mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 23:11:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Igrače
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Igrače  (Prebrano 47596 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« : sreda, 02.10.2002 : 13:58:05 »

Glede na to, da nikjer v arhivu nisem našel podobne teme, jo bom odprl kar tukaj.
Zanima me, koliko različnih igrač je dobro imeti za mladega psa? Večkrat sem slišal, da čimveč, ponekod pa tudi, da se je dobro s časom opredelit in odličit za eno ali dve. Hm... Huh
Najin 4-mesečni border kar hitro izgubi interes za določeno stvar, tako da bi mu najraje nabavila več stvari, da bo zaposlen tudi čez dan, ko naju ni. V bistvu je dilema taka: ker Drim hitro izgubi interes do igrače, ga motivirama z briketki (če pa pali samo na hrano Wink). Kar pa bi znal bit problem pol pri agilityju (ali pač... Huh :-/).
Kaj je torej boljše? Met več različnih igrač in riskirat, da se bo s vsako igral 5 minut, al pa sploh ne, al je bolje met 2 igrači in mu prepustit odločitev al dolgcajt al kong/štrik?
Ajde, čitam! Wink
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #1 : sreda, 02.10.2002 : 15:01:32 »

Ja moram reč da je moj prinašalec kar podoben vajinemu Drimu, saj se zelo hitro naveliča ene igrače. Tako da mu moram vsake toliko časa igračo zamenjati, nekaj časa uporabljam tisto in potem lahko spet staro.
Igrače se lahko naveliča tudi če jo ima vedno na razpolago. Tako da je bolje igrače umakniti takrat ko je sam in se poigrati z njim samo takrat, ko si to zasluži. (npr. po dobro opravljenem poslušanju na ukaz...). Malo se poigraš z njim, mu pustiš ga zmaga, igračo malo nese naokoli da se malo považi in potem mu jo zamenjaš za briket. Vsaj tako so nas učili, mogoče bo imel kdo še kakšen boljši predlog. Vendar sem malo premišljevala, kaj potem dati mlademu psu za grizit, da nam ne bo uničeval stanovanja ali drugih stvari neprimernih za njega.

Tile kongi na vrvicah so za moje pojme prav fajn stvar, saj pes dobi na hitrosti ko mu jo vržeš (je bolj eksploziven, kot po tistih igračah v obliki klobas) in tudi se lahko malo pocufaš z njim ker ima vrvico kar se pri navadni žogici ne moreš. Moj je sedaj čisto nor na piskajočega ježa in je to prav fajn motivacija.
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #2 : sreda, 02.10.2002 : 18:45:51 »

Moj je isti kot tvoj ewchy. Ko je bil star ravno nekje 3-4 mesece je bila glavna igrača piskajoči ježek in vrv. Zdaj je v bistvu nor na to debelo vrv. Ima pa zelo rad, če mu jo kdo vleče iz gobčka in on seveda pokaže da je močnejši. Imam pa tudi konga pa žogice,... Teh igrač se kar naenkrat preveč nabere.  Smiley lp M.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #3 : četrtek, 03.10.2002 : 06:55:31 »

Mislim, da ni najbolje, če po stanovanju ali pesjaku leži cel kup različnih igrač. Igrače ponavadi psom niso zanimive, dokler samo ležijo na tleh. Z njimi se je potrebno igrat, da jih zanimajo. Zato mislim, da je ena igrača pri psu čisto dovolj. Če je kužata potrebno zaposliti, ko greste od doma, potem so verjetno najboljše tiste kocke, v katere daš brikete, pa jo mora vrtet, da padejo ven, ali pa kong (brez vrvice), v katerega daš npr. stopljen sir ipd. Namesto konga so uporabne tudi tiste votle kosti...  
Sicer pa razen pri majhnih mladičkih velja, da pes pretežno spi, ko nas ni doma, tako da ne potrebuje niti igrač niti hrane.

Obstaja pa še ena negativna stran prevelike množice igrač v stanovanju (ne velja za pse, ki so v pesjakih). Kuža lahko misli, da je vse, kar leži naokoli njegova igrača - torej tudi vsi copati, čevlji, razni papirji ipd.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #4 : četrtek, 03.10.2002 : 07:03:54 »

Moj kuza ima zogico in Kongo. Se enako hitro navelica igrac, navdusim ga pa tako, da se igrava nogomet z zogico. In ko je ves navdusen, mu skrijem zogico... Na tak nacin ohranjam interes. Kongo pa je fajn, ker mu noter zataknem kaksno kost, potem pa jo ves navdusen poskusa ven dobiti.
Nikoli pa se ne navelica pravih zog. Problem pa je v tem, da vsako predre. Mu moram enkrat kupit eno pravo kosarkarsko , ki bo v akciji  Tongue Tongue Tongue
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #5 : četrtek, 03.10.2002 : 09:39:02 »

Jaz imam pa ravno obratno izkusnjo z igracami. Imam namrec 5 mesce starga terierja in zaenkrat ni nc varno pred njim. Zato mu vedno ko ostane sam doma vrzemo po tistem prostoru, ki ga ima na razpolago (2 sobi) kar vse njegove igrace + kaksne 2-3 pribolske. In je res razlika full ocitna, zgleda da se s tem zadovolji. Drugace me je pa vedno cakalo kaksno presenecenje.
Je pa res, da se dolocenih igrac ne razveseli tok k drugih. Trenutno je vse kar piska in.

lp, Polona
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 192


« Odgovor #6 : torek, 08.10.2002 : 21:18:35 »


Tudi pri nas pa majo psi najraje konge al pa une špage za vlečt - je pa res, da špaga zaleže sam, kadar sta v igri 2 (pes + pes ali pes + en od človečkov Grin).

Piskajoče zadeve pa smo absolutno ukinili, ker noro spodbujajo nagon po plenu. Našim psom se čist utrga, ko začnejo stiskat in piskat. Tud izraz na obrazu dobijo prav "plenski".....in ne bi bilo ravno v redu, če bi tako "stiskanje in piskanje" začeli prakticirat tudi na sosedovih mačkah, ki se prav nonšalantno sprehajajo mimo naših psov (neverjetno, kako vejo, kdaj jim pasji gobec nič ne more  Cheesy)

Se pa znajo psi zabavat tudi s kakimi prav "pasje" zanimivimi stvarmi, npr. kako potegnit tapeto s stene ali kako izkopat fikus iz lončka ali kako razstavit po stanovanju celotno vsebino koša za umazano perilo....pa še pa še Grin Zabave jim nikol ne zmanjka!  Roll Eyes

Breza
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #7 : sreda, 09.10.2002 : 14:10:11 »

Ja seveda mora imeti pes nekaj za igrati, ampak vsekakor tista igrača  ???na žalost ne miga sama od sebe, tako , da se moram v glavnem igrati zraven še jaz ali kdo drug od familije he he.
Je pa tko, pri nas igrače ležijo na tleh, ampak niso preveč zanimive, zato jih vsake toliko časa operem in pospravim, pa dam kake druge na voljo. Potem je kak dan spet bolj zanimivo.

                 lp erika
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #8 : sobota, 12.10.2002 : 22:08:52 »

naša dva na zelene žogice padata, glede teniških je pa vseeno kakšne barve so. Bark se čisto umiri, ko kakšno vlači po gobcu in potem samo "kibica" ostale, naj mu jo poskusimo vzeti. In seveda "špage" za vlečenje. Te so ZAKON.
Logiran
dina
gost
« Odgovor #9 : sreda, 16.10.2002 : 10:01:57 »

Pozdravljeni!

Ker moje psičke skoraj ne zanimajo igrače (najraje ima debelo vrv z vozli, ki jo počasi, vendar vztrajno uničuje), ne vem pa, kakšna igrača je kongo, prosim, če mi jo kdo lahko opiše. Morda ji bo pa ta igrača zanimiva!
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #10 : sreda, 16.10.2002 : 11:21:54 »

  Kong izgleda približno tako, kot da bi več različno velikih žogic prirezal na dveh koncih in jih nato po velikosti zlimal skup Wink, na sredini pa je skozi luknja, da lahko skozi napelješ vrvico, al pa daš not kake priboljške, da se pes lahko igra in zaposli Cool.
  Samo vprašaj v trgovini, pa tudi na etiketi piše kong, tako da ne moreš zgrešit!


LP, Tomaž!
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #11 : sreda, 16.10.2002 : 11:28:51 »

Aja, pa še to: finta konga je v tem, da se odbija zelo nepredvidljivo (za razliko od žogice), kar naj bi pomagalo psom razvijat motorične sposobnosti in pohitrit (ne vem, če je to sploh beseda Shocked) reakcije in reflekse!

Mislim, da je to to!
Logiran
bolha
gost
« Odgovor #12 : četrtek, 17.10.2002 : 10:38:15 »

Moja Luna pa sploh ne šmergla igrač. Vsaj ne, ko je sama doma. Takrat si da duška in nam demulira ves vrt. Niti kost ne pomaga. Ko smo pa zraven nam veselo prinaša plišastega zajca. Kaj pa na to rečete. Mi smo že popolnoma obupani, besni in se ubadamo s tem, kdaj nam bo zopet zraslo kako drevo!!! Kaj pa na to rečete??? Angry Lips Sealed Cry
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #13 : četrtek, 17.10.2002 : 12:59:40 »

Koliko je pa Luna stara? Popolnoma normalno je, da se ne igra z igračami ki "mrtvo" ležijo na tleh. Dosti bolj je zanimivo razkopavati po zemlji, loviti miške in ruvati korenine.
Psa je treba naučiti, da to kar njemu paše ni zaželjeno. In zato je potrebno kar precej časa in potrpljenja, predvsem pa pes ne sme sam letati tam, kjer lahko dela taka nezaželjena dejanja.
Vzemi psa in pojdi z njim na vrt. Čim začne početi kaj kar ne sme, mu daj povelje NE ali FUJ in ga odpelji stran. Če tega ne počne, ko ste skupaj zunaj, se pa skrij notri in ga opazuj, ter isto ukrepaj vsakič, ko se loti kakšne "neumnosti". Če boš dosleden/a in dovolj vstrajen/a,  se bo psička gotovo naučila. Vendar ne pričakuj rezultata čez noč - še posebno sedaj, ko se je kuža že navadil, da lahko razsaja po vrtu brez posledic.
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #14 : četrtek, 17.10.2002 : 13:02:38 »

Moj Toby - veliki šnavcer,star 2 leti in 5 mes. ima samo eno igračo.To je velika plastična pasja žoga, s katero nori po vrtu in hiši.Drugače pa si je sam izbral svojo najljubšo igračo in to so - prazne plastenke različnih pijač.Obvezno morajo imeti še zamašek,ki mora biti močno zatisnjen,tako,da ga lahko z zobmi odšraufa!!To je začel delati sam od sebe že pri treh mesecih in je do danes postal že strokovnjak - ne glede kako močno ga zatisnem(zamašek),ga v nekaj sekundah odpre!!Včasih se nam doma in vrtu nabere pravo smetišče steklenic,ki pa so še zelo zmečkane, saj si po odpiranju zamaškov privošči še "surfanje" - plastenko zmasti,si jo da pod taco in kot nor drsa z njo po terasi ali dvorišču. Grin
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Igrače
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines