mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:21:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Kakšne igre vse?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kakšne igre vse?  (Prebrano 6049 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« : nedelja, 06.06.2010 : 10:06:25 »

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Namreč, z mojo Samojedko se igram vsak dan po vsaj eno uro (tukaj pa so še trikci, sprehodi...), ampak mi gre na živce, ker se vsak dan igram ena in iste igre. Namreč igrava se fetch (prinesi), skrivalnice, išči (da išče priboljšek in igračo ali mene), zmislila pa sem si tudi igro, iz posodice sem naredila igračo in sicer noter sem naredila luknje, v posodico pa dala priboljške, ona pa jih je skušala spraviti ven. Vglavnem podobno kot kong je.

In se mi zdi, da ni dovolj zaposlena. Res je, da vadiva trikce po eno uro, ampak v razmakih, na sprehodu se igrava, preskakujeva ovire, prehodiva več kot 10km, vleče rolerje, itd. Ampak me zanimajo kakšne miselne igre za pse, kjer morajo misliti z svojo glavo.

Bi mi lahko kdo pomagal, prosim?
Logiran
ajda21
novinec
*
Sporočil: 13


WWW
« Odgovor #1 : petek, 06.08.2010 : 04:39:31 »

Jaz imam odlično miselno igro, katero se grem s svojim NO. Grin Nevem ali uporabljaš kliker ali ne, jaz ga ne,ga pač nagradim s piboljškom in pohvalim... To niti ni tako pomembno, važno je samo da psa nagradiš.
Igra gre pa tako: na tla položiš škatlo in pustiš da kuža dela z njo karkoli hoče in nagradiš vsako novo stvar, ki se jo sam spomne Smiley. S tem spodbujaš da razmišlja s svojo glavo in da razvija različne oblike obnašanja...Moj obožuje to igro in vsakič se sam spomne kaj novega kaj bi se dalo početi s škatlo. Grin
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #2 : petek, 06.08.2010 : 09:25:36 »

Hvala za predlog, bom poskusila Smiley
Logiran
ajda21
novinec
*
Sporočil: 13


WWW
« Odgovor #3 : torek, 17.08.2010 : 21:16:13 »

Malenkost, poskusi, pa sporoči kako je šlo  Smiley
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 18.08.2010 : 09:08:13 »

Evo, ravno sva nehali Smiley

Ker nisem imela škatle, sem vzela posodico z pokrovom. No, potem sem jo poklicala, ona pa je sedla pred posodico. Čeprav nisem bila prepričana, da me bo razumela sem rekla " No, kaj bi lahko delali z posodico?"

In me je pogledala in levo tačko položila na posodico Smiley Potem sem jo nagradila in jo vprašala " Kaj bi še lahko počeli z posodico?" Me pogleda (  Grin) in se uleže, nato pa je posodico z gobčkom potisnila proti meni. Evo, spet je sledila nagrada Smiley

Potem, ker je začela stvari ponavljati, sem ji priboljšek skrila v posodico. Uf kakšno norenje je to bilo Grin Na koncu sem ji malo pomagala Wink Malo prej sva končali, da se ne bi naveličala Smiley Hvala še 1x za nasvet! Lep pozdrav!
Logiran
tea t.
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #5 : četrtek, 10.02.2011 : 11:50:51 »

Pozdrav vsem skupaj!

Imam en problem in prosim za pomoc. Sem sicer ze prebrala vse kar ste pisali o igrah in zaposlitvah, imam pa vseeno eno vprasanje. moj kuza je namrec zelo dovzet za igranje, problem pa je (mogoce v meni?), da nam nekako ne uspeva. Ko berem vase odgovore se namrec zdi vse enostavno, ko pa to poskusamo v praksi, pa ne pridemo do rezultatov, ceprav zelo vztrajam in imam veliko potrpljenja.
Najljubsa igraca mojemu kuzku je zogica na vrvici. V veliko veselje mu je, da jo drzim, on pa vlece. Tu imava problemov, ceprav se mi zdi monotono, da bi se cel dan igrali samo z to igracko. Zelooooo rad ima tudi zogico, tu pa nastopi problem. Ko mujo vrzem, se hitro poda za njo, jo ujame, nazaj pa jo noce prinesti. Priznam, da se s tem ukvarjamo ze od malega, ampak on stori ravno obratno. Ko jo zagrabi jo nese proc od mene, dalec tudi do 10 metrov. Poskusila sem ze z dvema zogicama, pa naprimer, da je pes na povodcu, kjer nima moznosti, da bi lahko stekel tako dalec proc, ampak ne gre in ne gre. Besedo "pusti" razume in jo tudi spusti, ko mu reces, noce pa je prinesti in spustiti v moji blizini. Vedno stece stran z zogico v ustih. Enako je s frizbijem. Ce ga drzim v roki, nekoliko visje, kuza skoci, ga zagrabi in potem nese proc. Ce vrzem frizbi, se zapodi za njim, ujame ga, ko je na tleh in potem nese proc. Tu ne pomagajo niti priboljski, kot je naprimer hrenovka (drugace pa ko vidi hrenovko pokaze vse trikce, ki jih zna, samo da bi dobil en koscek).
Vcasih mu tudi skrijem predmete in jih potem takoj najde, tako da se bojim, da mu bo to postalo dolgocasno.

Prosim se za kak nasvet, kako naj ga naucim prinasanja predmetov in kaksen predlog  zanimivih igric. Zelo vam bom hvalezna za pomoc.

Lepo se imejte!

Tea
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #6 : četrtek, 10.02.2011 : 13:03:42 »

tea, enako (copy paste)  vprašanje si postavila v temi za fetch in podvajanje res ni potrebno ...   moderatorka bo verjetno izbrisala, zato pojdi prebrat odgovore v "ta pravi" temi
Logiran
guju
rad pišem
****
Sporočil: 308


« Odgovor #7 : četrtek, 10.02.2011 : 13:10:00 »

Si poskusila tečt na vso moč stran od njega, ko ujame žogico/frizbi? Če ga boš lovila, bo samo še bolj bežal, ker se mu bo zdelo fino Wink Obrni se stran, ko ujame, in teci. Lahko se mu tudi skriješ. Pa ko pride do tebe, se lahko malo cufaš z njim (frizbi npr.), da bo to večji žur. Potem ti spusti igračo in se takoj umakni par korakov nazaj, da ti bo spet prinesel. Joj, pišem po mobitelu, upam, da razumeš. Smiley
Logiran
guju
rad pišem
****
Sporočil: 308


« Odgovor #8 : četrtek, 10.02.2011 : 13:12:27 »

Aha, Houdini, pa naj izbriše še moj odgovor, prosim Smiley
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Kakšne igre vse?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines