mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 06:49:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: različne vrste hrane za psa.
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: različne vrste hrane za psa.  (Prebrano 6514 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gemotli
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« : četrtek, 03.03.2011 : 20:58:57 »

zivjo
mojemu psu sem sedaj vedno dajal zjutraj lososa zvečer pa piščanca. in je imel piščanca rajši.
nekajkrat sem ji tudi prinesel neke majhne vzorce iz trgovin in jih je tudi zelo rada pojedla. samo nekateri pravijo da psi
dobijo drisko če ne dobivajo vedno iste hrane, moj to se ni dobil. Ali bi ji lahko kupil 5 vrst ražlične hrane istega proizvajalca in bi ji en dan dav to drug dan to tret dan to..
hvala
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 03.03.2011 : 21:41:49 »

meni se ta ideja ne zdi ravno praktična pa tudi cenovno je precej neugodna. Če boš kupil veliko majhnih vreč, da se ti briketi ne razdišijo, navažijo ... je drago, če kupiš pa velike vreče in to veliko njih pa verjetno ne boš dovolj hitro porabil vse odprte hrane.

znotraj namke so večinoma prehodi lažji, kot če vzameš popolnoma drugo hrano vseeno pa ni prav pametno pretiravat. vzemi raje zaenkrat lososa, pa jo hrani dokler ji ne "dojadi", pa potem zamenjaj na drug okus.

Vmes ji pa raje malo popestri jedilnik s kakim kosom svežega ali sveže pripravljenega mesa, kako kuhano zelenjavo, skuto, kašo, ribjo konzervo ...  Bo bolj zanimivo in raznoliko Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2 : petek, 04.03.2011 : 10:29:22 »

Če je pes navajen izključno na skoz isto suho hrano, potem so res lahko reakcije.
Če ni ravno kak prebavni občutljivec, ga pa komot navadiš jesti raznoliko. Tako kot če bi mu kuhal - težko verjamem, da bi vsak dan pripravil natančno isti obrok. Enkrat bi bil najbrž riž s piščancem, drugič polenta z govedino, tretjič ajdova kaša in puran... Isto je z briketi - če menjaš in je pes na to navajen, je tudi to čisto ok pa še včasih pride prav, da brez težav pofutraš kaj drugega. Sicer pa tudi tisti, ki dajemo isto hrano dokler se vreča ne porabi, večinoma dodajamo še kaj zraven, tko da je to v končni fazi že zaradi dodatkov podobno kot če bi menjal brikete.

Je pa tako, da pretirano komplicirat nima smisla, sploh če pes ne komplicira. Od 5 vrst hrane ne bo on nič bolj zdrav, bo pa brez potrebe trpela denarnica (kot ti je že napisala Houdini) - recimo 20kg žakelj Royal Canin CC te pride 43€, če kupiš isto znamko v 4kg vrečah pa je vsaka skoraj 20€, torej okrog 100€ za isto količino. Efekt absolutno ni dovolj velik, da bi odtehtalo. Če ti res ni problem dat mesečno tolko, mu za ta denar lahko kupiš brikete najvišjega ranga, občasne kuhane dodatke za med hrano, priboljške za grist in ti še ostane za ene par kofetov drobiža.
Logiran
gemotli
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #3 : petek, 04.03.2011 : 10:58:27 »

pPri meni je ta problebm, da ko ji odmerim kolicino za njeno starost in tezo, ji hrana vedno uostaja v posodi . zZakto me to zanima, kako rto resiti in pes prav nic ne izgleda debela, prej suha. jJe pa nemski bokser. pPoskusil sem tudi ze druge vrste hranae, pak ce ji kdaj dam kaksen tester nove hrane, pa jo takoj poje..
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #4 : petek, 04.03.2011 : 11:09:03 »

hehe ... saj to, da pes ni debel ni nič hudega. Povprašaj veterinarja, če se mu zdi presuha, sicer pa raje ne "razvajaj" preveč, če ne boš to počel "za vedno".
Če bo lačna bo že pojedla. Če hrano pusti, vse skupaj odmakni do naslednjega obroka. Z njo ni očitno nič narobe (glede na to, da ob novem okusu poje), samo zmišljuje se ti
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #5 : petek, 04.03.2011 : 11:24:24 »

Gemotli, psička očitno ne rabi toliko hrane, kot pač piše na priporočilu. Saj vemo, tudi ljudje smo različni - eden rabi več, drugi pri enakih kilah manj, odvisno od presnove in aktivnosti (prioročila na embalažah so le neka splošna smernica).
Konec koncev je velika razlika med recimo dvema psoma enake pasme, enake teže, če je eden ves dan na prostem in nekaj dela", drugi pa se valja po toplem stanovanju in ima v celem dnevu dve uri gibanja na zraku in mrazu. Zagotovo bo prvi porabil več energije in bo rabil več hrane kot drugi.
Ne se sekirat, redko kateri pes poje točno toliko, kot priporočajo proizvajalci hrane.
Poskusi ji pač dajati v posodo malo manj kot doslej in "šparaj" pri vmesnih obrokcih oz. priboljških. V enem tednu boš že videl, kaj je vzrok - ali je psička malo izbirčna, ali pač ni toliko lačna.
Jaz bi poskusila en teden vztrajati na eni vrsti hrane, obrokih ob isti uri, če hrane v pol ure ne poje, pospravi obrok za naslednjič, vmes pa ji ne bi dajala priboljškov.

Sama z moji psom na vseh sprehodih treniram poslušnost in je seveda za vsako uspešno izvedeno vajo nagrajen. Vedno imam poln žep briketov (tistih navadnih, ki ji je tudi sicer) in mogoče kak košček hrenovke. Vendar: vsi ti "nagradni" obrokci so vračunani v dnevno porabo. Ko si dopoldan odmerim brikete za prvi obrok, stresem polovico merice v žep in greva na sprehod, ko prideva domov pa poje še ostali del obroka. Seveda ne bi mogel pojesti celega obroka briketov doma, če bi imela jaz po žepih še "ekstra" količino za nagradice ...
Tako da pomisli, če morda tvoja psička poje toliko hrane "iz roke", da je že to en velik del rednega obroka in potem seveda ne more zmazati cele merice, ki ji jo nameniš kot samostojni obrok.

Briketov pa tudi jaz ne bi menjavala prepogosto. Različne okuse lahko nudiš tudi tako, da med brikete pomešaš (občasno, da se pes ne razvadi prehitro) žlico tunine iz konzerve, malo skute, rumenjak ali malo kuhane zelenjave - ravno toliko, da je obrok malo drugačen kot prejšnji.

Pri nas imamo srečo, da ob različni prehrani ni težav z drisko. Moj pes ima zelo rad kuhano hrano in surovo meso, zato enkrat tedensko nadometim obrok briketov s kosom domačega surovega pustega mesa (imamo možnost dobiti jagnjetino), parkrat tedensko ima za večerjo kuhano "rižoto" ali ajdovo kašo z zelenjavo in mesom ... skratko različno.
če bi vprašala njega, bi seveda raje jedel kuhano kot pa brikete, itak - ampak, če ni drugega, so pa tudi briketi dobri, ko je lačen Wink

Zjutraj ne mara jesti (več) že od šestega meseca, so briketi ostajali, potem pa sva začela prakticirati, da ga peljem na daljši sprehod dopoldan, da pride domov lačen (nekaj pozoba že med sprehodom) in poje brez problema svoje brikete.
Potem pa dobi drugi obrok šele zvečer, spet po daljšem sprehodu in divjanju.

Poskusi tudi ti - psa pelji ven lačnega, naj se fino razgiba, potem pa ji ponudi orok šele, ko prideta domov in se malo umiri. Morda bo tako bolj "pridno" pojedla svoje Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Laeja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 186


« Odgovor #6 : petek, 04.03.2011 : 12:06:35 »

pri meni je urejeno da je na vsakih 12 ur približno .. vedno pa dobi hrano šele po aktivnem sprehodu, ko se umiri

nekaj časa smo prakticirali še vmesni obrok čez dan in pred tem ni imel laufanja okrog pa ga je tudi puščal oziroma pojedel napol
tako da se je pri nas obneslo samo to, da ima 2 obroka dnevno, po vsakem daljši fizični aktivnosti

Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #7 : petek, 04.03.2011 : 13:57:16 »

Pri nas so vsi psi že leta na eni in isti hrani z enim in istim okusom.Ne kompliciram z menjavo okusov,ker psi niso ljudje in jim hrana predstavlja samo potrebo po prehranitvi organizma.Hrano dobivajo v dveh dnevnih obrokih.Običajno jo pojedo v 10 min,če jo kateri ne poje,se hrana pospravi in jo dobi pri naslednjem obroku.Pes,ki noče jesti,ni lačen.Pod pogojem,da je zdravstveno vse v redu z njim.Moj samec me je pred leti hotel prepričati,da je edino dobro za njega a la carte hrana. Wink Ker na to nisem pristala, sva se z briketi dajala en teden.Zadnji dan je dobil za kosilo en teden stare brikete,ki so bili za moje pojme že popolnoma brez vonja in okusa.Tistega dne je dal glavo v skledo in pojedel vse brikete.In od tistega dneva dalje ni bilo z hrano pri njem nikakršnih problemov.Kupujem kvalitetno hrano za pse,preseravanja pa ne dovolim.
Tjaša
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #8 : petek, 04.03.2011 : 14:10:59 »

Moji smo štiri leta in pol kuhali za glavni obrok, zjutraj je dobivala AG brikete. Nakar sem jaz doživela kvazi-razsvetljenje  butnglavc in uvedla brikete v njen glavni obrok in.........po manj kot letu dni briketov (tistih na O.) smo prešaltali nazaj na á la carte  Roll Eyes  (meso+zelenjava+kakšna riba) kot glavni obrok in light AG brikete za jutranji mini obrok.
Logiran
Odinko
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 30.12.2013 : 01:15:52 »

Zdravo,

nov sem na forumu in mislim da je to prava tema. Je pa res, da nism preverjal če je o tem že tekla beseda. Hvala za odgovor!

Kako se vam zdi hrana Nutrivet za mladička in seveda tudi kasneje. Če jo kdo uporablja zakaj ja in pa tisti kateri jo poznajo in ne uporabljajo zakaj ne.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: različne vrste hrane za psa.
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines