mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 02:07:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 249014 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #90 : ponedeljek, 01.12.2003 : 10:46:55 »

Pzorko, kaksnega cudnega psa imas! Pusca dlake, snjofa po prostoru, kjer se ni bil, slini se in hoce se igrat? Neverjetno.  Angry Angry Kupi si raje fikus, pa ne pozabi ga zalivat! Ce imas za psa tako malo casa, kot si napisal, psa raje ne imej. Verjemi, tudi moj delovnik ni niti slucajno stalen, pa se kljub temu potrudim, da imasta moja psa red (zadosti sprehodov ob priblizno istih urah, kvalitetno hrano ob istem casu priblizno, dovolj igre in crkljanja). Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #91 : ponedeljek, 01.12.2003 : 13:21:01 »

Hojla
Vsak se upam pred nakupom prepriča kaj pomeni imeti psa.
Pri nas imamo že drugega psa v bloku sicer smo glede na to izbrali manjšo pasmo ( prvi velikost srednjega pudlja, drugi pa whippet ). Nas nič ne moti če kaj povoha, pogleda saj tudi mi kaj pogledamo kar nas zanima a ne?
S časoma se pes tudi navadi kaj sme in kaj ne sme.

Sicer nimam nič proti psom v pesjakih samo da so ti vsakodnevno na sprehodu imajo vodo in hrano, ter da jih primerno socializiramo.Pozimi pa je potrebno za take pse tudi primerno poskrbeti.  No ja nekatere pse pač ne moremo imeti v pesjakih, enega takega imamo tudi mi.

Sicer so pa lahko nesocializirani vsi psi tudi takšni ki živijo v stanovanju ali ni tako? Pri nas jih imamo kar nekaj potem pa zunaj vlečejo svoje lastnike za sabo, napadajo druge pse.
        lp

Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #92 : ponedeljek, 01.12.2003 : 15:11:21 »

Sem ga pa včeraj dal za hec malo v  mojo sobo.  Takoj vse prevohal, potem pa je postal nadležen in se je hotel igrat. Vrgel se je po tleh in puf...naval dlak.

Haha... ne me jebat! Kaksen fuknjen pes! Prodaj ga in kupi novega. Da bi dvakrat imel tako hudicevo smolo, da bi dobil ravno psa, ki se hoce igrat in na njem raste dlaka, pa res ne more biti...
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #93 : ponedeljek, 01.12.2003 : 17:22:33 »

ce si ogledam pzorkovih zadnjih recimo 20 postov, pridem do zakljucka, da psa verjetno sploh nima in se na tem forumu gre samo malce zafrkavat.
ce ga pa slucajno le ima, je pa tomov odgovor itak neprekosljiv Grin
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #94 : ponedeljek, 01.12.2003 : 17:46:35 »

Hmmmm...tole slikco sem našla me pzorkovimi posti. Če je na sliki on s svojim kužom mu res ne gre zamerit... Dete je staro nekje 12 let...no max. 14...  Wink Wink Sej ne ve kaj govori.  Roll Eyes

LP, Eva in njeni dve slinasti, vohljajoči, zaudarjajočii n odlakani pošasti  Tongue
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #95 : ponedeljek, 01.12.2003 : 17:51:49 »

Uf, potem si pa spolh ne predstavljam kako lahko tak fantič dela dopoldne in popoldne in nima časa za psa. Mogoče je pa to njegov sinček Grin
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 53


« Odgovor #96 : ponedeljek, 01.12.2003 : 17:55:56 »

Citat
Sem ga pa včeraj dal za hec malo v  mojo sobo.  Takoj vse prevohal, potem pa je postal nadležen in se je hotel igrat. Vrgel se je po tleh in puf...naval dlak. Tako da nekako ne zlaufa, da imamo takšnega psa v hiši. Sploh pa ne zdaj, ko je mlad in razigran.
A res?
Tvoj pes je mlad? 4 leta si rekel da je star!?!? Če bi ga malce več česal, namesto da bi gledal TV, bi bil pa tudi čudež!! Ali ne??? Shocked
Bogi pes, katere pasme je? Samo ne reci da še tega ne veš, ali pa ga imaš samo za to da se pohvališ pred prijatelji?Huh?
Ko bodo enkrat samkrat zagledali tvoje ravnanje z njim se bodo obrnili in te niti enkrat več pogledali ali pa bodo poklicali kakšno zavetišče!!!! ( vsaj jaz bi naredila tako!) Angry

Pujs malomaren!!! Predstavljaj si, da si ti pes, za katerega skrbi malomaren lastnik, ki ga niti dodobra prečeše ne!!! Postavi se v njegovo kožo, takoj boš vedel kako se počuti tvoj pes!!! Če je sploh še podoben psu!! Tongue
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 53


« Odgovor #97 : ponedeljek, 01.12.2003 : 18:02:28 »

No medtem ko sem pisala to, sem opazila še en komentar od ene Afne. Če je res tok mlad mu pa še posebno jaz zamerim. Jaz imam 12 let. In zelo rada skrbim za pse. Dela popoldne in dopoldne ja!!! Si kar mislim... Jaz vedno najdem čas za moje ''cartke'' , poleg tega sem odličnjakinja... Res ne vem kaj dela popoldne!!! Huh Huh
GRRRRRRRR Angry
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #98 : ponedeljek, 01.12.2003 : 20:14:09 »

Hehe, sem malo bral vaše citate. In potem vi meni govorite, da nimate časa. Jaz sem si šele pod večer našel čas za na internet in replicirat vaše poste.

Najprej vsem, ki so proti temu, da imam jaz psa.

Naš pes ima toliko ljubezni, toliko spoštovanja in prijateljstva, da se mi zdi že malo pretirano. Pravim vam, da  niti en pes v premeru 3 km od nas ne doživi take ljubezni kot naš. Samo jaz pač ne znam vsega tega napisati. Ne znam se pravilno čustveno izražat. In mi je zelo žal zaradi tega. Kajti, če bi me kdaj videli v resnici, bi videli, da ni vse res tako črno, kot mogoče pišem. In mislim, da noben od 8ih mladičkov, beaucerončkov, ki so se skotili skupaj z Aikom, nima takšne ljubeče družine kot on. Za to dam ROKO V OGENJ. Tako da mislim, da ste malo preveč krivični do mene.

Če pa kljub vsemu še vedno trdite nasprotno, potem ste mi s tem povedali vse:
Očitno ste ljudje, ki nimajo otrok, službe ... in ves čas preživijo samo s svojim psom. (tako kot moj tovariš za glasbo s svojim mačkom in ženo) Da ravnate s psi kot z otroki itd. Čeprav v to zelo močno dvomim. Res pa je, da ste nekateri tukaj posvetili življenje izključno psom in pač je normalno, da se vam ŽE moje izjave zdijo neverjetne. Kaj bi rekli ob tem, da so imeli naši sorodniki 13 let starega NO-ja pri hiši, katerega so imeli "Zelo" radi. Ko pa je bil star, jih je preveč bolelo, da bi ga dali ubiti, zato so ga raje dali k CIGANOM! Hujše smrti takšnemu psu ne bi mogli privoščiti. Tako da... no comment.

Zato predlagam, da se raje spravimo napadat takšne, ki si res ne zaslužijo psov. Kajti jaz mislim, da imam pometeno pred SVOJIM pragom.

LP
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #99 : ponedeljek, 01.12.2003 : 21:05:55 »

pzorko, raje povej, da ti mama in ata ne dovolita imeti psa v hiši in da so tisto mamine besede, ne tvoje, pa bomo vsi boje razumeli tvojo situacijo.
Ko si boš kupil SVOJEGA psa, s svojo prvo plačo, ko boš dajal svoj denar za njegovo oskrbo, hrano in ostale stvari in ko boš ti 100% skrbel za njega, boš lahko rekel, da imas TI psa. Takrat se bo mogoče spremenil tudi tvoj odnos do psa, kot prijatelja, spremljevalca.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #100 : ponedeljek, 01.12.2003 : 21:16:15 »

Sploh ne vem, zakaj se še kregam. Mislim da je moj položaj jasen: sam proti celotnim mojpes.net. Čudno, sem mislil, da se bomo po 2 letih malo manj kregali, pa sem se uštel. Pač imam jaz malo drugačno mišljenje. Ker če bi vam repliciral, bi to trajalo v neskončnost. In še enkrat bom postavil trditev:

Zame pes (vsaj velik) ni žival, ki bi sodila v zaprt prostor, saj je že po naravi žival za zunaj. Res pa je, da ga včasih moramo dati notri. Ampak takrat pa še vedno ni treba, da spi z nami, da je z nami in da v svoji juhi gledamo njegove črne dlake.

S tem me še vedno ni treba proglasiti za najhujšo barabo in največjega mučitelja živali, saj ne poznate ozadja. Sklepate samo po dosedaj napisanem. In če je tako, potem predlagam, da začnete zbirati podpise za odvzem psov vsem, ki ne ustrezajo določenim pogojem:
-pes mora živeli izključno v notranjem prostoru
-pes mora jesti, delati in misliti skupaj s svojim gospodarjem in tudi spati z njim
...

Ne bi prišli daleč, povem vam.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #101 : ponedeljek, 01.12.2003 : 21:17:54 »

Pzorko torej če ta prev razumem je stvar taka. Na vsak način si hotel imeti psa, in ker ti ga doma niso pustili si se nekako pogodil s tem, da bo pes stalno zunaj. Ker so tvoji starši mnenja, da pes spada ven in nima kaj početi v hiši je tako? Staršem se tudi ne, da pospravljati dlake, brisati sline itd.  ker pa tega ne želiš početi niti ti, je stvar taka, da se prepričuješ da je bolje imeti psa zunaj, da vam ne bo skakal po pultu, ovohaval postelje itd. No ja saj te kar razumem tudi meni, dolgo časa niso pustili psa, sedaj pa ko odideva na morje, vsak  dan kličejo in sprašujejo kako se ima pes, kako se imam jaz, jih skoraj ne zanima.

hehe larčy niso vsi otroci taki kot ti, moja mlajša sestra 14 let se za psa komaj zmeni, igrata se 5 min. ravno toliko, da ga zdraži, na sprehod, ga nikoli ne pelje, ne počeše ga itd. Tako da... pač nekateri imajo res radi žival moja sestra pa ima mojega psa samo zato, da se hvali okoli kakšnega krasnega Goldna imamo.  Undecided
Pač odvisno od človeka
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #102 : ponedeljek, 01.12.2003 : 21:40:02 »

hehe, kako ste se spravili na ubogega pzorka!
Pa ste res kruti! Wink
No, pa da se še jaz malo oglasim, če je že tema tako ali tako zašla Grin
Citat
Tukaj vas je verjetno večina takšnih, ki so življenje posvetili psom. Kaj pa služba, šola? Nekateri moramo delati dopoldne in popoldne. In za psa se res najde malo časa.
Da, življenje posvečam psom; vem da se bom VEDNO ukvarjala z njimi...
Poleg tega pa svoje življenje posvečam tudi atletiki. Zelo resno.
Potem je tu še šola in seveda človeška družba, pa partner...
Vse to mi ni enostavno usklajevati. Vsakodnevni treningi in seveda večkratno ukvarjanje s psi na dan. (to pa niso le sprehodi, ampak tudi npr. učenje popoldan, igra pred večernim sprehodom in VČASIH nega, hehe  Wink )Zaradi tega ''trpijo'' šolske obveznosti, pa se ne sekiram.
Pzorko, ni mi pa jasno, kaj si mislil z delom pololdne in dopoldne?
A si v službi ali kako? Huh


Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #103 : ponedeljek, 01.12.2003 : 22:00:52 »

Pzorko torej če ta prev razumem je stvar taka. Na vsak način si hotel imeti psa, in ker ti ga doma niso pustili si se nekako pogodil s tem, da bo pes stalno zunaj. Ker so tvoji starši mnenja, da pes spada ven in nima kaj početi v hiši je tako? Staršem se tudi ne, da pospravljati dlake, brisati sline itd.  ker pa tega ne želiš početi niti ti, je stvar taka, da se prepričuješ da je bolje imeti psa zunaj, da vam ne bo skakal po pultu, ovohaval postelje itd. No ja saj te kar razumem tudi meni, dolgo časa niso pustili psa, sedaj pa ko odideva na morje, vsak  dan kličejo in sprašujejo kako se ima pes, kako se imam jaz, jih skoraj ne zanima.



Stvar ni niti pribljižno taka, kot si napisala. Psa smo kupili po tehtnem in trdnem razmisleku, z njim smo se ukvarjali vsi,pes je družinski, je nekakšen vezni člen med nami, polen ljubezni in dobrote in zvestobe. In mislim, da če bi me spoznali v resnici, bi videli, da ni vse tako črno.  Psa smo vedno vzgajali, da živi zunaj (kar je zame sprejemljivo) in se seveda ne more primerjati z vašimi genialci, ki so ves čas v hiši. Nas je oden vaških psov. Hjaja, kaj ste pa mislili. V naši okolici jih ima večina nemške ovčarje, privezane na verigah, katerih nikoli ne pogledajo. In še enkrat poudarjam: NAMESTO, DA BI SE TUKAJ ZNAŠALI NAD MANO, SE RAJE ZNESITE NAD TEMI. PA ŠE TEJ DOKAJ LEPO SKRBIJO ZA PSE.

Sicer mi je pa prav zanimivo tole kreganje.

Meni se zdi, da zagovarjam nekakšno normalno stran, nekakšen stereotip. Tista trditev, zakaj psi ne bi živeli s človekom, se mi zdi povsem logična. Zato pa se mi zdi nelogična stran, da bi zagovarjal da  morajo biti psi .. mah, saj sem že dosti v zgornjih postih napisal. In mi je prav zanimivo, kako negirate. Kajti jaz bom ob svojem vztrajal. Ker vem, da imam prav. In mislim, da ne berete preveč natančno mojih postov, kajti začeli bi malo razmišljati, če sem res takšna hudoba.

Meni se zdi, da zagovarjam
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #104 : ponedeljek, 01.12.2003 : 22:07:08 »

Meni se zdi, da zagovarjam

Meni se pa zdi, da bi se morali nehati ukvarjati s tabo, pzorko. Ce mislis, da imas, prav, te najbrz MI ne bomo premaknili. Ce mislis, da imas pometeno pred svojim pragom, potem po tvoje pac imas. Lepo skrbi za kuzka, kjerkoli in kakrsen koli ze je. Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines