mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:56:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 248342 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #45 : sreda, 30.07.2003 : 21:47:54 »

Jaz osebno mislim, da ni vse odvisno od človeka. Veliko je tudi genetskega in osebnega, kar pes prinese na svet. So odstopanja od pasme do pasme. Na svojih lastnih izkušnjah temelji to moje prepričanje, saj sem lastnica 3 kužkov iste pasme, in sicer 2 psic in pa enega samčka.Torej vsi trije kužki so imeli enako vzgojo od osmega tedna naprej, pa so izredno različni po karakterju in odzivih na okolico. To je dokaz da tudi genetika velja nekaj.
Normalno pa je, da človek lahko oblikuje vsakega psa po svoje.

To so moje izkušnje
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #46 : sreda, 30.07.2003 : 22:01:43 »

To je res. Se pa da neprijetne lastnosti ob pravilni vzgoji omiliti.
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #47 : sreda, 30.07.2003 : 22:04:24 »

Zanima me če poznate koga ki ima Dogo Argentino in jo je kupil v BiH..vzreditelj mi je povedal da je en potomec njegove Viktorije v Izoli, en pa v Celju..ker najverjetneje bom mladiča kupila pri njemu in me zanima kakšna sta potomca karakterno ipd..
Logiran
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #48 : nedelja, 23.11.2003 : 20:09:07 »

Predvsem zaradi obveščanja zainteresiranih lastnikov(-c) družnih psov nadaljujem debato v tem postu. Najbolj pomembno v vsej zadevi je sicer dejstvo, da je bilo zdravljenje našega PŠ 100% uspešno in je danes telesno zdrav kuža, v polni kondiciji in tipičen predstavnik pasme.
Vendar pa s tem zadeva še ni zaključena. grega1 lastnik mešanca s pitbullom se je glede svoje odgovornosti za dogodek namreč 'podelal' v hlače. Po 'iskrenem' obžalovanju in opravičevanju, ob dejstvu, da je njegov popadljiv odrasel pes nenadno napadel in močno ranil našega mladega najmanj trikrat lažjega in precej manjšega psa, se je en mesec po dogodku premislil glede plačila stroškov. Očitno je s pomočjo svoje mamice (grega1 je star 29 let!) najprej pogrunatal, da bi bila krivda glede dogodka lahko deljena, zatem pa je po pozivu našega odvetnika, njegova mamica izjavila, da bo stroške poravnala preko zavarovalnice oz. celo razmislila, da bi oni 'sprožili postopek proti nam'. Hallloooooo!? Tudi mogoče. Seveda po tem, ko bom jaz lastnoročno temu mešancu s pitbullom npr. razbil zobe spodaj in zgoraj desno.
grega1, ne se bati. Tega ne bom storil, saj so psi samo uboga živa 'stvar' (kot stvar jih na žalost obravnava odškodninsko pravo) v oblasti človeka. Imam pa zadosti tvojega bleferskega obnašanja in čakanja na poravnavo stroškov. Naslednji teden bom dal odvetniku nalog za vložitev tožbe proti tebi. Vedi, da te bom tožil do konca, ne glede na čas in denar, ki ga bom s tem še zapravil.
Še za ostale forumovce. Ker se večina lastnikov družnih psov (verjetno 99%) v podobnih primerih ne odloča za vložitev tožbe proti neodgovornim lastnikom potencialno nevarnih (beri: z velikim močnim gobcem, ki lahko naredi težko poškodbo psu ali človeku) in popadljivih psov, bom zainteresirane forumovce tudi o odločitvi sodišča obvestil v tem postu. Mogoče bo informacija pomagala pri ukrepanju drugih psičarjev(-k), ki bodo imeli podobne grenke izkušnje s potencialno nevarnimi in popadljivimi psmi neodgovornih lastnikov(-c). Če sodišče ne bo logično pravilno ukrepalo, bomo pa sami. Šibkejšega je treba vedno zaščititi, ali ne?
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 53


« Odgovor #49 : nedelja, 23.11.2003 : 20:15:09 »

maš prov TURBOS

Men se tudi tak zdi Undecided
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #50 : sreda, 26.11.2003 : 10:12:15 »

ne vem, kaj naj si ob vsem tem mislim.
doma imam tri mesece starega staffordskega bull terierja. za pasmo sem se odločila zato, ker mi je zelo všeč njen izgled in njen karakter. poznam kar nekaj psov te in podobne pasme, nisem še zasledila agresivnega.
imam dva majhna otroka. res mislite, da bi pasmo kupila samo zato, da bi ju spravila v nevarnost in se z njim kazala na cesti?
baje da ima v sloveniji največje število ugrizov labradorec.
sama sem bila priča le napadu nemškega ovčarja, ki je napadel brez razloga 10 let starega dečka. počkodbe so bile zelo hude.
menim, da pes najprej počasi kaze znake agresivnosti in se ne spremeni v agresorja čez noč. prej smo imeli nemško dogo, zaradi prvih znakov agresije nad otroci in sestro moza, je ni več..
prosim, ne pišite, da so vsi aptbji in ostali podobni psi za v isti koš.
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #51 : sreda, 26.11.2003 : 10:54:07 »

Ojla,

Morm rečt, da sem po zadnjem postu ostala z odprtimi usti...Nempka doga, ki je začela kazati znake agresije? Ne morem verjet....resno....Ker do sedaj sem spoznala kar nekaj nemških dog in niti en, resnično, ni niti pod razno pokazala kaj drugega kot veselje in naklonjenost... Le kaj je bilo narobe z vašo, oz. kaj jo je navedlo k temu, da je postala agresivna, oz. da vas je nekako hotela braniti? Je bilo morda kdaj kaj slabih izkušenj, morda kakšen zdrs pri vzgoji?


Pa lep dan
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #52 : sreda, 26.11.2003 : 11:21:41 »

afrodita,
jaz tudi ne vem, kaj si naj o tem mislim.
"pes pocasi pokaze znake agresivnosti in se ne spremeni v agresorja kar cez noc" - imas prav! tudi "kar tako" se ne spremeni, mora ze kak clovek kaj narobe narediti, da se spremeni.

ampak za nekatere lastnike je ocitno enostavno. ob prvih znakih agresije zvalijo krivdo na psa - in ni ga vec...

mogoce bi bilo pametno, da premislite kdo je kaj naredil narobe pri vasi nemski dogi (doga gotovo ne!), da se stvar ne bo ponovila in kar naenkrat tudi stafforda ne bo vec...

lp
marko
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #53 : sreda, 26.11.2003 : 11:22:55 »

roti!
Tudi mene zanima, zakaj je doga omenjena 2 posta nad mano začela kazati znake agresije.

Vendar lahko povem tudi sama dodatno zgodbico o dogicah. Res je, da so ti psi vse prej kot popadljivi in nevarni, vendar obstajajo izjeme. Povsod so izjeme, če smo natančni  Wink
Sem se zadnjič pogovarjala z bivšim lastnikom dogice, ki je ugriznila otroka. Res skrajno nenavadna lastnost za miroljubnega velikana. Pa se zadeva ni zgodila npr. na domačem terenu ali kaj podobnega, ko pes brani svoje ozemlje...
Lahko opomnim zudi na tigrasto dogo (Car), ki je pristal v zavetišču (nevem ali je bilo govora tu ali na mojpes.com? sram )
Pes niti približno ni bil socializiran in žal se je temu primerno vedel (beri- skrajno netipično dogaško Tongue )

Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #54 : sreda, 26.11.2003 : 11:30:53 »

Tam kjer sem trenirala smo imeli nemško dogo, ki je bila strah in trepet vseh. Prišla je k nam s polomljenim repom, ker so jo bivši lastniki imeli v premjhnem boksu, tako da se je rep dobesedno zarasel postrani. Pa smo jo dali kupirati. Na začetku smo jo hranili z škripcem ker ni pustila zraven. Potem po nekaj časa je bila normalno spuščena pri štali, vendar boh ne daj da se je kakšen tujec približal konjem. Ubila je mladičke ki jih je imela mešanka, na koncu pa napadla lastnika in mu razmesarila roko. Pa je šla evtanazijo pri 11 ih letih.
Logiran
roti
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #55 : sreda, 26.11.2003 : 13:47:01 »

Nikakor nisem hotela trditi, da so doge miroljubne in neagresivne vse po vrsti...To ni res, ker tega ne moremo trditi za nobenega psa, niti za oasmo!!! Trdim pa, da doge nimajo karakterno pogojene agresivnosti, torej je pri vzgoji potrebmo malo manj pazljivosti kot recimo pri APBT, AMSTAFF, dobi, roti, ......Je pa tudi res, da je za sprožitev agresije potrebna človeška napaka oz. slaba izkušnja s čimerkoli,kar pa je spet pogojeno s človekom in njegovo nepazljivostko...
Tore? Vsi kužki so tabula rasa, v katero prve črke vpišemo mi, ljudje, kasneje pa tudi izkušnje, ponovno največ z ljudmi...


......in bom nehala klobasat..... Grin
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #56 : sreda, 26.11.2003 : 14:02:13 »

jaz pa niti ne mislim trditi, da so vse agresije psov nujno povezane s clovekom. tudi kaka bolezen verjetno lahko spremeni obnasanje psa.
pa se: upam se trditi, da VSAK lastnik psa dela napake pri vzgoji, bolj ali manj "usodne" in tudi bolj ali manj "popravljive" (kar je tudi odvisno od pasme - dolocene pasme pac lazje "odpustijo" krivico, druge pa tezje). verjetno pa nobeden izmed nas ni nezgresljiv.
samo, da eni skusajo napake popravljati in se uciti, drugi pa enostavno odstranijo psa in sploh ne uvidijo, da so njegovo vedenje zelo verjetno povzrocili sami, si nabavijo novega....
gotovo obstajajo tudi situacije, kjer je pac treba psa evtanazirati, ker so bile napake tako velike, da niso vec popravljive in varno sozitje s psom ni vec mozno - vseeno pa ni kriv pes, temvec mi!
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #57 : sreda, 26.11.2003 : 19:49:03 »

Citat
tudi kaka bolezen verjetno lahko spremeni obnasanje psa.
To lahko potrdim! Wink
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #58 : četrtek, 27.11.2003 : 08:08:10 »

ja, naša dogica je imela slabe izkušnje.
no, začelo se je ze na samem začetku. ko sva jo šla kupit, sva vzela samčka, ki je edini odšel stran, torej vsi so bili na kupu, le najin samček je odšel po svoje, ko jih je spustila lastnica ven.
naj povem, da ima moz veliko izkušenj s psi. njegov zadnji ovčar, ki je zal imel raka, je bil zlati pes. jaz tako zdresiranega psa še nisem srečala.
no, doga je bila v ogromnem boksu, ki ga imamo na pasceli zraven hiše. imela je tezave s kolki, zato je morala biti veliko časa pri miru. torej nič sprehodov, nič norenja. ze ko je bila mladiček, je šepala.
pri nas v ulici pa imamo nekaj otrok, ki ne vejo, da ima pes spomin. enkrat sem jih zalotila, ko so našega psa izzivali, tekali okrog njegove kletke in udarjali po ograji. res je bil takrat še mali in ga je bilo strah, toda ko je zrasel in ko je zagledal otroka, je bilo konec veselja.
to, pa še polno drobnih malenkosti, zaradi katerih smo jokali, ko smo ga dali stran.
no, najbrz sem se tudi zato takrat odločila, da bo naslednji pes hišni pes. sedaj naš major prebiva kar z nami in je naš povsod.
dogo bova pa še imela, toda potem, ko bo čas. ko otroci odrastejo in grejo po svoje, takrat bo pa naša parcela polna boksov, verjemite
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #59 : četrtek, 27.11.2003 : 15:16:20 »

Hm, vse lepo in prav! Zal mi je, da se je tako nesrecno koncalo z vasim psom. Vendar je doga hisni pes in ne pes za v boks. lp
Logiran

Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines