mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:30:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: muc noče jesti
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: muc noče jesti  (Prebrano 4271 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
maxa
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« : sobota, 13.11.2010 : 08:23:25 »

K hiši je prišel komaj odrasel muc, ki je podhranjen. Ves čas je na meji driske. Pregledal ga je veterinar in povedal, da ima rahlo vnete dlesni in da to ni nič hudega, pregled z lučjo ni pokazal znakov mikrosporije, a so mu vzeli še vzorec dlake za testiranje, dobil je tableto proti notranjim zajedalcem. Par dni po tableti je 2x bruhal (morda izkašljal) svaljek dlake in gliste, postal je neješč. Ko zagleda hrano je vesel in se zdi, da bo kar planil po hrani, a potem poje zelo, zelo malo. Poskusili smo z briketi in mehko hrano, a je njegov odziv enak. Kaj svetujete? Je možno, da je imel toliko notranjih zajedalcev in da se mu notranjost še "čisti" ter je zato neješč. Je možno, da noče jesti zaradi vnetja dlesni? Hvala za nasvet.
Logiran
petra-naja
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 13.11.2010 : 11:38:36 »

hmmm...če je na meji driske, probajte mu dati skuhan riž, belo meso (puranje ali piščančje); za piti pa ohlajen borovničev čaj, lahko kuhate tudi prežganko in mu jo ponudite; da se ta situacija malo umiri. Tudi k nam je prišel muc Tito, sicer zelo ješč, ampak je imel od mačje hrane (konzerv in briketov) drisko 14 dni. Parazitov ni imel, saj so pregledali njegove iztrebke (mogoče probate s tem pregledom, da boste gotovi, ali mu drisko povzročajo res paraziti). Po vsej tej hrani, ki zapira, je bilo malo bolje. Najverjetneje je imel čsito adijo črevesno floro, ker vprašanje je, kaj sploh ti potepuški muci jedo. In potem jim ta mačja hrana zaškodi.

Zobje - lahko tudi ne je zaradi vnetja. Poskusite brikete namočiti. Pa boste videli, ali bo potem jedel več kot sicer.

Vam pa toplo priporočam za krepitev imunskega sistema nutralogic - lahko kupite preko interneta.

lp,
p.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 13.11.2010 : 11:48:32 »

Glede na opisane simptome, bi bilo najbolj pametno najprej opraviti test na FeLV in FIV, če ga seveda še niste.
Logiran
maxa
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #3 : sobota, 13.11.2010 : 14:01:56 »

Obema hvala za odgovora in nasvete. Test za FeLV in FIV še ni bil opravljen - na veterini so rekli, da bodo teste opravili prihodnjič, nato bi sledila kastracija, kasneje še cepljenje (morda v obratnem vrstnem redu). Ja, res je: vprašanje je, kaj je v času potepuštva jedel in je sedaj kvalitetna hrana kar šok za njegov prebavni trakt. Občutek imam, da ima v notranjosti pravo malo "revolucijo" (ima tudi vetrove in ko ga crkljamo, včasih slišimo, kako se mu pretaka po trebuščku). Njegova neješčost se je pojavila par dni po tem, ko je dobil tableto proti zajedalcem, pred tem je imel velik apetit in tovrstnih težav ni bilo (skoraj mi je zlezel v posodo z briketi, še preden sem mu jih natresla v njegovo posodico, nato je obrok pojedel "v šusu"). Zato jaz te težave malo bolj povezujem z glistami, a sem mislila, da bo prej bolje. Riž smo mu že skuhali in primešali malo briketov, da so se zmehčali, a ni jedel. Ko mu pripravljam hrano, se mi zdi še kar navdušen, ko postavim posodico s hrano pred njega, pa kar obsedi pri posodi. Zdajle je sicer pojedel za kakšno žlico konzerve, kar seveda ne more biti dovolj. Če ne bo bolje, ga bomo vsekakor v ponedeljek spet odpeljali na kliniko.
Hvala in lep pozdrav.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: muc noče jesti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines