mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:13:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Skakanje psa po ljudeh.
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Skakanje psa po ljudeh.  (Prebrano 5728 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gemotli
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« : ponedeljek, 20.12.2010 : 20:00:28 »

zivjo!
imam 9 mesecev staro nemsko boksarko. zanima me akaj vedno skace po ljudeh npr. ko sem sel tečti na smučah sem jo vzel sabo seveda je nisem imal na vrvici ker ji postim svobodo, in vedno ko pride mimo tekač ali samo obisk vedno zacne skakati po ljudeh. in ponavadi ko gre tekac mimo hiše ge pes kar na njim kako to preprečiti?
lp
hvala za odgovore. Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 20.12.2010 : 20:20:11 »

O kristusove gate, a je slovnica nekam ušla? Skupaj s spoznanjem, da imate bokserja? A prej pa niste vedeli, da je to v bokserjevi naravi - skakanje ljudem do obraza? Ja piše v vsaki otroški knjigici o psih, da to bokserji počnejo, če jim prvič in še tisočkrat ne poveš in pokažeš, da se to ne dela.

In devet mesecev star nevzgojen bokser se sprehaja okrog brez vrvice, ker je svoboden? Uh. In kar pustiš, da skače po mimoidočih in gre za njimi? Najbrž so tekači silno veseli, ko dobijo v naročje 20 kilsko psico. Te hvalijo, kajne, ko jim uspe priti mimo? In kaj bo počela svobodna bokserka, ko bo odšla iskat zabavo dlje od doma? Upam, da je psica označena in sterilizirana.

Daj se namesto teka najprej posveti vzgoji psice, sicer se bojim, da ne bo dolgo z vami. Bokser ostane tak do konca svojega življenja. Bokseraši si to želimo vsaj 10 let, vendar je žal življenjska doba bokserja velikokrat precej krajša. Skratka, to je nevzgojen "natur" bokser, ki bo ostal tak do svoje smrti, če ga ne boš že danes začel vzgajati. Za nadomestiti izgubljenih 7 mesecev boš porabil vsaj še enkrat toliko časa, torej leto in več. Se pa zavedaj, da potrebuje bokser zaposlitev vsaj za nekaj ur na dan, sicer ti tudi vzgoja ne bo kaj dosti koristila, temveč bo uporaben izključno samo štrik - do konca. Zdolgočasen bokser, ki ni slišal za vzgojo in ki je nezaposlen, si pač poišče zaposlitev sam. Tvoja se trenutno zabava z mimoidočimi.

Za začetek se hitro zmeni v kakšni pasji šoli. Morda najbolje za individualne ure, ker je treba najprej tebi pojasniti nekaj osnovnih o pasji vzgoji in sami pasmi, šele potem se lotiti vzgoje psice.
Logiran

Speedy
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.334


« Odgovor #2 : ponedeljek, 20.12.2010 : 20:30:40 »

Vsekakor pes ne sme kar po svoji volji prosto teči za drugimi ljudmi in skakati po njih. Da se to ne bo dogajalo, moraš psico tega naučiti oz. jo imeti na povodcu.

Škoda, da se nisi že v prvih mesecih bolj posvetil vzgoji, bi bilo lažje... Pojdita v kakšno od kvalitetnih pasjih šol, kjer vama bodo pokazali kako je treba delat...

Vidim, da ti je medtem že Jana vse obrazložila...
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #3 : ponedeljek, 20.12.2010 : 21:23:17 »

Bo šel na sosednji forum vprašat, in bo tam z odgovorom sigurno bolj zadovoljen  Roll Eyes (sploh glede slovnice, ga ne bo nihče popravljal  bruham ) Bravo, Jana, to je meni tako všeč pri tebi  Afro  Kiss

Ji "postiš" svobodo, ja hvala ti lepa res  Roll Eyes zakaj vsiljuješ svojo psico ostalim ljudem, ali misliš, da imajo vsi radi pse ? Ali ne veš, da se nekateri celo bojijo psov (fobije...) ? Eh...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #4 : torek, 21.12.2010 : 09:22:45 »

Imam zelo rada pse, pa sem kolegici povedala, da če bo njena 10 mesečna bokserka še naprej skakala vame in me grizla v roke, bom psici sama ˝razložila˝, da se tega ne dela, če ji bo še naprej ˝postila˝, da počne neumnosti. Oziroma me ne bo več k njej na obisk.
Nimajo kaj nevzgojeni cucki vame skakat.
Preprečiš pa ji tako, da jo vzgajaš (kako psa vzgajaš bodo naprej TEBE naučili v dobri šoli za pse), dokler pa psica ne bo vzgojena tako, kot je treba, pa jo imej na štriku, da ne bo težila naokoli. Jo bo enkrat en nabasal, ker mu bo dojadila s svojim teženjem in nevzgojenim obnašanjem. Pa še nevarno je da je brez nadzora - zanjo in za okolico (prometna nesreča, srečanje z drugim, netolerantnim psom...).
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Skakanje psa po ljudeh.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines