mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:46:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74670 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #30 : ponedeljek, 01.08.2005 : 15:50:53 »

Mel, pa saj nihče ne posplušuje. Če izvzamemo našo drago dogico.  Wink

Pri nas je večina malih psov in lastnikov res takšnih. In potem se začnejo zaganjati v mojega, ki mirno prenaša cukanje, grizljanje ušes, da slučajno ne bi mali zarenčal - potem je moj takoj na hrbtu ali pa da rep med noge.
Drugače pa mislim, da je tako, da večji psi smatrajo manjše za mladiče, odrasli psi pa mladičev načeloma ne napadajo. Če ni nekaj hudo narobe z njihovo vzgojo. 

Citat: Mel
A zato ker pa Sammy-u ni všeč da je drugi pes v naročju, bi moral biti pa le ta spuščen?

Nikjer nisem tega napisala Roll Eyes , bolj mi je všeč, da je ženska psa privezala, ker mi je sama rekla, da "je jezen na pse" , ni mi pa jasno, zakaj ga je vzela v naročje.

In to, da se psi "med sabo zmenijo" se mi zdi resnična trditev. Ker ko se srečata dva psa, se ovohata in rangirata, mislim, da se redko zgodi, da se srečata dva po rangu zelo močna osebka (takrat pride do spopada). In slej ko prej se eden podredi - v 99% je moj tisti, pa če gre za male ali velike "nasprotnike". Drugače bi pa bilo po mojem prav, če bi se podredil manjši, ker itak ve, da proti velikemu ne more nič. Ampak ne, mali se ponavadi začnejo zaganjati. Če pa vidim (kar se da opaziti že na daleč, recimo da se začne skrivat), da je malega strah, potem pa normalno, da ne bom pustila svojega blizu. To, da se mali začne veselo približevat velikemu, se mi pa ne zdi strah.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #31 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:20:03 »

Pri nas je večina malih psov in lastnikov res takšnih. In potem se začnejo zaganjati v mojega, ki mirno prenaša cukanje, grizljanje ušes, da slučajno ne bi mali zarenčal - potem je moj takoj na hrbtu ali pa da rep med noge.

Zato pa še vedno trdim, da je najenostavneje in pravilno, vprašati lastnika psa... Wink


In to, da se psi "med sabo zmenijo" se mi zdi resnična trditev. Ker ko se srečata dva psa, se ovohata in rangirata, mislim, da se redko zgodi, da se srečata dva po rangu zelo močna osebka (takrat pride do spopada)..

Hja, samo moj pes, je še vedno pes, pa če ima 3kg ali pa 30kg. In ima vse potrebe in lastnosti PSA..kar pomeni, da se pa čisto vsakemu ne bo podredil..večini ja, vsakemu pa ne. Kako misliš da bi izgledalo rangiranje z 10 x ali več težjim in večjim psom Roll Eyes..Ne hvala.
In pes lahko napade tudi iz strahu...pa še milijon drugih razlogov je, zakaj trdim in bom vedno trdila, da je treba lastnike vprašati ali se lahko ovohata...

Drugače bi pa bilo po mojem prav, če bi se podredil manjši, ker itak ve, da proti velikemu ne more nič. Ampak ne, mali se ponavadi začnejo zaganjati.

Ja, to se tebi zdi prav. Pes pa je pes, kot sem že povedala s 3kg ali pa xy kg. In če vidiš, da se tvoja logika, da se bo manjši pes vedno podredil v realnosti ne obnese oz. uresniči, zakaj še vedno želiš da se sami zmenijo? Wink

In še na koncu: ne, meni se ne zdi prav, da se pusti da se psi sami zmenijo oz. rangirajo.

LP,
Diana

P.S. Strinjam pa se da obstajajo tudi lastniki kakršne opisujete. Vendar so to tako lastniki malih pasem (in ne histeričnih cuckov, kot jih nekateri opisujete) kot tudi večjih psov Wink
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #32 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:36:11 »

mel jaz govorim za moj primer, ne kaka lastnica si ti. ravno to je problem, ker ce mi ne more prsta odgriznit pol naj nebi bil problem ce napade. ponoreli cucki so za mene recimo koker spanjel v moji ulici, ki je ugriznil brata ko ga je hotel pobozati. ima prst, vendar bo imel brazgotino do smrti. to, da se ne morem pelati z kolesom, motorjem, ali skate-om brez, da bi me kateri cucek ustavil. to, da se z mojim psom cel sprehod ubadama z temi cucki in je moj kuza tako prestrasen, da se ne upa premaknit. to, da ko smo bili mali smo enkrat jaz in moji kolegi morali splezati na neke sode, da smo se izognili napadu. gor smo bili enih 15min, pol smo pa leteli vsak v svojo smer in na sreco smo bili hitrejsi od njih. moj pes jih pa ne upa ignorirat, ker so ga ze napadli in kdaj naj jaz uprasam lastnika, ce se psa lahko povohata?? takrat ko mojega grize, lastnik je pa v hisi?? jaz raje branim svojega psa in mislim, da ce je lastnike malih psov strah, da bi jih velik napadel, potem naj tako kot jaz imajo s seboj solzivec in to manj skoduje psihi psa kot pa dvigovanje v narocje.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #33 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:41:34 »

Ja douge de boredaux, kot sem že napisala v tej temi, se to nanaša na spuščene "potepuhe", kar je pa nekaj drugega kot je naslov teme, se ti ne zdi?

LP,
Diana

Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #34 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:46:45 »

ne govorim o potepuhih. jaz govorim o cuckih z lastniki, ki so vedno spusceni. razen, ce misils to z besedo potepuh.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #35 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:52:04 »

Zato pa sem dala "potepuhe" v navednico...če so lastniki tako neodgovorni da imajo pse razpuščene neokoli da prosto letajo...potem ne vem zakaj pričakujemo od psa višek socializacije? Več kot očitno je, da so prepuščeni sami sebi...

In ja, če sem dojela bistvo te teme, le ta ni namenjena temu - o spuščenih/prosto tekajočih psih?

LP,
Diana
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #36 : ponedeljek, 01.08.2005 : 16:56:41 »

potem se pa opravicujem. poznam samo eden primer malega cuceka na vrvici in lastnica tistega psa mi je ponosno razlagala, da se morem njenega psa paziti, ker je ze rotta napadel, poznam pa tudi tistega rotta in je prava mucika. drugace pa mislim, da je narobe, da si lastniki jemljete pravico koga bo vas pes ovohaval. to je odlocitev psa in me izredno moti ko srecam lastnike, ki svoje pse(zeljene pasjih prijateljev) odvlecejo stran.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #37 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:05:08 »

potem se pa opravicujem. poznam samo eden primer malega cuceka na vrvici in lastnica tistega psa mi je ponosno razlagala, da se morem njenega psa paziti, ker je ze rotta napadel, poznam pa tudi tistega rotta in je prava mucika.

Ja verjamem! In sramota da so tudi taki lastniki! Vendar so, verjami pa da najdeš idiote tudi med lastniki večjih psov.

drugace pa mislim, da je narobe, da si lastniki jemljete pravico koga bo vas pes ovohaval. to je odlocitev psa in me izredno moti ko srecam lastnike, ki svoje pse(zeljene pasjih prijateljev) odvlecejo stran.

No meni pa se to zdi totalno in popolnoma zgrešeno. In od kje vam prepričanje, da se vsi psi z vsemi tako hudičevo radi ovohavajo in igrajo in,in,in..?? Ne vem od kod to prepričanje?

Sicer pa je to tvoje mnenje, moje je pač moje. In ja - če se bom JAZ odločila da se moj pes ne bo ovohal se pač ne bo. Niti ne bo drug pes ovohal mojega če jaz rečem, da ga ne bo.

Enako velja, če nek lastnik to reče meni! Se bom pač umaknila s svojim psom in šla svojo pot.

LP,
Diana

p.s. Sicer pa sva že zašle s teme Grin Huh
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #38 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:10:08 »

ne recem, da se vsi psi hocejo ovohavat. ampak, ce vidim mojega psa kako maha z repom in ce vidim drugega psa kako maha z repom in obadva silita drug proti drugemu pol mislim, da ti nimas pravice reci, da se ne smeta ovohavati. saj pes ni tvoja lastnina, ni tvoja ura za katero bos odlocala kdo se je lahko dotakne.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #39 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:23:10 »

Po vseh zakonih je pes moja lastnina, in jaz njegova lastnica. In če ne dovolim da se ovoha pač ne dovolim.

Verjami pa da nisem tako zatežena in napsihirana, da v takem primeru, kot ga opisuješ ti, ne dovolim da se moj pes ovoha Wink. Veeno pa vprašam lastnika, če lahko. To se mi zdi prav.

LP,
Diana
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #40 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:27:23 »

no moralno gledano to ni prav, vsi pa vemo, da so zakoni bullshit. govorim pa o nekaterih lastnikih v mojem kraju. v takih primerih pes ni vec clovekov najboljsi prijatelj ampak clovekova najboljsa lastnina. bomo morali zaceti spreminjati stare pregovore, saj zakon tako pravi. moj pes je moj prijatelj in zateg na vrvici dobi samo, ce je v nevarnosti ali pa gre na tujo zemljo kjer se ljudje bunijo, drugace me pa on vodi na sprehodu.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #41 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:33:27 »

Glej...očitno si me narobe razumela. Moj pes JE moj najboljši prijatelj, moj naj...in najboljše živo bitje kar jih poznam...

Upala sem pa, da je bilo to že razvidno iz mojih postov. Tudi mene moj vodi na sprehod...kuham ne, razen za njega Grin Wink Prvi je, h kateremu se namenim ko pridem domov in zadnji kateremu namenim stavek ko grem spat. Obsedenost? Mogoče.. Wink

LP,
Diana

P.S. Zdaj smo pa RES zašli s teme...vrnimo se nazaj Wink
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #42 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:36:41 »

oprosti, saj sem napisal, da ne pisem o tebi, ampak o lastnikih v mojem kraju.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #43 : ponedeljek, 01.08.2005 : 17:38:48 »

Aja..sory. Ja se pa strinjam da je to sramota in velika žalost...ali na ketni ali pa prosto tekajoč okoli, kjer je lahko že naslednji avto zanj usoden!!

LP,
Diana
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #44 : ponedeljek, 01.08.2005 : 18:39:28 »

Eh, daj daj, psi se med sabo zmenijo...pajade. Menim se jaz, ne pa moj pes. Svashta no!
Velikost ni tako pomembna kot mislite! Wink Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines