mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 21:50:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 248548 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #75 : nedelja, 30.11.2003 : 11:00:49 »

Citat
Kaj pa, ko začne vse ovohavat, pa ko skoči na pult, pa ko gremo spat pa skoči v posteljo ... ?
Mene ovohavanje nič ne moti ('pes gleda svet z nosom' Cool ), skakanje na pult se hvalabogu ne prakticira, na posteljo stopita pa samo, ko jima to z roko jasno nakažem in dovolim.
Se mi pa zdi, da imaš pzorko kar dominantnega pesota in vrjamem, da bi si obupno prizadeval zlesti na tvojo posteljo, ko bi šel spat.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #76 : nedelja, 30.11.2003 : 11:09:44 »

Kaj pa, ko začne vse ovohavat, pa ko skoči na pult, pa ko gremo spat pa skoči v posteljo ... ?

Kaj pa pes ovohava v stanovanju? Stvari, obiske? Saj se psa nauči bivanja v stanovanju. Verjemi, da se ga da. Nekatere malo hitreje kot druge. Naš samec se je zelo hitro naučil kaj sme v stanovanju in česa ne sme, drugače je bil spet zunaj. Nikoli pa ni kradel iz pulta ali skakal na pult. Pa tudi če je bil zrezek na njem. Za posteljo se ga pa tudi od malega uči, da ne sme ležat na njen in je problem rešen.

Sicer pa, vsak si izbere tako kot želi. Tudi mi imamo enega psa v hiši, drugega pa zunaj.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #77 : nedelja, 30.11.2003 : 12:04:35 »

Ja meni se zdi logčno, da pes povoha človeka, ko pride k hiši. Tvoj obiske povoha zunaj na dvorišču, moj jih pa pač v stanovanju.
Hm, pes ki bi skakal na pult? Ja no moj ne prakticira ničesar podobnega, spleza pa v mojo posteljo ampak z mojim dovoljenjem.
Skartka vse je odvisno od nas lastnikov, koliko psu dovolimo in kako občutljivi smo na pasjo dlako, slino , spraskan parket itd.
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #78 : nedelja, 30.11.2003 : 12:55:09 »

živjo!
Pes v stanovanju definitivno zahteva več pozornosti in znanja kot pes v pesjaku - o tem ni dvoma!
S svojimi psmi, ki živijo z menoj, nimam nikakršnih težav. Nobeden ni nikoli ničesar uničil (razen spraskanega parketa - brez tega pač ne gre) ali ukradel, ko nas ni zraven. Brez problema lahko pustim kakršnokoli hrano ali stvar v dosegu psov, tudi, ko nas ni doma. Nikoli nisem tepla svojih psov, da sem jih naučila sicer strogih pravil, ki veljajo v stanovanju. Naprimer: ko pridejo obiski, dovolim, da jih psi pozdravijo, potem pa morajo mirovati na prostoru. Ne dovolim pretiranega skakanja in norenja v stanovanju, ne dovolim lajanja (kar za bokserje ni problem), ne dovolim tac na mizi ali pultu v kuhinji, in še in še je teh pravil, ki so jih psi brez problema sprejeli. Na kavču spijo vsi, vendar le ko je pogrnjen z njihovo dekico.
Vse to je zahtevalo veliko predanosti, vloženega dela in potrpežljivosti. Vendar se je splačalo - tako lahko z menoj gledajo film, asistirajo pri kuhanju, mi delajo družbo, ko delam, mi "pomagajo", ko pucam, skratka - so moji prijatelji. Poleg tega gredo pa še na sprehode, kjer delamo stvari za zunaj (žogice, igrice, tek, itd).
Za mene je veliko zadovoljstvo, da vidim, da so moji psi zdravi, zadovoljni in srečni. To mi pomeni zelo veliko.

Malo se sicer oddaljujemo od teme, vendar mislim, da je tudi v tej temi par povezav, ki jih lahko iščemo v vzrokih za popadljivost psov. Nesrečni, nesocializirani, izobčeni psi in psi, ki niso uspeli uresničiti svojega "socialnega statusa", so nedvomno bolj negnjeni k popadljivosti.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #79 : nedelja, 30.11.2003 : 12:56:02 »

Se strinjam s tem, kar si napisala. Samo vseeno še vedno trdim, da  pes ni za v človekovo posteljo. Kaj pa, ko začne vse ovohavat, pa ko skoči na pult, pa ko gremo spat pa skoči v posteljo ... ?
Moj zlati prinašalec je vedno spal ali na kavču ali v mamini postelji. Potem sva se odselila, zdaj z njegovo mačko spita na tleh. Problemi? NIKOLI!!! Kuža ima 6 let.

Pa še direkten odgovor: Vsi psi ovohavajo. Vzgojeni psi ne skačejo na pult. Pes ali spi v naši postelji ali pa ne. To je naša odločitev, ki jo pes 100% sprejme, če smo dosledni.

LP! 5ra
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #80 : nedelja, 30.11.2003 : 13:03:10 »

Aja, še nekaj na naslovno temo: če pes ugrizne (človeka ali psa) je kriv lastnik. Jaz imam 6 letnega ZP, ki je vedno spuščen, ker je prijazen tako do ljudi kot do psov. Imam pa tudi letos spomaldi posvojeno pitbulko, staro kakšna tri leta, ki je prijazna do ljudi, psov in tričetrt psic - torej zna biti agresivna do vsake četrte psice. To je zame več kot dovolj, da ni nikoli spuščena brez nagobčnika in nadzora.
Torej - če jo zdajle spustim in se stepe, je krivda MOJA, ne njena!!! Je res?!?

LP! 5ra
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #81 : nedelja, 30.11.2003 : 13:47:29 »

Vixen točno tako! Vedno je kriv lastnik nikoli pes. Vedno, lahko tudi rečejo da je bil pes ne vem 5 let ok potem je pa naenkrat čez noč postal popadljiv ampak to ni res. V ozadju v mladosti, v tistih petih letih se je pač moralo zgoditi nekaj, da ga je privedlo do popadljivosti.

No pa še nekaj, ko je imel moj še družbo (mačko) je spal z njo, natleh, na dekici, na ploščicah v kopalnici itd. Od kar pa mačke ni več ja našel družbo pri meni v postelji. Je pa res tako kot je rekla Dunja kuža se mora privaditi bivanju v stanovanju, treba mu je takoj pokazati kaj je dovoljeno in kaj ne. Moj ni uničil niti ene stvari, nikoli ni vzel hrane z mize, nikoli ni bilo nobenega problema z njim. Ne z navajanjem na čistočo niti kašnih drugih problemov.

LP
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #82 : nedelja, 30.11.2003 : 14:57:32 »

Citat
Imam pa tudi letos spomaldi posvojeno pitbulko, staro kakšna tri leta, ki je prijazna do ljudi, psov in tričetrt psic - torej zna biti agresivna do vsake četrte psice. To je zame več kot dovolj, da ni nikoli spuščena brez nagobčnika in nadzora.

Se strinjam. Moj najstarejši samec (7 let in pol) je zelooo dominanten. Odkar je zečel kazati pretirano željo po rangiranju s samci, ki so enako veliki ali večji od njega (manjši ga ne motijo) je na povodcu povsod tam, kjer je možnost, da srečam psa brez povodca. Če vidim, da se mi prebljižuje kak pes, ki ni na povodcu in ga ne poznam, pomaham lastniku in mu zatulim, če lahko prosim priveže psa, še rajše pa se izognem, če se le lahko. Je malo nerodno, ampak tako pač je. Je premočan (karakterno, kakor tudi fizično) da bi rizikirala da naletim na psa, ki se mu nebi podredil. Na sprehodu sem rada sproščena s spuščenimi pesi, da se lahko igramo, zato se z njim raje izogibam mestom, kjer je veliko psov na kupu. Z ostalimi psmi nimam nikakršnih problemov, pa so rasli in bili vzgajani v istih razmerah.
Res pa je, da je vzrok za tako vedenje mojega psa v enem samem dogodku, ko ga je brez opozorila od zadaj (med tem, ko  je bil na povodcu, btw) pri 2 letih napadel nemški ovčar in mu razparal vrat. Pred tem je bil pes totalno nežen in umirjen, konfrontacijam se je izogibal. Po tem dogodku pa sem opazila veliko spremembo v vedenju do drugih samcev velikih pasem.
Zato se sedaj raje izogibam psom, ki jih ne poznam - dobesedno se obrnem in pobegnem v nasprotno smer, če se mi pribljižuje nepoznan velik pes brez povodca. Nažalost je veliko takih lastnikov, ki niso dovolj previdni, pa čeprav se zavedajo, da imajo psa, ki ne rabi veliko, da se stepe.
Da ne bom rekla - nekateri celo uživajo v tem! Tudi to sem že videla.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #83 : ponedeljek, 01.12.2003 : 07:08:16 »

Tukaj vas je verjetno večina takšnih, ki so življenje posvetili psom. Kaj pa služba, šola? Nekateri moramo delati dopoldne in popoldne. In za psa se res najde malo časa.

Sem ga pa včeraj dal za hec malo v  mojo sobo.  Takoj vse prevohal, potem pa je postal nadležen in se je hotel igrat. Vrgel se je po tleh in puf...naval dlak. Tako da nekako ne zlaufa, da imamo takšnega psa v hiši. Sploh pa ne zdaj, ko je mlad in razigran.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #84 : ponedeljek, 01.12.2003 : 08:40:15 »

Tukaj vas je verjetno večina takšnih, ki so življenje posvetili psom. Kaj pa služba, šola? Nekateri moramo delati dopoldne in popoldne. In za psa se res najde malo časa.

Sem ga pa včeraj dal za hec malo v  mojo sobo.  Takoj vse prevohal, potem pa je postal nadležen in se je hotel igrat. Vrgel se je po tleh in puf...naval dlak. Tako da nekako ne zlaufa, da imamo takšnega psa v hiši. Sploh pa ne zdaj, ko je mlad in razigran.

 Huh Angry Angry Tega sploh ne bom komentirala...  Angry Angry Angry Zdi se mi, da sploh ne bi smel imeti psa. Bolje bi bilo, če bi si kupil plakat in ga obesil na steno. Ta namreč nima nobenih zahtev, ne je, ne pije, ne slini se, ne pušča dlak, ne lula in te nikoli ne nadleguje z željo po igri... OBUP !!!  Angry Angry
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #85 : ponedeljek, 01.12.2003 : 09:07:09 »

pzorko: ali se ti ne zdi normalno, da jevse prevohal, če je bil prvič v tvoji sobi? Okolje mu je bilo pač neznano in ker psi spoznavajo stvari večinoma s smrčkom je pač moral povohat.
Sicer pa tudi drugi hodimo v šolo, delamo, imamo še kaj poleg psa, polno drugih obveznosti, vendar se prilagajamo. Večinoma jaz, pes se ne, ker se mu ni treba, če sem se odločila da bom imela psa potem skrbim zanj tako kot bi si želela, da bi drugi (če bi bila jaz pes) skrbeli zame.
Če pa ti za svojega nimaš časa, že sedaj ko je mlad, ko je pri hiši ponavadi največje navdušenje, se sprašujem v kakšnega psa bo zrastel.  Huh Nažalost mi je prav žal ampak, moje mnenje je da psa ne bi smel imeti. Angry Torej se pridružujem komentarju Ene Afne, nabavi si plakat, psa pa komu podari, komu takemu, ki ima čut za žival!!
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #86 : ponedeljek, 01.12.2003 : 09:08:57 »

Hm, to mi pa skoraj disi po provokaciji.... Huh Huh
Mislil na prispevek pzorka.


LP, maj
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #87 : ponedeljek, 01.12.2003 : 09:31:26 »


Ej pzorko to daj pod male oglase, da ga očitno prodajaš ker nimaš dovolj časa zanj...ne pa tu na forumu jamrat o teh zadevahm raje mu poišči koga, ki bo imel ga vsaj sprehajati   Roll Eyes
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #88 : ponedeljek, 01.12.2003 : 10:15:03 »

Pzorko a nisi nekje napisal, da je tvoj pes star 4 leta? Mlad?
Ok, pa saj ni vazno, ce se dovolj z njim ukvarjate in hodite z njim na dolge sprehode, potem naj bo pac zunaj. Tudi eden nasih je zunaj, pa ne zato, ker se bojimo dlak in sline! Vendar nas je vecina tu gor prepricana, da pes potrebuje clovekovo druzbo in da nadvse uziva, ce je lahko z nami v stanovanju (ce pa ima zraven se prost vstop na vrt, pa toliko bolje). Do danes mi se ni bilo tezko vsak dan posesati vse svinjarije, ki jo nase psice in ostale male zivali pridelajo cez dan. Tudi nobena se ni zmrznila, ko je sla na sprehod. In ne bos verjel, vceraj se mi je tamala polulala na posteljo! Bljak, za bruhat, kajne! Grin Pa smo tudi to spregledali, ker jo imamo radi! lp
Logiran

andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #89 : ponedeljek, 01.12.2003 : 10:30:09 »

Pzorko, samo berem tvoje poste in se čudim. Očitno ti je pes kar malo v nadlogo. Če ga boš redno česal, bo dlaka manj izpadala. Če ga boš pravilno vzgojil se bo tudi notri znal obnašati. Če bo delež dovolj gibanja, se ne bo hotel nonstop špilat. Če se hoče s tabo igrati je to privilegij in ne nadloga.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines