mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 15:30:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 74664 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #75 : sreda, 03.08.2005 : 12:17:23 »

Mene pa moti full ker je enako kot da zmerjajo mene. me zanima kako bi se počutli da bi jaz kaj rekla čez njihove otroke.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #76 : sreda, 03.08.2005 : 12:58:10 »

Tara.. hehe.. se spomniš ko naju je ena tetka prepričevala da mava čivavi. In da tisti ki nama je psa prodal laže če trdi da nimava čivave Grin Cheesy

Jaz tudi velikokrat slišim opazke v smislu baterij.. pa povem da je na sončne celice ker je bolj varčno in ekološko Wink Saj to me niti toliko ne moti ker letijo take opazke iz ust ljudi ki nimajo pojma in niti smisla za humor ne...

Glede dvigovanja psov... Vzrediteljici je na sprehodu nemški ovčar (pa da ne bo izpadlo da imam kaj proti njim, Geri se namreč prav dobro razume z bratrančevo NO) v trenutku pritekel iz vrta skozi odprta vrata in napadel papillona, ki je bil kljub takojšnji pomoči mrtev na mestu. Ja, boste rekli da brez razloga ni napadel.. no verjetno res ni, ker sta se skozi ograjo vedno nalajala. Ampak vseeno je bil ugriz NO-ja usoden. Tu razlika med ugrizi.
Drugače pa razlika v velikosti.. ko je bila Geri mlada jo je prav grdo povaljal mops. Sicer je bil takrat kar večji od nje, ampak porabili smo več kot pol leta da se vsaj malo manj boji psov- vseh brez izjem... no še bolj se boji majhnih kot velikih. Če proti nama laufa velik spuščen pes (ne glede na njegovo telesno govorico) se jaz vedno postavim pred Geri in jo tako zaščitim pred preveč razigranim udarcem s taco npr. Če pes ne izgleda ravno igriv (npr. že parkrat sem doživela da je bila Geri "zajec" katerega je pes hotel uloviti) pa Geri dvignem. Če so psi na povodcih pa vedno ko srečamo velikega psa vprašam če je prijazen in če se z Geri lahko povohata.
Je pa zelo nevarno dvigovanje psa v naročje- tudi za lastnika, saj na koncu poškoduje velik pes tudi lastnika. Kljub temu mislim (doživeto) da Geri boljše odnese v mojem naročju kot pa potleh. Se je že zgodilo da me je pes zaradi Geri tako poškodoval da sem 3 dni ležala doma zaradi modric. Kaj bi bilo z Geri če je ne bi dvignila? Aja, pa pes je samo branil svoj teritorij (na cesti 50 m stran od svoje hiše.. Huh).

Doma imam 2 psički malo večje rasti- kot tibetanski terier. Se mi je že zgodilo da se je vanju zagnal kakšen večji pes z renčanjem. Ker obeh ne morem prijeti v naročje sem ponavadi prijela psa, ki se je zaganjal. Ja, pa sem fasala ugriz... no, eno je da mene ugrizne pes, kaj pa če bi katero od malih zagrabil za vrat?

Rada imam velike in male pse, ki so vzgojeni in poslušni. Tudi moje psice imajo rade pse vseh velikosti, ampak jaz sem odgovorna za njihovo varnost in vedno ravnam v skladu z svojimi občutki!

Lp, Mojca
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #77 : sreda, 03.08.2005 : 13:19:30 »

Geri, takrat s tisto  tetko sem se zadrževala ker se midve nismo tako dobro poznale in nisem hotela izpast prostak Grin sram

Taro je malo manjkalo da jo je nemški ovčar napadu ker jo je mama dvignila in k sreči je lastnik pravočasno primil psa.

Jaz bom začela hodit z solzilcem okoli, ne bo nobeden napadal mojo tamalo! Angry

Imam pa en članek iz revije moj pes, sicer ga še nisem celega prebrala, ki piše kako ravnat če napede tvojega psa. Nahitro sem vidla da ga moraš udarit po smrčku.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #78 : petek, 05.08.2005 : 21:28:10 »

Sam pravim tako kot so to nekateri že mnogokrat ponovili.
Če je kuža, ki ti prihaja naproti pripet obvezno pripni svojega psa, pri tem je čisto vseeno ali imaš velikega ali malega psa.
Moj oče ima pekinezerja in ker je invalid ne more dvigniti psa, ko pridrvi kakšna mrcina ima pa vedno pripetega.
Njegov kuža se obnaša precej kraljevsko, ne ovohava psov jih niti ne pogleda enostavno jih ignorira, pa je bil dvakrat vseeno zelo hudo napaden. Na srečo smo strah pred drugimi psi odpravili s pomočjo moje velike mrcine. Trajalo pa je zeeelooo dolgo, da gre pekinezer spet mirno brez strahu na sprehod.
Tu na vasi kjer sem sedaj doma, pa se moj velikan precej bolj boji malih bevskačev, ki pridrvijo iz dvorišča in divje bevskajo nanj, čeprav bi on zelo rad čimpreje prišel mimo , ob tem glasno cvili in živčno pogleduje proti psu.
Tudi ponoči motijo nočni mir ravno ti mali bevskači.
Opažam, da te male pse  tu pri nas nihče ne šola ali jih vzgaja.
Pred časom smo imeli na obisku na našem dvorišču enega majhnega črnega mešančka, ki je bil vedno dobrodošel in se je naš velikan zelo rad igral z njim. Kuža je smel vse početi z našim in z nami. Pregrešil pa se je enkrat, ko smo dali za jesti obema je pojedel svoje in hotel še v skledo našega Arona. Ta mu je zelo jasno nakazal, da mu to ni všeč. In je poizkusil še enkrat , in ker ni bil uspešen se je zakadil v Aronov obraz. Od presenečenja je ta kar obstal nato pa se je z napadom nazaj le rešil psa.
Rezultat - ta kuža je Aronov prijatelj vsepovsod samo na njegovem dvorišču ga neusmiljeno grobo prežene.

Nekateri se ne zavedajo, da je njihov mali pes PES in prav tako lahko izzove velikega psa saj je njegov ego enako velik kakor ego kakega velikega psa. Mi lastniki velikih pa se moramo zavedati velikosti svojih psov in ne pričakovati, da bodo razne stare mamice in dedki bolj osveščeni od nas samih.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #79 : sobota, 06.08.2005 : 07:50:03 »

Jaz sem to mislila nasplošno. Ker verjetno nebi vsi tak reagirali kot jaz. Ni pa letelo na nikogar specifičnega.

Mene samo zanima kake pripombe bodo imeli ko bodo videli na sprehodu enega kilskega yorkija in 60 x težjo dogico:) Po mojem nihče nebo več daval komemtarje, ko bodo videli kakšnega bodyguarda ma kuža˝na baterije˝  Cheesy Wink Cheesy
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #80 : sobota, 06.08.2005 : 09:33:54 »

Ojla!

Sem lastnica treh pritlikavih pinčev in srednje velikega psa - hrvaške ovčarke. Moja najstarejša psička je izredno miroljubna, dokler jo nekdo ne voha pod repom. Tudi slabih izkušenj z velikimi psmi nima, pa vseeno vidm, da ji je precej neprijetno, če srečamo velikega psa. Zacne se vrteti na mestu, jokati in me gledati naj ji  pomagam, ampak jo pustim, da se ovoha z vsakim psom, ki ga poznam, ce je nekaj novega se raje izognem v velikem loku.Samcek je mali rencac, ampak samo zato, ker ima zgreseno komunikacijo. Ponavadi ga veliki psi pustijo pri miru, ker se jim ne zdi konkurencen. Pa tudi to lahko resimotako, da ima zogico non stop v gobcku. Druga psicka pincica, pa je pravo nasprotje, je zoprna in jo vedn dvignem v narocje, pa to samo zato, ker se zazene iz neznanega vzroka v vsakega psa. Moram tudi reci (in trkati hkrati po lesu), da nismo imeli hujsih napadov na pince. Povsem druga stvar pa je s hrvasko ovcarko. Stara je dobro in leto in v tem casu jo je ze kar nekaj psov napadlo.
prepricana sem, da ima velika vecina lastnikov velikih psov, zanicevalno mnenje do majhnih psov, pa tega pac niso sposobni priznati. Nekako majhnih psov, nimajo za pse, ampak za neko nujno zlo, ki se pac pojavlja na tem svetu. To da srecujes na ulici mladostnike, ki ti govorijo o psih na baterije, t+me ne razjezi. Ko pa srecam kaksnega cloveka z velikim psom, ki mi rece, da pa to sploh ni pes, ampak igracka na baterije, me pa posteno pojezi. V moji okolici je tudi kar nekaj psov, ki jim lastniki ne dovolijo nikakrsnega stika z drugimi psmi, ali pa igranja, in tudi to se mi ne zdi v redu. Je en tibetanski terier in pa par sicujev, ki v svojem zivljenju se niso bili nikoli odvezani na sprehodu, razen mogoce v stanovanju in to se mi ne zdi fer do psa. Nic nimam proti temu, da mi kdo rece, da se njihov pes ne bi vohal. Sama se neznanim psom in takim, ki vem da jim moji psi ne ugajajo, itak izognem in se z njimi ne srecam.



Lep pozdrav, Ivana
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #81 : sobota, 06.08.2005 : 10:43:19 »

Citat
prepricana sem, da ima velika vecina lastnikov velikih psov, zanicevalno mnenje do majhnih psov, pa tega pac niso sposobni priznati. Nekako majhnih psov, nimajo za pse, ampak za neko nujno zlo, ki se pac pojavlja na tem svetu.

No,pol sem pa se jaz lahko prepricana da velika vecina lastnikov majhnih psov panicari brezveze,ker si veliki psi ne zelijo pasje vecerje.Cilj velikega psa ni namrec pojest majhnega. Wink
Je pa treba priznat da k mitu "psa na baterije" lih ne pripomore to da se jih oblaci v lepe oblekice,pomoznosti koordinirane z obleko lastnika in se jih tako cisto poclovecuje.Na televiziji lahko veckrat naletis na take prizore in celo odaje o stilingu (manjsih) psov.Mogoce jih nasplosno ljudje ne jemljemo tako resno kot pse,ker nam prav lastniki tega ne dajo vedet.Velikega psa moramo solat,ga socializirat(ker je seveda ugriz velikega psa hujsi),navadit na vse neznane zvoke okolice in njihove prebivalce,da je lastnik glavni in alfa krdela....a majhnemu psu pa tega ni treba? Tudi majhen pes se nima kaj zaganjat v drugega psa,skakat po ljudeh in silit vanje,mora biti delezen socializacije z vsemi bitji-cetudi 70 kilskimi- s katerimi bo imel stike v svojem okolju,naj si tudi majhen pes stvari "zasluzi" ne pa kar dobi ko je pa tak cartek....
Lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #82 : sobota, 06.08.2005 : 11:40:10 »

Moj bivsi pes je bil maltezan - torej nisem ena izmed tistih za katere je majhen pes nujno zlo, zdaj pa imam briarda in sama dozivljam zelo pogosto vse to o cemer se razpravlja. Zadnjic sem ga morala branit pred nekim maltezanom, ki se je zacel zaganjati v njega, on pa se je seveda zacel skrivat iz samega soka. Navajen je na svojega prijateljcka maltezana s katerim se vedno igra in ga je taksna reakcija kar presenetila. Pa btw je ta maltezan sam prisel do njega in ga po zacetnem ovohavanju kar fajn napadel.
Briga me ce laja iz strahu, iz nevroze, slabe socializacije ali prepotentnosti, zavedati se morajo lastniki taksnih psov, da njihov pes zelo negativno vpliva na     e pse.
Zdaj je bila z nami v soli se ena lastnica francoskega buldoga in tako kot je bil na zacetku najmanjsi in najbolj bojec, tako je na koncu bil pravi sef skupine. Pa ni blo enkrat da ga nebi ostali mladicki v igri pomendrali. Ampak ker se lastnica ni vzela am za to, je pes ugotovil, da to ni nic slabega in da se pac zgodi ter se igral naprej. Taksen pes sigurno ne bo zganjal histerije nad vecje pse.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #83 : sobota, 06.08.2005 : 17:50:04 »

No,pol sem pa se jaz lahko prepricana da velika vecina lastnikov majhnih psov panicari brezveze,ker si veliki psi ne zelijo pasje vecerje.Cilj velikega psa ni namrec pojest majhnega. Wink
Je pa treba priznat da k mitu "psa na baterije" lih ne pripomore to da se jih oblaci v lepe oblekice,pomoznosti koordinirane z obleko lastnika in se jih tako cisto poclovecuje.Na televiziji lahko veckrat naletis na take prizore in celo odaje o stilingu (manjsih) psov.Mogoce jih nasplosno ljudje ne jemljemo tako resno kot pse,ker nam prav lastniki tega ne dajo vedet.Velikega psa moramo solat,ga socializirat(ker je seveda ugriz velikega psa hujsi),navadit na vse neznane zvoke okolice in njihove prebivalce,da je lastnik glavni in alfa krdela....a majhnemu psu pa tega ni treba? Tudi majhen pes se nima kaj zaganjat v drugega psa,skakat po ljudeh in silit vanje,mora biti delezen socializacije z vsemi bitji-cetudi 70 kilskimi- s katerimi bo imel stike v svojem okolju,naj si tudi majhen pes stvari "zasluzi" ne pa kar dobi ko je pa tak cartek....
Lp


Se podpišem pod tale post.
Res je  !!!  V  97%  lastniki  majhnih psov  menijo  , da njihovega  majhnega kužija  pa ni potrebno šolati..... ker je pač  majhen  in če  bo  pač  siten  ga bodo pa  dvignili v naročje.
In  ravno to mene najbolj pogrebe.....  pa ne samo pogrebe, kar    greben  mi zraste, ko vidim tak prizor.  In potem te po možnosti, kakšna fina dama, katere    "  cufi" se je  prej  5 minut vstrajno  -prosto zaganjal  v mojega psa(  kateri je  hodil poleg  in to na povodcu)  pogleda  kot  češ "  kaj  neki je tvoja zverina  zalajala  na mojega  "cufija"  saj  je samo  malo lajal.."

Ali  pa foušija  tolče iz mene Roll Eyes, ker jaz ne morem  v "  štiklih"  z  čikcem v roki, sprehajat  moje velikanske zverine,  pa  še na povodcu ga moram imet,  da se mimoidoči ne pokakajo v hlače,  ker je pač  velik  črn pes in potencialen morilec Roll Eyes Tongue
 Grin Grin Grin Wink
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #84 : sobota, 06.08.2005 : 18:17:44 »

Citat
No,pol sem pa se jaz lahko prepricana da velika vecina lastnikov majhnih psov panicari brezveze,ker si veliki psi ne zelijo pasje vecerje.Cilj velikega psa ni namrec pojest majhnega.
V bistvu sploh ne gre za to. Gre za to, da lahko velik pes nevede iz navdušenja potepta malo 3 kilsko bitjece. Jaz nikoli nisem imela majhnih psov, pa imam sedaj že en teden doma 1 kg težkega mladička (ki odrasel ne bo tehtal več kot kakšni 2 kilci), ki se mu že pudeljček zdi cela zverina. Pravzaprav imam velik problem koordinirati ta občutek zaščitništva in svobodnega odkrivanja okolja, katerega bi zelo rada, da okusi. Po eni strani hočem, da sam hodi po svetu in da se ne skriva za mojim krilom, po drugi strani pa ga lahko vsak najmanjši spodrsljaj in neprijetno srečanje z velikim psom zaznamuje za vedno. Skratka prvič v življenju odkrivam probleme, za katere sploh nisem vedela, da obstajajo  Wink..... BTW, oblekice pa niso zame. Nekako mi ne potegnejo  Grin.......

lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #85 : sobota, 06.08.2005 : 19:14:26 »

Ory iz lastne izkusnje ti lahko povem, da se je moja dvajstkilska zverinica vsak dan igrala z dvokilsko kepico in ceprav je prislo tudi do tega da je bila tista kepica pohojena in je zacvilila, je ze cez sekundo skakala nazaj po mojem Ozzy-ju in se mu obesala za usesa. Lastnica ni odreagirala in kuzek ni cutil nekega strahu ali napetosti in je to vzel kot: pac se zgodi, da sem pohojen. Se zdaj sta najboljsa prijatelja, ceprav ima tista kepica 3 kile, moja pa skoro 40 in se se zmeraj igrata. Je pa tudi res, da Ozzy ne mara agresivne igre in da sta se prav zaradi tega tudi ujela. No, zelim povedat, da ce bos ti sproscena in bos pustila tvoji kepici do igre z velikimi mladici, se bo razvila v zdravega kuzka, ki bo sprejemal vse velikosti svoje pasje druzine. Pa tudi videla bos s katerim psom se bo rad igral, s katerim pa ne in se pac s tistim ne bos srecevala. Psom, ce jih mi ne naucimo     ace, velikost sploh ni vazna...
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #86 : nedelja, 07.08.2005 : 07:58:57 »

Ozzy: kako bi se pa ti počutil, če bi proti tebi dirjal slon. Mislim, da ne bi gledal na to ali kaže znake napada ali pa igre. Pa tudi mislim, da ne bi ravno ostal popolnoma skuliran.
Pa jaz ne branim tistih, ki dvigujejo majhne pse v naročje, niti nisem zagovornik tega, da majhnim psom ni potrebno v šolo. Mogoče majhnim psom niti ne, vsekakor pa je to potrebno za njihove lastnike.
balu:Vseeno pa mislim, da se v Sloveniji se majhnih psov ravno ne oblači pogosto. Pa če že toliko gledaš televizijo, bi lahko videla, da se tudi velike pse daje na raznorazne modne revije, pa zato niso počlovečeni.
Psi so psi, pa če so majhni ali pa veliki.

Lep pozdrav, Ivana
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #87 : nedelja, 07.08.2005 : 08:26:40 »

Ja  res je  psi so  psi.  Za  njihove "izbruhe"...  kakršne koli že  pa odgovarjamo njihovi lastniki.  In  če je  lastnik vesten, verjetno pozna svojega psa do potankosti in v   veliki večini lahko predvidi njegovo reakcijo.  Ne glede na to  ali je pes  velik ali  majhen.
Tukaj  pa mislim , da  je poudarek  na  vestnosti lastnikov.  Obstajajo  vestni lastniki  in nevestni lastniki.  Nevestni lastniki  pustijo svojega psa  prosto  drezati v druge(  manjše -večje pse, mimoidoče ljudi, kolesarje  itd.)
Vestni  lastniki  pač  ob vsakem "nepredvidljivim"  svojega  psa  dajo na povodec.  In  lastnik  kateri  se odgovorno  obnaša  do  okolice   svojega psa  umiri  pred  določenimi " izbruhi"  pa naj bo  to  lajanje  , zaganjanje,  ali možen "  incident"( napad  na drugega  psa.)

Zato  se  v  popolnosti  strinjam  z  Nanook,  katera  je  v enem izmed  predhodnjih postov napisala,  da ona  odloča  s kom se  bo  njen pes ovohaval.  In  če  bi  vsi  lastniki  ravnali  vsaj  približno  tako  ,  bi bilo " incidentov"  bistveno manj.
In  kot  sem že  stokrat  napisala,  vsak pes je  odgovornost in breme  svojega  lastnika in  zgolj njega.Za njegova dejanja  odgovarja  lastnik.  Pa  naj bo  to  majhen  ali pa velik  pes.  Ugrizne lahko  vsak.....  neglede  na to  kakšen ugriz  zada.  Ugriz je  ugriz.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #88 : nedelja, 07.08.2005 : 08:48:36 »

Kot dodatek temu kar je napisala damayanti.... v popolnem svetu se sploh ne bi obremenjevala z zaščitniškim vedenejm do majhnega psička, ker bi VSI lastniki imeli svoje pse pod kontrolo. Ampak to bi bilo v popolnem svetu, v realnosti pa so to samo pobožne želje  Wink.

lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #89 : nedelja, 07.08.2005 : 09:04:35 »

Ivana,sej Slovenije nisem omenila ker se nismo tako dalec..lahko se pa zapeljes do Trsta pa bos takoj vidla o cem govorim.In zakaj po tvoje majhnim psom niti NI treba v solo?Sola je za oba pomembna,tako za lastnika kot psa.Lastnik(sploh ce je to njegov prvi pes)se nauci razumet svojega psa in reakcije drugih psov,pes pa je v kontroliranem okolju delezen socializacije ce ne drugo,kar pa ni zanemarljivo.Zame je vsak pes ki mora prevzeti smeri obnasanja ljudi zgolj za njihovo zadovoljstvo ( in ne potrebo) poclovecen...
V idealnem svetu zame bi lahko sli kamorkoli s psom(ker bi vsak pes sel skozi solo do B-bh),bi vsak pobiral drekce okoli(tako od civave kot doge) in mestni parki bi bili cisti brez presenecenj v travi,bi se ze otroke od malega ucilo spostovanja zivali,bi zival bila zival s svojimi pravicami...
Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines