mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.06.2024 : 01:57:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 252575 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1905 : torek, 25.05.2010 : 12:07:44 »

saj ne da bi bila pasma povsem brez pomena. vendar so pri napadih bolj bistvene druge okoliščine. kar nekaj hudih napadov se je recimo zgodilo zgolj zato, ker je otrok prišel k privezanemu psu (in se po možnosti še zapletel v ketno). ali pa je mulc pipnil psa ravno tja, kjer ga je najbolj bolelo, (hrvaški primer recimo). Včasih je vsak mulc, ki je že znal hoditi po svojih nogah točno vedel, da se k privezanemu psu ne hodi. Pa da se ne vtika rok skozi ograjo, če je za njo pes tudi. Pa da se pas, ki je ali spi, pusti pri miru. Na tiste mulce, ki še niso hodili po svojih nogah, so pa tastari pazili in jih niso puščali samih s psi. danes pa ...ni redkost videti privezanega psa, ki se peni od besa, mulc pa mirno koraka k njemu. Roke čez ograjo pa ne vtikajo samo mulci, ampak tudi njihovi starši. Sploh ne zaznajo, da bi to lahko bilo nevarno (teritorialnost in podobno). Po drugi strani pa histerirajo tam, kjer ni potrebe (psi na sprehodih, na nevtralnem terenu, kjer mora iti res že mnekaj hudo narobe, da stakneš prasko)
Logiran
mišo57
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #1906 : torek, 25.05.2010 : 19:35:56 »

Očitno nisi iz sosednjega foruma čisto nič odnesel, da še tukaj enako sprašuješ Roll Eyes Pa imaš tam izvrstno razložene iste stvari! Samo še vedno iščeš nekoga, ki bo enakega mišljenja kot ti...hmmm mogoče na kakem antipesjanarskem forumu Angry

Osebno se niti najmanj ne sekiram kaj si misliš o meni ti in ostali enoumneži na tem forumu.Tebi pa svetujem,da greš na kak zelo dolg tečaj statistike.Na ta forum se oglasim vsake par mesecev samo zato,da vsaj malo razbijem to neverjetno enoumje na tem forumu.Zelo redkim izjemam se opravičujem.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1907 : torek, 25.05.2010 : 20:58:40 »

Očitno si boš moral najt drug forum, ker tu boš kakšnega somišljenika bolj težko našel.
Glede na to, da nas je članov trenutno 11.480, bi se zamislila, če vseh 11.479 razen tebe nima v glavi nič drugega kot lufta ali...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1908 : torek, 25.05.2010 : 21:53:27 »

Saj ne išče somišljenika...
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #1909 : sreda, 26.05.2010 : 09:25:27 »

O, mišo57, a si nazaj....
A ti jaz odgovorim zakaj je tako?
Pomoje zato, ker si neprimerni ljudje omislijo sicer super pasmo, ker ne znajo realno ocenit svojih zmožnosti vzgoje psov in s pasmo pumpajo svoj beden ego.
Mi smo imeli rodovniškega pudlja, ki je grizel ko sneta sekira, posledica predvsem bedne vzrejne linije in tudi bedne vzgoje.
 
Podpišem. Poleg nabijanja ega pa gre večinoma za navadno komercializacijo; taki "ljubitelji" nabijajo ali želijo nabijati predvsem svoj bančni račun, ker gre za super pasmo, ki ima ceno in je popularna. Zakaj in kako, ni bistveno. Zakaj tako številni to zagovarjajo in popenijo ob najmanjši omembi sprejetja stožjih kriterijev za nakup in posedovanje psov, mi dolgo ni bilo jasno, a mi je sčasoma vedno bolj. Vse skupaj pa meče (ne)upravičeno slabo luč na celotno kinologijo.
Debata med kinologi bi po moje morala biti usmerjena v to, kako preprečiti naslednjo tako tragedijo, pa žal ni. Vsaj jaz je nikjer ne vidim ali najdem, mogoče na kakšnem tujem forumu, verjetno skandinavskem? Ne se potem čuditi, ko bo zaradi novih tragedij slej ko prek sprejeta nova neživljenska zakonodaja.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1910 : sreda, 26.05.2010 : 11:05:10 »

Tragedije se da preprečiti z vzgojo. Otrok in njihovih staršev. Ker očitno je kmečka pamet odpovedala. Treba bi bilo vbiti v glavo ljudem da:

-nikoli nikdar ne lazijo k privezanim psom, otroci ne smejo lesti niti k domačemu psu, dokler je privezan. Velja tudi za pse na drugačnih privezih, ne samo na ketnah.

- ne vstopajo v ogrado s tujimi psi v odsotnosti lastnika, ne vtikajo prstov in rok skozi rešetke ali ograje, za katerimi so psi. Otroci tega ne smejo početi niti pri domačem psu, če ni zraven odraslih.

-da starši ne puščajo dojenčkov in otrok, ki se še niso naučili spoštljivega odnosa do živali, samih s psom niti za minutko.

S tem bi lahko preprečili tričetrt vseh ugrizov, ki jih staknejo otroci. Nobeno omejevanje lastništva psov (razen popolne prepovedi in iztrebljenja), nobeno natikanje povodcev in nagobčnikov, celo prepoved pojavljanja psov na javnih mestih tega ne more narediti. Navsezadnje se otroci tudi morajo naučiti, da se ne sme vtikat prstov v vtičnice, se dotikat vročega šporgeta ali pa kuriti ognja v omari.

...malo OTR, pa vseeno:  danes v novicah o oslovski tožbi v Zagrebu: osem let se je vleklo pravdanje zaradi oslovega ugriza, v katerem so starši ugriznjene punčke zahtevali veliko odškodnino in mesečno rento + krepke obresti  od lastnika osla. Namesto da bi otročičke, ki so privezanega osla za ograjo obmetavali s kamenjem in pod ograjo zlezli k njemu takoj po riti in se lastniku opravičili.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1911 : sreda, 26.05.2010 : 11:23:06 »

Uhuuu, našo tamalo je tudi ugriznil osel Roll Eyes (se je končalo samo z odrgninami) - tisti tavečji v ljubljanskem živalskem vrtu Roll Eyes Lips Sealed.
Sem ji morala roko fizično iztrgat iz njegovega gobca. Kdo je bil kriv? Tamala, ki ga je hotla pobožat/jaz, ki ji nisem preprečila, ali ZOO, ki dopušča dostop do osla, da osel gleda čez ograjo in brez opozorila da grize?
Ni važno, sedaj vemo, da se rok ne rine tja, kamor ni treba.
Glede vsega navedenega o vzgoji se pa še kako strinjam. Saj pod avte na cesti jih tudi naučimo, da se ne skače...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1912 : sreda, 26.05.2010 : 12:30:41 »

Zoo ni bil nič kriv: ob vhodu je lepo napisano, da se živali ne sme hraniti (pa jih vseeno skoraj vsi, tudi tisti, ki niti ne vedo, kako bi prav držali hrano, da žival ne bi zraven prijela tudi prsta), da se jih ne sme dražiti ali vznemirjati (pa vseeno na tak ali drugačen način večina sili vanje).
Starši lahko otrokom potencialno nevarno početje (recimo kurjenje ognja ali pa božanje tujih živali) povsem prepovedo, lahko pustijo, da se iz iskušenj sami učijo (in se opečejo) ali pa jih naučijo, kako se pravilno in varno zakuri ogenj (ali se varno približa živali).
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1913 : sreda, 26.05.2010 : 13:14:35 »

Ja, saj vem, je bilo bolj retorično vprašanje. Ampak vseeno - živali nismo hranili, ker jih nikoli, tamala ga je hotela pobožati, kar pa je požrešnež verjetno zamenjal za hranjenje in je ponujeno ˝hrano˝ pač zagrabil, pacek požrešni predaja Roll Eyes in potem je seveda ni hotel dati nazaj, itak....
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1914 : sreda, 26.05.2010 : 13:37:41 »

Točno tako. Jaz svoji mulariji povem, da če ga bo pes ugriznil, ga bom pol še nabutala otroka ne psa).
In glej čudo- ljub temu , da se vse življenje smukata okoli razno raznih psov nimata še nobenega resnega ugriza.
Kakšno prasko (od (pre) divje igre) sta pa najrajši skrila, ker sta dobro vedela zakaj je do nje prišlo. Vsekakor pa jima za to nisem dala niti možnosti dokler nista bila dovolj fizično in psihično sposobna za obvladovanje psov.

Po pravici povedano jaz teli zadnji zgodbi sploh ne verjamem. Brez razloga napad ne obstaja. Še najmanj tako divji. Da so psi kar iz nič planili in požrli 4 letno deklico, ki so jo baje celo poznali? Ma ne mene farbat! Pa da dve odrasli babi ne moreta 3 ali 4 ih staford bulov, ki so živeli med ljudmi v hiši, nekje osamljeni v onostarnstvih sibirije  ( pa sej to je pod slavno predlagano mejo 40 cm) z otroka spravit preden ga požrejo ? Ne me farbat , drugič!

Jaz mislimm, da sta ti dve starejši frajli kje pili kavo in klepetali in pozabili , da imata še otroka za čuvat, potem sta post festum čist prepozno opazili kaj se odgaja. Nimata pojma kaj se je res dogodilo in prišli sta prepozno! Seveda pa tega ne moreta priznati niti sebi, kaj šele sorodnikom in medijem! In tako sta vso krivdo zvalili na pse in žtrev, ki ne morejo povedat druge plati zgodbe. Kako prikladno. Da s tem ko rešujeta svojo rit potunkata morje drugih ju seveda ne zanima. Fuj.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #1915 : ponedeljek, 31.05.2010 : 13:05:54 »

Rotvajler napadel dečka
http://www.zurnal24.si/crna-kronika/rotvajler-napadel-decka-172634/clanek
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1916 : ponedeljek, 31.05.2010 : 13:28:41 »

In po prvem napadu je pes čez nekaj ur dobil še drugo možnost?
Tukaj očitno nekdo nima pospravljenega podstrešja.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #1917 : torek, 01.06.2010 : 20:11:54 »

Včerajšnji primer napada labradorke na manjšo psičko pri nas na vasi.
Nedavno so se priselili iz mesta, kjer naj bi imeli psa na povodcu. Na vasi pa je seveda lahko prost na neograjenem dvorišču. Shocked  Lastniki so bili ponosni na njegovo teritorialnost. Včeraj pa je priletel z dvorišča direktno čez cesto in na pločniku napadel manjšo psičko, katero je lastnica peljala mimo na povodcu. Krvi je bilo kar nekaj, upam, da so psičko uspešno pokrpali.
Lastniki se zaprejo skupaj s psom v hišo, oni nič krivi, dokler jih očividec ne zbeza na plano . Upam, da se niso zmenili samo za povrnitev vet. stroškov, da je lastnica prijavila, drugače bo čez nekaj dni isto.
In moj primer,nedaleč stran, ko me napada mešanec med NO in labradorjem, ki pridivja iz neograjenega dvorišča naravnost pred mene in mi kaže zobe. Na trikratno prijavo policije se ni zgodilo nič. Na prijavo Vursu so šli na ogled, ker pa sta bila oba ovčarja v tistem trenutku na domačem neograjenem dvorišču so jim izstavili samo opomin. Ker zakon ne predvideva, da se pes lahko iz neograjenega dvorišča pojavi na javni površini, dokler ne ugrizne človeka ali druge živali ali dokler ga na javni površini samega ne dobi policija, ki jo pokličeš takoj, ko te pes ogroža. Čeprav te pes lahko v času, ko čakaš policijo že napade.
Krasen zakon  Angry .
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1918 : torek, 01.06.2010 : 20:22:18 »

Ponovno prijavi na VURS in povej da te pes ogroža vsakič ko greš mimo - seveda takrat, ko je to res. Samo težit jim je treba.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #1919 : sreda, 02.06.2010 : 20:47:18 »

 Edino, da bi ga pri ogledu vet. inšpektor videl na javni površini, bi lahko izstavil kazen. Jasno, da ne morejo tam dežurat ves dan. Moja trditev ne velja nič. Niti trditve stotih očividcev. Razen, če bi me napadel z ugrizom, kar bi bil šele dokaz, da je bil na javni površini, ker predvidevajo, da se nisem ugriznila sama. Roll Eyes Edina možnost je poklicat policijo tisti moment, ko te pes ogroža na javni površini, seveda, če se do prihoda policije ne umakne nazaj na domače dvorišče.
Zakon je slab!
Logiran
Strani: 1 ... 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines