mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 16:38:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: težave z lulanjem v stanovanju  (Prebrano 61287 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #60 : torek, 08.05.2007 : 15:35:18 »

Ancyka,

kako je slo pa s pasjo psihologinjo?? Ni nic pomagalo?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #61 : torek, 08.05.2007 : 19:43:39 »

To mesto je pa sploh boljše...
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #62 : petek, 07.03.2008 : 12:16:08 »

Pozdravljeni!

Doma imam kavkaške ovčarje, ki so ves čas zunaj in ni problemov z lulanjem in kakanjem. Sedaj pa sem ponosna lastnica 7 tednov starega višavca, ki ga imam v stanovanju. V kopalnici ima wc s peskom in v drugem kotu planičko. Ko se zbudi, greva v wc in po parih krogih se polula in z malo prigovarjanja še pokaka na pleničko.
Problem pa je, ko je v drugih prostorih.. Tam pa kar meni nič tebi nič spusti lužico in naredi kupček.  :'(Včasih, ko se začne sukat in vem da ga bo pritisnilo, ga nesem na planičko in je pohvaljeni po opravljeni potrebi. Ampak včasih ga enostavno ne ujamem in se podela kjer pač je. Včasih med igro ali pa ko malo počije, se  polula.
Vidim, da planičke ne priporočate, ampak tako malega ga še ne vozim ven (preden prideva z bloka, se revež že tolk trese (od mraza) da sploh noče nikamor it) in se mi zdi edina pametna rešitev planička.
Kako bi ga lahko prepričala, da naj gre vedno na planičko?

Najlepša hvala, rasta
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #63 : petek, 07.03.2008 : 14:16:59 »

Prvo kot prvo daj plenicko v prostor kjer se nahaja, visavec je se premajhen in ga sploh ne bi smeli vzet od mame, ne pa da bi razumel, da mora v kopalnico na plenicko. Pesek vrzite ven. Takoj ga zacni vozit ven, jaz vozim mladice ven ze od 5-ega tedna naprej in ko grejo od mene, ze napol znajo zunaj lulat, preostanek pa na plenicko. Nacin imas v osnovi pravi, ce pravi treba ga je opazovat, ujet in potem na plenicko ali pa takoj ven. Na zalost pac vcasih psa ne ujames, potem pac ignoriras, pobrises in to je to. Na zalost pa visavci ne sodijo med tiste blazno "ciste" pasme, ki bi to tak hitro osvojile, je pac treba malo vec truda.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #64 : petek, 07.03.2008 : 14:49:54 »

7 tednov... to je še tako majhno bitje.
Ko vidim take poste dobim kar sentimentalne občutke. Ko se spomnim, kako sem vsake pol ure na kolenih ribala lužice.  Shocked Pa koliko wc papirja sem pokupila v trgovini  Smiley Takrat sem bila skoraj prepričana, da se ne bo nikoli končalo. Ko mi je ena gospa povedala, da njen kuža ne lula po stanovanju in, da ga pelje ven samo trikrat na dan, nisem mogla verjet, da bomo tudi mi imeli enkrat takšne navade.
Pri nas smo se tudi zelo trudli, pa ni pomagalo nič, potem pa se je zgodilo kar čez noč (tu pa tam še se je kdaj zgodilo).

Lp
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #65 : petek, 07.03.2008 : 15:02:34 »

Hey!

McKruster: postelco in planičko mam v istem prostoru (pribl. meter narazen), torej ko se zbudi iz postelce, pride po mene v dnevno in skupi greva nazaj u wc in tam opraviva vse potrebno. Pri prejšnjih skrbnikih so bili z mamo skor cel dan zunaj, tko da malo že lula zunaj. (kolkr sm vidla na ogledu, kakajo notr, lulali so pa kar vse povprek  Cheesy ) Ko se zbudi/ najé/ napije ga mam vs čas na učkih, včasih je pa le  prehitr zame  Wink Največkrat se zgodi, da ponoči ali pa ko je sam "zgreši" pleničko.. Pol pač pobrišem... Upam, da bo jutr sonce, da šibava vn  Cheesy

NusaInKlaj: naša poraba wc papirja se je za ene 3x povečala  Grin  Grin  Grin Upam, da bo nam tut ratalo!

Najlepša hvala, rasta
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #66 : petek, 07.03.2008 : 17:44:38 »

Rasta, kaj pa če mu kupiš plašček za kužke in ga oblečeš ko gresta ven? Tako se ne bo tresel in hitreje navadil da lula zunaj. In ti ne bo treba na sonček čakati.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #67 : petek, 07.03.2008 : 21:10:11 »

Ne bi rekla, da se trese od mraza, bolj verjetno od strahu pred neznanim. Našega mladička, ki še nima šest tednov (naša vzreja, mama je šla zraven Cheesy), sem danes prvič nesla ven na sprehod. Dokler sem ga imela v naročju je z zanimanjem gledal okoli sebe in spremljal promet in mimoidoče. Ko pa sem ga dala na tla, je kar otrpnil, repek mu je padel dol in začel se je tresti. Na terasi, kamor gre pa vsak dan že kakšna dva tedna, se pa nič ne trese, čeprav je temperatura popolnoma ista. Malo bitje pač pri tej starosti postaja previdno in potrebuje čas, da se privadi.

Vsakemu lastniku mladička svetujem, naj ga ima ponoči, ali ko ni pod nadzorom v kakšni večji kartonski škatli, stajici, ograjici.....in ko bo moral lulat, se bo oglasil. Takrat se je treba napraviti, mladiča v naročje in takoj ven, ga dati na travo in ko se polula, navdušeno pohvaliti. Če ima možnost capljati okoli, ko se zbudi, se bo seveda polulal in ga je potem malo težje navajati na sobno čistočo, pa tudi dlje traja.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #68 : petek, 07.03.2008 : 21:57:35 »

Se strinjam s TagTu. Ko si nabaviš mladiča in ga resno misliš čimprej navaditi na sobno čistočo, ni druge rešitve, kot da nekaj časa hodiš naokrog s podočnjaki. Po mojih izkušnjah teden do dva. Velja do zdaj za 7 mladičev, vse sem v nulo navadila lulat zunaj. Dejstvo pa je, da si moraš vzet  čas in biti ZELO pozoren.
Vsakič, ko se mladič naje, najkasneje čez 15 minut ven - sigurno se bo polulal. Takrat se ga izdatno pohvali, dobi mini priboljšek in lahko plešeš okoli njega tudi kakšen indijanski bojni ples, samo da bo videl, da te je z lulanjem do konca navdušil. Enako velja za vsakič, ko malo zaspi in se zbudi - ven TAKOJ, pa ponoviš postopek s priboljškom in indijanskim bojnim plesom. Psi so izredno inteligentni in res ne rabijo dosti, da pogruntajo, kako ti lahko ustrežejo. Ustrežejo pa radi (za nagrado še toliko bolj.)
Zdaj smo pa pri ponoči...-zadnjič ga pelješ ven zvečer čim kasneje, npr. ob polnoči. Potem pa naštimaš budilko od 4h (to je naravnost grozno, ampak se splača). -Tudi, če se pes spoh ne zgane (kar je malo verjetno), ti napol v spanju zlezeš v bundo in škornje, psa pobašeš in gresta za 3 minute VEN! Lulanje (bo 100%, ker je mehur poln); priboljšek, pohvala... (ples lahko izpustimo).  Vajo ponoviš spet ob 8h.

Če to na začetku zamudiš, potem rabiš kasneje neprimerno več časa. Plenice, časopisi itd. so res smo za skrajno silo in jih kuža ne bi smel uporabiti več kot enkrat na teden, ali pa še to ne. Vedeti mora, da je to res skrajni izhod.
Ziher me bo kdo nadrl - ampak pri meni to res deluje. Upam, da bo komu pomagalo. Pa ne pozabite; da gre samo za 14 dni! Moji sedanji trije psi vsi spijo do 10h. Tudi 6-mesečni mladič.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #69 : petek, 07.03.2008 : 22:02:28 »

zalarjeva hey!

V ponedelje grem u Lj (v Zasavju nabava takšnih stvari ni mogoča) in ravno delam spisek  Roll Eyes Je pa res (sem si že dodobra ogledala plaščke in ostala oblačilca) da tako majhne verzije nisem zasledila. Najmanjši plašček ima 30 cm hrbtne dolžine, Tosh pa ima dobrih 20.. Bo kr vseen ok?

Bomo šli prvič zelo počasi ven, da se bo dodobra spoznal z okoljem, pa bomo vidli kako bo šlo...

Pepsi: bojne plese pa že sedaj izvajam, ko se polula na pleničko  Grin

Najlepša hvala vsem za nasvete in epo noč , rasta
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #70 : petek, 07.03.2008 : 22:04:27 »

Pepsi, seveda imaš prav, pripomnila bi samo, da je rastin mladiček star samo sedem tednov, zato bo pri njemu ta proces navajanja na sobno čistočo trajal dlje, saj je preprosto še premlad. Nujno še potrebuje pleničke in papir, da je vsaj delno uspešen tudi v stanovanju. Jaz bi mu jih pri tej starosti v isto sobo dala celo več, da bo ziher trofil nanjo.

Samo enkrat na teden pa bo pleničke sposobne uporabljati šele dosti kasneje.

lp
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #71 : sobota, 08.03.2008 : 12:41:59 »

Pozdravljeni!

Naj vam povem, da sva včeraj velikokrat uspešno lulala in kakala na planičko (dobil je vedno priboljšek, glasno pohvalo in bojni ples  Cheesy ). Dodala pa sem mu še eno mXm veliko v vežo in zdaj tudi tam lepo opravi potrebe.. Res je, da se še vedno naredi kak spodrsljaj ampak z ozirom na to, da je star 7 tednov in šele od torka pri nas, tega sploh ne opazimo. Pred sabo mamo samo uspehe na planički  Cool

Lp, rasta
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #72 : sobota, 08.03.2008 : 12:48:58 »

Čestitke!  Grin
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #73 : sobota, 08.03.2008 : 14:37:43 »

Hvala, hvala Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #74 : nedelja, 09.03.2008 : 18:43:53 »

rastalove.... cestitke glede lulanja, saj pocasi bo uspelo. Se lazje bo, ce mladicka recimo za zacetke omejis na en prostor, kjer se najvec nahajate, npr. dnevna soba, tako da nima celega stanovanja na voljo in potem ko boste osvojili da se v tem prostoru ne lula, potem razsirite na novega.

Glede plasckov..pa ti je ze TagTu napisala, visavec ne rabi plascka, razen za sminkiranje, s tem pa se pocakaj da bo odrasel, ker drugace ga bos tako ali tako cez kaksen mesec stran vrgla.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines