mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 03:30:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74323 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #15 : ponedeljek, 01.08.2005 : 09:48:31 »

 
Aja še to, ne vem zakaj ta delitev na lastnike mini in velikih kužkov. Jaz mam  yorkico in bernardinca trenutno Smiley In se ful dobro razumeta.

Botticelli, zato, ker mislim, da je več lastnikov, ki imajo samo enega psa, če pa jih imajo več, so ponavadi to ali samo manjši, ali pa samo večji. Drugače pa se strinjam s tabo.

Včeraj se mi je zgodilo, da sta bila na sprehodu prav tako manjši pes in njegova lastnica (pa še njihova  mačka (!), ki je nekaj iskala v grmovju). Ko naju je zagledala, je hotela reči, da bo najbolje, če svojega psa privežem, toda ko je videla da sem to že storila, je samo rekla: " Zaradi našega, ker je jezen na druge pse." Ok, iskenost imam rada, vendar mi ni blo všeč, da je svojega renčajočega cucka pobrala s tal, da se je počutil še bolj samozavestno. Sammyju pa ni ravno všeč, če zagleda psa v naročju in je enkrat zalajal, pa je ženska čudno pogledala, vmes pa sem ga že odvlekla proč. No, potem sem slišala samo še glas te lastnice, kako kliče mačko iz grmovja.

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #16 : ponedeljek, 01.08.2005 : 10:18:14 »

Sammyju pa ni ravno všeč, če zagleda psa v naročju in je enkrat zalajal, pa je ženska čudno pogledala, vmes pa sem ga že odvlekla proč. ..

A zato ker pa Sammy-u ni všeč da je drugi pes v naročju, bi moral biti pa le ta spuščen? Roll Eyes

Tudi jaz imam malega psa...pa ne delam takih štal kot jih nekateri opisujejo tu..to je enkako, kot če bi lastniki malih psov (če se že delimo v dva tabora Roll Eyes) spraševali, zakaj lastniki večjih psov...bla,bla,bla..

Mislim, da so lastniki taki in drugačni. Tudi lastniki večjih pasem so lahko nediskretni, pa nerazumevajoči, pa...pa vendar zato ne označim skoraj vse lastnike kot take...Vendar se jaz s tem ne obremenjujem. Pomislite pa tudi na to, da je morda kakšen mali pes imel v preteklosti ali slabo izkušnjo ali se večjih boji, ali pa nasploh ne mara ovohavanja in igranja s vsemi psi...

Bistvo pa je, da kot je Nanook rekla, bom jaz tista, ki bo odločila ali se bo moj pes ovohal s "sosedovim" ali ne...Morda te teme sploh ne bi bilo, če bi lastniki vprašali za dovoljenja lastnika drugega psa npr: ali se lahko približava/ovohava...itd, ker je namreč še ogrooomno drugih razlogov, zakaj nek lastnik ne mara/dovoli ovohavanja svojega psa (npr. strah, morebitna bolezen,...)

LP,
Diana
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #17 : ponedeljek, 01.08.2005 : 10:41:37 »

Kaja z besedami "mali rencac" nisem mislila oznaciti vseh kuzkov.Se tudi prevec dobro zavedam da so imeli lahko neprijetne izkusnje z velikimi psi ,ampak mislim da se da to tudi popravit,ce ne omilit.Prav zdaj se sprehajam tudi z enim whipetom ki nima rad drugih psov(sedanja lastnica ne pozna tocnih razlogov ker ga nima od malega)...pa me je prav ona vprasala kako bi se moj odzval na njegovo rencanje in ce je potrpezljiv,ker bi rada popravila njegovo socializacijo.No,psa se full dobro razumeta in hodimo na sprehode.
Bom pa ponovila to kar me je prav Nanook (in se enih par)naucila v eni temi....lepo vprasas s pripetim kuzkom drugega lastnika ce se lahko povohata,pa je mir.Ce je odgovor da kull,ce ne pa gres mimo!Pa je konec problemov in grdih pogledov.
Lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #18 : ponedeljek, 01.08.2005 : 10:57:15 »

....lepo vprasas s pripetim kuzkom drugega lastnika ce se lahko povohata,pa je mir.Ce je odgovor da kull,ce ne pa gres mimo!Pa je konec problemov in grdih pogledov.


Točno tako! Wink

LP,
Diana
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #19 : ponedeljek, 01.08.2005 : 12:15:08 »

samo maš pa primere, recimo da greta dva lastnika z kužki drug mimo drugega in se psa takoj začneta ovohavati - meni se zdi tu res neumno odvlečti psa stran ker pač nisi lastnika vprašal če lahko. Jaz se v tem primeru ustavim in pustim da se kužka ovohata in so zdaj je bil samo en primer ene lastnice ko je imela neko nesramno pripombo, samo to je pa itak odvisno od karakterja lastnika. saj lahko prijazno reče naj tega ne dela in gremo naprej.

Drugače pa mam jaz Taro na sprehodu itak spuščeno in samo da zagleda drugega psa že beži do njega in ga hoče pozdraviti. Zakaj pa ne, če vidim da je kuža prijazen.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #20 : ponedeljek, 01.08.2005 : 12:50:47 »

Balu, mi smo omilili zadevo do te mere, da se je psicka v soli brez tezav igrala z labradorko in velikim svicarjem, pa tudi na sprehodih se igra z vecino psov. S svicarjem sta sicer samo tekala, z labradorko pa se je celo po tleh valjala. Potem pa se je nekajkrat na agilityju zgodilo, da je odkod pridirjal kaksen se ne pretirano poslusen pes, ki se je zelel igrati in jo zbil po tleh. Pa smo bili spet na zacetku. Je pa res, da je psicka ze po naravi precej ostra in hitro pokaze zobe, ce ji kaj ne ustreza, zato ji je toliko tezje dopovedati, da ji vecji psi nic nocejo.  Wink Sploh na povodcu zganja celo stalo, ko jo pa spustim (ce vidim, da je drugi prijazen), pa mu cez par sekund ze skace na hrbet in ga vabi k igri. Wink Ampak na cesti, ko srecam kaksnega psa, pac ne morem prakticirati tega. Wink

Ekola, dve sekundi smo se drli, potem pa lepotca nismo spustili domov:
http://baguette.moj-album.com/album/54981/?os=640117
Logiran

dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #21 : ponedeljek, 01.08.2005 : 13:49:20 »

problem je v tem- v moji soseki je veliko psov.niti eden velike pasme ni agresiven pa imamo rotta, no, zlatega prinasalca, jaz imam bordojsko dogo, od malih so pa vsi agresivni in se lastnikom to sploh ne zdi problem, niti se ne potrudijo spremeniti psa ali pa ga vsaj privezati. s tem ko pa lastnik dvigne psa, pa samo okrepi to njegovo napadalnost, oz. vecinoma se moram jaz umes postaviti, da toti ponoreli cucki ne napadejo mojega miroljubnega psa. niso vsi lastniki malih psov taki ampak v moji soseski je to pravilo. zraven velikih psov ni problemov zraven malih pa imam takoj solzivec v roki, ker se jih bojim, kaj sele, da bi kerega pobozal bi tak brez prsta ostal. ampak ti psi se vedno tavajo naokol spusceni in terorizirajo okolico, ces moj pes ne bo nic naredil samo laja in zobe kaze, za kar ti vsak strokovnjak pove, da je to opozorilo pred napadom.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #22 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:05:59 »

Moj pes je bil pred kratkim celo obtožen, da je ubil enega malega kuštravčka, pa se ga niti pritaknil ni, mali pa se je Brinu obesil na bedrce. Čez dva dni mu je odpovedalo srce (star je bil 15 let) in je kriv moj zlati pesek. Shocked
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #23 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:09:17 »

Meni se tudi zdi prav, da lastnika drugega psa vprašamo, ali se lahko psa povohata. In če ta odkloni, pač gremo dalje. Moja psica je velika in povrhu še črna, tako da si lahko predstavljate, da se naju večina drugih raje kar izogne. Če pa drugega lastnika vprašam, ali se lahko psa povohata, pa večinoma dobim pozitiven odgovor. Takoj nato pa so drugi lastniki presenečeni, da je psica tako prijazna, oni pa so se je tako bali. Seveda se najdejo tudi lastniki, ki o kakšnem vohanju nočejo niti slišati, ampak take ponavadi niti ne vprašam, saj se jim že na daleč vidi... So pa tudi taki, ki psu ne pustijo, da se povoha z vašim tudi iz drugih vzrokov. Jaz sem bila včasih kar presenečena, ko mi je lastnik kakšnega kokeršpanjela ali kakšne druge manjše pasme odvrnil, da ne upa svojemu psu pustiti blizu mojemu, ker je agresiven ali kaj drugega... Pa če povem po resnici, tudi jaz vsakemu psu ne pustim, da povoha Bonie, sploh če za psa dvomim, da je ravno prijazen... navkljub vztrajnemu prepričevanju njihovih lastnikov, da njihov pes pa res ne bo moji nič naredil... Ta zgodba se mi je že dvakrat zgodila... Sreča je edino v tem, da Bonie nekako že na daleč zasluti in se takoj vrže na hrbet... Pravzaprav se je doslej že naučila, da se psom, ki strmijo vanjo, ki renčijo ali lajajo, že na daleč izogne... Pa hecno, tudi malim belim psom noče niti blizu...
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #24 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:09:50 »

Meni se je tudi že zgodila, da sem psa dvignila v naročje, to pa iz preprostega razloga, ker nam je nasproti pridirjal kakšen veseljak, ki po besedah lastnika seveda nikoli ni agresiven.
Problem je naš kuža ki ima težave s socjalizacijo in zna slabo odreagirat na takšen pristop, ampak to lastnike večjih psov ponavadi ne sekira.
Tako sem ga zadnjič dvignila v naročje, ko mi je lastnik psa, ki je silil v našega kričal, da naj neham in naj dam psa na tla, ker, da se bosta že sama zmenla kdo je močnejši Shocked On seveda svojega ni ne poklical, še manj pa zavezal in to seveda navkljub moji prošnji.
In potem je potrebno začeti vse znova, ker pač pri prevzgoji vsako tako srečanje vrne psa 2 koraka nazaj.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #25 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:11:37 »

...oz. vecinoma se moram jaz umes postaviti, da toti ponoreli cucki ne napadejo mojega miroljubnega psa. niso vsi lastniki malih psov taki ampak v moji soseski je to pravilo. zraven velikih psov ni problemov zraven malih pa imam takoj solzivec v roki, ker se jih bojim, kaj sele, da bi kerega pobozal bi tak brez prsta ostal. ampak ti psi se vedno tavajo naokol spusceni in terorizirajo okolico...

 Grin Grin Grin Pa tebe če kdo bere...mislim... Grin Grin Grin

Bom mojega malega probala "ukrotit" vsaj do te mere, da komu ne bo prst odgriznil  Grin Grin

Čakaj no malo, zdaj pa resno - kaj so zate toti ponoreli cuceki?? Plečna in kg so...? Ker jaz si svojega tudi v največji komediji ne predstavljam da bi bil fizično sposoben komu prst odgriznit Roll Eyes Grin...

Včasih res lahko ostaneš brez kometarja!

Poleg tega pa gre tu za posploševanje, kot če bi jaz na forumu tulila: "Mater so te gorile strašne velike zoprne...vsiljive, lastniki pa še toliko bolj..."

Pa dajte no. Če med nami lastniki ni strpnosti potem pa res ne vem kam vse to pelje.

Spuščen pes je pa lahko tudi velik nadležen, ne samo mali...pa še fizične posledice so lahko hujše, pa če to želite sprejeti ali pa ne. Pa nimam nekega nevzgojenega "cucka" - po vaše - ampak čisto prijetnega malega psa, ki se ne vsaja v mimoidoče pse ampak jih najraje ignorira..če pa se želi ovohati pač se...pa če je to NO ali pa čivava...

Pa lp,
Diana
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #26 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:15:26 »

Meni se tudi zdi prav, da lastnika drugega psa vprašamo, ali se lahko psa povohata. In če ta odkloni, pač gremo dalje.

Tudi jaz pravim tako! In če me lastnik vpraša ali pa jaz njega, je odgovor skoraj vedno pozitiven. Razen v primerih ki jih je navedla Bonie.

Že to, da lastnik vpraša je zame nek pokazatelj odgovornosti lastnika psa...

LP,
Diana
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:15:52 »

Mel, saj ni problem v takih psičkih kot je tvoj, ki ne bevskajo na večje pse. Pri nas družnih psičkov ni, le tu in tam srečamo kakšnega, če pa začne ta lajati in se zaganjati k Brinu, bo tudi on odreagiral nazaj. In ja, ni prijetno ko doberman odreagira nazaj, ponavadi ga takrat označijo za killerja, čeprav je bil on izzvan.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #28 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:19:49 »

Mel, saj ni problem v takih psičkih kot je tvoj, ki ne bevskajo na večje pse. Pri nas družnih psičkov ni, le tu in tam srečamo kakšnega, če pa začne ta lajati in se zaganjati k Brinu, bo tudi on odreagiral nazaj. In ja, ni prijetno ko doberman odreagira nazaj, ponavadi ga takrat označijo za killerja, čeprav je bil on izzvan.

Ja Andi, samo tega iz vseh postov ni moč razbrati, ker izpade kot posplošitev da so mali psi takooo zoprni in nadležni. Če pa pač govorimo o potepuhih manjše rasti, pa bi moral biti naslov drugačen. Wink

LP,
Diana
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #29 : ponedeljek, 01.08.2005 : 14:47:18 »

Citat
samo maš pa primere, recimo da greta dva lastnika z kužki drug mimo drugega in se psa takoj začneta ovohavati - meni se zdi tu res neumno odvlečti psa stran ker pač nisi lastnika vprašal če lahko.
Vidis jaz pa v primeru ko vidim majhnega psa vseeno primem mojega in ga vprasam,ker je skoraj vse manjse pse strah.Tako da mi je to pac prislo v naravo,tako je pa pika.Drugace pa na podrocjih kjer so vsi psi spusceni(recimo sprehajalisca pod Roznikom)psa ob vsakem kontaktu ne pripenjam- razen ce drugi lastnik pripne svojega.Pol se pa se pri meni prizge rdeca luc,pa je potek srecanja isti kot pri srecanju z majhnim psom.
Citat
On seveda svojega ni ne poklical, še manj pa zavezal in to seveda navkljub moji prošnji.
Upam da si lastniku povedala svoje!Pol pa mores zaradi takih bedakov vse zacet z nova,mislim na socializacijo Angry
Lp Ziva in Klark
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines