mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:12:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pomoč za agresivne pse
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč za agresivne pse  (Prebrano 20525 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #30 : torek, 22.02.2011 : 08:21:11 »

Citat
Bi bilo fajn, če bi obstajala privat taka stvar (pa malo večja), kjer bi bila določena pravila pa potem tudi sankcije za kršitelje ...
Tole se je dogajalo v Lj pred parimi leti, vendar nekako ni zares zaživelo. Morda zaradi urnika (samo sobote popoldan) ali pa zato, ker ni bilo zastonj.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #31 : torek, 22.02.2011 : 09:51:07 »

So se dogajali tudi ob petkih proti veceru klik, pa sem bila v celem poletju s psi tam nekajkrat jaz (nisem iz Ljubljane), pa se ene dvakrat je prisel se kdo. Organizirat nekaj in viset tam za prazen nic pac ni ravno spodbudno. Smiley Cakat, da se bo kdo priguncal, ce se bo ... Ljudem je pac tezko ustreci - enkrat dan ni pravi, drugic druzba ni ok, tretjic jim pravila ne pasejo, cetrtic je predalec ... Tezko verjamem, da bi kdo s ponujanjem prostora kaksno trzno niso zapolnil. Je pa po vsej Sloveniji veliko poligonov kinoloskih drustev, kjer so obicajno jasna pravila in kjer se je treba vclanit, ce hoces prit na poligon. Je pa treba biti tudi tam nekoliko prilagodljiv, saj se ne da psa spuscat takrat, ko so tecaji ali kaksne druge drustvene aktivnosti. Aja, hm ..., spet je nek vlozek, spet so omejitve in spet ni na voljo v vsakem trenutku, ko nekomu pase. Je pa se ena moznost - vsak lahko kupi nekaj zemlje, jo ogradi in ima na voljo povsem svoj poligon, kjer postavlja svoja pravila. Smiley
Logiran

takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #32 : torek, 22.02.2011 : 10:01:16 »

Ja, ima<š prav, Jana, bili so petki, ne sobote. Misliva pa isto zadevo. SAj je bilo zelo prijetno, družba, čvek, itd, ampak tudi mi smo bili največkrat sami ali pa se je morda še od kje kdo prikazal.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #33 : torek, 22.02.2011 : 11:57:43 »

Citat
Ja, eh, nad deset psov je vedno kaki konflikt, sploh, če so pomešani mali in veliki

Ni nujno, če so res dobro socilaizirani. sem videla tudi že precej  večje skupine psov vseh velikosti, nekateri so se poznali med seboj, drugi ne, pa so se celo podili za isto igračo (kar je sicer pri  "normalnih" psih recept za nesrečo). Je pa nemogoče doseči takšno stopnjo socializiranosti, če imaš psa pri srečanjih na sprehodih na povodcu.

Citat
Meni gredo nekateri spuščeni psi prav pošteno na živce, se jih sploh ne da znebiti.

Znajo biti naporni, ja. Vendar...kaj takega, kot se mi je zgodilo prejšnjo nedeljo za Bistrico (kjer je več kot 95% psov privezanih) še nisem doživela v vseh 30 letih, odkar se bolj intenzivno ukvarjam s psi. Sem peljala Silverco (privezano) s kolesom od Jarš do Domžal. ne vem če je 3km. Psica ni na noben način izzivala drugih psov, edino tekla je hitreje, kot so navajeni. In na tej kratki razdalji v manj kot 15 minutah: nemški ovčar, privezan, je skočil v Silverco, potegnil lastnika - ta ni bil pazljiv in je klepetal - tako da je padel. Malo naprej je moral lastnik staforda (verjetno) naviti povodec okrog luči, da se mu besneči pes ni strgal iz rok. Ker mi je dojadilo, sem se iz gužve prestavila na spodnjo, blatnasto, pot, pa ni pomagalo, mešanec z malinovcem se je iztrgal lastnici iz rok, se zaletel meni v kolo, spotoma pa je še podrl otroka. kaj hujšega se sicer iz vsega tega ni izcimilo, ampak bojim se, da bo samo slabše.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #34 : torek, 22.02.2011 : 12:08:59 »

Super...  Undecided
Vedno več "norcev"...
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #35 : torek, 22.02.2011 : 12:18:31 »

Če bi Silverca letela mimo Flipa, bi se verjetno tudi poskušal zaleteti proti njej, ker tak pač je, ima tak nagon. Ampak do tega ne bi prišlo, ker bi ga jaz pravilno usmerila, oziroma ustavila njegove namere, da ne bi motil mimoidoče. Problem niti niso takšni psi, ki so malo bolj odzivni, ampak lastniki, ker na takšnih poteh počnejo še tisoč drugih stvari in niso pripravljeni, ali pa sploh niso kos, se ob takšnih motnjah ukvarjati s svojimi psi in se jim zdi zaganjanje v druge nekaj, kar psi pač počno in to ni nič zaskrbljujočega. Zato pa pravim, da je bolje, da takšni ostanejo na gmajni. 
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #36 : torek, 22.02.2011 : 13:43:40 »

moon, podpis.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #37 : torek, 22.02.2011 : 15:01:54 »

Pasji parki so se povsod izkazali za problem. Vedno se najde nekaj bebcev ,ki nimajo pojma ali pa s ezabavajo da njihovio nevzgojeni cucki maltretirajo druge in zasedejo prostor, večina pa ostane brez možnosti prostega gibanja.
Š enajbolje funkocionirajo na Finskem, ampak tam imajo npr v Helsinkigh ogromne ograde in več m skoraj na vsak  km parkov in sprehajalnih poti. Opazila sem, da so se formirale skupinice za vsako ogrado posebaj. Nekateri psi pa so bili vedno sami notri.
Če bi hoteli da take ograde funkcionirajo, bi jih moralo bit zelo veliko in neka omejitev časa za posameznio skupino
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #38 : torek, 22.02.2011 : 16:06:57 »

Še veliko bolje pa bi bil pravi pasji park - velika površina namenjena tistim, ki imajo dovolj vzgojene pse, da so lahko spuščeni, in tistim, ki jih spuščeni psi ne motijo. Površina tako velika, da bi bili mogoči pravi sprehodi. Niti ni nujno da bi bila ograjena, lahko se samo določi kje so psi lahko spuščeni.Na tako veliki površini bi velika večina problemov, ki se pojavljajo v ograjicah odpadla.

Moonbeam: mene sploh ne motijo bolj odzivni psi, moti me pa, če lastniki  repenčastih psov ne zmorejo obdržati na povodcih.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #39 : torek, 22.02.2011 : 18:06:57 »

Lanabela, sej pravim, da bi lastniki morali v glavi poslihtati. Sem pa dozivela to, ko sem imela Flipa na haltiju na zacetku, da sta si dva lastnika po tem, ko sta mene videla, nabavila halti. Prej sta ju tezje obvladala, ko sta bila na haltiju sta bila pa prava cukra. Ena zenska je celo laufat zacela s svojim in se mi je kasneje celo zahvalila, ker sem ji predlagala halti, ker je zdaj lahko sel pes vedno poleg. Marsikaj se da narest, ce se le hoce.

kar se pa pasjih igrisc tice, ce bi se res vsak vprasal, ali je njegov pes toliko vzgojen, da je za v gneco, bi bilo super. Moj ni za kaksna skupna norenja. Do pred kratkim je se bil, zdaj pa ni vec. Si niti ne predstavljam, da bi ga gledala kako naskakuje in tezi psom in ne bi naredila nic. Ma pogreznem se v zemljo od sramu, ampak ocitno  mnogim dol visi.

Meni je tko lepo videti kup psov, ki se med sabo razumejo in poznajo bonton, tudi, ce mojega ni zraven. Folk pac ne more sprejeti,da je njihov mogoce malo drugacen in potem delajo to kar vsi, tudi ce je to narobe. Omejenost pac. To je tko kot da bi si sosed kupil avto s premicno streho,ti pa ker si ga ne mores privoscit, staremu dol streho odzagas, da ti potem voda noter tece, ker odzagana streha pac ne tesni tako kot tista taprava v fabrik nareta  Tongue
Logiran
mabu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #40 : torek, 22.02.2011 : 19:52:48 »

Se bom priključila tej temi z enim vprašanjem. Zadnjič sem našla en tak parkec zraven Štepanjskega naselja. Bil je prazen in sem šla s psico not. Z veseljem je šla skozi vrata, a notri pa, kot da ji ni odgovarjalo. Malo je vohljala, nič kaj sproščeno hodila okoli, žogica, nad katero se zadnje čase navdušuje, je ni zanimala sploh, za povrh je pa še na vso moč zaštartala za enim golobom in se - zaletela v ograjo. Je možno, da ji je bilo nelagodno, ker jo je omejevala ograja? Ali morda zaradi vonjav - predstavljam si, da jih je ogromno. Sicer je ograje navajena iz šole in agilityja, drugače pa uživa (no, obe) na odprtih travnikih, kjer ponavadi zaradi močvirnatega terena ni nikogar in si lahko dava duška.
Tudi moja psica mislim, da ni preveč za take parke; če se igra z enim, še gre, če pa sta na kupu dva ali več (pa pozna in ima rada vse), jih začne pa zganjati na kup, delati red in lajati ko zmešana. Po drugi strani pa je prava preplašenka, tako da ne bi bilo ravno fajn, da jo kaki dominantnejši psi stisnejo v kot ...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #41 : sreda, 23.02.2011 : 10:21:36 »

Zna bit, da ji niso bili všeč vonji - vse preveč psov je ozemlje označilo za svoje.
Logiran
mabu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 135


« Odgovor #42 : sreda, 23.02.2011 : 13:24:24 »

Aha, bom morda šla še kdaj poskusit, da vidim, kako bo naslednjič obnašanje ...
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #43 : sreda, 23.02.2011 : 21:08:39 »

A samo v prestavi pustiš avto ko ga zapustiš? Mene so v šoli striktno učili, da moram obvezno zategniti ročno+pustiti v prestavi (prvi). Moram reči, da to vedno in povsod upoštevam, pa naj parkiram na ravnem, v klancu ali navzdol... Ziher je ziher.
Vsekakor, vendar pozimi tvegas, da ti zmrzne, tako da ce je minus, ti odsvetujem Wink. [/size]
Logiran
Ayasha
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #44 : petek, 28.10.2011 : 19:48:08 »

Hmmm...midva imava tudi težave, ki so povezane z agresijo( Huh). Je izredno selektivna Tongue, male pse brez težav prenaša, jih pusti na miru, tudi do ne preveč velikih samic se lepo vede (če je pa prevelika pa rep med noge pa stran). Nekatere samce večjih pasem prenaša, druge ne, ne bo pa na sprehodu nikoli se na primer zapodil v drugega psa, kar tako, raje bo se odmaknil čim dlje stran.

Igrati se sme le s psi, s katerimi se razume, druge pa samo povohat pa naprej. Problem pa je v tem, da obstajajo psi, ki jih dobesedno ne prenese. Proti takemu psu bo skočil (in on v njega), kadar je na štriku. Kaj naj naredim v takih primerih. Verjetno najbolje preusmerjanje pozornosti na nekaj drugega? Ali pa naj ga cuknem? Pa recimo da se to še nekako znajdem, saj v primeru da je odvezan ne bo nič.
Res pa ne vem kaj naj naredim, ko se zažene v psa, ki je za ograjo in podivjano laja (torej nato lajata vsak iz svoje strani) Ne na vsakega psa za ograjo, le na tiste, ki se agresivno proti ograji zaganjajo. Takrat prav ponori in je popolnoma neukrotljiv. Poskusila sem že s hranjenjem in klikanjem, pozornost medtem ko drugi pes laja... vse deluje, dokler je to ukaz in je pod povodcem (in ukazom). ko pa ga enkrat spustim oz. sprostim od ukaza se spet zaćene v ograjo (da ne bo pomote, zaganja se v tuje ograje, ne na svojem ozemlju Tongue)
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pomoč za agresivne pse
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines