mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:22:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74669 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Katja1000
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #45 : ponedeljek, 01.08.2005 : 18:47:27 »

Sem bila lastnica psa srednje oz. večje pasme (boxer) in zdaj sem lastnica manjše pasme (pritilikavi pinč). Glede tega vprašanja je razlika - v vseh mojih primerih - ogromna. Lastniki večjih psov se za svoje ljubljenčke ne bojijo v tolikšni meri kot lastniki manjših psov, kar je tudi razumljivo, saj je en ugriz večjega psa neprimerljiv z ugrizom manjšega psa. Kar se meni na sprehodih skoraj vedno dogaja, da večji psi - brez da bi bili zavezani - pridrvijo k moji manjši kužki in se ona ustraši in začne cviliti, jokati in se mi je celo enkrat iztrgala iz povodca in zbežala po travniku, tisti večji pes jo je lovil kot zajca. Sploh je nisem mogla priklicati, ker je bila v totalni paniki. Lastniki večjega psa pa so se samo smejali, kako jo njihov močni pes lovi kot mačko. Iz do sedaj pridobljenih izkušenj lahko - ko vidim, da proti meni teče en velik pes, brez da bi bil zavezan - svojo kužko le varno primem v roke. In me sploh ne briga, kaj si lastniki večjih psov mislijo. Če se te problematike nekateri lastniki večjih psov zavedajo, bodo svojega večjega psa tudi privezali in varno približali moji kužki. Za ostale pa - ponavljam me sploh ne zanima, da si mislijo, da do svoje psičke ne ravnam pravilno. Jaz sem bila tudi s svojim večjim psom (če poznate boxerje, potem veste, da so izredno igrivi in neagresivni) do drugih izredno obzirna, kar pomeni, da sem spoštovala predvsem manjše pasme, ker sem vedela, da bo se moj boxer hotel takoj igrati in bi lahko nehote s svojimi šapami poškodoval manjšega psička. Še nekaj naj dodam, da moja mala psička nima nikakršnega problema druženja in igranja z večjimi pasmami, seveda ko jih primerno spozna in če ji ustrezajo jih tudi sprejme.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #46 : ponedeljek, 01.08.2005 : 21:19:23 »

v mojem kraju dvignejo psa manjse pasme, ceprav moj maha z repom in ce recejo ga ne spustim blizu, ceprav mislim, da je to panika brez razloga, ker moj pes je zelo nezen, ce je lahko zraven njega otrok, ki je komaj shodil, zakaj pol nebi mogel biti majhen pes. majhen otrok se prej pade po tleh.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #47 : torek, 02.08.2005 : 06:22:39 »

OK recimo da vidiš da laufa proti tebi in tvojemu miniju en velik kuža - jaz če vidim da pes maha z repom in ne kaže nobene agresivnosti, ne vidim razloga zakaj bipobirala Taro z tal. Pa da še enkrat povem, ima malo več kot 1 kilo, tako da bi jo vsak malo večji pes lahko pohodil. In do zdaj smo srečali že ogromno psov in nobeden ni bil tak da je prilaufal in začel z šapami takoj nekaj se agritai ali karkoli. Vedno se najprej povohajo. In če pol vidiš da ta večji kuža glih nežen in da to tvojemu ne paše, potem jaz Taro dvignem. Nikoli prej. Ne vem mogoče mam jaz samo take izkušnje... Verjamem da če se ti enkrat zgodi kaj slabega postaneš dosti bolj nesiguren in verjetno človeka prej zagrabi panika.
Aja recimo ko Tari več ne paše biti v družbi z velikimi psi se skrije za mojimi nogami, v skrajnem primeru pa prosi da jo dvignem. Samo to se tudi redko zgodi, če srečamo res ful igrive kužke ki bi se igrali z njo Smiley
Tako da nisem glih zagovornica preventivnega dvigovanja malih kužkov.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #48 : torek, 02.08.2005 : 06:28:24 »

Aaron je bil ko je bil mlajši še precej neroden, tako da ga nisem spuščala k malim psom od taleč, ker bi prinorel do psička in ga verjetno pohodil ali pa podrl. Sem ga prijela, smo šli bližje in so se potem lepo povohali in igrali, če je bil lastnik za. Pri nas je zelo popularno pustit odvezanega psa in potem ko kakšen drugi pes steče za njim se jezit nad lastnikom, češ zakaj nima psa pod kontrolo. Je pa tudi nekaj takih lastnikov, ki brez problema pustijo, da se kužki igrajo med sabo Smiley Aaron ima neko posebno ljubezen do malih psičkov. Nevem, mogoče ga spominjajo na mladičke, ampak vedno se čisto razživi, medtem ko se z velikimi psi ne igra vedno s tako vnemo...
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #49 : torek, 02.08.2005 : 11:37:37 »

Citat
Lastniki večjih psov se za svoje ljubljenčke ne bojijo v tolikšni meri kot lastniki manjših psov, kar je tudi razumljivo, saj je en ugriz večjega psa neprimerljiv z ugrizom manjšega psa.

Ves kaj ugriz je ugriz Angry ...in se zagnoji in naredi abcese lih tako manjsi kot vecji,da ne recem da mlademu psu pusti neke travme tako eden kot drugi!In lih tako se lahko prenasajo bolezni,ker jaz se vedno nisem 100 % da vsak clovek cepi svojega psa...jaz opazujem reakcije tako 1 kilskega kot 60 kilskega psa,da do tega ne bi prislo!

Citat
v mojem kraju dvignejo psa manjse pasme, ceprav moj maha z repom in ce recejo ga ne spustim blizu, ceprav mislim, da je to panika brez razloga, ker moj pes je zelo 
Ko vidis da ga dviguje probaj enkrat lepo vprasat ce se lahko povohata,ne bos verjel razliki....preverjeno Wink

Lp


Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #50 : torek, 02.08.2005 : 12:13:28 »

Ves kaj ugriz je ugriz Angry ...in se zagnoji in naredi abcese lih tako manjsi kot vecji,da ne recem da mlademu psu pusti neke travme tako eden kot drugi!In lih tako se lahko prenasajo bolezni,ker jaz se vedno nisem 100 % da vsak clovek cepi svojega psa...jaz opazujem reakcije tako 1 kilskega kot 60 kilskega psa,da do tega ne bi prislo!

Glej Balu, s tvojim odgovorom se popolnoma strinjam...vendar si priznaj da je razlika ali npr. NO ugrizne npr. čivava ali obratno...govorim o fizični posledici ugriza kot takega...vnetjem so res podvrženi tako eni kot drugi...samo mislim da čivava ne more NO raztrgati tace, NO pa čivavi lahko...

Mislim da je o temu govorila Katja1000  Wink

LP,
Diana
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #51 : torek, 02.08.2005 : 12:27:36 »

Ja se strinjam. Če prileti en agresiven orjak in prime enega malo več kot kilskega psa z svojimi zobmi - oprosti, samo kuža je v najhujšem primeru lahko mrtev v trenutku. Tako da je razlika v tem. Kaj se pa z rano dogaja pa je valda isto pri malem ali velikem kužku.

Samo koliko se meni zdi, lastniki velikih psov, ki so recimo nenavajeni ali malo manj socializirani do drugih psov, ne vodijo svoje pse glih tja kjer se sprehaja večina drugih kužkov. No vsaj večinoma je tak. Medtem ko pa lastniki mini nesocializiranih kužotov nekako predvidevajo da njihov kuža pa res ne more nič narediti drugemu, tudi če ga napade. To se mi zdi popolnoma zgrešeno.

Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #52 : torek, 02.08.2005 : 12:39:53 »

Samo koliko se meni zdi, lastniki velikih psov, ki so recimo nenavajeni ali malo manj socializirani do drugih psov, ne vodijo svoje pse glih tja kjer se sprehaja večina drugih kužkov.

No nažalost se s tem ne morem strinjati...ne samo da jih vodijo tja, ampak se še spuščeni Angry

LP,
Diana
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #53 : torek, 02.08.2005 : 13:05:35 »

Sej se zavedam da je razlika ze po velikosti zob Tongue ...oprostite....mi je samo malo dvignilo pritisk,ker je misel ze taco molila v koncept "sej majhni psi ne morejo nic in samo veliki so zlobe"....pes je pes!Ugriz je ugriz v smislu da je to vedno nekaj slabega,kar se vsak lastnik boji.Tisti ki imamo velike pse nismo imuni na take strahove!

Citat
Samo koliko se meni zdi, lastniki velikih psov, ki so recimo nenavajeni ali malo manj socializirani do drugih psov, ne vodijo svoje pse glih tja kjer se sprehaja večina drugih kužkov. Medtem ko pa lastniki mini nesocializiranih kužotov nekako predvidevajo da njihov kuža pa res ne more nič narediti drugemu, tudi če ga napade.
Mislim pa, da ne smemo pozabit da takoj nek napad ne kaze na neuspelo socializacijo,kdaj gre zgolj za rangiranje pa lahko tvoj kuza reagira le na enega psa,pa na spet drugih 20 ne.Moj recimo v 95% procentih ne reagira,zadnjic pa je naskocil enega bernca v soli....je bilo samo rencanje pa narazen.
 Lp
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #54 : torek, 02.08.2005 : 13:28:05 »

Botticelli, ukradla si mi misel:) Se strinjam s tem, da lastniki velikih psov, ki so zares agresivni in brez razloga napadajo, ne hodijo z njimi na sprehode, ampak jih imajo zaprte v pesjakih ali na ketni. Poleg tega lahko pes ugrizne zaradi izzivanja. Kako bi se vi počutili, če bi vas začel nek pritlikavec izzivat? Na srečo obstaja veliko psov, ki le-to ignorirajo. Kakšen dominantnejši pa bi znal vsaj nazaj zarenčat. Sicer pa ne odobravam napadov z nobene strani.
Logiran
sanch
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #55 : torek, 02.08.2005 : 20:26:40 »

Sem lastnica srednje velikega mesacka. o dvigovanju manjsih psov pri srecanju z velikimi ne vem dosti, ker se mi to pravzaprav ne dogaja (najbrz ker moj pes njihovim lastnikom ne izgleda tak velikan), bi pa povedala, da se absolutno strinjam s tem, da lastniki psov (pa ni vazno kako velike pasme so - psi namrec) prej vprasajo ce se njihov pes sme igrati z vasim. vsak lastnik svojega psa najbolje pozna in ce noce da se igra z vasim psom ima za to razloge!
noben odgovoren lastnik ne bo tvegal da njegov pes poskoduje drugega in ravno tako bo naredil vse da prepreci da bi imel posledice njegov pes (fizicne ali psihicne). sama bom ce obstaja najmanjsa moznost za kaj od zgoraj nastetega brez slabe vesti odpeljala svojega psa naprej, in ne, tudi povohal se ne bo s tistim drugim, ce se meni ne bo zdelo vse ok.

Se strinjam s tem, da lastniki velikih psov, ki so zares agresivni in brez razloga napadajo, ne hodijo z njimi na sprehode, ampak jih imajo zaprte v pesjakih ali na ketni.

ne vem kaj me bolj moti tu.. dejstvo da pri majhnih psih bi pa bili agresija in napadi sprejemljivi ali to, da naj jih enostavno ne sprehajajo?
no, saj verjetno nisi dobesedno tako mislila, ampak me je malo razjezila ta trditev. morala bi se glasiti nekako takole : Lastniki psov, ki so agresivni in napadajo druge pse ali ljudi, psov sploh ne bi smeli imeti.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #56 : torek, 02.08.2005 : 20:40:56 »

V moji okolici je le en tak mali pesek-pekinezercek, ki ima verjetno strahu polno zivljenje. Ce prides mimo s kakrsnim koli psom, ni vazno ce bi bila civava, mora lastnica tega pekinezercka obvezno vzdigniti. Ce bi ostal na tleh, lahko trdim, da bi ali skup padel, ali bi ga kap.. Ne bevska in nic, ampak tako prestraseno hodi na tistem povodcu, da mi je prav zal zanj.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #57 : torek, 02.08.2005 : 21:04:18 »

Jaz sem predvsem mislila, da lastnik ki se zaveda da njegov pes ni za družbo, ga ne vodi tja. Valda so izjeme, se razume. In vem da lahko en čisto miren kuža v neki situaciji reagira drugače. Samo ta pes prej pokaže da ni zadovoljen in verjetno ne bo takoj skočil drugemu za vrat. Hotela sem samo povedati to, da lastniki mini agresivnežev mislijo, da ni to nič takega, pes je tak ker je mali in iam majhnostni kompleks ko vidi večjega, ali pa da laja iz strahu... In valda mu je to dovoljeno ker je manjši. Meni se to ne zdi prav. Hotela pa sem povdariti, da mogoče srečaš več manjših hudih kužkov kot večjih hudih kužkov prav iz tega razloga.
No to je moje mnenje Smiley
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #58 : sreda, 03.08.2005 : 09:19:56 »

sanch, nisem mislila tega ... iz mojih prejšnjih postov, če si prebrala celotno temo, je po mojem razvidno, da ne odobravam ne malih ne velikih renčačev. ampak če tega ne bi tako napisala, bi mal spet imela kaj proti meni ...
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #59 : sreda, 03.08.2005 : 09:30:48 »

... ampak če tega ne bi tako napisala, bi mal spet imela kaj proti meni  ...

A je to letelo name?


lp,
Diana
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines