mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:12:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Dogo argentino-problemi s prehrano
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dogo argentino-problemi s prehrano  (Prebrano 10739 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
manch
novinec
*
Sporočil: 7


« : ponedeljek, 17.01.2011 : 19:48:46 »

Hoj, sem nova na forumu tako da upam, da o tej temi še ni bilo govora.
Sem ponosna lastnica 7-mesečne rodovniške psičke pasme Dogo argentino in so se začeli problemi, ki se tičejo prehrane. Odkar sva jo dobila, jo hraniva z briketi Artemis. In jih je pač Ok sprejela.
Že od začetka smo se bojevali z demodexom, ki smo ga s pomočjo antibiotikov nekako odpravili. Ker pa rdečica ni in ni izginila, sva šla zadnjič na posvet k dermatologu. In ta nama je dejal, da rdečica ni več posledica demodexa ampak je možna alergija na brikete, oziroma natančno na konzervanse v njih..In posledično nam sledi 2-mesečna dieta, ki sestoji iz samo purana ali konjsk.mesa, ribe, junca, ajdove kaše itd;...Zanima me, ali je kdo od vas imel kake podobne probleme z domnevnimi alergijami in kako se je potem to rešilo?
Baje je ta pasma še posebno občutljiva, čeprav poznam še nekaj mladičkov te pasme, pa nikjer ni tako izrazitih problemov kot pri nas.
Hvala za odgovor in LP
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #1 : ponedeljek, 17.01.2011 : 21:22:17 »

ja, mi jih imamo, nekako od pubertete dalje, čeprav pes ni DA, temveč pudelj. Začelo se je s kožnimi alergijami, ki so izzvenele, nato so se pojavile alergije na hrano v obliki prebavnih težav, še zlasti intoleranca na določene beljakovine.
Rezultat: pes je izjemno vitalen 11-letnik, ki razen tega ni imel nikoli hujših zdravstvenih težav. Doživljensko pa je na strogi dieti, ki se je ne sme pregrešiti niti za trohico. Stane veliko, še huje ga je nadzorovati, da kaj ne ukrade. Se pa navadiš in se da s tem živet povsem normalno.
Ne vem, kako se bodo pri tvoji razvijale alergije: lahko bodo postopno izzvenele, lahko bodo ostale ves čas na istem, lahko se še poslabša. Vsekakor bi priporočila strogo upoštevanje navodil dobrega veterinarja s tega področja.  Pa mladičev jaz ne bi imela.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 17.01.2011 : 21:34:47 »

Vse se bo odvijalo naprej, ko bo diete konec in bodo lahko bolj z gotpvpstjo trdili, če je alergija na to ali ne. Se pa res držite predpisanega, ker drugače nima smisla. Tudi če je alergičen zaradi tega, razen v prehrani ne bo posebnih omejitev. Ampak je pa res, da se lahko potem zaradi pomanjkanja drugih snovi zvrstijo novi, drugi problemi, zato med drzgim poskrbite, da bo dobil dovplj dodatkov ali, da jih bo zaužil z drugo hrano, ki jo sme jesti, če bo to potrebno.
Sama sicer s tem nimam izkušenj.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #3 : ponedeljek, 17.01.2011 : 21:38:51 »

Poznam vsaj tri pse (manchester terier, buldog, zlati prinašalec), ki iz istega razloga ne smejo jesti briketov. Prvima dvema doma kuhajo, drugemu brikete zamrznejo in potem odtajane ponudijo, ali mu jih prelijejo z vročo (vrelo?) vodo.

Moja ima ravno nasprotni problem - komaj ali pa sploh ne (krvava driska) prebavi kuhane (in bohnedej surove zadeve, tako da sva samo na briketih. Od konzerv spet skoraj nič, kakšna 100% ovčetina, neka Puppy konzervica s filejem piščančjih prsi in aloe vero je npr. naredila veliko škodo.  Undecided

Prilagoditev oz. doživljenjska dieta. Enako kot pravi sanco1a. Vsaj v mojem primeru bi verjetno trmasto vztrajanje pri kuhani hrani (ki jo zgoraj omenjeni sprejemajo brez problemov), verjetno povzročilo ogromno škode na črevesju.  


Sanco1a, če imate sivega pudlja, smo se morda enkrat srečali na travniku pri Trnovski cerkvi, ko vas je "skrbelo", da ne bi moji (rjavi tigrasti) vzel žoge.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #4 : ponedeljek, 17.01.2011 : 21:42:12 »

Jp, to smo mi ... Wink Je moral imeti res, res slab dan, da sta žogo obdržala. Grin Kraji žog se ne more upreti, j*** ga.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #5 : ponedeljek, 17.01.2011 : 22:00:40 »

manch, se opravičujem, moram dopolniti svoje sporočilo:

V omenjenih primerih naj bi bile razlog za demodex oz. alergijo prehranske pršice, ki naj bi bile pač v vsakih briketih. Zato je zamrzovanje in prelivanje učinkovito.

Kvalitetni briketi imajo pa nešteto sestavin, zato je toliko težje ugotoviti, na katero sestavino točno je alergičen. 
Logiran
petrucci
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #6 : torek, 18.01.2011 : 11:42:14 »

Kaj pa pravijo veterinarji? Bi bila suha hrana, ki ni briket ampak samo posušeno meso v redu opcija?
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #7 : torek, 18.01.2011 : 12:43:29 »

Verjetno veterinarji še ne morejo z gotovostjo trditi, kaj bi bilo najboljše, ker bodo seveda počakali na zaključek ločevalne diete, saj bodo le tako dobili neko okvirno sliko ...  So pa vam mogočr dali že kakšne napotke ?
Logiran
manch
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #8 : torek, 18.01.2011 : 13:42:36 »

hvala za odgovore:)
Torej, dobili smo dieto, ki sestoji iz konj.mesa, kunca, ajdove in prosene kaše..Nobenih priboljškov ali kake druge hrane, še voda naj bi bila iz steklenice. To bomo sedaj izvajali 2 meseca, potem bomo videli, kako se bo izšlo...Zanimivo se mi zdi to, da  psička po ozdravljenem demodexu izgleda, kako naj rečem, normalno..Rdečica se je popolnoma umirila, le še na obrazu jo je minimalno videti..A vseeno, smo se rajše preventivno odpravili k dermatologu, kjer so izvedeli sledeče.Je pa dermatologinja dejala, da alerg.testov še ne bo delala, ampak jih bo izvedla po končanem 2-mesečnem zdravljenju s to vrsto hrane.
Bo pa finančno kar zalogaj, sploh ker so omenjene vrste mesa dokaj drage, ampak bomo že nekako preživeli...
Je pa na podlagi testov podala diagnozo, da je alergična verjetno na konzervanse v briketih in zato samo pripravljena hrana pride v poštev.
Vesoljka:ali mislite, da bi bilo smotrno pač brikete zamrzovati oziroma jih preliti z vročo vodo?Če je seveda razlog prehr.pršica in ne konzervans!
Logiran
petrucci
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #9 : torek, 18.01.2011 : 15:12:45 »

Povprašajte pri vetrinarju kako bi v tem primeru pes odreagiral na ZiwiPeak. Je brez konzervansov in ima 90% mesa. Sicer res ni poceni, ampak alternativa je. En tak problem smo pri eni stranki s problematičnim psom že rešili.
Logiran
manch
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #10 : torek, 18.01.2011 : 15:35:25 »

Uf, glede na to, da naj bi naša psička dnevno pojedla 400g mesa in 400 g priloge dnevno, se mi zdi po računici morda res ceneje doma kuhati...Pride čez 100 evrov mesečno, če pa pogledam tole ZIWIPEAK, pa kar malo čez 400..Problem ne bi bil, če bi bila psička druge pasme, torej manj kg, manjša itd;

Hvala vseeno za predlog! Wink
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #11 : torek, 18.01.2011 : 16:07:15 »

Uf 400€ je kar malo auč , če obstaja drug, enako učinkovit način hranjena, ki je bolj prijazen tudi do denarnice Smiley če pa tega drugega načina ne bi bilo, pa seveda denar sploh (vsaj pri meni) ne bi bil vprašanje ...
Logiran
manch
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #12 : torek, 18.01.2011 : 16:35:47 »

ja Itlam se popolnoma strinjam..Preden sem imela psa, nisem mogla verjeti kako lahko ljudje toliko zapravijo za svoje pse..no, zdaj vem Smiley
Bomo se držali te diete in upali na najboljše:)
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #13 : torek, 18.01.2011 : 17:23:57 »

 ;)Vsekakor držim pesti za vse dobro Wink Wink pa poročajta, kako sta
Logiran
petrucci
novinec
*
Sporočil: 26


« Odgovor #14 : torek, 18.01.2011 : 19:12:02 »

Uf, glede na to, da naj bi naša psièka dnevno pojedla 400g mesa in 400 g priloge dnevno, se mi zdi po raèunici morda res ceneje doma kuhati...Pride èez 100 evrov meseèno, èe pa pogledam tole ZIWIPEAK, pa kar malo èez 400..Problem ne bi bil, èe bi bila psièka druge pasme, torej manj kg, manjša itd;

Hvala vseeno za predlog! Wink

Vsekakor ne drži, da bi morala pojesti 400g ZiwiPeaka, ker ga ni psa, ki bi se mu priporočala takšna količina. 20 kg težak pes mora imeti ZiwiPeak 5kg za približno 29-30 obrokov in nič manj. Vsekakor ni isto, če psu daješ surovo meso, že zaradi tega, ker ima surovo v sebi ogromno vode. Samo za primerjavo, ko posušiš piščanca na pravilen narčin, od njega ostane okoli 25% mesa, ostalo je samo voda.

ZiwiPeak sem priporočal, ker imam dobre odzive z najbolj problematičnimi psi. Hrana je 100% naravna in v kolikor pes ni alergičen na točno specifično meso, garantirano ne bo nobenega problema. Lahko pa poizkusite z 1kg pakiranjem, če je problem, se bo takoj videlo.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Dogo argentino-problemi s prehrano
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines