mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:57:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?  (Prebrano 19017 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sreda, 30.06.2010 : 19:37:48 »

Ta trenutek dajem tole tukaj, ker niti razmisljati nisem v stanju, kam bi bolj pasalo.

Denar naj poberejo od neodgovornih lastnikov

Na današnjem sestanku predsednika državnega sveta ter Kinološke zveze Slovenije Blaža Kavčiča in predstavniki Skupnosti občin Slovenije (SOS) je bila glavna tema urejanje področja kinologije, ki je sedaj razpršeno v različnih zakonskih kot tudi podzakonskih aktih.

Občine morajo po sedaj veljavni zakonodaji zagotavljati zavetišča. Na vsakih 800 registriranih psov v občini mora biti zagotovljeno eno mesto v zavetišču. A žal za izvajanje te naloge občinam še vedno niso zagotovljena finančna sredstva, tarnajo občine. Zato skupina za pripravo kinološkega zakona, ki deluje v okviru državnega sveta, proučuje rešitev, da bi se v zakonu predvidela možnost sprejemanja občinskih odlokov, ki bi določali takse za posedovanje psov. S temi sredstvi bi potem občine skrbele za zagotovitev mest v zavetiščih, javno higieno, kot so na primer koši za pasje iztrebke. Da bi se izognili neljubim situacijam, kot so recimo ugrizi psov, pa bi lahko sredstva namenili tudi za obvezno šolanje oziroma socializacijo psov, predvsem v urbanih okoljih.

http://24ur.com/novice/slovenija/takse-za-lastnike-psov.html

A bi lahko, lepo prosim, kdo KZS in Drzavnemu svetu povedal (na obeh glavnih stolih sedi ista oseba), da ne bomo pustili, da nam naprtijo takse, dokler ne popisejo in cipirajo vseh psov v drzavi. Dokler bo v zavetisca prihajala vecina psov necipiranih, je pac najvecja neumnost predlagati kaj takega.

A bi lahko clani clanic KZS naredili kaj v zvezi s tem? Namrec, vas predsednik vam hoce s tem povedati, da boste placevali takso na vsakega svojega psa, vasi sosedi pa ne. Krasno, a ne?

Kaj bodo dali pod urbana naselja?
Cemu obcine rabijo mesta za pse v zavetiscu?
Zakaj obcine ne poberejo kazni od nevestnih lastnikov, nekdo pa jim predlaga, naj jih poberejo od tistih, ki imamo ze itak vse stvari glede psov postimane?
Zakaj bi morali tisti, ki imamo postimane pse, le-te solati, tisti, ki psov ne bodo niti prijavljali, ne cepili in ne cipirali, pa jih ne bo treba?

Dajte se ze enkrat, za hudica, postavit zase. Postimani lastniki psov placujemo vse zivo (tudi na KZS), placujete tetoviranje, placujemo cipiranje, placujemo cepljenje, placujete solanja, placujete clanarino v klubih in drustvih, da sploh lahko pridete (ce lahko) psa zdivjat na poligon, placujemo glih karkoli si zmislijo ... in zdaj bo nekdo zrihtal, da bomo prav tisti, ki ze itak odpiramo denarnico kar naprej, placevali se vec.

Na drugi strani imamo veliko mnozico psov (le od kod se je zdaj znasla cifra vseh psov 240.000, a jih je v kaksnih dveh letih 60.000 pocrkalo Angry), za katere nihce ne placuje nic, ne na KZS, ne cipiranja, ne cepljenja, ne veterinarjev, nic, njente, nada ... In taki tezijo obcinskim proracunom, ne pa tisti, ki nas lahko v vsakem trenutku pohopsa zavetisce ali inspekcija. Kateri tepec tega ne vidi? Kako ne vidijo, da cipiranega psa lahko das nazaj lastniku in mu zaracunas kazen in bivanje v zavetiscu? Za necipiranega ne mores nikomur racunati nic.

Ej, pocutim se kot najvecje tele pod soncem, ali pa zivim v dezeli telet in ki jo vodijo b... Tako obcinski kot drzavni. Ce VURS rece, da nima ljudi, ki bi pobrali denar in pocipirali ter pocepili pse, ni za iskat resitev, je treba mlatit postiman folk. Prav sram me je in prav zares je treba narediti vse, da se kaj takega ne bo zgodilo. Ker tole je pa pravo norcevanje iz naroda.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 30.06.2010 : 19:48:26 »

Kot, da ne bi nič razmšljali, res... Sad
Logiran

Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 30.06.2010 : 19:51:43 »

Adijo pamet, res. Tole ni za nikamor. Pa kaj hočejo dosežt, da bo še več psov letelo na cesto, ker neodgovorni lastniki ne bodo hoteli plačevati dodatnega stroška? Že teh zdej nočejo, zato pa je tako, kot je. Hočejo poskrbet, da ljudje ja ne bodo imel več psov, ker si jih ne bodo mogli privoščiti? Namesto da bi zavetišča praznili, jih bodo še napolnili. jezen jezen butnglavc Za bruhat.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #3 : sreda, 30.06.2010 : 19:54:29 »

Kot, da ne bi nič razmšljali, res... Sad

Saj razmišljajo. O tem, kako brez dela prit do keša. Se pravi oglobit tiste, ki jih bodo našli v registru, a ne?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 30.06.2010 : 20:02:24 »

Res, adijo pamet!

Se povsem strinjam, da uvedejo magari 100 € takse na psa, v trenutku, ko v zavetisca ne bo prisel prav noben neoznacen pes vec. Takrat bom pristala tudi na obvezno solanje, pa ce je treba lahko v Vodice hodimo na izmene travo kosit, al pac, karkoli si bodo zmislili. Vendar ZA VSE! Naj si nehajo zmisljevat novosti za tolcenje po zepih in po glavah tiste, ki ze itak delamo vse tako, kot je treba, kot je dobro za nase pse in kot narekuje drzava.

Ej, najprej so si "sefi" izmislili "40 cm", pa "navadne" in "nenavadne" lastnike, pa ocitno v ilegali delajo nov zakon o kinologiji. Verjetno se kaj, kar nas bo udarjalo z ene in z druge strani. A zdaj pa se pri obcinarjih lobirajo, da je treba od nas pobrat takse, nemarneze pa pustit, ker se jih pac nikomur ne da iskat?

Ze zdaj mi vsi placujemo nemarnost lastnikov, ki ne cipirajo psov in nemarnost VURS (in obcin), ki se ne organizirajo, da bi oznacili vse pse. In zdaj nam rihtajo taglavni, da bomo placevali to se naprej, poleg tega pa se takso. In s tem sporocajo nemarnezem na obeh straneh, da naj prvi se naprej delajo, kar hocejo, drugim pa ni treba na tem podrocju narediti nic. Imajo dovolj budal (februarja letos menda 217.000), od katerih bodo pobrali, kolikor si bodo izmislili. Tistih 100.000 al kolk (a bi se lahko zmenil ze enkrat, katera cifra je prava?) pa se bo setalo naprej zastonj, sralo naprej zastonj, grizlo naprej brez kazni, sploh pa polnilo zavetisca na nase stroske.

Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #5 : sreda, 30.06.2010 : 20:05:01 »

Plus, da se davek že plačuje...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 30.06.2010 : 20:08:53 »

"Teze novega zakona bodo posredovane članicam KZS in sodnikom ko bodo usklajene."

Komaj cakam, da vidim kaj so si zmislili.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #7 : sreda, 30.06.2010 : 20:09:25 »

Aja, tole je iz zapisnika 8. seje.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #8 : sreda, 30.06.2010 : 21:04:31 »

A zdaj pa se pri obcinarjih lobirajo, da je treba od nas pobrat takse, nemarneze pa pustit, ker se jih pac nikomur ne da iskat?


Pa kaj ti ne razumeš, da so to pač vaški posebneži, s katerimi se država in VURS noeč spravljati v konflikte  Lips Sealed...
Udrimo po poštimanem folku, bodo že plačali saj imajo evidentiranega psa. Roll Eyes
Ja nič, pa še mi ne bomo prijavljali in cepili psov, ki si jih bomo na novo umislili, saj je tako premalo ljudi, ki bi nas iskali in sankcionirali.
Bomo pa še mi postali vaški ali mestni posebneži ... Wink

Za kozlat no, pa kam mi tonemo. Shocked

Namesto, da bi se stvari lotili tako, da se enkrat poštima, popiše vse neoznačene pse, pa da se naredi kaj na tem, da končno take ljudi kaznujejo, bodo pa zdaj pri nas pobirali, da bomo še mi zdaj z našim denarjem podpirali dejanja takšnih vaških posebnežev, ki bodo še naprej na svojih metrskih verigah mučili svoje pse. Ups, ne njihove pse, ker niso vpisani v register in torej ne moremo reči, da je njihova lastnina ...pač ene pse tam pred njihovo bajto ... bruham

Pa dajte malo razmišljat no kaj počente.  butnglavc
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #9 : sreda, 30.06.2010 : 21:32:08 »

 butnglavc
In gospoda misli takole resevat problematiko neregistriranih psov?
Zakaj pa ne, saj imajo na pasniku OCITNO ze dovolj cipiranih  molznih krav.

Prekleta golazen  bruham
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
pepi13
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69


« Odgovor #10 : sreda, 30.06.2010 : 21:49:52 »

Dokler bo KZS sama sebi namen , se bo pač to dogajalo.
Logiran
taoin
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 63


« Odgovor #11 : četrtek, 01.07.2010 : 07:50:17 »

Gospod predsednik KZS je verjetno upošteval predlog gospoda Habiča iz okrogle mize, ki je predlagal uvedbo davka na psa. Pa še pregovor "Bolje drži ga, nego lovi ga", sovpada tu zraven.  Undecided
Logiran
riam
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 94


WWW
« Odgovor #12 : četrtek, 01.07.2010 : 08:09:43 »

...kaj vse imamo lahko na papirju in uzakonjeno, a ne, če na "terenu" nima kdo oz. ne želi izvajat te "teorije"... bruham
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #13 : četrtek, 01.07.2010 : 09:01:33 »

Saj psi so že obdavčeni? Ali pa je plačilo obveznega cepljenja proti steklini oproščeno davkov? In druge veterinarske storitve tudi?
Tokrat se (za spremembo) močno strinjam z Jano. Obdavčili bi radi tiste, ki že tako ali tako plačujemo davke na pse (v raznih oblikah), tistih, ki svojih psov nikjer ne prijavljajo, pa nihče ne bo nadzoroval.
Poleg tega bi uvedba takšnega davka imela povsem nasprotne učinke, kot jih pričakujejo. A slučajno kdo misli, da se bom, če bom na svojega psa plačevala davek, po mestu z njim še vedno sprehajala z vrečko za pobiranje iztrebko (razen če bi v bližini videla kakšnega inšpektorja)? Ne, pač pa bi prej organizirala kakšno akcijo množičnega "sranja" (se opravičujem za nespodobnost) pred mestno hišo. Brez vrečk, seveda.  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : četrtek, 01.07.2010 : 09:07:57 »

+ v prihodnosti bodo edina legla, ki bodo zagotovo pocipirana in bodo mladici oz. psi tudi registrirani, rodovniska. In bodo v glavnem lastniki rodovniskih placevali, ane. Torej je to se en dodaten argument za nerodovniskega psa, ki itak ne bo cipiran, ne bo registriran in ne bo obdavcen.

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Se predsednik KZS in DS zavzema za uvedbo takse na pse?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines