mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 12:55:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Maščobne bule pri psih?
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maščobne bule pri psih?  (Prebrano 33520 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #60 : četrtek, 22.04.2010 : 16:54:06 »

Jaz bi tudi odstranila, če bi krvna slika pred narkozo pokazala, da so notranji organi v redu. To je predpogoj za anestezijo po mojem mnenju.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #61 : četrtek, 22.04.2010 : 20:10:55 »

Take majhne ploščate tudi jaz pustim pri miru. samo tiste vedno ostanejo manjše od napihnjenega klopa recimo.
AngSeter: problem pri maščobnih bulah je  v tem, da ga ponavadi začnejo lomit točno takrat, ko se krvna slika toliko poslabša, da narkoza ni več varna.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #62 : ponedeljek, 03.05.2010 : 06:46:14 »

Bom poslikala. Tariju rastejo zelo razlicno, so pa vse majhne (je pa tudi on micken). Se pravi nekako do velikosti grafa, fizolcek ni nobena, tudi bingljajo ne, zataknit se ne more nikamor, ker so dosti ploscate. Skratka nima tezav. Ce pa bi se kaksna pojavila in bi ga hudo motila (recimo pri znablju) oz. bi bila nevarnost, da si jo kam zatakne, bi bilo seveda drugace.


Obe sta ca. pol cm, mogoce una na zgornji sliki kak mm vec.


* bulca1.jpg (23.11 KB, 300x300 - pogledano 402 krat.)

* bulca2.jpg (41.29 KB, 300x300 - pogledano 402 krat.)
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #63 : četrtek, 22.07.2010 : 09:10:33 »

 Nanook, naša je večja, je pa tudi pes večji. Danes ob 10:45 sva naročena za odstranitev. Bom poročala kako se bo izteklo...še dobrih 45 min čakanja...
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #64 : petek, 10.06.2011 : 21:16:35 »

Ajša je bila pred približno tremi leti sterilizirana. Poseg je potek brez vsakih zapletov, po operaciji je lepo okrevala in sploh je bilo vse v najlepšem redu, za rez in operacjo sploh vedeli ne bi, če tam ne bi ostala čisto majhna izboklinica, pač kjer je skalpel opravil svoje. To ima vse od takrat, ko so jo operirali in nobenega ne moti, pač neka brazgotina.

Pred približno štirimi dnevi pa sem opazila, da se je ta "izboklinica" povečala v pravo bulico, veliko približno ko t kovanec za dvajset centov (sicer je bolj elipsaste oblike, pa vseeno). Povečala se je kar sama od sebe, nič ne vem o tem, da bi se Ajša kjer koli kaj poškodovala, ranila, podrgnila ali kako drugače pohabila ta del. Nikoli do sedaj česa podobnega. Bula je na otip trda in bolj temne barve kot (rožnata) koža. Zdi se, da je prav nič ne moti, živahna ni nič manj (danes se mi zdi, da je bila sploh neutrudljiva Roll Eyes ), apetit ima normalen, hodi normalno, tudi če ji bulo stisnem, je ne boli (se ne umakne ali zacvili). Res ne vem, zakaj se je kar naenkrat tako povečala. Shocked

Je možno, da gre za tumor  Shocked ?!? Ali je lahko zanjo lahko kaj nevarnega, nekaj, kar bi se moralo operirati? Je to sploh normalno, da se mesto, kjer je bil poseg izveden po nekaj letih spremeni? Res ne vem, kaj bi lahko bilo, itak greva jutri k vetu, me pa preveč muči predvsem tisto s tumorjem. Ni pa za tipat, da bi bilo v buli kaj tekočine.

Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #65 : sobota, 11.06.2011 : 20:30:06 »

Bili pri veterinarju.

Ima sum na pruh  Shocked . Ima ga na popku. Res je, da veliko (kaj veliko, zeloooooo veliko) divja, skače, teče, preskakuje itd. Ampak nekaj mi pa ni jasno - pruh je ja boleč, vsaj človeka svinsko boli že samo na dotik, kaj šele, če bi ti nekdo to kar fino stiskal  Shocked . Ni za videti, da bi Ajšo kaj posebej bolelo, ko ji je v ambulanti bulo potiskal noter in jo stiskal, ni nič zacvilila, malo se je samo uprla ampak to se tako ali tako vedno, če jo pri veterinarju prisilno dajo na hrbet ležat... Pruh je tudi mehak, če kaj vem, ona pa ima bulo povsem trdo. Veterinar skratka ne ve čisto natančno, kaj bi lahko bilo, njegov odgovor je bil: "Bomo videli, ko bomo odprli!"  Shocked Shocked Lips Sealed ?!! Da dam svojega psa pod narkozo in operacijo zato, ker niso sigurni, potem pa ugotovijo, da bi se dalo stvar rešiti tudi na kak drug način, brez operacije, narkoze  Shocked Angry Lips Sealed ??!!

Prijateljičina zlata prinašalka je imela podobno bulo cel mesec (na boku), potem ji je pa čudežno izginila, brez vsakih zdravil. Njej so rekli, da je lahko to mlečna žleza, lahko pozna reakcija na cepivo (ki ga je sicer dobivala že vsa leta poprej) lahko pa tudi marsikaj druga.

Ne vem, jaz jo bom peljala k drugemu vetu, da še tam slišim njegovo mnenje, pa na ultrazvok. Kaj mi še drugega preostane?? Res ne vem, da dam psa pod nož, če sploh ne vemo, kaj mu resnično je in če bi se (kasneje) izkazalo, da to sploh ne bi bilo potrebno, je pa zadnje, kar bi naredila  Lips Sealed Angry !

Prosim, če se je komu že zgodilo kaj podobnega ali če kdo karkoli ve, vi samo pišite, jaz sem res čisto iz sebe, vsak nasvet, izkušnja bosta več kot dobordošla... Sploh ne vem, kaj naj! 
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #66 : sobota, 11.06.2011 : 20:49:58 »

To še:
Če ima pruh in bo potrebna operacija... Kako dolgo bo potrebno mirovanje, oz. kdaj bova (če sploh kdaj???) lahko spet začeli z agility treningi, metanjem žoge, frizbija, tekom? Bo lahko skakala? Če je pruh, jo bo kaj bolelo, če bo skakala, tekla, se kakorkoli fizično naprezala?
Skrbi me namreč, da nikoli več ne bo enak pes, da bo izgubila veselje do dela (agility, frizbi - predvsem preskakovanje, skakanje) predvsem zaradi morebitne bolečine in psihičnega stanja. Namreč, ko smo jo sterilizirali je bila psihično zelo boga, povsem drug pes, je pa na srečo to po desetih dneh minilo.
Ne vem, to  pruhom mi je vse skupaj tako čudno...
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #67 : nedelja, 12.06.2011 : 06:18:20 »

Naša Keli ima od rojstva  pruh, a ga ni bilo potrebno operirati, tako, da ima sedaj bulico.

Kaja pa ima na tački maščobno bulo že nekaj let. Ko smo jo šli pokazat veterinarki, so vzeli iz nje tekočino in preverili ter ugotovili, da ni nič hudega.

Držimo pesti in tačke, da bo vse ok.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #68 : nedelja, 12.06.2011 : 07:41:57 »

Itlam, če se ti zdi, da diagnoza ni v redu, jo pelji še drugem veterinarju.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #69 : nedelja, 12.06.2011 : 08:17:40 »

pudelj, kako velika pa je Kelijina bulica? Problem je, ker Ajša tega nima od rojstva, šele sedaj smo opazili, da ima bulo veliko.
Hvala, da mislite na nas! Kiss

Cats, ne vem, sedaj že neprenehoma brskam po netu za vsemi možnimi informacijami... K drugemu jo bom peljala pa tudi zato, da ji tam naredijo še ultrazvok.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #70 : nedelja, 12.06.2011 : 10:13:10 »

Pruh boli samo, če se uklešči (in takrat je nujna operacija), sicer ne boli. Če je psica aktivna, je pač treba zašiti, malenkost, par šivov, veliko manj zoprno kot sterilizacija.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #71 : nedelja, 12.06.2011 : 11:34:30 »

Mislim, da je stanje po posegu psa (tako kot človeka) predvsem fizične narave in zelo normalno je, da rabi nekaj časa, da pride k sebi. Jaz se posegov še od prvega psa bojim, Sančo doslej ni imel še nobenega, tudi ne nobene anestezije, ampak ne zaradi posega samega, ki je v večini primerov opravljen strokovno korektno, temveč zaradi anestezije in možnih posledic. Pa gre verjetno spet za moj strah, povezan s slabim srcem prvega psa, ki ga takrat še niso znali diagnosticirati. In dejstvo je, da je poseg bistveno drugačen pri petletnem ali pa dvanajstletnem psu.
Sančo ima na repu veliko maščobno bulo (ne podkožno, kar lepo povrh) že vsaj 7-8 let, če jo stisnem, gre iz nje včasih loj, kot ogromen tur pri ljudeh. Nikoli nisem nič skakala okrog zaradi tega, očitno je samo lepotne narave (prekrito z dlakami Tongue), ker bi sicer že zdavnaj rakom žvižgali.
Ne vem, kako je s pruhom, ampak če bo poseg potreben, to verjetno ne bi bilo nič groznega, če je pes sicer zdrav. Sicer pa držimo pesti ... Kiss
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450


« Odgovor #72 : nedelja, 12.06.2011 : 12:28:17 »

Kelin pruh je velik cc 1 cm (premer). Takoj ko smo jo dobili sem jo peljala k veterinarki, da mi je povedala ali je potrebna operacija ali ne .Rekla mi je, da ni potrebna, zato je tudi nisem dala operirati. Res je najbolje, da greš še k drugemu veterinarju in, da ti še on pove svoje mnenje, ker kar tako jaz psa ne bi dala operirati.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #73 : nedelja, 12.06.2011 : 14:02:55 »

Ja, Sanco1a, samo po sterilizaciji je bila res boga, kaj bi se dalo odmerek anastetika zmanjšat, pa pes vseeno ne bi čutil? Zdrava pa je, vsaj neka prednost.

Najbolj me skrbi narkoza in pa potem, da več ne bi mogli trenitar agija, da bi imela omejeno gibanje... Čeprav mi je veterinar rekel, da se operira prav zaradi tega, da bo potem pes lahko normalno skakal itd. Možnost, da se ponovi, je namreč zelo, zelo majhna, omembe nevredna.
Pa bi bilo možno, da bi jo potem še nekaj let na mestu med gibanjem bolelo (in zaradi tega niti sama ne bi želela teči, skakati, itd)?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #74 : nedelja, 12.06.2011 : 14:13:39 »

Senco, ko bo pes ostarel in bo obrambni sistem opešal, se mu bo ta sicer nenevarna bula začela gnojiti. samo da se jo takrat mogoče  ne bo dalo več operirati - vem za primere, ko so stare pse evtanazirali prev zaradi takih težav.
Sicer pa se da marsikakšen manjši poseg narediti tudi s pomirilom v lokalni anesteziji.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Maščobne bule pri psih?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines