveta pravica, sami pa so bozanstva, ki lebdijo nad tlemi. Seveda so njihovi psi (brez izjeme) izredno prijazni in se res nikoli ne bi stepli, vedno se umaknejo. To je morda res lepa pravljica za lahko noc, resnica pa je zal drugacna. Ti bi dal psom nagobcnik, sama bi dala tem lastnikom "namozgalnik", da bi malo manj mislili, kajti ocitno jim to ze presneto skodi.

Verjetno bo to cudno slisati, ampak grega1, zal mi je tudi vasega kuzka kot tudi celotne pasme, ki bo zopet na udaru. Ce bi lastniki "pitbulla" ob incidentu posredovali, bi bil psicek verjetno se ziv, tako pa so dogajanje le opazovali.--> gre za incident omenjen na zacetku sporocila, da ne bo pomote.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #39 : torek, 29.07.2003 : 21:53:14 »


Citat

Se pravi da če boš ti smatral nekega psa za hudega oz. potenc. nevarnega se ti ne bo smel približati?


Hm, ce je bilo res tako misljeno, se s tem strinjam. Tudi sama ne pustim, da bi se mojemu psu priblizal kaksen potencialno nevaren oz. hud pes. Potencialno nevaren pes=katerikoli spuscen pes (ali psica), ki se poskusa stepsti z mojim. Takega psa mislim odganjati in odgnati na vse mozne nacine, pa naj bodo humani ali pa ne. Ne bom tvegala poskodb svojega psa, zato da bo lastnik doticnega potencialno nevarnega psa v miru lahko pokadil svoj cikec in poklepetal s prijateljem.

Da lastniki vecjih psov (in ne pasem!) zviska gledajo na lastnike manjsih psov, je postalo ze pravilo. Ce se psa stepeta, je namrec logicno, kdo bo izgubil in kdo zmagal. No, zal so nekateri se na stopnji licinke in ne dojamejo, da bitje na drugi strani povodca (se pravi tam, kjer ni ostrih zob) ne misli le mirno stati in opazovati dogajanja. Po parih incidentih pa le vklopijo tistih nekaj malih sivih celic in tako imava s psom nekaj casa mir. Zal njihov spomin ne seze ravno dalec v preteklost in moram "vajo" cez nekaj casa ponoviti. Saj veste, obnavljanje ze naucenega...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
darko1
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 2


« Odgovor #40 : torek, 29.07.2003 : 22:13:37 »

Turbos474 postopas popolnoma pravilno.
V kolikor bi se to zgodilo mojemu psu, bi od lastnika stozil se gate, ki jih ima na sebi.
Vem, da to sicer kuzku ne bo pozdravilo poskodb in odgnalu strahu, vendar pa zal druge pravne poti ne vidim...

Vso tisto jamranje lastnika, da se nikoli ni nobenega napadel in ostala solata me pa samo razbesni. Grrrrr...  Angry Angry Angry Lastnik je za dejanja psa odgovoren. Konec. Ce za vzgojo / krotitev ubijalskih nagonov psa ni sposoben, naj si omisli tamagocija.

Upam, da se bo kuza cimprej telesno pozdravil, psihicno zal verjetno se dolgo ne.
Drzimo pesti zanj.
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #41 : sreda, 30.07.2003 : 00:31:39 »

Turbos,  skusal bom biti zelo jedrnat in kratek, ker se mi s tabo res ne ljubi ukvarjati. Ne zato ker drugace mislis. Zato, ker zgledas zgolj se en tak ticko, ki enostavno ne prenese misli, da mogoce nima prav, pa cetudi mora zato cel svet postaviti na glavo. Nekateri ljudje pac ne morejo shajati brez drame, tako kot odvisnez brez droge.  To je njihova injekcija adrenalina, ki daje smisel puscobi njihovega zivljenja.  Tvoje "injekcije" in tvoji problemi me ne zanimajo, vse dokler ne skusas izrabiti mene za svoj dnevni "trip".  Ce se vedno ne ves kaj mislim s tem, bos morda ugotovil z nadaljnjim branjem mojega posta.  "Spreobrnjencev", ki po neuspelem zaletavem lastnistvu psov "modnih" pasem, hitijo pljuvati po pasmi in "cudnih" ljubiteljih zato, ker jim je neprijetna misel, da pasmi niso bili kos ker enostavno niso zreli zanjo, tudi ne manjka. Ce morda ti pades v to kategorijo, si nikar ne misli da si zato nekaj posebnega. Takih se ne manjka.

O pasmi in vseh problemih, ki se pojavljajo v zvezi z njo, sem - tudi na tem forumu - predebatiral po dolgic in pocez.  In res se mi ne da ponavljat znova in znova mojih stalisc in prepricanj. Ponovil bom samo bistvo: 1. Proti APBT, ki so agresivni ali nezaupljivi do ljudi sem proti najmanj toliko kot si (predvidevam) ti. In to zato, ker take pse smatram za "skart robo". 2. Proti lastnikom, ki s svojimi psi ogrozajo druge sem ravno najmanj toliko proti. 3. Sem absolutno za to, da se zakonsko stvari uredi tako, da se posameznikom, ki so znani po nasilnistvu, se zlasti s psi, lahko prepove posest ali vodenje psa. Kakrsnegakoli psa. 4. Sem za strozje (v praksi in stroki utemeljene) zakone za preprecevanje pasjih napadov, ki vkljucujejo VSE pse.

Pljuvaj po nevarnih psih in njihovih lastnikih kolikor ti pase. Kdaj se ti bom tudi pridruzil. Ne drzni pa si pljuvati po lastnikih, ki svojimi psi ravnajo tako kot je treba. In ne drzni si pljuvati po ljubiteljih, lastnikih in vzrediteljih APBT, ki s pasmo skusajo dosegati in dosegajo cisto obicajne pasje in druzbeno sprejemljive stvari. Pa cetudi to pocnes zvito, ko govoris samo o "teh psih" oziroma "tej pasmi". In, mimogrede, v tak majhen poduk: lastnosti in neko tezavnost pasem doloca vzreja, ne formalna pasemska pripadnost. Aktualna vzreja, ne tista izpred sto let ali nevemkdaj. Obstaja uveljavljena vzreja APBT, ki si prizadeva doseci in dosega ravno nasprotne lastnosti od tistih, ki jih ti izpostavljas. Pljuvanje po teh psih in tovrstni vzreji zgolj zato, ker se tebi ne ljubi ukvarjati z zakoni genetike (o te nadlezne drobnarije...) in raje vztrajas pri neki srednjeveski miselnosti, da je vse "v krvi" oziroma imenu, pravzaprav pove vse. Kratek nisem bil. Upam pa da vsaj kolikor toliko jedrnat.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #42 : sreda, 30.07.2003 : 07:46:11 »


Citat

Kuža je že drugi dan zaradi dodatnega vnetja in odstranitve odmrle kože na modih ponovno brez šivov. Opdrt rana se čisti in je zaščitena z gazo v elastični mreži. Po današnjem previtju rane na kliniki, je kirurg odločil, da se bo rana jutri ponovno očistila in zašila. Od včeraj popoldne, ko smo ga prinesli iz klinike vseskozi leži v svojem ležišču, noče jesti (razen nekaj čokoladnih keksov iz roke), noče piti iz posode ampak samo z našo pomočjo t.j. iz vrečke z malo luknjo na koncu. Zaskrbljujoče je da od včeraj tudi noče izločati ne tekočine ne blata. Ko ga nesemo na dvorišče se takoj vsede in popolnoma miruje.

Turbos,
Imam samo eno vprašanje - iz podrobno opisanega zdravstvenega stanja kužka sem razbrala, da mu nekako poskušate "ohraniti" moda. A se ti ne zdi tole že matranje?! Odloči se za manjše zlo (=kastracijo), saj ga tele razne odprte rane in podobno na koncu res lahko stanejo življenja. Razmisli, kaj ti je RES POMEMBNO pri vsej stvari.... kar se je zgodilo, se res ne da odvrteti nazaj in spremeniti, lahko pa zdaj trezno razmisliš in psa odrešiš vse nadaljnih (mučnih/potrebnih?!) operacij.

Vsekakor pa mu želim čimprejšnje okrevanje!

Katarina

Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #43 : sreda, 30.07.2003 : 10:47:35 »

Tjaša, nikakor ne mečem vseh lastnikov psov v isti koš in tudi osebno nimam nič proti AST,APBT,rotom in dobermanom ali podobnim pasmam razen, da sem prepričana, da te pasme psov osebno niso zame.Vendar pa sem prevečkrat videla, kaj naredijo NEKATERI lastniki svojim psom.Vem da obstajajo ljudje, ki imajo takšne pasme za svojo dušo in tudi znajo skrbeti za njih.Lahko ti povem, da poznam tudi pse teh pasem, katerih obnašanje je podobno vsem ostalim psom. Na žalost pa sem na našem koncu videla veliko pubertetnikov, ki so bili lastniki takih psov in njihovo ravnanje z njimi.Za primer naj ti povem, da sem nekoč naključno videla, kako so rotweilerja zaprli v avto, potem pa so mu od vzunaj tolkli po šipi , da je bil revež v avtu že čisto penast.Sorry, ampak poznam tudi nekaj takih lastnikov psov, ki niso za moje pojme primerni niti za lastnika plišaste igračke, kaj šele za psa.Na koncu pa tej reveži, ko se jih lastniki naveličajo končajo z kakšnim metkom v čelu.
LP Tjaša
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #44 : sreda, 30.07.2003 : 16:01:26 »

Ja saj to je men en rekel, ko je še hotel imeti dogo argentinota..da ga bo vzgajal s trdo roko, vendar ne v smislu avtoritete pač pa dobesedno s trdo roko.. tako kot sedaj vzgaja svoje pse..pravi, da mu je vzreditelj njegovega sedanjega psa rekel, da naj ga 1x na teden pretepe da si bo zapomnil, kdo je šef..če je že (verjetno kvazi) vzreditelj tak..in ta tip je pislil argentinko tako vzgajati, ko pa se mu rekla da očitno ne pozna pasme in da se mu ne bo pustila tepsti ter da če ji bo dovolj da bo "ukrepala" je pa rekel da če to naredi, da jo bo dal pa takoj ustrelit.. poleg tega bi jo vzgojil tako da bi pse še tolerirala neznancev pa ne..da se tujcem nebi pustila božati..tut taki ljudje obstajajo, ja..dejstvo pa je da bi sam vzgojil takega psa, ko pa bi se obnašal kot je hotel samo do njega) bi mu dal pa šus u glavo.. Lips Sealed  Nasrečo sem ga prepričala da ta pes ni zanj, zdaj pa bi norc rad že Bullerierja.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines