mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:34:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pes noče jesti dobesedno ničesar razen piščančje meso!
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes noče jesti dobesedno ničesar razen piščančje meso!  (Prebrano 15678 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
renesenekovich
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« : nedelja, 01.08.2010 : 19:08:46 »

Imamo 6 mesecev starega Pekinčana. Do svojega 4 meseca je jedel brikete Royal Canin od takrat naprej ne je več briket, konzerv ničesar. Poskusili smo z razno raznimi briketi Hills, Royal Canin več vrst, Pedigre junior ter veliko veliko drugih. Poskušali smo tudi z konzervami. Od začetka je 1 teden jedel mogoče Pedigre junior samo piščančje meso na majhne koščke, vendar noče jesti niti več tega. Potem smo šli do veterinarja in vprašali kaj mu naj drugo dajemo. Pri veterinarju smo kupili neke vrste Pašteto Royal Canin , ki daje boljši okus in boljši saft tem praznim briketam. Tudi tega noče povohati. Ko pa skuhaš piščančje meso pa bi ga samo jedel, in nima podna. Ker noče jesti briket , se bojim da nebi bilo z njim kaj narobe, ker je namreč shujšal oz. nima več takšne telesne teže kot je imel. Saj ima približno 1,8 kg. Mel je pa 2 kg in še nekaj več. Zato me skrbi , da ne dobi vseh vitaminov za rast ker pač ne je teh briket.

Skrbi me namreč ker bo v kratkem operiran na očesu, in bo dobil narkozo zato se bojim da ima premalo telesno težo, in se nebi zbudil, ker nima apetita. Včeraj sem mu poskusil dati konzervo, smo kupili cesarja da bi poskušali če je to. Pojedel jo je nato pa 3 ali 4 krat bruhal. Prosim pomagajte mi kaj mu naj dajem!

Lp
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : nedelja, 01.08.2010 : 19:29:22 »

Preden dobi narkozo, bo vsak resen veterinar pri psičku opravil laboratorijski pregled krvi, po potrebi naredil rentgen in še kakšne druge preiskave. Nikakor ne pristanite na narkozo kar tako, "na suho"!
Ne vem, kaj bi lahko bil vzrok neješčnosti, ampak jaz bi vsekakor počakala na rezultate teh preiskav. Mogoče bodo pokazale kakšne zdravstvene težave, ki jih bo treba pozdraviti še pred operacijo.
Ste poskusili s konzervami a/d? Dobijo se pri (boljših) veterinarjih; v trgovinah s pasjo hrano jih ni. Namenjene so ravno okrevanju po operacijah/stresu in podhranjenim, presuhim ter neješčim psom. Večina psov (res večina) jih ima rada. Čeprav je konzervica majhna, je zelo hranljiva in zadostuje, če poje vsaj malo. Poskusite!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
renesenekovich
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 01.08.2010 : 20:58:03 »

Hvala ti pepsi za informacije! Bomo poskusili z temi konzervicami!
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 01.08.2010 : 21:04:56 »

Mene zanima, koliko časa si se trudil s posamezno hrano? V dveh mesecih si kar hitro menjal in odnehal...pa še to : ne glede na karkoli Pedigre je fuj, Cezar je pa tudi fuj...Je pa res, da ponavadi ta hrana bolj diši psom, ker je preslana in ima dodano kaj za aromo ( poleg drugih stvari, ki so noter fuj ).
Logiran
renesenekovich
novinec
*
Sporočil: 15


WWW
« Odgovor #4 : ponedeljek, 02.08.2010 : 12:01:39 »

Z posamezno hrano sem vztrajal dolgo! Z Royal Canin še vztrajam zdaj, pa se nič ne zgodi! Zato sem moral zamenjati in će ne je briket mu moram dat konzervo ne? In ker druge ne poznam sem mu moral dat pedigree in ga itq ne je, isto ne cezarja. In je sam meso, zato mu skuhamo za 2 dni in pač damo v hladilnik , da še ima za naslednji dan.. Samo skos nebomo meli časa kuhat mesa za psa..
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #5 : ponedeljek, 02.08.2010 : 12:15:37 »

Pa si poskušal vztrajati na enih briketih brez dajanja in dodajanja vsega ostalega vsaj  dva, tri dni?


Če bi rad še poskušal s kuhanim piščancem, pa meniš, da s kuhanjem ne boš prišel daleč, poizkusi s konzervicami, ki so kuhan piščanec (se vidi, da je meso ne pašteta ipd. ),  -  Applaws, Schesir


Saj se lahko skuha za teden ali dva vnaprej in se zamrzne Smiley

Logiran
bol.ha
novinec
*
Sporočil: 48


WWW
« Odgovor #6 : ponedeljek, 02.08.2010 : 12:21:41 »

Eh, ob polni skledi birket še noben pes ni umrl  Roll Eyes
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #7 : ponedeljek, 02.08.2010 : 12:23:26 »

Samo skos nebomo meli časa kuhat mesa za psa..

Skuhati obrok za psa ni noben problem. Skuhaš in pripraviš porcije, ki jih lahko zamrzneš in tudi do tri dni hraniš v hladilniku.
A ostalega kuhanega mesa pa ne je?
Ali je potem pri obroku samo meso? Kaj mu dodajate?

Pomembno je namreč, da je tudi kuhan obrok uravnotežen. pri nas že kar nekaj let prakticiramo, da en obrok kuhamo. pri tem uporabimo različne vrste mesa (govedino, piščanca, purana, ribe, pa tudi puranji želodčki in srčki so na jedilniku, ker jih obožujeta, prav tako skuhamo vampe-najboljši so neočiščeni, ker so bolj hranljivi ...), vedno jima dodamo tudi kuhano zelenjavo, pa kakšne začimbe (peteršilj, baziliko) in nekaj OH v obliki naribane jabolke, rjavega riža, testenin. Zelo dobro je obroku dodati tudi suhe brusnice, ki so dobra za sečila.
In, če priznam nam priprava obrokov za dva velika psa ne vzame več kot eno uro na dan (ponavadi je to zvečer, ko se vrnemo s sprehoda - torej nekje med gledanjem dnevnika).
Poleg družine in otrok se nam to fantastilno obnese in se splača potruditi.
Priporočam tudi uporabo ribjega olja (lahko se ga malo) polije čez hrano, saj vsebuje koristne omega maščobe, ki so pomembne za kožo in dlako, pa tudi za delovanje nekaterih organov v telesu.
No, sicer moram priznati, da naše nikoli ne komplicirano tudi pri briketih ne, ampak vseeno se mi zdi, da ima tudi priprava kuhane hrane za psa poseben čar.
Ko pomislim, da se bi tudi mi naveličali eno in iste hrane, potem menim, da tudi psu jesti eno in iste brikete iz dneva v dan mora biti malo dolgočasno.
Normalno pa je, da mu je kuhana hrana boljša ...komu pa ne bi bila ...

Če kuhaš za psa NIKOLI ne uporabljaj soli in drugih začimb, ki lahko škodujejo tvojemu psu, predvem pa ne kupuj cenene hrane, ki jo dobiš v navadnih hipermarketih, če nočeš svojega psa imeti več pri veterinarju kot doma.

Se splača odšteti denar za kvalitetno hrano, pa četudi moraš kuhati, kar se odraža tako pri zdravju tvojega psa, kot tudi pri srečnem sobivanju s psom.
Zakaj jih ne bi malo razvajali?
Če se zavedamo dejstva, da je pes družinski član, potem se je včasih potrebno tudi potruditi zanj in morda vaš nikoli ne bo hotel biti na briketih ali konzervah ...

Drugače pa mi pridno jemo vso briketirano hrano zjutraj - najraje z okusom ribe (losos) - poskusi, ker to ponavadi psi radi jedo, vendar vedno so zraven dodatki, bodisi kuhan riž z zelenjavo, kakšna manj mastna skuta, surov rumenjak (občasno), polenta, kakšna žlica kisle smetane ...skratka je dovolj idej.

Tukaj pa nekaj  primerov kuhane hrane, ki jo prakticiramo pri nas, pa moram potrkat!!!
nimamo nikakršnih problemov z zdravjem, prebavo, prhljajem ali pomanjkanjem apetita:
http://www.galganeka.si/recepti-recipes.html


Od briketirane hrane pa pri nas kupimo: Orijen, Taste of Wild, Pro Plan, tudi Arden Grange včasih ...

ne pozabi, da se splača dati malo več denarja za kvalitetno hrano, ker če primerjaš ta denar s cenami veterinarskih uslug, ki jih boste potrebovali v primeru zdravstvenih težav zaradi nekvalitetne hrane, potem je to zanemarljivo majhen strošek.
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #8 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:05:23 »

Podencia-hvala iz naše strani za link do receptov, ker včasih nam domišljija ni več delala, kaj skuhat. No mi pa včasih skuhamo tud polento in dodamo meso(piščančjo, puranjo, govedino)
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:07:44 »

Se opravičujem Podencica in ne Podencia
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #10 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:15:56 »

Podencia-hvala iz naše strani za link do receptov, ker včasih nam domišljija ni več delala, kaj skuhat. No mi pa včasih skuhamo tud polento in dodamo meso(piščančjo, puranjo, govedino)

Ni za kaj ...z veseljem. Smiley

Tudi mi med OH dodamo polento, poleg vsega ostalega mesa in zelenjave, samo sem pozabila napisati in verjetno sem še kaj pozabila.
Zelo fajn in zdrava za mišice (tako za pse, kot ljude s povečano fizično aktivnostjo) je tudi ajdova kaša, tako, da priporočam za OH sestavni del obroka ali za dodatek briketom, konzervam ali ostali kuhani hrani.
Prav tako prosena kaša-dobra za dlako, pri ljudeh pa za lase. Smiley

Kaše so zelo fajn, ker se zelo nakuhajo, tako, da se brez problema skuhajo za dva ali tri dni in se hranijo v hladilniku.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #11 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:24:33 »

Skutine palačinke? OK, definitivno naša Pegica ni razvajena in ni princeska in sploh nima pojma, kaj vse je dobrega na tem svetu za jest 

Tudi pri nas kuhamo. Največkrat piščančje vratove ali želodčke, od OH pa riž, testenine, ajdovo kašo ali ješprenj. Sploh nad zadnjim je naša punca pokazala ekstra navdušenje. Brusnice so tudi pri nas skoraj stalnica, od zelenjave jaz zmečem v lonec skoraj vse z izjemo gob in fižola. Če uporabim zmrznjeno mešanico, pokuham par minut in zmiksam, šele nato dodam meso in OH, če uporabim svežo, jo s sekljalnikom na drobno seseklam in vržem v lonec istočasno z mesom in OH. Včasih vržem v lonec že kako jabolko, marelico, ananas...

Zame je bila kuhana hrana odkritje tople vode, res Smiley Prej je imela Pega ne glede na znamko in vrsto briketov mehek kakec, od kar kuhamo, pa teh problemčkov ni več.

Na začetku sem kuhala vsak dan sproti, potem sem pa pogruntala, da lahko skuham za do tri dni skupaj in imam shranjeno v hladilniku. Se zelo uredu obnese. Pred enim dopustom sem probala tudi zmrznit porcije, tudi s tem ni bilo kakih posebnih težav, smotano mi je bilo le odtajanje (sem komplikator).
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #12 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:33:25 »

Skutine palačinke?

To je na jedilniku zgolj takrat, ko so na jedilniku tudi za nas ..., le da za nas maso sladkam in pač dam pečti dva pekača namesto enega, s tem, da za psice manj palačink. Če spečem namesto deset palačink še dodatnih šest in naredim malo več mase, pač ni s tem nič več dela, le zanimivo je, da lahko istočasno pripravimo obrok za nas in za pse.
Da ne bi kdo mislil, da grem delat skutine palačinke samo za pesjanarke ... Cheesy Grin
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #13 : ponedeljek, 02.08.2010 : 17:49:43 »

Ej, tudi če bi šla jih delat, nič ti ne bi očitala Smiley Jaz postajam kuharska lenoba in palačink še zase ne naredim. Na splošno kuham skoraj samo še za psa, midva sva pa bolj na švoh Tongue
Ampak si bom zapomnila tole. Palačinke že itak delam nesladkane/neslane. Mogoče ji naslednjič, ko se spravim jih delat za nas, spečem še kako za našo punco. Gotovo bo zadovoljna.
A te lahko vprašam še nekaj, a imaš kako posebno razmerje za meso/OH/zelenjavo?
Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #14 : ponedeljek, 02.08.2010 : 18:01:56 »

Ponavadi dam 2/3 mesa ostalo pa zelenjava in OH (se pa zgodi, da dobita tudi manj mesa-sploh ker delam od oka), s tem, da naše dobijo OH ali kakšno dodatno beljakovino v obliki mlečnih izdelkov, včasih tudi mesa še zjutraj med brikete, katere vedno zalijem (ponavadi je to kakšen nesladkan kamilični čaj, včasih-ampak redko tudi z vodo razredčen zelen čaj). Zalijem jih ravno toliko, da so namočeni, torej ne v neko "župo". Briketi morajo ostati še vedno hrustljavi.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Pes noče jesti dobesedno ničesar razen piščančje meso!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines