mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 12:50:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergije psov- pršice
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: alergije psov- pršice  (Prebrano 13039 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
masa_Lucky
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« : torek, 06.07.2010 : 21:12:07 »

Lepo pozdravljeni,
sem Maša Gorjup iz Trbovelj. Imamo zlatega prinašalca z imenom Lucky, ki je alergičen. Na koži se mu kar naprej ponavjajo rdeči izpuščaji malo gnojni. Poslali smo krvne teste v Španijo, kjer so ugotovili da je alergičen na pršice, in sicer:
mites:
-dermatophagoides farinae
-acarus siro
-tyrophagus putrescentiae
na to je pozitiven...
Lepo prosim za vašo pomoč, ne vem več na koga se naj obrnem..
 
Hranim ga samo z briketi eukanuba dermatosis, ne leži na nobenih odejah, vsak mesec dobi proti klopam in bolham in skoraj  ves čas je na antibioikih.
 
LEPO PROSIM ZA VAŠO POMOČ
 
****
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #1 : sreda, 07.07.2010 : 10:15:20 »

Vprašaj veterinarja, kaj je naslednji korak. Ali pa pojdi k homeopatu. In poguglaj katere vrste pršic so to (hišna, prehranska..), da veš kako ukrepati doma.
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #2 : ponedeljek, 02.08.2010 : 14:59:35 »

Pozdravljeni.

Maša: tudi mojemu psu so odkrili pred kakšnim mesecem, da ima alergijo na pršico, mi smo poslali kri testirati v Avstrijo. Ne vem, če veš že kaj več. Moj pes je alergičen na iste vrste pršice kot tvoj. Veterinar mi je razložil, da je to hišna, ameriška in skladiščna pršica. Ta skladiščna pršica se nahaja v suhi hrani (briketi), v vrečko pride že ob izdelavi in pakiranju nato se pa z odpiranjem vrečke samo še razmnožuje. Jaz sem ga pričela hraniti z konzervicami. Ampak trenutno še ne morem reči je kaj učinka, ker mu dajem še tabletke za lažje dihanje. Težave je imel z dihanjem, ker je bila zadebeljena sluznica sapnika, teklo mu je iz oči in noska. Zgledalo je kot, da bi bil prehlajen in na koži tam kjer je bel se vidijo madeži (zgleda kot bi bil umazan).
za hišno pršico pa velja enako kot za ljudi, zračenje, sesanje, brisaje prahu, čim manj oddej, pršico uniči pranje nad 75C ali več kot 1 ura v hladilniku, v trgovinah z med. tehničnimi pripomočki pa dobiš tudi sprej za pohištvo.
Zakaj je pa tvoj pes na antibiotikih?

Sedaj pa še mene zanima, če je bil kdo pri homeopatu, učinek, vaše izkušnje in kontakt. Zoia mogoče veš za kakšnega?

Kdo pozna terapijo z inekcijami od katerih dobi pes odpornost na alergen? Je kdo probal to?

LP
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #3 : ponedeljek, 02.08.2010 : 15:17:35 »

Glede zadnjega, mi trenutno poskušamo oz. čakam na injekcije, ki se dajejo sprva vsak teden, kasneje pa z več časovnega zamika. Psa je treba pikat dve leti. Govorila sem z eno punco, ki ji stvar zelo pomaga, čeprav se na cajte psu vseeno zgodi kak izbruh. Ne vem točno kaj te zanima, lahko pa sporočim, kako bo pri nas potekalo  Wink

Drugače pa je od masa_lucky pes verjetno na antibiotikih, ker se edino tako lahko zaustavi določene gnojne izpuščaje. Je imel tud moj kdaj kako trdovratno obliko, ki se je z mazili nismo uspeli rešiti. Ga pa sama hranim s surovo hrano, ravno zato, ker je alergičen tudi na skladiščno pršico. Pomaga zaenkrat še nič, ker še ni dolgo na tej prehrani, sta pa psa vsekakor bolj vesela kot če dobita v skledo brikete Smiley

Homeopata poznam pa samo dr. Nabergoja iz Moravskih in dr. Luka Krušiča, mislim da iz Ljubljane.
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #4 : ponedeljek, 02.08.2010 : 16:04:29 »

Meni je pa veterinar rekel, da ve za 6 primerov, ko so hodili k njim samo po inekcije (poslali so jih iz vet. fakultete), da se ne bi vsak teden vozili v Lj., a se nihče ne pohvali z dobrim rezultatom. A pa, da pride po 30 inekcij 1x na teden. Saj jaz se tudi vedno bolj nagibam k temu, da bomo šli na inekcije. Mi lahko zaupaš kakšna je cena:)?
Predvsem ti rezultati me zanimajo.
Koliko časa pa že veš za alergijo? Jaz kakšen mesec oz. 3 tedne na kaj je alergičen. Sem bila potem ene 3 dni čisto potrta, ker je taka alergija, ki je ne moreš odstranit.

A ti si šla k homeopatu? Mogoče veš, če so bili učinkoviti rezultati?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #5 : ponedeljek, 02.08.2010 : 19:18:10 »

Moja Spela je, med ostalim, alergicna tudi na prsice (tako "prehranske", kot "hisne").
Zadevo resujeva tako, da ima lezisce iz materiala kjer se prsice ne zadrzujejo in ga lahko dnevno sesam in brisem z mokro krpo, stanovanje redno zracim (pac ukrepi, ki veljajo tudi v primeru alergij pri ljudeh). Kar se tice prehrane - pri nas je nekoliko bolj komplicirano, ker ima tudi precej tezav z dolocenimi sestavinami (predvsem piscancem, jajci, v manjsi meri pa tudi s psenico, mislim, da tudi z govedino). V zacetku (ko smo ugotovili na kaj je alergicna) je jedla izkljucno doma pripravljeno hrano, saj so bile tezave - kljub kortizonom - po vseh briketiranih hranah. Zdaj je zadeva toliko pod kontrolo in izbira briketirane hrane tako raznovrstna, da lahko je tocno dvoje brikete. Oboji so ribji (notri ni nobenih drugih zivalskih proteinov), oboji so "grain free" in vsaj ene od teh se da dobiti v vakuumsko pakiranih vrecah. Ko sem zacela z briketi, sem kupovala manjse vrece (7 kg - psica ima 50-55 kg, odvisno od letnega casa; kar pomeni, da ena taka vreca traja priblizno 14 dni), vakuumsko pakirane, odprto vreco sem cim tesneje zaprla in jo spravila v hobok. Brikete sem striktno prelivala in razmakala v vroci vodi, zamrzovanje nam ni pomagalo. Zdaj je stanje v toliko boljse, da lahko kupujem tavelike zaklje (13,5) in da mi briketov ni potrebno prelivati. Poleg tega se vedno redno dobiva doma pripravljeno/surovo hrano, s tem, da se omejujem na vire mesa, ki ji ne povzrocajo problemov. Precej striktna sem tudi pri priboljskih - dobiva jih v res majhnih kolicinah, pa se pri teh pazim na sestavo.
Vsak prekrsek, ki vkljucuje karkoli perutninskega je katastrofa in ce vem, da je pozrla kaj kar ne sme, takoj dobi kortizon, saj se sicer "olupi".
Tezave s kozo (v obliki hotspotkov oz. koznih fistul, ki se odprejo) ima pri menjavi dlake - kot receno to resujem z rednim cesanjem in pogostim kopanjem v tistem casu, tezave so, ko cvetijo platane (zadj je bolje, ker ne zivim vec v mestu) in vsaj ena od trav (pa ne vem katera). Takrat moram biti bolj striktna tudi pri prehrani, oz. presodim, ce je potreben kortizon.
m.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #6 : ponedeljek, 02.08.2010 : 19:56:43 »

Ne vem če gre za isto stvar, nam namreč pošljejo injekcije direkt iz Španije, kamor smo tudi dali testirat. Za alergijo vem ravno tako dolgo kot ti, teče že četrti teden, kar pomeni da bodo injekcije kmalu tu. V Španiji mora biti serum prvo tri tedne pod posebnimi (sterilnimi) pogoji, šele nato jih pošljejo. Je pa itak to edina šansa, da se psa sploh porihta, v nasprotnem primeru bi bili celo leto na antibiotikih in kortizonu, s čimer se psu sam grob koplje. V glavnem, tole je 70% učinkovito, stane pa če se ne motim 1000€ v dveh letih. 300€ samo testiranje (ne vem, če moreš še čez to enkrat it, al so zadost rezultati iz Avstrije.), potem pa 150€ za 6 mescev injekcij. Sem bila pa v nasprotju s teboj jaz čist srečna, ko so prišli rezultati Smiley Me je bilo pravzaprav strah, da sploh ne bi pokazalo alergije in bi morali iskat še druge vzroke za to.

Nimam izkušenj z homeopati, ampak kolikor sem se poučila, enim pomagajo, drugim pa ne. In sem se na podlagi tega ter veterinarjevega mnenja odločila za zdravljenje z uradno medicino, alternative pa pridejo, če tu ne bo zadovoljivih rezultatov. Hodita pa moja mami in sestra k homeopatu zaradi alergije in jima pomaga, sam to zdravljenje ne poteka isto pri ljudeh in živalih, zato so tudi rezultati vprašljivi.

Pri obeh zadevah ni 100% garancije in sem se sama odločila, da če bom denar slučajno stran vrgla, ga raje dam mojemu veterinarju kot pa enemu, ki ga ne poznam  Wink
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #7 : torek, 03.08.2010 : 06:32:12 »

 Maja01 koliko časa je pa trajalo, da se je pokazalo izboljšanje po menjavi prehrane? Joj vaša oz. tvoja Špela je šele boga. A ti nič ne razmišljaš o zdravljenju z inekcijami?
Jaz pa priboljške skranjujem v hladilniku.

Zoia:inekcije pripravijo v tem laboratoriju v Avstriji v Linzu. Tukaj napreje pregledajo osnovno (hrana, bolhe, pršice, trava,..) na kaj reagira in potem naprej gledajo samo tisto na kar je bila reakcija (vse vrste pršic). Če pregledajo vse vse vse te pride okoli 160€. Jaz sem plačala za testiranje okoli 80€. Za inekcije pa nisem spraševala. Pomoje si niso "kr neki" laboratorij zbrali je klinika kamor hodim priznana in poznana. Mi lahko prosim na ZS napišeš kam hodiš k veterinarju, da pokličeč in se malo pozanimam.

Sem bila vesela, da so odkrili razlog, ni mi bilo pa všeč ta pršica, želela sem si, da bi bila kakšna hrana, je lažje:)

Jaz prisegam na uradno klasično medicino. Sama ne bi šla k homeopatu ampak za psa bi pa vse probala:)
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #8 : torek, 03.08.2010 : 08:25:40 »

Zoia še to sem pozabila vprašati, a tam tudi napišeje kakšna je alergija ? ( jaz sem dobila tako od 1 do 5. moj ima3)
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #9 : torek, 03.08.2010 : 11:00:10 »

Spela ima probleme z alergijami pravzaprav ze od kar jo imam, z leti je samo slabse (glede pelodov in perutnine). To prsicno nekako obvladujemo.
Tezko recem koliko casa je trajalo do izboljsanja, ker je bila psica, ko sem zacela samo z doma pripravljeno hrano, povsem sesuta zaradi erlihije. Alergija je bila samo se pika na i ... V bistvu sem jo s kortizinov lahko "snela" nekje po dveh, treh mesecih ... Ostalo je slo postopno.

Za imunoterapijo se nisem odlocila iz povsem enostavnega razloga ... Traja priblizno dve leti, da zadeva zacne delovati, Speli pa je bila alergija diagnosticiarana ravno pred kaksnimi dvemi leti. Kar pomeni pri priblizno osmih letih, psica pa je doga miks in pricakovana zivljenjska doba pac ni prav visoka. V bistvu se glede na starost (okrog deset let) in vse tezave, ki jih je imela, drzi vec kot fantasticno in upam, da bomo potegnili se za kaksno leto (ce bo vec, samo z navdusenjem pozdravljam). Zadevo obvladujemo s tem da sem res striktna glede prehrane, ce mi kaj pozre, oz. ko je cas cvetenja in ce je prehudo, jo pac dam na kortizone. Nekih blaznih stranskih ucinkov razen poliurije in polidipsije ni. Ji pa redno - vsaj enkrat letno pregledujem kri in so vsi parametri b.p.  Dobiva tudi kar nekaj prehranskih dodatkov, sploh kadar je na kortizonski kuri.

Kar se tice homeopatije - pri alergiji pri nas ni pomagala, sem imela pa super izkusnjo (pri psici) pri zdravljenju inkontinence. Dokler ni fasala erlihije, potem smo sli "jovo na novo".
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #10 : torek, 03.08.2010 : 12:07:58 »

Nimava ZSjev Wink Hodim pa k dr. Matku iz Topolšice.

Zraven napišejo pozitivno, negativno ali pa borderline - na meji. Ni točkovano tako kot pri vas. Zdravi pa se samo pozitivne alergene.
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #11 : torek, 03.08.2010 : 16:18:24 »

Jaz ga imam sedaj tudi že ene 2 meseca na kortizonu. Kakšne dodatke k prehrani pa? Poznam to, da imajo doge krajšo življensko dobo, mogoče pri Špeli prevlada ne-dogina stran. Ma moj je star 22 mesecev in morem nekaj narediti in ga spraviti iz teh tablet. Zelo bi bilo dobro, da bi bil veliko na prostem, ampak kaj ko je sedaj prevroče in potem premrzlo.

Zjutraj sem bila že čisto odločena, da grem naročiti inekcije, sedaj pa ponovno ne vem kaj bi: a naročiti a iti po še eno mnenje in kje naročiti, ...

Enako tukaj v Avstrij pripravijo cepivo samo za določenega psa in alergijo, ki jo ima.
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #12 : ponedeljek, 06.09.2010 : 15:36:26 »

Zoia, daj malo poročaj kako je z imunoterapijo, si že pričela?

Jaz sem, do sedaj je dobil 2x in ne vem ali naj sploh nadaljujem Sad, so mi povedali, da se poslabša, ampak dobil je še večji edem v sapniku.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #13 : ponedeljek, 06.09.2010 : 16:19:29 »

Hej! Buda jutri dobi že tretjič. Izboljšanje je čisto minimalno, toliko da kortizona ne potrebuje nujno. Prej ga je dobil vsake tri tedne, ker drugače je začel kar cvetet po telesu, zdaj pa je že par tednov brez in se redke ranice hitro zacelijo ob uporabi primernega mazila. Zaenkrat torej nepričakovano pozitivne izkušnje, ker so tudi meni napovedovali poslabšanje oz. neizboljšanje stanja vsaj prva dva meseca. Bomo videli, upam da bo šlo tako naprej.

Nadaljuj, seveda, ne že na začetku obupat Smiley Mogoče bi ti pomagalo dodajanje omega 3 maščobnih kislin, ki delujejo tudi protivnetno. Jaz kupujem kar kapsule za humano uporabo. Se dobijo v vsaki lekarni.
Logiran
nadaja
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #14 : ponedeljek, 06.09.2010 : 17:10:52 »

Super.

Pri meni je tako, da z dlako ni tako velik problem, ima samo na glavi malo obarvano belino (rumenkasto) in pod gobčkom, sicer srbi ga tudi ne tako zelo (občasno se praska po ušesih) in liže si prve tačke (ne vem a je to od alergije ali je navada, ker preden zaspi se že od vsega začetka liže po njih). Problem je, ker ima edem (oteklino) v sapniku, pa še kratkogobčen je (imajo že tako vse skrajšano tam notri), tako da še težje diha. Sedaj po drugi dozi se je ta oteklina še povečala in to čez vikend, potem pa hrope, samo če miruje je bilo ok, meni se pa meša.Smiley Danes je že malo bolje. Tako, da ne vem kaj naj.
Potem sem se še na razstavo prijavila za čez ta vikend, ampak ok to že lahko skenslam.

Kako na 3 tedne kortizon? A mogoče inekcije? Jaz mu dajem tabletke 1/4 vsak dan, čez vikend sem mu povečala dozo.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: alergije psov- pršice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines