mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 14:37:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: danu - najina zlata medalja
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: danu - najina zlata medalja  (Prebrano 6944 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kalipika
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« : sobota, 25.12.2010 : 09:08:33 »

V četrtek zgodaj zjutraj se je od naju poslovila najina najboljša prijateljica, najina zlata punčka Pika. Z nama je bila dobrih deset let. Bila je  najin sončni žarek, bila je nabolj pridna psička, z lahkoto je opravičevala dejstvo, da je pes človekov najboljši prijatelj. V vseh skupnih letih smo se medsebojno dopolnjevali, mnogo sva se naučila od nje, kako poteka komunikacija med psom in mačkom, kako lahko komunicira z nama. Če res prisluhneš, lahko slišiš njene misli. Nudila sva ji vse, kar sva ji lahko dala, bili smo kot "rit in gate". Žal je njen čas prišel mnogo prekmalu. Bolezen je tako hitro napredovala, da ji na koncu ni bilo več pomoči. Sprejeti sva morala najtežjo odločitev. Bilo je težko, zelo težko, na tako zgodnji odhod nisva bila pripravljena. Mislim, da je se je bolgo borila, vendar tega ni pokazala. Na koncu je podlegla bolezni, že pred nama je priznala poraz, ki ga midva nisva takoj prepoznala. Zadnja skupna noč nama bo ostala za vedno v spomilu, čeprav si želiva da je nebi nikoli bilo. Bilo nam je resnično lepo v vseh letih skupnega življenja, nikoli je ne bova pozabila, za vedno bo ostala del naju.

Že ko sva mislila, da bo to leto Božič dobil grenak priokus, nama je v življjenje posijal nov žarek. Zelo na hitro sva sprejela odločitev, da v spomin na Piko rešiva novo življenje, še isto dopoldne sva se odpeljla v Horjul, kjer naju je čakala Danu. To malo zlato veselje naju je že v prvih sekundah, sprejela z največjim veseljem, kot da bi eno življenje že preživeli skupaj. Takoj sva vedela, da bo najina, da nama bo znova osmislila življenje, da nama bo pomagala preboleti bolečo izgubo. Naključja govorijo temu v prid. Na poti domov sva se pogovarjala o njenem imenu. Ker imava mačko poimenovano po boginji Kali, sva si zamislila, da bi tudi najino novo prijateljico poimenovala po kakšni boginji, po keltski boginji, in Danu to je (mati boginja v keltski mitologiji). Že s tem prepoznavava, da je Danu čakala na naju. Doma nas je pričakala najina mačka. Nisva vedela kaj naj pričakujeva, saj sta bili Pika in Kali vse življenje skupaj in sta imeli prav poseben odnos. Na najino veliko presenečenje je bilo prvo srečanje nad pričakovanji. Kali ni pokazala nobene sovražnosti, bo pa seveda rabila nekaj časa, da ji bo tako zaupala kot je Pikici, vendar mislim, da smo na dobri poti. Delita si podobno izkušnjo. Sva našla pred desetimi leti, na božični večer, zunaj v mrazu, povsem samo in ravno njen pogum ji je pomagal, da svo jo našla, če nebi bila tako glasna in odločna je morda nebi nikoli našla.
Danu se v novem domu počuti odlično, je prav pogumna, predvsem pa polna energije. Malo sva že pozabila kako je, če imaš takega "gaunarčka" doma. Malo sva se že polenila, saj tudi Pika ni imela interesa po celodnevni igri. Danu pa skrbi za to, da telovadimo ves, in prav dobro ji gre to od "tačkic". ravnokar smo se zbudili v drugo skupno jutro. Spala je vso noč, brez kakršnih koli težav. Čeprav je prvi dan "krstila" kavč, preprogo, odejo na postelji, hodnik,... je že včeraj izbrala svoj  WC v kopalnici. Sicer ne gre ravno v WC ki sem ga priravila zanjo, vedno pa opravi zraven, vendar mislim, da je za dva dni to zelo velik napredek. Zakaj služijo sprehodi ji še ni povsem jasno, vendar mislim, da bo lepo vreme tudi to spremenilo. Čeprav se na trenutke še spomniva na Piko, Danu hitro poskrbi da je sama v središču pozornosti. Mislim, da sva se prav odločila, da sva tako hitro v najin trop sprejela Danu. Božič bo za naju ostal Božič.

Danu vam želi srečen božič in vse dobro v Novem letu

Imam pa še eno prošnjo, ker se Danu zelo rada fotografira, prav hudo zna pozirati, bi rada z vami delila te lepe slikice, vendar imam en problem. ker prvič sodelujem na forumu, mi še ni jano kako vstavim sliko. Prosila bi, če mi lahko nekdo sporoči, kako se to naredi. Boste videli kako Danu pometa.

lp
Sonja in Jure
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1 : sobota, 25.12.2010 : 09:23:10 »

Meni se je kr ena megla naredila pred očmi, ko sem tole brala Smiley

Navodila za nalaganje slik najdeš TUKAJ  Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2 : sobota, 25.12.2010 : 09:33:06 »

Super veselje vam je prinesel božiček.
Danu, tebi se je pa skok v družinske praznike super posrečil Kiss! Uživajte skupaj...

Fotografije:
Tule ti linkam slikco iz Danu-jine stare teme:
.
Klikni na desni strani mojega posta 'citiraj' in se ti bo pokazalo, kako sem slikco vpisala med oglati oklepaj.
(sem napisala pred postom od Cats pa naj kar ostane...)
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #3 : sobota, 25.12.2010 : 10:41:01 »

Če ne bo šlo, pa slike lahko pošlješ tudi šefici Jani na mail: jana(afna)mojpes.net, pa jih bo zagotovo objavila.

Drugače pa: veliko lepih trenutkov z novo malo kepico! Pa redno se javljajte, zelo radi beremo take srečne zgodbe. Kiss
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #4 : sobota, 25.12.2010 : 17:28:43 »



Imam pa še eno prošnjo, ker se Danu zelo rada fotografira, prav hudo zna pozirati, bi rada z vami delila te lepe slikice, vendar imam en problem. ker prvič sodelujem na forumu, mi še ni jano kako vstavim sliko. Prosila bi, če mi lahko nekdo sporoči, kako se to naredi. Boste videli kako Danu pometa.

lp
Sonja in Jure


Še lažja navodila, od Jane so kar težka  Wink Wink

Fotografije iz fotoaparata najprej dodaj na računalnik, jih objavi na kakšen strežnik, npr. na www.shrani.si, (da jih spraviš na internet)  nato pa jih skopiraj s kilkom na fotografijo (copy/ paste ) med ta dva oklepaja , eno po eno. ( Pogledaš pa s "predogledom", če si vse pravilno naredila.)

Komaj čakam vaše slikce, in lep opis si napisala.  Smiley Srečen božič vsem skupaj pri vaši hiši!  Kiss Pa tudi Pikici srečen božič tja nad mavrico  Kiss
Logiran
kalipika
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 25.12.2010 : 22:41:39 »

tole dodajanje slik mi nikakor ne gre. Uspela sem jih pomanjšati, nikakor pa mi jih ne uspe pripeti sem. pomajšala sem jih v slikarju in v Picture Managerju, kjer jih lahko kopiram, ko pa jih želim prenesti sem mi možnost prilepi ni omogočena. kakšno napako delam?
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #6 : sobota, 25.12.2010 : 22:50:14 »

Probaj jih prvo postaviti na internet (mojalbum pika com ali kaj podobnega) in potem linke na te slike postavi sem.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #7 : nedelja, 26.12.2010 : 10:30:32 »

Še nekaj sem se spomnila: mogoče pa ne gre zato, ker nimaš midi paketa? Mislim, da je dodajanje slik omogočeno samo članom - pa naj me zdaj kdo po glavi, če sem ga pihnila mimo?
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #8 : nedelja, 26.12.2010 : 10:34:31 »

To velja za direktno pripenjanje datotek, Pepsi.
Na nek spletni album (moj-album.com ipd) pa lahko naloži, link da med oglate oklepaje in tako ustvari slikco tudi brez paketa.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #9 : nedelja, 26.12.2010 : 10:44:26 »

Se pardoniram za zavajanje. Moje drugo ime je sicer tehnični debil... Tongue
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 26.12.2010 : 11:49:06 »

Kiss Danu, pikica lepa, kako lepo je brati take vesele zgodbe Cheesy

Kalipika, slik res ne boš mogla nalepiti sem notri, če jih ne boš prej naložla v enega od spletnih albumov, ki si ga lahko brezplačno odpreš. Na primer:

Svoje slike, ki jih imaš shranjene med dokumenti v računalniku, moraš najprej naložiti v kak spletni album ( Shrani.si, Picasa, ali Moj album ...) oz. spletno mesto za shranjevanje (image sharing, Slikomat ...), potem pa jih klikneš z desno miškino tipko, klikneš na "kopiraj mesto slike" in to prilepiš sem v odgovor.
Pred tem moraš tukaj - nad poljem za odgovor- klikniti na ikonico slikce ("image") in vmes med oba "img" - ja, ki se ob kliku pojavita v polju za odgovor, prilepiš tvoje "kopirano mesto slike".
Upam, da sem bila zadosti razumljiva in ti bo uspelo!

PS: če pa shraniš sliko v Shrani.si imaš že ob strani narejeno kodo "za forum", ki jo kar tako kot je, prilepiš sem v polje za odgovor.
Vendar bodite pozorni na velikost slike - pri Shrani.si imaš možnost, da pred shranjevanjem klikneš na "dodatne možnosti", kjer obkljukaš opcijo "zmanjšaj sliko na" ... max 640pikslov). Tako ti bo v album shranilo že pravilno pomanjšane slike, da ne bodo prevelike za v ta forum (mislim, da je tukaj omejitev velikosti 480x640 pikslov).

Upam, da ti bo zdaj uspelo, ker bi že vsi strašno radi videli Danu v novem domu Cheesy
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kalipika
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 26.12.2010 : 11:52:12 »

Res si želiva, da vidite to našo malo zverinico, in mislim, da mi je končno uspelo. Če ni spet prišlo do kakšnih težav, lahko pod prvo slikico vidite, kako pridna je najina Danu. Morali se bova zmenit, katera si bo lastila metlo.
http://www.shrani.si/t/1m/pD/147vutXs/imag0059.jpg
Na drugi slikici je prikazano, kakšno "agregatno" stanje sledi po naporni igri.
http://www.shrani.si/t/i/pu/gUymniH/imag0058.jpg
Na tretji slikici pa smo sredi igrice.
http://www.shrani.si/t/38/bG/1Wso86Uh/imag0003.jpg

upam, da mi je uspelo.

Se vam spet javimo, ko bo uspel naslednji projekt - jutri bo prvič tri ure sama. Zdejle jo bom za kakšne pet minut pustila samo, da vidim kakšna bo reakcija, popoldne pa bom še malo podaljšala. Trenutno spi, ker sva ravno prišli iz sprehoda, danes končno ni deževalo, tako da je bilo vse skupaj res podobno sprehodu, vendar je ta mala lumpika malce lena, na vsak način je hotela v naročje, da bi jo nosila, vendar ji te želje nisem izpolnila. drugače pa je zelo poslušna, se že javlja na klic, tako da se od mene ni odaljila za več kot tri metre. Komaj čakam na še lepše vreme.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #12 : nedelja, 26.12.2010 : 12:10:41 »

Kalipika, skoraj je že uspelo, dobro ti gre Wink
Zdaj bom jaz tvoje linke kopirala in jih vstavila med "img" v oglatih oklepajih, da bodo slikice odprte že tukaj. Torej: na začetku tvojega linka mora biti (img)-seveda v oglatem oklepaju  , potem pa še na koncu(/img) - tudi v oglatem oklepaju







Če pogledaš na shrani.si, kje se ti odpre shranjena slikica, imaš 4 možnosti oz. 4 vrste linkov. Drugi po vrsti je "koda za forum". Ta vsebuje že vse, kar rabiš, da se ti pokaže cela slika tule v tvojem odgovoru, samo prekopiraš ga in to je to Wink Ker vsebuje že vse oglate oklepaje itd., je kopiranje tega linka najpreprostjši način, da se tvoje slike prikažejo tule v forumu v vsej svoji lepoti Smiley

Tretji po vrsti je "koda za forum s predpogledom". Če kopiraš tega, se bo v forumu prikazala majhna slikica, ko pa bomo mi kliknili nanjo, se nam bo v novem zavihko odprla v celoti, v originalni velikosti.

Če pa kopiraš samo prvi link "URL slike", se bo nam pokazal samo link, slike pa ne bo videti (tako, kot se je zgodilo v tvojem prvem postu).
Ti kar pridno treniraj, da bomo videli čim več slikic lepotičke Wink
Meni je Danu že takoj po objavi za oddajo padla v oči, ker ima čisto podoben pogled, kot ga je imel moj mali črni Trzinček Rocco, ki prav tako prihaja iz Horjula Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
kalipika
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #13 : nedelja, 26.12.2010 : 12:18:22 »

prav vesela sem, da mi je vsaj nekaj uspelo, bom pa še naprej vztrajna, tako da mi bo na koncu uspelo, tako kot je treba. Hvala za vso pomoč.
Da vam sporočim še to, Danu je bila skoraj 10 minut sama, in ni dala glasu od sebe. ko sem se vrnila sem jo zelo pohvalila, dobila je tudi nagrado, tako da upam na najbolše.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #14 : nedelja, 26.12.2010 : 21:17:26 »

 Cheesy Cheesy Cheesy Joj, kakšno veselo sporočilo, ki je tudi meni zameglilo pogled....
Super ste! Cmočka sladka! Pa ostani tako pridna kot do sedaj...  Kiss
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: danu - najina zlata medalja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines