mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:37:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Piki zuzelk
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Piki zuzelk  (Prebrano 22571 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #30 : torek, 09.09.2008 : 13:36:20 »

Tudi mi smo imeli danes srečanje z čebelo, ko smo bili na sprehodu je Neon želel pojesti čebelo,ki je hodila po tleh in ga je pičilav zunaji del gobčka. Jaz takoj panika! Nisem vedela ali mu bo nateklo ali naj grem takoj k veterinarju (pa še blizu ni bilo nobenega) Dala sem mu obkladke z mrzlo vodo in klicala veterinarko,ki me je lepo pomirila. Rekla mi je da najverjetneje ne bo oteklo,ker niso pač čisto vsi alergični na čebelji pik, tako kot nismo vsi ljudje, če pa bo pa naj ga kar hitro pripeljem. Sedaj je že 4 ure mimo in nima več nič. Imel je samo majčkeno oteklinico. Ni pa ga čisto nič izučilo,ker je takoj po tem že kar pobiral naprej po tleh,... Jojojojojojjj
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #31 : torek, 09.09.2008 : 13:49:27 »

Eh tudi našega bivšega kraševca mladička je pičila čebela, pa sploh vedeli nismo.
Je jokal kot strela, opletal z gobčkom...
Ker nismo vedeli kaj mu je smo ga peljali k vetu.
Šele on je po nekj iskanja našel čebelje želo in to čisto pod jezikom zadaj na koncu.
Nismo hvalabogu imeli kakih večjih težav.
Po tistem ni več lovil golazni.
Ja anafilaktičen šok lahko nastane tudi od čebeljega pika - pravzaprav od kateregakoli alergena, če je pes le dovolj močno alergičen nanj.
Logiran
majas
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #32 : torek, 09.09.2008 : 14:03:15 »

te čebele so res zoprne Angry
Skoki jih izredno rad lovi in potem tudi pohrusta - tudi os, muh, brencljev, mravelj, kobilic.... se ne brani.... očitno se je tako prehranjeval in hkrati zabaval v svojem cestarskem obdobju... sem prepričana, da ga vsaketoliko tudi kaj piči, samo sploh ne odreagira - mene pa kap lovi... smo probali vodo nanj zlivat, pa ga strašit na vse možne načine, pa nič ne pomaga! ima kdo še kak predlog kako ga odvadit?

lp, maja Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #33 : četrtek, 30.07.2009 : 21:09:53 »

Jaz imam pa eno vprašanje - mojega Bonija je pred tremi dnevi v lulčka pičila neznana žuželka, vsaj tako so predvidevali veterinarji na kliniki. Naredila se mu je bulica in veterinar mu jo je iztisnil, bila je polna krvi, tako da je meni slabo postalo, sedaj ima revež čist otečen lulek in se kar naprej nekej praska in liže. Najbolj pa me čudi, ker nisem dobila nobenih zdravil ali kaj za mazat. Zanima me, ali ima kdo kakšne izkušnje s piki in ali bi mu moral veterinar predpisati kakšno zdravilo. Jutri greva sicer na kliniko in upam da bodo videli da moj revež trpi in mu dali kaj da mu bo bolje..
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #34 : petek, 31.07.2009 : 06:28:36 »

Če je bil res pik, potem nujno potrebujete nek antihistaminik - zdravilo proti alergiji, ker zadeva zna kar dolgo trajat, preden oteklina izgine brez zdravil. Do takrat pa si lahko že nakoplje druge težave - oteženo lulanje zaradi otekline in posledično zadrževanje vode (kar pri tvojem sploh ne bi bilo OK, če ima težave s srcem), zgrizeno in zlizano rano na lulčku, ki se lahko inficira...
Mi je pa čudno, da bi zaradi pika bila v bulici kri, ko je vet stisnil.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #35 : petek, 31.07.2009 : 06:38:07 »

Izgleda,da za pike več ne dajejo antihistaminike temveč kortizon.Naš Zani je izgleda v ponedeljek porinil glavo v osir,ali nekaj podobnega.Revežu je glava tako otekla,da sploh ni bil več podoben Basset Houndu,temveč smo doma naenkrat imeli mastifa.V razdobju 12 ur je dobil 2 injekciji kortizona,pa mrzle obkladke sva dajala na glavo in je bil potem dober.Mi je bilo pa interesantno,da je po glavi skoraj enakomerno otekel.Če ne bi bilo po vratu nekaj bulic,bi še dvomila,da so bili piki žuželk.Še dobro,da se oteklina ni obrnila na noter,ker bi se lahko zadušil,tako hitro je otekal.Bomo mogli sedaj kar dobro paziti,ker je frajer izgleda alergičen na pike os,ali pa kakšne druge golazni.
LP Tjaša
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #36 : petek, 31.07.2009 : 07:48:05 »

Jaz bi peljala psa nazaj k vetu, ker če sam pik ni naredil zelo hude škode pri Boniju, jo bo pa lizanje in praskanje zagotovo, sploh na tako občutljivem predelu. Pri naši izkušnji s piki je bilo tako, da se je oteklina pokazala postopno šele v 12ih urah in morda Boniju niso dali ničesar zato, ker takrat pri vetu še ni izgledalo hudo, pa ni vet dajal kar tako brez zveze zdravil Undecided
Taki piki srbijo lahko več dni, v tistem času si lahko pes tako spraska in zliže rano, da si jo bi morda potem lizal in praskal še naprej, tudi po tem, ko bo učinek samega pika za zdavnaj zbledel.

Pa še nekaj, pik čebele je pri nas povzročil bistveno večjo škodo kot pik ose. Zanimivo Smiley

Lunca, upam, da je vaš Zani sedaj popolnoma ok, res je, da bi šla oteklina lahko na noter in bi bilo smrtno nevarno Sad
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #37 : petek, 31.07.2009 : 07:49:23 »

za zdavnaj = že zdavnaj Roll Eyes
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #38 : petek, 31.07.2009 : 10:47:55 »

Na srečo je bil že drugi dan popoldne čisto v redu.
LP Tjaša
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #39 : petek, 31.07.2009 : 13:24:49 »

Hvala vsem za vaše odgovore. Smiley Danes sva bila spet pri veterinarju in na srečo ga je pregledala njegova kardiologinja, ki mu je tudi predpisala zdravilo. Tako da upam, da mu bo zdej bolje. Je pa povedala, da je koža na lulčku in na celem trebuhu pordela in otečena, rekla je da lahko zaradi tega tudi bruha, ker je včeraj in danes bruhal, včeraj se je tudi zgrudil, ampak je rekla, da je lahko oslabljen in pač to vpliva tudi na srce. Zdele grem v lekarno po zdravila in če ne bo bolje, bova šla še enkrat na kliniko. Me pa jezi ful, ker me tako na hitro vsi odpravijo, da sploh ne morem vsega vprašat, tako da najbrž se bom kar sama zapeljala do tja in vprašala kar me še mori. Mu je pa predpisala Telfast, morda ima kdo kakšne izušnje s tem zdravilom? Jaz upam, da mu bo pomagalo, ker je prav zdelan, od kar ga je to pičilo je bolj utrujen in še skupaj je padel. Upam da mu bo bolje, ker Boni Kiss mi res ogromno pomeni..
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #40 : petek, 31.07.2009 : 13:28:53 »

Telfast je antihistaminik, ki meni fejst pomaga, ga pa, kot vsako zdravilo, prenaša vsak drugače.
Upam, da bo Bonuju pomagalo.
Kaj pa lokalno za razdraženo kožo mazati? A nisi dobila nič?
Poizkusi namazati ali z jodom, ki ga nekateri na forumu močno priporočajo, ali pa kar z Bepanthen mazilom.
Če boš šla nazaj k vetu, se pozanimaj še o tem, da se mu ne bi kaj vnelo na koži.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #41 : petek, 31.07.2009 : 13:36:41 »

Aha. Ja rekla je da razdraženo kožo nič ni treba mazat, z jodom je rekla sploh ne, ker to peče. To sem jo tudi jaz vprašala ker imam doma jod, ampak je rekla, da se bo koža sama pozdravila ko bo zdravilo prijelo. Lahko mu pa sama malo z Bepanthenom namažem, ker ga imam doma. Imam tudi eno zdravilo, ki sem ga prej enkrat zanj dobila in tudi zdravi občutljivo kožo, ampak njej se je zdelo glavno da dobi te tablete. Če ne bo bolje, bom ga pa itak spet peljala, ker če ne, ne spim mirno ponoči, če ne vem da je z mojim Bončkom vse v redu. Zdaj ga malo opazujem ker je zmatran od vseh teh raziskav in lepo spančka.

Bom pa vprašala ja, če se mu lahko kaj vname na koži. Hvala za odgovor.

Lp, Sara
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #42 : petek, 31.07.2009 : 13:43:57 »

No, potem pa le po navodilu veta, da ne bo kaj narobe.
Logiran
feminine
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 107


« Odgovor #43 : sobota, 08.08.2009 : 20:29:48 »

Naš 9-tednov star mladiček je skasiral pik ose pred parimi urami. Zacvilil je in tačko dvignil v luft, kjer je še sedaj. Je bolj miren in zaspan, smrček je topel, druge reakcije nima; tačko hladimo z obkladki. Klicala sem dežurnega veterinarja, ki sicer pravi, da bi se kakšna reakcija pokazala že v prve pol ure po piku, ampak sama sem še vedno bolj kot ne napol panična (izguba našega prejšnjega psa ni tako daleč v preteklosti ...). Na kaj moram še biti pozorna? Opazne otekline nima.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #44 : sobota, 08.08.2009 : 20:43:44 »

Feminine, po nekaj urah bi reakcija že morala biti, tako da mislim da ni razloga za preplah. Ne vem, kako je pri pikih žuželk, ampak npr. pri ugrizih kač je antihistaminik prepovedan, zato mu raje ne dajaj ničesar, kvečjemu nadaljuj z obkladki. Možno je tudi, da je kuža bolj miren, ker se je prestrašil, zato je strah po mojem odveč - moja prejšnja psička je tudi bila mladiček, ko jo je osa pičila direktno na čelo in je bila še cel dan poklapana.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Piki zuzelk
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines