mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:51:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Prvo puščanje mladička samega doma
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prvo puščanje mladička samega doma  (Prebrano 18512 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bonnielars
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #15 : petek, 09.10.2009 : 00:56:28 »

Najlepša hvala za vse odgovore. Takoj jutri bom skušala z tako vrsto vzgoje. Drugače pa  TRMA: boks sem že poskusila (ne takoj, seveda postopoma navajanje..pa je ponorela skor takoj, ko sem šla iz sobe)....psička je drugače zelo lepo vzgojena...lulamo zunaj (no...zadnje tri tedne ji je samo 1x na teden všlo v hiši....in sicer, ko enostavno ni mela časa med igro (z yorkiko) pokazat da jo lulat), spi v košari lepo pridno, na sprehode hodima z povodcem (ni bilo problema)..je pa resnično navezana name.

Saj bi jo imela vsepovsod z mano,pa žal zmeraj in vsepovsod ne gre. Vzgajamo jo že od prvega dne...vem, da je to najpomembnejše obdobje v življenju psa...zato sma začeli kar prvi dan. Je pa drugače zeloo pridna, samo da je ob meni. Tak da malo že izsiljuje z tem lajanjem! Hvala vsem za nasvete.....bom poročala kako se razvija!

lep večer-noč vsem Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #16 : petek, 09.10.2009 : 07:10:02 »

Saj bi jo imela vsepovsod z mano,
Ni nobene potrebe, da jo imaš vsepovsod s seboj Shocked le od kje ti taka ideja, da je to pa fuuul fino za psa?
Prej ali slej pride do situacije, ko vsak človek potrebuje uro, dve (ali 8 ur) zase (zdravnik, sestanek, služba...) in takrat boš v stiski ti, ki ne boš mogla pustiti psa brez slabe vesti in pes, ki bo ostal sam in mu ne bo nič jasno Undecided
Psi se imajo čist fajn, ko se navadijo da so sami in imajo v tem času priložnost za počitek, grickanje igrač in da, popolnoma enostavno, dajo ˝mozak na pašo˝. Tisti, ki so lahko med tem zunaj (pesjak) imajo še možnost opazovanja okolice, tisti ki so noter, pač ne.
Samo navadit jih je treba na to in jim omogočit, da dojamejo, da biti sam ni bavbav.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #17 : petek, 09.10.2009 : 07:49:26 »

boks sem že poskusila (ne takoj, seveda postopoma navajanje..pa je ponorela skor takoj, ko sem šla iz sobe)

Nič hudega, če je ponorela. Mogoče ji je "krona z glave padla", kakšne hujše škode pa ni utrpela. Kar naj nori, ti pa počakaj, da se umiri in takrat pridi nazaj. Wink
Logiran
leoni
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #18 : petek, 06.11.2009 : 12:01:29 »

mladicke zacnemo postopoma navajati na naso odsotnost.na zcetku za 5min potem 10 itd.zato ti svetujem da ga ze od zacetka navadis tako da greste od doma samo ven na kavo ali trgovino in se vrnete.s casom se podaljsuje cas odsotnosti lastnikov.vse to je potrebno da se pes navadi da ne more biti z nami ob vsakem koraku ali vsakic ko odidemo od doma.druga rec je ta da pes nima obcutka za cas zato ko bo sprejel to da je lahko tudi sam doma ne igra vloge ce je sam eno uro ali osem ur ko boste v sluzbi.svetujem pa vama da ne dajata posebne pozornosti psu ko odhajata od doma in se poslavljata z njim ker mu bosta tako samo prenesla paniko da ga zapuscata samega doma.ostati morata hladnokrvna in oditi od doma kot da je to cisto normalno.dobro za psa pa je ce imate navado kadar ste doma imeti prizgano tv ali radio da mu puscas prizgano.ali da mu pustis nekje na tleh kaksno tvoje ali fantovo oblacilo(dovolj je tudi ena nogavica presvicana ki ima vas vonj).naslednja pomembna rec je ta da ko pridete domov ko vam pes pripravi festo da da ignorirate.mogoce se vam zdi kruto in nesmiselno vendar ima tudi to svoj namen.ob prihodu ignorirate psa z besedami in pogledi dokler se ne umiri in se uleze na svoj prostor.to lahko traj 5,10 min odvisno od psa samega.ko se pes umiri ga poklicemo in ga neizmerno pohvalimo ali nagradimo ker se je odzval in na tej tocki se lahko zacne festa.ta nacin obnasanja sluzi in se nanasa predvsem na to kako razmisljajo psi.v kolikor se bomo od njega poslavljali ob odhodu od doma kot tudi pozdravljalji ob prihodu da vedeti psu da mu damo dolocene pozornosti kot jih imajo samo osebki alfa.kar pomeni da pes ki se cuti da je alfa v druzini prevzame odgovornost tudi za nas in gre v paniko kadar odidemo od doma ker ne kontrolira situazije.na ta nacin kot sem opisala pa s telesno govorico in dejanji razbremenimo psa naloge alfa in njegove odgovornosti do nas.pes mora samo uzivati svoj status v druzini in si ne delati problemov da je on ki mora skrbeti za nas....lp in obilo uspehov.
ps.sama uporabljam nezno vzgojo in se posebej nacin vzgoje ki je na bazi obnasanja psov-volkov.v kolikor dosezemo da nas nas pes prizna za osebke alfa je tudi vse ostalo veliko lazje pri vzgoji in obnasanju psa.
Logiran
Strelca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 87


« Odgovor #19 : četrtek, 17.12.2009 : 08:43:00 »

Pozdravljeni!

Imam psičko, ki je stara 7 tednov in je mešanka med maltežanom in belim višavskim terierjem. Zanima me kdaj je pravi čas za to, da jo navadimo da bo sama doma?
Jo lahko že zdaj počasi navajam na to?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #20 : četrtek, 17.12.2009 : 09:14:41 »

Psička je prišla k vam premlada, kar je protizakonito.
Če mene prašaš, jo čim prej navajajte, da je za krajši čas (po nekaj minut) sama v prostoru, ker se bo potem laže navadila na daljša obdobja in ji bo to bolj samoumevno.
Logiran
Strelca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 87


« Odgovor #21 : četrtek, 17.12.2009 : 10:15:40 »

No to nisem vedela da je 7 tednov premlado za oddajo, v nekaterih knjigah piše da je primeren čas od 7ga do 8ga tedna.

Drugače pa je psička pri nas danes peti dan in je danes ponoči že spala celo noč, nič ni polulala ali pokakala, takoj zjutrej ko se je zbudila, je šla na papir lulat in kakat. Spi pa na svojem prostoru ob moji postelji.

Kdaj pa je pravi čas za mladiča da se ga navaja na to da bo sam doma?
Naša kužika je hodila vedno za mano, zdaj dva dni pa že sama ostane v dnevni sobi ko sem jaz v kuhinji in se zaigra s svojimi igračami.
Logiran
Strelca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 87


« Odgovor #22 : četrtek, 17.12.2009 : 12:24:48 »

se opravičujem.. psička bo stara 9 tednov v soboto..
Logiran
Missy13
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #23 : petek, 18.06.2010 : 13:10:26 »

Naša Missy se ta teden navaja, da je dve uri dnevno sama pa je prava groza. Po sprehodu, hranjenju in ponovnem lulanju jo dam v spalnico, kjer ima košaro za spanje in navadila se je, da lepo zaspi. Zraven ima radio, moje copate, igrače. Po pol ure, ko se zbudi se začne s ciljenjem, stopnjuje v lajanje in zavijanje, pa skakanje v vrata. Sama sem v dnevni sobi, vendar čisto tiho. Mislite, da bi bilo bolje če bi šla ven iz stanovanja. Ker smo v bloku, me skrbi odziv sostanovalcev. Ker imam možnost, da psičko vozim dva meseca v varstvo, ko bom v službi me zanima, če se bo potem petmesečna pisčka hitreje privadila, da bo sama doma.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #24 : petek, 18.06.2010 : 15:19:57 »

Zdaj je treba navadit.
In to postopoma. jaz nebi kar tako za dve uri psa nekam zaprla. Radio pa nima kaj dosti veze pri tem. Upam, da je na takem mestu, kjer ga psička ne more doseči.
Postopoma pomeni, da najprej za recimo nekaj minut, deset... odvisno in to stopnjevala vsak dan nekaj več. Nikakor pa se ne sme vrat odpret, ko se dere.

Pri navajanju na samoto prav pridejo kake pasje igračke, ki se lahko napolnijo s hrano in se pes lahko zabava z njimi in je dlje časa, se s tem zamoti. Kakšno suho uho ali kosti iz kože, kakšne navadnu gumjaste igrače namenjene žvečenju.

Dobro je psa pustit tam, kejr tudi ponoči spi, da lažje in hitreje poveže kraj s počitkom.
Logiran
duc
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #25 : ponedeljek, 14.11.2011 : 15:09:12 »

pozdravljeni!

sem aljaž in sem novopečeni lastnik dvomesečnega zlatega prinašalca Runa. Dobil sem ga v petek, se z njim ukvarjal čez vikend, sva šla sprehode itd itd. Danes sem imel dopust, jutri pa bom moral žal v službo (8 ur odsotnosti). Problem je sledeč, in sicer sem že prej prebiral vaš forum, da naj ga navajam postopoma na samoto, in vem da je šele tri dni, pa vseeno vedno ko se oddaljim, ali zaprem vrata, vedno začne na ves glas cviliti. Sicer se sčasoma umiri pa vseeno, upam da bo 8 ur lahko zdržal? aja pa še to, imam možnost tudi med službo oziroma malico priti domov, ga peljati ven za nekaj minut, toliko da opravi potrebe. Mislim, da je to en velik plus, vsaj po prebiranju foruma sem ugotovil! Pa hvala vsem, prvi dan so nastale takoj tri lužice, vendar sem se spomnil na ta forum, da po jedi, pitju, igranju in ko se zbudi, da ga peljem ven, jih od takrat ni več! če ne bi foruma obiskal prej, bi se danes tu lahko kopal po vsej verjetnosti;)

hvala za vaše mnenje oziroma odgovor,
lepo pozdravljeni, a
Logiran
marmadea
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #26 : ponedeljek, 14.11.2011 : 15:19:13 »

Živjo

Ali imaš slučajno kako možnost za varstvo pička? Če ta varjanta ni možno ga zjutraj fajn zmatri, daj mu igračke med malico pa stori isto, ga fajn zmatri.Tudi jaz sem nedolgo nazaj dobila psičko, sem si uzela dopust, tako, da sem bila 10 dni z njo in jo postopoma navajala na samoto, vendar je še po teh destih dnevih malenkost cvilila. Meni se zdi malo hud šok za psa, ki je v novem okolju, da je po treh dneh kar naenkat sam 8h.
Logiran
duc
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 14.11.2011 : 15:28:34 »

pozdrav!

na žalost ni šlo drugače z dopustom, varstva pa tudi ni, vendar mi zjutraj ni problem iti na sprehod, med malico tudi ne, ter pa seveda po končani službi. si bom probal dobiti še kak dan, vendar jutri na žalost resnično ne gre!

lp, a
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #28 : ponedeljek, 14.11.2011 : 16:03:19 »

Tako hud problem spet ni. Vsi hodimo v službe in ne gre vedno tako, da bi bilo idealno. Psi niso iz porcelana. Se navadijo. Zna bit, da bo za sobno čistočo zaradi tega potrebno malo več časa. Nič hujšega.  Smiley
Pa sosede vprašaj kako je kaj, ko te ni in predvsem, če maš take, ki so zelo prijazni jim povej, naj se ne pogovarjajo s psom, če ga bodo slišali cvilit Wink

Sicer pa mu pusti kake igračke. Sploh take so zanimive, iz katerih letijo briketki ali pa v votle igračke namažeš nekaj paštetke ali daš kaj drugega dišečega notri, da bo moral porabiti nekaj časa, če bo hotel ven dobit. Se bo lepo zamotil.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #29 : ponedeljek, 14.11.2011 : 17:15:47 »

Tudi meni se zdi, da je možnost, da skočiš med malico domov, za psa več kot ugodna.
Res je, da bo kakšna lužica za pobrisat, sčasoma, ko bo starejši, pa se bo tempiral na ta čas
in bo pridno zdržal.
Zaposlitev med tvojo odsotnostjo pa je več kot nujna, ker si bo drugače sam našel najbolj "prave igrače".

Drugače pa načeloma velja, kolikor mesecev ima mladič, toliko ur lahko ostane sam (če ti seveda znese)  Wink.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Prvo puščanje mladička samega doma
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines